top of page

MAFIA ISLAND

Opplev vakre Mafia Island

Er du ute etter en destinasjon uten for mange turister, med små resorter og kjempegode snorklemuligheter?
Da er kanskje Mafia Island destinasjonen for deg!

Mafia ligger sør for Zanzibar og man kan nok si at Mafia kan ligne på Zanzibar for 40 år siden. Det som gjør Mafia Island unik er samspillet med de lokale. Å bli ønsket velkommen av smilende ansikter, møte fiskerne på stranda og å bli kjent med øyas kultur og tradisjoner har vært en opplevelse som satt sitt spor hos mange av våre gjester.

Reiser man til Mafia Island i oktober og november kan du være heldig å få svømme med verdens største fisk, Hvalhaien, den kan bli opp til 15 meter lang.

MFA

Stikkord

Hvalhai, Avslapping, Strand, Tropisk, Bærekraftig turisme, Bortgjemt, kultur, Små hoteller

Passer perfekt for deg som

1

For deg som er på jakt etter gode snorkle- og dykkermuligheter. Mafia Island tilbyr noen av de mest spektakulære dykke- og snorkleopplevelsene i verden, med sitt krystallklare vann og en overflod av korallrev og marint liv.

2

For deg som drømmer om å svømme med hvalhaien. Mafia Island er kjent for å være et av få steder i verden der besøkende har muligheten til å oppleve hvalhaier på nært hold. Øya tiltrekker seg hvalhaier i løpet av bestemte perioder av året, og dykkere og snorklere kan bli med erfarne guider for å svømme side om side med hvalhaien.

3

For deg som ønsker å reise utenom turistmassene. Mafia Island skiller seg ut som et reisemål med en autentisk og fredelig atmosfære takket være sin begrensede turiststrøm og små hoteller. Besøkende har muligheten til å oppleve øyas sjarme uten overfylte strender eller overbefolkede attraksjoner.

Dag 1: Avreise fra Norge

I dag starter eventyret!

Forventningsfulle drar dere til flyplassen, husk å pakke med pass og nødvendige dokumenter. Fra dette øyeblikket skal dere kun fokusere på å nyte ferien – IWANNAGO tar seg av resten!


Nå venter nye og spennende eventyr på Mafia Island!


Visste du at Mafia Island er kjent for sitt fantastiske marineliv og uberørte korallrev? Her kan du oppleve dykking og snorkling i verdensklasse!

Eksempelreise

Nedenfor har vi skrevet et forslag til hvordan en skreddersydd reise med IWANNAGO kan se ut. La dette være til inspirasjon, og ta kontakt med oss for å få din skreddersydde opplevelsesreise. Ingen reiser med IWANNAGO er like, alle våre reiser er skreddersydd og tar hensyn til deres ønsker, behov og budsjett. Vi vil være gode rådgivere på veien for at deres reise skal bli den beste turen tilpasset deres behov og ønsker!

Opplev vakre Mafia Island

Se den flotte filmen til et av våre samarbeidshoteller på Mafia Island - Butiama Beach Resort

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Mafia Island, som ligger utenfor kysten av Tanzania i Det indiske hav, er kjent for sine uberørte strender, korallrev og rike dyreliv under vann. Øya har en historie som strekker seg tilbake til piratdager, før den ble et sentrum for slavehandel i Øst-Afrika. I dag tilbyr den besøkende muligheten til å utforske sine idylliske kyster, dykke i krystallklart vann fullt av fargerikt marine liv, og slappe av i sin avslappede atmosfære. Med sin urørte naturlige skjønnhet og spennende historie, tiltrekker Mafia Island reisende som søker både eventyr og avslapning i en virkelig fengslende setting.

Mafia Island har et tropisk klima som preges av varme temperaturer året rundt. Øya opplever to hovedsesonger: en regntid fra mars til mai og en tørrere periode fra juni til oktober. Den tørre sesongen er ideell for solfylte dager på strendene og for å utforske det rike undervannslivet gjennom snorkling og dykking. I løpet av regntiden kan øya oppleve korte, kraftige regnskyll, men dette bidrar til å opprettholde dens frodige vegetasjon og gir næring til de mange elvene og innsjøene som preger landskapet. Uansett når man besøker, byr Mafia Island på et behagelig klima som gjør det til et attraktivt reisemål for natur- og strandentusiaster året rundt.

Sikkerheten på Mafia Island er generelt god, og øya er ansett som et trygt reisemål for besøkende. Lokalsamfunnet er vennlig og gjestfritt, og kriminalitetsraten er lav. Som med enhver reisedestinasjon er det imidlertid viktig å utvise vanlig forsiktighet og være oppmerksom på ens personlige eiendeler, spesielt på travle steder som markeder og offentlige transportmidler. Det anbefales også å følge lokale retningslinjer og råd fra autoriteter for å sikre en trygg og hyggelig opplevelse på øya. Med riktig forholdsregler kan besøkende nyte det vakre landskapet og den rike kulturen på Mafia Island uten bekymring for deres personlige sikkerhet.

Bli inspirert