top of page

KILIMANJARO

Du kommer ikke høyere i Afrika

Drømmer du om å stå på toppen av Mt. Kilimanjaro?

Å stå på toppen av Kilimanjaro har vi selv erfart flere ganger, og vi kan være helt ærlige på at vi hadde ikke stått på toppen uten hjelp av vårt erfarne crew som med sin erfaring har guidet oss til Uhuru Peak.

Vår sjefsguide August og hans crew i Tanzania er også klare for å ta deg til toppen! Booker dere reiser gjennom IWannaGo får dere et eget team av guider, kokker og bærere sørger for en enklest mulig bestigning.

Uansett hvilken rute du velger vil vi anbefale en akklimatiseringsdag mot toppen, dette øker sjansene utrolig mye for å nå toppen. Vi gir deg reisen som gir størst sjanse for å nå toppen av Kilimanjaro!

JRO

Stikkord

Høyt fjell, Oppnåelig, Slit, Tårer, Smerte, Glede, Mestring, Team

Passer perfekt for deg som

1

Drømmer om å stå på toppen av Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, og ønsker en inspirerende og utfordrende eventyrreise som vil skape uforglemmelige minner for livet.

2

Er opptatt av bærekraftig og rettferdig turisme.
IWannaGo er stolt medlem av Kilimanjaro Porters Assistance Project (KPAP).
KPAP`s misjon er å forbedre arbeidsforholdene til bærerne på Kilimanjaro.

3

Er opptatt av god kvalitet på maten, privat toalett og sikkerhet
Et motivert crew, nok søvn, god mat, nok drikke og komfort er noen av nødvendighetene som er med på å øke sjansen for å nå toppen av Kilimanjaro.

Klarer du å nå toppen?

Se video fra en av våre mange turer til toppen av Afrika. Denne turen vil inspirere deg og være et minne for livet

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Sammenlignet med andre fjell er Kilimanjaro relativt enkelt å bestige. Man trenger ikke å være profesjonell klatrer for å nå toppen av fjellet. Når det er sagt så skal man være i god form og kunne gå lange distanser og i ulent terreng over flere dager.
Med assistanse fra vårt profesjonelle team av guider kan vi få deg til toppen! Våre erfarne fjellguider vil gjøre sitt beste for at bestigningen til toppen av Kilimanjaro er så trygg og enkel som den kan bli.
De har stor kunnskap om alle rutene, været, naturen og de kjenner nordmenn godt etter mange bestigninger med norske gjester.

Fjellet er ca 100 km i lengde og 60 km i bredde, så vi kan enkelt si at Kilimanjaro har sitt eget klima og fem distinkte vegetasjonssoner. De klimatiske forholdene på Kilimanjaro endres med høyden, alt fra tropisk klima ved foten og arktisk klima på toppen.

Regn kan man få hele året på fjellet. Men det er to årstider man kan unngå dersom man har mulighet. Den første er “den lange regntiden” som er mars – mai og “den korte regntiden” som er fra midten av oktober til midten av desember. I regnskogen faller det omtrent 2000 mm regn i året, mens på toppen er det omtrent bare 100 mm nedbør.

Sikkerheten for turister som bestiger Kilimanjaro er prioritert gjennom strenge retningslinjer og erfarne guider. Alle guider er opplært i førstehjelp og har kunnskap om høydesyke, noe som er essensielt for å håndtere de varierte og ofte utfordrende forholdene på fjellet. Turister oppfordres til å velge anerkjente turarrangører som følger disse sikkerhetsstandardene og som tilbyr nødvendig støtte gjennom hele turen. Forberedelse og akklimatisering til høyden er også kritiske faktorer for å sikre en trygg bestigning.

Bli inspirert

Hils på våre Kilimanjaroguider

Våre gode venner William, Professor, Isaack og August er guidene vi bruker på Kilimanjaro. I snart 20 år har de ledet nordmenn mot toppen av Kilimanjaro.

Deres jobb står i å planlegge bestigningen, skaffe bærere til bestigningen, sørge for at helsen til deltakerne blir sjekket hver morgen og kveld, sørge for god stemning og den kjipeste av hele jobben; stoppe deltakere som ikke har helse til å fortsette bestigningen.

"God morgen", "Sakte sakte" og "Det går bra" er setninger de har lært seg og som de bruker for å skape motivasjon og god stemning på vei mot toppen.

Med den erfaringen de har med over 1000 bestigninger mellom seg så skal du være trygg på at du blir godt ivaretatt på Kilimanjaro.

Noen som allerede har vært her sier:

Fantastisk tur med flotte opplevelser fra start til slutt. Alt var veldig godt tilrettelagt, og David har full kontroll på alt!
Chris, August og resten av teamet la alt tilrette for at turen vår opp til Kilimanjaro ble en fantastisk opplevelse. Vi opplevde at crewet her ble godt ivaretatt av IWANNAGO. Topp score fra oss, tar vi turen ned til Afrika igjen - så vet vi at det blir gjennom David.

Bente og Stein Erik

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Klar for utfordringen?

Å bestige Kilimanjaro krever god planlegging, godt program og et godt team når du er kommet til Tanzania. Å finne ut av alt som man finner på Google kan til tider føles uoversiktlig og vanskelig.
Sender du en henvendelse til IWannaGo så ønsker vi alltid å ta en prat før vi setter i gang med å skreddersy ditt program. Vi trenger ofte å vite litt mer om hvilke forventinger og ønsker du har for din reise.
Med å ha en slik samtale finner vi fort ut hvilket program som passer best for deg.
​​
Vårt crew på Kilimanjaro har i snart 20 år besteget fjellet med norske kunder. De kan endel norske ord, forstår humoren vår, kjenner kulturen vår og trives veldig godt med nordmenn.
Vi er selvsagt medlem av Kilimanjaro Porters Assistance Project – KPAP
Vi har flinke folk på kontoret i Moshi som tar seg av alt det praktiske og sørger for at din bestigning går smertefritt
Du blir tatt godt vare på av guider, kokk og bærere under hele bestigningen
Går du Lemosho eller Machame ruten bruker vi Kosovo Camp, en camp som ligger rundt 150 høydemeter over Barafu Camp. Dette øker sjansen for å nå toppen betraktelig!

Ruter på Kilimanjaro

Våre meste brukte ruter på Kilimanjaro er Lemosho Ruten og Machame Ruten.

Lemosho Ruten går over totalt 8 dager og 7 netter, mens Machame Ruten bør man bruke 7 dager og 6 netter. Sammen med vårt crew så gir begge disse rutene gir store sjanser for å nå toppen.

Machame-ruten (Whiskey-ruten): Denne ruten er kjent for å være en av de vakreste, med variert terreng og fantastisk utsikt. Den gir god tid for akklimatisering og tar vanligvis 7 dager å fullføre.

Lemosho-ruten: Denne ruten gir en lengre og mer gradvis akklimatisering enn noen av de andre rutene. Den regnes som en av de vakreste, og tar vanligvis 8 dager å fullføre.

Andre ruter som vi kan tilby:
Rongai Ruten
Marangu Ruten
Norteren Ciruit Ruten
Umbwe Ruten

Kombiner med safari og Zanzibar

Å kombinere bestigning av Kilimanjaro med en safari i Tanzania og/eller en avslappende ferie på Zanzibar gir en komplett opplevelse av det beste Øst-Afrika har å tilby. Etter å ha erobret Afrikas høyeste fjell og opplevd den majestetiske skjønnheten i Kilimanjaro, kan reisende utforske det varierte dyrelivet og de spektakulære landskapene i Tanzanias berømte nasjonalparker som Serengeti, Ngorongoro-krateret eller Tarangire.

En safari i Tanzania gir muligheten til å se "The Big Five" - løver, elefanter, bøfler, leoparder og neshorn - samt et mangfold av andre dyrearter i deres naturlige habitat. Guidede safariturer til fots, med bil eller til og med i luftballong gir uforglemmelige opplevelser og fantastiske fotomuligheter.

Etter spennende eventyr på savannen, kan reisende fortsette ferien med avslapning på de idylliske strendene på Zanzibar. Denne tropiske øya lokker med krystallklart vann, hvite sandstrender og en rik kulturell arv. Besøkende kan utforske Stone Towns smug og markeder, snorkle blant fargerike korallrev eller bare lene seg tilbake og nyte solnedgangen mens de nipper til en forfriskende kokosnøtt.

Å kombinere Kilimanjaro-bestigning med safari og/eller Zanzibar-ferie gir en variert og minneverdig reiseopplevelse som tilfredsstiller både eventyrlystne og de som søker avslapning og skjønnhet.

Kosovo Camp - IWannaGo er et av få selskaper som tilbyr denne campen

Kosovo Camp er en av de mange leirene langs ruten til Kilimanjaro, verdens høyeste frittstående fjell. Den ligger på Machame-ruten, en populær rute blant klatrere på grunn av sin naturskjønne skjønnhet og høy suksessrate. Kosovo Camp ligger på rundt 4 800 meter over havet og er en av de høyere leirene på ruten.

Kosovo Camp ligger faktisk høyere enn Barafu Camp, som er en av de mest brukte høydeleirene på Kilimanjaro-ruten. Mens Barafu Camp vanligvis brukes som utgangspunkt for den siste etappen mot toppen, ligger Kosovo Camp noen hundre meter høyere. Dette gir klatrerne en ekstra fordel med hensyn til akklimatisering, da det gradvis bidrar til å forberede kroppen på høyere høyder.

Boende på Kosovo Camp kan derfor øke sjansene for å nå toppen av Kilimanjaro, da det gir klatrerne ekstra tid til å akklimatisere seg til høyden. I tillegg, ved å bo på Kosovo Camp, kan klatrerne unngå de vanskeligste partiene av klatreetappen om natten.

Å unngå de vanskeligste partiene om natten kan bidra til å redusere risikoen for utmattelse og forbedre klatrerens komfort og sikkerhet under oppstigningen. Derfor kan Kosovo Camp være et strategisk valg for klatrere som ønsker å øke sjansene for å nå Kilimanjaro's topp, samtidig som de sikrer en tryggere og mer behagelig opplevelse på fjellet.

Kilimanjaro Porters Assistance Project

Utnytting av bærere er dessverre en utfordring i klatreindustrien. IWannaGo har inngått samarbeid med Kilimanjaro Porters Assistance Project – KPAP og International Explorers Connection – IMEC for å sikre at våre bærere får den behandlingen de fortjener.
Vi lar KPAP evaluere behandlingen av bærerne på alle våre bestigninger. Ved å bestige Kilimanjaro med oss kan du være trygg på at din bærer blir tatt godt vare på.
KPAP bidrar til å forbedre bærernes arbeidsforhold ved å:

Låne ut klær gratis til bærerne
Tilby opplæring
Gjøre folk oppmerksom på bærernes arbeidsforhold
Gi bransjen retningslinjer for hvordan bærerne skal ivaretas

Bestig Kilimanjaro

Bestig Kilimanjaro for en opplevelse som utfordrer både kropp og sinn. Hver høydemeter gir en ny lekse i utholdenhet og selvoppdagelse. På toppen venter ikke bare en storslått utsikt, men også en dyp følelse av prestasjon og mestring.

bottom of page