top of page

Din guide for å planlegge din reise til Zanzibar!

Drømmer du om kritthvite strender, turkisblått hav og en rik kulturarv? Da er Zanzibar stedet for deg. Denne idylliske øygruppen utenfor kysten av Tanzania byr på alt fra avslappende strandliv til spennende opplevelser i historiske Stone Town. I denne bloggen vil vi gi deg alt du trenger å vite for å planlegge den perfekte reisen til Zanzibar. Fra praktiske reisetips og anbefalte reisemål, til lokale matopplevelser og skjulte perler – vi har deg dekket. La oss starte eventyret sammen!Når er beste tid å besøke Zanzibar?

Når du planlegger din reise til Zanzibar, er det viktig å velge riktig tid på året for å få mest mulig ut av opplevelsen. Den beste tiden å besøke Zanzibar er fra juni til oktober, når været er tørt og behagelig. Dette er også den ideelle perioden for snorkling og dykking, da sikten i havet er på sitt beste. Fra desember til februar er også en populær tid å besøke, med varme temperaturer og solfylte dager som er perfekte for strandliv.


Unngå regnsesongene fra slutten av mars til mai og november, da kraftige regnskyll kan forstyrre dine planer. Husk at Zanzibar har et tropisk klima, så selv om det er varmt året rundt, kan fuktigheten være høyere i regnperiodene. For en mer autentisk opplevelse utenfor turistsesongen, kan du vurdere å besøke Zanzibar i skuldersesongene rundt april og november, når øya er roligere og prisene lavere. Uansett når du velger å reise, vil Zanzibar med sine eksotiske strender og rike kultur garantert gi deg en uforglemmelig ferie.Bilder fra hoteller og resorter som vi tilbyr på Zanzibar


Kan man kombinere Zanzibar med safari og Kilimanjaro?

Zanzibar er ikke bare et paradis for strandelskere, men også en perfekt destinasjon for de som ønsker å kombinere sin tropiske ferie med en spennende safari og et utfordrende fjelleventyr. Tanzania tilbyr et mangfold av opplevelser, og ved å kombinere Zanzibar med safari i Tanzania eller Kenya og Kilimanjaro, kan du få en komplett og uforglemmelig reise.1. Safari i Tanzanias nasjonalparker

Serengeti Nasjonalpark

Serengeti er en av verdens mest kjente nasjonalparker og byr på en utrolig safariopplevelse. Her kan du oppleve den store migrasjonen, hvor millioner av gnuer, sebraer og antiloper vandrer over savannen. Safarilodger og teltleirer i Serengeti gir deg muligheten til å bo midt i naturen og våkne til lyden av det afrikanske dyrelivet.


Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret, en UNESCOs verdensarvsted, er hjem til en utrolig konsentrasjon av dyreliv. Krateret er et naturlig amfi som huser løver, elefanter, neshorn, bøfler og leoparder, kjent som "de fem store". En safaritur her er en perfekt måte å oppleve Afrikas ville skjønnhet på nært hold.


Tarangire og Lake Manyara

Tarangire Nasjonalpark er kjent for sine store elefantflokker og majestetiske baobabtrær, mens Lake Manyara byr på en unik mulighet til å se treklatrende løver og store flokker med flamingoer. Begge parkene ligger i nærheten av Serengeti og Ngorongoro, noe som gjør dem lett tilgjengelige for en safari-ekspedisjon.


2. Bestige Kilimanjaro

Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, er et ikonisk reisemål for eventyrere og fjellentusiaster. Fjellet tilbyr flere ruter som varierer i vanskelighetsgrad og naturskjønnhet, som Marangu, Machame, og Lemosho-rutene. En typisk Kilimanjaro-ekspedisjon varer mellom 5-9 dager, avhengig av ruten du velger. Å bestige Kilimanjaro er en utfordrende, men givende opplevelse som gir deg en følelse av prestasjon og en fantastisk utsikt over Afrikas landskap.


Noen av safaridyrene man kan oppleve på safari i Kenya og Tanzania


Er det dyrt å reise til Zanzibar?

Når du planlegger en reise til Zanzibar, er det naturlig å spørre seg: Er det dyrt å reise til Zanzibar? Kostnadene for en Zanzibar-ferie kan variere betydelig avhengig av dine preferanser og reisestil. Generelt sett er Zanzibar en rimelig destinasjon sammenlignet med mange andre tropiske reisemål.


Flybilletter til Zanzibar kan være en betydelig del av budsjettet ditt, men ved å være fleksibel med reisedatoer og bestille i god tid, kan du finne gode tilbud. Overnatting på Zanzibar spenner fra luksuriøse strandresorter til budsjettvennlige gjestehus og hosteller, noe som gjør det mulig for alle typer reisende å finne et passende alternativ.


Mat og drikke er relativt rimelig på Zanzibar, spesielt hvis du velger å spise på lokale restauranter og markeder. Gatemat er ikke bare velsmakende, men også svært økonomisk. Aktiviteter som snorkling, dykking og turer til historiske steder kan variere i pris, men mange tilbydere gir rabatter for grupper eller kombinasjonspakker.


For å holde kostnadene nede, kan du planlegge reisen i lavsesongen når prisene på overnatting og flyreiser ofte er lavere. Uansett budsjett, er det fullt mulig å nyte en fantastisk ferie på Zanzibar uten å sprenge banken. Ved å planlegge smart og være oppmerksom på kostnader, kan du få mest mulig ut av din reise til denne vakre øya.


Er Stone Town verdt et besøk?

Svaret er et rungende ja! Stone Town, hovedstaden på Zanzibar, er et UNESCOs verdensarvsted og byr på en unik blanding av historie, kultur og arkitektur som er vanskelig å finne andre steder.


Stone Town er kjent for sine svingete gater, historiske bygninger og livlige markeder. En spasertur gjennom de smale gatene gir deg muligheten til å oppleve en fascinerende blanding av arabisk, persisk, indisk og europeisk innflytelse. Besøk det berømte House of Wonders, det gamle slavemarkedet, og det vakre Forodhani Gardens, hvor du kan nyte lokale delikatesser fra matboder om kvelden.


Byens kulturhistorie er også rik på musikk og kunst, og du kan ofte finne lokale musikkopptredener og kunstgallerier som viser frem talentfulle kunstnere. Stone Town er et perfekt sted for å kjøpe suvenirer, med sine mange butikker som selger håndlagde varer, krydder og tekstiler.


Selv om Stone Town kan være travelt, er det også mange muligheter for å slappe av på koselige kafeer og restauranter som tilbyr både lokal og internasjonal mat. En tur til Stone Town gir deg et dypere innblikk i Zanzibars rike historie og kultur, og er et must på din reiserute. Enten du er historieentusiast, kulturinteressert eller bare nysgjerrig, vil et besøk til Stone Town være en uforglemmelig opplevelse.


Vår guide Fatma på Zanzibar

Tips til gode restauranter i Stone Town

Når du besøker Stone Town på Zanzibar, er det ikke bare den rike historien og kulturen som vil fascinere deg – byens kulinariske scene er også verdt å utforske. Her er noen tips til gode restauranter i Stone Town som vil tilfredsstille smaksløkene dine og gi deg en uforglemmelig matopplevelse.


1. The Tea House Restaurant

Ligger på toppen av Emerson on Hurumzi-hotellet og tilbyr en fantastisk utsikt over Stone Town. Denne restauranten spesialiserer seg på zanzibarske retter med en moderne vri. Middagen serveres som en fast meny, og du kan nyte retter som er inspirert av lokale ingredienser og krydder.


2. Forodhani Gardens Night Market

Hvis du ønsker en autentisk matopplevelse, bør du besøke Forodhani Gardens om kvelden. Her kan du smake på alt fra fersk sjømat, som grillet hummer og blekksprut, til zanzibarske spesialiteter som Zanzibari pizza og sugarcane juice. Dette utendørsmarkedet er livlig og fullt av lokale smaker.


3. Lukmaan Restaurant

Lukmaan er en av de mest populære lokale restaurantene i Stone Town. Den er kjent for sine rimelige priser og autentiske zanzibarske retter som biryani, pilau, og chapati. Restauranten har en uformell atmosfære og er et flott sted å prøve lokal mat.


4. Emerson Spice Tea House Restaurant

Ligger i det historiske Emerson Spice-hotellet, og er et annet fantastisk sted for å nyte utsikten over byen mens du spiser. Menyen endres daglig og tilbyr en rekke retter som kombinerer lokale ingredienser med internasjonale teknikker. Middagene serveres som en fast meny med flere retter.


5. The Silk Route

For en smak av India på Zanzibar, er The Silk Route stedet å gå. Restauranten ligger ved vannkanten og har en koselig atmosfære. Her kan du nyte tradisjonelle indiske retter som tandoori, curry og naan, samt noen zanzibarske retter.


6. Zanzibar Coffee House

Hvis du er ute etter en god kopp kaffe eller en lett lunsj, er Zanzibar Coffee House et must. Denne koselige kafeen tilbyr et utvalg av kaffedrikker laget av lokalt dyrket kaffe, samt sandwicher, salater og kaker. Det er det perfekte stedet for en avslappende pause midt i sightseeing.


Uansett hvilken restaurant du velger, vil du finne at Stone Town byr på en rik og variert kulinarisk opplevelse. Fra lokale delikatesser til internasjonale smaker, er det noe for enhver smak i denne sjarmerende byen. Bon appétit!


Hvordan er det med tidevann på Zanzibar?

Hvordan de ulike delene av Zanzibar påvirkes av tidevannet

Zanzibar er en øygruppe med mange forskjellige strender og kystlinjer, hver med sine egne unike forhold og opplevelser når det gjelder tidevann. Her er en oversikt over hvordan tidevannet påvirker noen av de mest populære områdene på Zanzibar:


1. Nungwi

Nungwi, som ligger på den nordlige spissen av Zanzibar, er kjent for sine vakre strender og livlige atmosfære. En av de største fordelene med Nungwi er at tidevannet ikke har en like dramatisk effekt som på andre deler av øya. Stranden her er tilgjengelig hele dagen, noe som gjør det til et ideelt sted for bading, snorkling og båtturer. Du kan nyte strandaktiviteter uavhengig av tidevannet, noe som gjør Nungwi til en favoritt blant mange turister.


2. Kendwa

Kendwa ligger også på den nordlige delen av øya, like sør for Nungwi. Stranden her er bred og vakker, og som i Nungwi, er den mindre påvirket av tidevannet. Dette gjør Kendwa til et flott sted for soling, bading og avslapning hele dagen. Den berømte fullmånefesten på Kendwa-stranden drar nytte av dette, da tidevannet ikke begrenser festlighetene.


3. Matemwe

Matemwe, på nordøstkysten, er kjent for sin lange, hvite sandstrand og rolige atmosfære. Tidevannet her har en mer merkbar effekt, med betydelige forskjeller mellom høyvann og lavvann. Ved lavvann trekkes havet tilbake og avdekker korallrev og tidevannspooler, noe som gir en flott mulighet for å utforske marint liv. Snorkling og dykking er populære aktiviteter her, spesielt ved høyvann når vannet er dypere og sikten bedre.


4. Paje

Paje, som ligger på østkysten, er et paradis for kitesurfere, og tidevannet spiller en viktig rolle her. Ved lavvann er stranden bred og vindforholdene ideelle for kitesurfing. Ved høyvann blir stranden smalere, men vannet er fortsatt perfekt for kitesurfing og svømming. Paje er også et godt sted for å gå lange turer på stranden ved lavvann og oppleve den lokale kulturen.


5. Jambiani

Jambiani ligger sør for Paje på østkysten og har en lignende tidevannseffekt. Stranden er bred og innbydende ved lavvann, med muligheter for å utforske tidevannsbasseng og marint liv. Ved høyvann er vannet nærmere stranden, noe som gir gode forhold for bading og andre vannaktiviteter. Den rolige atmosfæren i Jambiani gjør det til et perfekt sted for en avslappende ferie.


6. Stone Town

Selv om Stone Town ikke er kjent for sine strender, har tidevannet fortsatt innvirkning på området. Ved høyvann er det lettere å ta båtturer til nærliggende øyer som Prison Island og Nakupenda Beach. Ved lavvann kan noen av de mindre båtene ha vanskeligere for å navigere, men det er fortsatt mange kulturelle og historiske severdigheter å utforske i byen.


7. Michamvi

Michamvi, som ligger på en halvøy på østkysten, er kjent for sine vakre solnedganger og fredelige atmosfære. Tidevannet her kan avdekke store sandbanker ved lavvann, noe som gir en fantastisk mulighet for å gå turer og nyte naturens skjønnhet. Ved høyvann er stranden perfekt for bading og kajakkpadling.


Planlegging og tidevannstabeller

For å få mest mulig ut av ditt besøk til Zanzibar, er det lurt å sjekke tidevannstabeller og planlegge aktivitetene dine deretter. Tidevannstabeller er lett tilgjengelige online og gir deg informasjon om når det er høyvann og lavvann, slik at du kan time dine strandturer, snorkling, dykking og andre aktiviteter.


Zanzibars tidevann bidrar til øyas unike karakter og mangfold av opplevelser. Ved å forstå hvordan de forskjellige delene av øya påvirkes av tidevannet, kan du bedre planlegge og nyte din tid på denne eksotiske destinasjonen.


KONTAKT IWANNAGO FOR EN SKREDDESYDD FERIE PÅ ZANZIBAR

コメント


bottom of page