top of page

MAFIA ISLAND

Opplev vakre Mafia Island

Er du ute etter en destinasjon uten for mange turister, med små resorter og kjempegode snorklemuligheter?
Da er kanskje Mafia Island destinasjonen for deg!

Mafia ligger sør for Zanzibar og man kan nok si at Mafia kan ligne på Zanzibar for 40 år siden. Det som gjør Mafia Island unik er samspillet med de lokale. Å bli ønsket velkommen av smilende ansikter, møte fiskerne på stranda og å bli kjent med øyas kultur og tradisjoner har vært en opplevelse som satt sitt spor hos mange av våre gjester.

Reiser man til Mafia Island i oktober og november kan du være heldig å få svømme med verdens største fisk, Hvalhaien, den kan bli opp til 15 meter lang.

MFA

Stikkord

Hvalhai, Avslapping, Strand, Tropisk, Bærekraftig turisme, Bortgjemt, kultur, Små hoteller

Passer perfekt for deg som

1

For deg som er på jakt etter gode snorkle- og dykkermuligheter. Mafia Island tilbyr noen av de mest spektakulære dykke- og snorkleopplevelsene i verden, med sitt krystallklare vann og en overflod av korallrev og marint liv.

2

For deg som drømmer om å svømme med hvalhaien. Mafia Island er kjent for å være et av få steder i verden der besøkende har muligheten til å oppleve hvalhaier på nært hold. Øya tiltrekker seg hvalhaier i løpet av bestemte perioder av året, og dykkere og snorklere kan bli med erfarne guider for å svømme side om side med hvalhaien.

3

For deg som ønsker å reise utenom turistmassene. Mafia Island skiller seg ut som et reisemål med en autentisk og fredelig atmosfære takket være sin begrensede turiststrøm og små hoteller. Besøkende har muligheten til å oppleve øyas sjarme uten overfylte strender eller overbefolkede attraksjoner.

Opplev vakre Mafia Island

Se den flotte filmen til et av våre samarbeidshoteller på Mafia Island - Butiama Beach Resort

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Mafia Island, som ligger utenfor kysten av Tanzania i Det indiske hav, er kjent for sine uberørte strender, korallrev og rike dyreliv under vann. Øya har en historie som strekker seg tilbake til piratdager, før den ble et sentrum for slavehandel i Øst-Afrika. I dag tilbyr den besøkende muligheten til å utforske sine idylliske kyster, dykke i krystallklart vann fullt av fargerikt marine liv, og slappe av i sin avslappede atmosfære. Med sin urørte naturlige skjønnhet og spennende historie, tiltrekker Mafia Island reisende som søker både eventyr og avslapning i en virkelig fengslende setting.

Mafia Island har et tropisk klima som preges av varme temperaturer året rundt. Øya opplever to hovedsesonger: en regntid fra mars til mai og en tørrere periode fra juni til oktober. Den tørre sesongen er ideell for solfylte dager på strendene og for å utforske det rike undervannslivet gjennom snorkling og dykking. I løpet av regntiden kan øya oppleve korte, kraftige regnskyll, men dette bidrar til å opprettholde dens frodige vegetasjon og gir næring til de mange elvene og innsjøene som preger landskapet. Uansett når man besøker, byr Mafia Island på et behagelig klima som gjør det til et attraktivt reisemål for natur- og strandentusiaster året rundt.

Sikkerheten på Mafia Island er generelt god, og øya er ansett som et trygt reisemål for besøkende. Lokalsamfunnet er vennlig og gjestfritt, og kriminalitetsraten er lav. Som med enhver reisedestinasjon er det imidlertid viktig å utvise vanlig forsiktighet og være oppmerksom på ens personlige eiendeler, spesielt på travle steder som markeder og offentlige transportmidler. Det anbefales også å følge lokale retningslinjer og råd fra autoriteter for å sikre en trygg og hyggelig opplevelse på øya. Med riktig forholdsregler kan besøkende nyte det vakre landskapet og den rike kulturen på Mafia Island uten bekymring for deres personlige sikkerhet.

Bli inspirert

Kombiner oppholdet med noen netter på Chole Mjini


Chole Mjini er en perle blant de eksotiske destinasjonene, beliggende på den uberørte øya Chole utenfor kysten av Tanzania. Dette unike øko-retreatet kombinerer rustikk sjarm med luksuriøs komfort og er omgitt av det krystallklare Indiske hav og frodig, tropisk skog.

Med sin opprinnelse som en restaurert ruinkolleksjon fra det 19. århundre, tilbyr Chole Mjini en autentisk opplevelse av øyens historie og kultur. Gjestene kan velge mellom en håndfull av de elegante trehyttene som skaper en intim atmosfære og sømløst smelter sammen med naturen.

Aktiviteter på Chole Mjini inkluderer alt fra snorkling blant korallrev og dykking i det marine paradiset til utforsking av øyas skjulte stier og fugletitting i det frodige øylandskapet. Gjestene kan også nyte deilig sjømat og lokale retter tilberedt med ferske råvarer, samt avslappende spa-behandlinger og solnedgangskryssninger.

Med sitt engasjement for bærekraft og bevaring av økosystemet rundt seg, er Chole Mjini ikke bare et reisemål, men en oase for reisende som søker en unik, meningsfylt opplevelse i hjertet av det afrikanske paradiset.

Noen som allerede har vært her sier:

Jeg kan ikke få rost denne opplevelsen nok! Fra det øyeblikket vi startet vår safari i Tanzania til de fantastiske dagene på Mafia Island og Chole Mjini, var alt helt perfekt. Vår guide var eksepsjonell og tok oss med på utrolige dyrelivsopplevelser i Serengeti og Ngorongoro-krateret. Å snorkle med hvalhai var virkelig en gang-i-livet-opplevelse og et høydepunkt på turen.

På Mafia Island og Chole Mjini ble vi møtt med varm gjestfrihet og en ekte følelse av å være i paradis. Overnattingsstedene var sjarmerende og komfortable, og beliggenheten ved det krystallklare havet var bare fantastisk. Jeg kunne tilbrakt evigheter med å utforske øyas skjulte perler og nyte de avslappede dagene på strendene.

Alt i alt var denne safarien og øyeventyret en uforglemmelig opplevelse som overgikk alle forventninger. Jeg vil absolutt anbefale dette til alle som drømmer om å oppleve det beste av Tanzania's natur og kultur!

Tone og Harald

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Hvalsafari

Hvalsafari på Mafia Island er en utrolig opplevelse som gir besøkende muligheten til å se majestetiske hvaler i deres naturlige habitat. Den beste tiden for hvalsafari på Mafia Island er vanligvis mellom oktober og mars, som tilsvarer den varme og tørre sesongen på øya.

I løpet av denne perioden migrerer hvaler gjennom farvannene utenfor Mafia Island, og spesielt hvalhaier er kjent for å være til stede i området. Disse massive skapningene tiltrekkes av øyas rike marine økosystem, spesielt forekomsten av plankton, som utgjør en stor del av deres diett.

Hvalhaier er kjent for sitt fredelige vesen og er generelt ufarlige for mennesker. Derfor gir hvalsafari på Mafia Island en unik mulighet til å observere disse imponerende skapningene på nært hold, enten fra båt eller snorklende i vannet ved siden av dem.

Det er flere lokale operatører som tilbyr hvalsafari-utflukter på Mafia Island, og de er erfarne med å finne de beste stedene for å observere hvaler. Under hvalsafarien er det også muligheter for å se andre marine dyr, som delfiner og skilpadder, som også er vanlige i farvannene rundt Mafia Island.

Det er viktig å merke seg at hvalsafari er avhengig av værforholdene og hvalens naturlige adferdsmønstre, så selv om det er den beste tiden å besøke Mafia Island for hvalsafari, er det ingen garanti for å se hvalene. Likevel, for mange besøkende, er spenningen ved å være i nærvær av disse majestetiske skapningene i sitt naturlige miljø en opplevelse uten sidestykke.

Dykking rundt Mafia Island

Dykking rundt Mafia Island er en fantastisk opplevelse som tiltrekker seg dykkere fra hele verden. Øyas uberørte korallrev, klare farvann og mangfoldige marine liv gjør det til et ideelt reisemål for både nybegynnere og erfarne dykkere.

Korallrevene rundt Mafia Island er kjent for sin skjønnhet og biologiske mangfold. Dykkere kan forvente å utforske fargerike koraller i ulike former og størrelser, som skaper et vakkert bakteppe for en rekke marine arter. Alt fra små, fargerike fisk til større rovfisk som barracuda og revhaier kan sees i disse farvannene.

En av de mest ikoniske dykkestedene rundt Mafia Island er Kinasi Pass. Dette dykkestedet har et variert undervannslandskap, inkludert dype kanaler, revskrenter og sandbunn, og er hjemsted for et mangfoldig utvalg av fisk og andre sjødyr. Andre populære dykkesteder inkluderer Chole Bay, hvor dykkere kan utforske undervannsskulpturer og grotter, samt Mafia Channel, som er kjent for sitt rike marineliv.

For de som ønsker å lære å dykke, tilbyr flere dykkesentre på Mafia Island kurs og sertifiseringer for alle nivåer, fra nybegynnere til avanserte dykkere. Disse sentrene har erfarne instruktører og moderne utstyr for å sikre en trygg og minneverdig dykkeopplevelse.

Uansett om du er en erfaren dykker eller en nybegynner, vil dykking rundt Mafia Island gi deg en uforglemmelig opplevelse av Det indiske havs undervannsverden.

Kombiner oppholdet på Mafia Island med safari i Tanzania

Å kombinere en safari i Tanzania med en avslappende badeferie på Mafia Island er en fantastisk måte å oppleve det beste av både det afrikanske fastlandet og det indiske hav. Tanzania er kjent for sitt utrolige dyreliv og imponerende nasjonalparker, mens Mafia Island tilbyr uberørte strender, krystallklart vann og et mangfoldig undervannsliv.

Det er enkelt å legge til en badeferie på Mafia Island i reiseplanen din etter en safari i Tanzania. Etter å ha opplevd spennende dyreobservasjoner i nasjonalparkene som Serengeti, Ngorongoro-krateret eller Selous Game Reserve, kan du enkelt fly fra byer som Arusha eller Dar es Salaam til Mafia Island.

På Mafia Island kan du nyte late dager på de hvite sandstrendene, snorkle blant fargerike koraller og tropiske fisk, eller utforske øyas kulturelle og naturlige severdigheter. Besøk Chole Island for å oppleve historiske ruiner og sjarmerende landsbyer, eller ta en båttur til Mafia Island Marine Park for å utforske det rike undervannslivet.

Enten du er ute etter spenning og eventyr på safari eller ønsker å slappe av på en tropisk øy etterpå, gir kombinasjonen av safari i Tanzania og badeferie på Mafia Island deg en uforglemmelig opplevelse av Afrikas mangfoldige skatter.

Fiskerne på stranda

Fiskerne på Mafia Island er en viktig del av øyas kystsamfunn og kulturelle identitet. Langs strendene kan besøkende ofte se fiskerne i aksjon, enten de kommer tilbake fra sine fisketurer eller forbereder seg på å dra ut på havet.

Disse fiskerne er eksperter på sine lokale farvann. De benytter tradisjonelle fiskemetoder, som håndlinjer, garn og båter med utriggere, for å fange et mangfold av fisk og sjømat som er rikelig tilgjengelig i farvannene rundt Mafia Island.

For mange av disse fiskerne er fisket ikke bare en kilde til inntekt, men også en viktig del av deres kulturelle arv og identitet. De følger ofte tradisjonelle metoder som har blitt overlevert gjennom generasjoner, og deres livsstil er tett knyttet til havet og dens ressurser.

Besøkende til Mafia Island kan ha muligheten til å samhandle med disse fiskerne, enten det er ved å observere deres arbeid langs stranden, kjøpe fersk fisk direkte fra dem, eller til og med delta i fiskeaktiviteter som fiske fra båt eller snorkling. Dette gir en unik mulighet til å lære om lokalkulturen og livet til de som er avhengige av havet for sitt levebrød.

Samtidig er det viktig å respektere fiskernes arbeid og levebrød ved å opptre hensynsfullt og respektere deres arbeidsområder og tradisjoner når man besøker strendene på Mafia Island.

Mafia Island Marine Park

Mafia Island Marine Park er et beskyttet område som strekker seg over 822 kvadratkilometer rundt Mafia Island, utenfor kysten av Tanzania. Dette marine reservatet ble etablert for å bevare og beskytte det unike økosystemet og det mangfoldige marine livet i området.

Parken omfatter et variert landskap som inkluderer korallrev, mangroveskoger, sandstrender og sjøgressenger. Dette skaper et ideelt habitat for et bredt utvalg av marine arter, inkludert fisk, skilpadder, koraller, delfiner, og hvaler.

Besøkende til Mafia Island Marine Park har muligheten til å utforske dette fantastiske miljøet gjennom en rekke aktiviteter, inkludert snorkling, dykking, båtturer, og kajakkpadling. Guidede turer er tilgjengelige for å hjelpe besøkende med å oppdage de beste stedene for å se det varierte marine livet og lære om økosystemets betydning og utfordringer.

Parken har også etableringer for bevaring og forskning, som jobber for å overvåke og beskytte det marine livet og habitatene på Mafia Island. Dette inkluderer tiltak for å bekjempe ulovlig fiske, bevare korallrev, og utdanne lokalbefolkningen og besøkende om viktigheten av bevaring.

Mafia Island Marine Park tilbyr en unik mulighet for besøkende å oppleve det uberørte og mangfoldige marine livet i Det indiske hav, samtidig som de bidrar til bevaring og bærekraftig forvaltning av dette verdifulle økosystemet.

Opplev øya uten masseturisme

Drømmer du om å dra til en øy uten for mange turister, snorkle i Øst Afrikas vakreste marinereservat eller svømme med hvalhaien? Da kan Mafia Island være en spennende destinasjon for deg.

bottom of page