top of page

OMAN

Opplev den arabiske gjestfriheten

Drømmer du om å utforske de mystiske ørkener og rike historie i Oman?

Etter å ha jobbet mange år med spennende reiser til Afrika valgte vi å flytte til Oman for å bli bedre kjent med landet, kulturen og folket.

Velkommen til Oman!

Vårt erfarne team i Oman er klare til å guide deg gjennom dette flotte landet! Fra den vakre byen Muscat, hvor du kan oppleve autentisk arabisk kultur, til de imponerende sanddynene i Wahiba Sands, hvor du kan overnatte under stjernene i tradisjonelle beduintelt, skaper vi minneverdige opplevelser for deg.

Enten du er ute etter et eventyr i ørkenen, en kulturell oppdagelsesreise, eller avslapning langs Oman-kystens vakre strender, har vi noe som passer dine ønsker. Vi anbefaler å ta seg tid til å virkelig utforske landets mangfold – fra de gamle festningene og moderne moskeene til de tradisjonelle dhows på det krystallklare vannet.

Oppdag Oman med oss, vi viser deg gjerne dette landet vi er blitt så glade i!

MCT

Stikkord

Gjestfritt, Trygt, Ørken, Wadier, Skilpadder, Souq, Muscat

Passer perfekt for deg som

1

Vil oppleve et land få andre nordmenn har besøkt. Oman er en juvel som enda ikke er oppdaget av nordmenn.

2

Er interessert i kulturhistorie. Oman har en rik historie og kultur som er dypt forankret i tradisjoner, gjenspeilet i landets imponerende festninger, moskeer og tradisjonelle markeder.

3

Ønsker å oppleve uberørte naturområder, fra ørken til de fredelige oasene og imponerende fjell til de grønne wadiene (elvedalene).

En urørt perle

Midtøstens vakreste sted. Trygt og godt!

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Oman, som ligger på sørøstkysten av Den arabiske halvøya, er kjent for sin flotte ørkenlandskap, majestetiske fjellkjeder og historiske kultur. Landet byr på en rik arv av handel, med gamle byer som Muscat som vitner om Oman's maritime fortid. Med en imponerende kystlinje langs Det indiske hav og en gjestfri kultur, tiltrekker Oman besøkende med sine varierte opplevelser, inkludert ørken-eventyr, kulturelle utforskninger og avslappende kystopphold.

Omans klima er preget av ekstreme varme deler av året, spesielt i innlandet, hvor temperaturer kan overstige 40°C om sommeren. Kystområdene, som Muscat, opplever en moderatere klima, med varme somre og milde vintre. Regnfall er sjelden i de fleste deler av landet, men kystområdene kan oppleve noe nedbør i vintermånedene. På grunn av dette tørre klimaet og de ekstreme temperaturene, er det beste tidspunktet for å besøke Oman vanligvis fra oktober til april når været er mer behagelig for utendørsaktiviteter og sightseeing.

Sikkerheten i Oman er generelt sett høy, og landet regnes som en av de tryggeste destinasjonene i Verden. Oman opprettholder streng lov og orden, og kriminalitetsnivået er lavt. Turister oppfordres imidlertid til å være oppmerksomme på sine omgivelser og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet og eiendomsbeskyttelse. Det anbefales også å respektere lokale skikker og kultur, inkludert kleskode og offentlig oppførsel. Som med reiser til enhver destinasjon, er det lurt å holde seg oppdatert om lokale forhold og følge rådene fra lokale myndigheter. Ved å følge disse retningslinjene kan besøkende nyte en trygg og hyggelig opplevelse i Oman.

Bli inspirert

Neste generasjons guider

Våre guider, Nasser, Ibrahim, Majid, Mohammed, Nouf og Said er omanere som vi har håndplukket som våre guider i Oman. Med en stolthet for Omani-kulturen og et oppriktig ønske om å lære bort sin kunnskap og vise det flotte landet Oman.

Med en kombinasjon av ungdommelig entusiasme, innovative ideer og en dyp forståelse av både Omani-kulturen og de vestlige besøkendes forventninger, er Nasser, Ibrahim, Majid, Mohammed, Nouf og Said klare til å ta deg gjennom Oman.

De er den nye bølgen av guider som er fast bestemt på å vise frem skjønnheten og gjestfriheten i Oman til verden.

Noen som allerede har vært her sier:

Vi var i Oman med Iwannago og kan ikke skryte nok. Programmet var spekket av spektakulære opplevelser.
Vi var med beduinene i ørkenen. Vandret på flere fjellturer. Svømte i kulper i fjellet. Opplevde gjeitemarked og souq.
Moske, opera, båtbyggeri mm
Opplevelsen stod i kø.
Et ærlig og høflig folkeslag. Et rent og pent land. God mat. Flott arkitektur.

Dette må oppleves for å forstås.

Lill Tove

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Opplev Wahiba Sands - beduinens hjem

Wahiba Sands, også kjent som Sharqiya Sands, er en ørken i østlige Oman, hjemmet til beduiner som en gang levde det nomadiske livet. Deres tradisjonelle telt av geitehår, kalt "bait al-sha'r", gir beskyttelse mot ørkensolen og vinden. Livet i ørkenen er nært knyttet til ressursene den tilbyr, inkludert vannkilder og ørkenvilldyr som ørkenrev og gazeller. Besøkende kan oppleve beduinens gjestfrihet gjennom overnatting i tradisjonelle leirer og delta i aktiviteter som kamelridning og kjøring i sanddynene.
Wahiba Sands tiltrekker reisende fra hele verden som søker en dyp forståelse av ørkenlivet og arabisk kultur.

Vi tilbyr overnatting i alt fra enkle telt til mer luksuriøse telt. Vi skreddersyr din reise til Wahiba Sands.

Opplev Omans vakre wadier

Oman har noen av de mest spektakulære wadiene i verden og som tiltrekker seg besøkende som ønsker å oppleve disse flotte dalene. Wadiene, som er naturlige dalsystemer eller elveleier, er destinasjoner for de som søker en unik blanding av natur og eventyr. Blant de mest kjente wadiene er Wadi Shab, kjent for sine turkise vannbassenger og skjulte fossefall, og Wadi Bani Khalid, som imponerer med sine frodige palmer og krystallklare bassenger som er ideelle for en forfriskende dukkert.
Andre wadier inkluderer Wadi Al Arbaeen, kjent for sine klippeformasjoner, og Wadi Tiwi, berømt for sitt landskap og frodige grønne omgivelser.
Enten det er for å nyte naturskjønne turer, utforske skjulte fossefall eller bare slappe av ved vannkanten, tilbyr Omans wadier en uforglemmelig opplevelse i naturen.

Kleskoder

Når det gjelder påkledning i Oman, er det viktig å respektere landets kulturelle og religiøse normer. Selv om Oman er en moderne og kosmopolitisk destinasjon, har den også dype røtter i islamske tradisjoner. Her er noen retningslinjer for hvordan turister bør kle seg i Oman:

Generell påkledning: Generelt sett bør klær være beskjedne og dekke kroppen godt. Dette gjelder både for menn og kvinner. Unngå klær som er tettsittende eller avslørende.

For kvinner: Kvinner bør dekke skuldrene og ha på seg skjørt eller bukser som dekker knærne. Lange ermer og løstsittende topper er å foretrekke. Det er vanligvis ikke nødvendig å dekke håret med skaut eller hijab, med mindre du besøker religiøse steder som moskeer.

For menn: Menn bør også unngå tettsittende klær og bør helst ha på seg skjorter med ermer og lange bukser. Shorts kan være akseptabelt, spesielt på turiststeder ved sjøen, men det er best å unngå dem i mer konservative områder.

Respekt for kulturelle steder: Når du besøker religiøse steder som moskeer eller hellige steder, må du kle deg enda mer beskjedent. Dette kan inkludere å ha på seg en lang, løstsittende kjole eller abaya for kvinner, og lange bukser og skjorte med ermer for menn.

Svømmetøy: På hoteller og resorter er det vanlig å bruke vanlig badetøy ved bassengområdet. Har resorten privat strand vil det også være naturlig å bade i vanlig badetøy. Bader man derimot på en offentlig strand anbefales det å bade med shorts og t-skjorte.

Solbeskyttelse: Oman kan være svært varmt, spesielt om sommeren. Bruk lette, pustende klær som beskytter mot solen. Solhatt eller lue og solbriller er også viktige for å beskytte hodet og øynene.

Ved å kle seg respektfullt og konservativt, viser turister hensyn til Oman's kultur og tradisjoner samtidig som de sikrer en behagelig opplevelse under oppholdet.

Geitemarkedet i Nizwa

Nizwa, en by beliggende i det kulturelle hjertet av Oman, er berømt for sitt fargerike og livlige geitemarked. Hver fredag samles lokale bønder og handelsmenn på Nizwas markedsplass for å handle og selge geiter i en levende atmosfære av handel og kultur.

Geitemarkedet starter om morgenen rundt kl. 07:00 og man må være tidlig ute for å få en god plass.

Livet i havet - vakre Daymaniyat Island

Daymaniyat Islands er et naturlig paradis utenfor kysten av Oman, kjent for sitt krystallklare vann og mangfoldige marine liv.
Snorkle- og dykkerturer til disse øyene er en utrolig opplevelse for eventyrlystne reisende. Undervannslandskapet er spektakulært med fargerike korallrev som huser et rikt utvalg av fisk, inkludert papegøyefisk og klovnefisk. Besøkende kan også være heldige og få øye på større arter som delfiner, hvalhai og havskilpadder. Med profesjonelle guider gir en tur til Daymaniyat Islands uforglemmelige øyeblikk under vannets overflate.

Er du klar for et eventyr?

For å få mest mulig ut av ditt besøk i Oman, må du utforske landets varierte kultur, historie og flotte natur. Ta deg tid til å utforske tradisjonelle markeder, besøke historiske steder som Nizwa Fort, og oppleve Omani-gjestfriheten ved å samhandle med lokalbefolkningen. Med IWannaGo kan du planlegge din reise til Oman og få en dypere forståelse av landets rike arv og oppleve spennende steder.

bottom of page