top of page

KILIMANJARO

Du kommer ikke høyere i Afrika

Drømmer du om å stå på toppen av Mt. Kilimanjaro?

Å stå på toppen av Kilimanjaro har vi selv erfart flere ganger, og vi kan være helt ærlige på at vi hadde ikke stått på toppen uten hjelp av vårt erfarne crew som med sin erfaring har guidet oss til Uhuru Peak.

Vår sjefsguide August og hans crew i Tanzania er også klare for å ta deg til toppen! Booker dere reiser gjennom IWannaGo får dere et eget team av guider, kokker og bærere sørger for en enklest mulig bestigning.

Uansett hvilken rute du velger vil vi anbefale en akklimatiseringsdag mot toppen, dette øker sjansene utrolig mye for å nå toppen. Vi gir deg reisen som gir størst sjanse for å nå toppen av Kilimanjaro!

JRO

Stikkord

Høyt fjell, Oppnåelig, Slit, Tårer, Smerte, Glede, Mestring, Team

Passer perfekt for deg som

1

Drømmer om å stå på toppen av Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, og ønsker en inspirerende og utfordrende eventyrreise som vil skape uforglemmelige minner for livet.

2

Er opptatt av bærekraftig og rettferdig turisme.
IWannaGo er stolt medlem av Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP).
KPAP`s misjon er å forbedre arbeidsforholdene til bærerne på Kilimanjaro.

3

Er opptatt av god kvalitet på maten, privat toalett og sikkerhet
Et motivert crew, nok søvn, god mat, nok drikke og komfort er noen av nødvendighetene som er med på å øke sjansen for å nå toppen av Kilimanjaro.

Dag 1: Avreise fra Norge

I dag starter eventyret!

Forventningsfulle drar dere til flyplassen, husk å pakke med pass og nødvendige dokumenter. Fra dette øyeblikket skal dere kun fokusere på å nyte ferien – IWANNAGO tar seg av resten!


Nå venter nye og spennende eventyr på Kilimanjaro!


Visste du at Kilimanjaro består av tre vulkanske kjegler: Kibo, Mawenzi, og Shira? Kibo, den høyeste, er fortsatt aktiv, selv om det siste utbruddet skjedde for over 360,000 år siden!

Eksempelreise

Nedenfor har vi skrevet et forslag til hvordan en skreddersydd reise med IWANNAGO kan se ut. La dette være til inspirasjon, og ta kontakt med oss for å få din skreddersydde opplevelsesreise. Ingen reiser med IWANNAGO er like, alle våre reiser er skreddersydd og tar hensyn til deres ønsker, behov og budsjett. Vi vil være gode rådgivere på veien for at deres reise skal bli den beste turen tilpasset deres behov og ønsker!

Klarer du å nå toppen?

Se video fra en av våre mange turer til toppen av Afrika. Denne turen vil inspirere deg og være et minne for livet

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Sammenlignet med andre fjell er Kilimanjaro relativt enkelt å bestige. Man trenger ikke å være profesjonell klatrer for å nå toppen av fjellet. Når det er sagt så skal man være i god form og kunne gå lange distanser og i ulent terreng over flere dager.
Med assistanse fra vårt profesjonelle team av guider kan vi få deg til toppen! Våre erfarne fjellguider vil gjøre sitt beste for at bestigningen til toppen av Kilimanjaro er så trygg og enkel som den kan bli.
De har stor kunnskap om alle rutene, været, naturen og de kjenner nordmenn godt etter mange bestigninger med norske gjester.

Fjellet er ca 100 km i lengde og 60 km i bredde, så vi kan enkelt si at Kilimanjaro har sitt eget klima og fem distinkte vegetasjonssoner. De klimatiske forholdene på Kilimanjaro endres med høyden, alt fra tropisk klima ved foten og arktisk klima på toppen.

Regn kan man få hele året på fjellet. Men det er to årstider man kan unngå dersom man har mulighet. Den første er “den lange regntiden” som er mars – mai og “den korte regntiden” som er fra midten av oktober til midten av desember. I regnskogen faller det omtrent 2000 mm regn i året, mens på toppen er det omtrent bare 100 mm nedbør.

Sikkerheten for turister som bestiger Kilimanjaro er prioritert gjennom strenge retningslinjer og erfarne guider. Alle guider er opplært i førstehjelp og har kunnskap om høydesyke, noe som er essensielt for å håndtere de varierte og ofte utfordrende forholdene på fjellet. Turister oppfordres til å velge anerkjente turarrangører som følger disse sikkerhetsstandardene og som tilbyr nødvendig støtte gjennom hele turen. Forberedelse og akklimatisering til høyden er også kritiske faktorer for å sikre en trygg bestigning.

Bli inspirert