top of page

OMAN

Opplev den arabiske gjestfriheten

Drømmer du om å utforske de mystiske ørkener og rike historie i Oman?

Etter å ha jobbet mange år med spennende reiser til Afrika valgte vi å flytte til Oman for å bli bedre kjent med landet, kulturen og folket.

Velkommen til Oman!

Vårt erfarne team i Oman er klare til å guide deg gjennom dette flotte landet! Fra den vakre byen Muscat, hvor du kan oppleve autentisk arabisk kultur, til de imponerende sanddynene i Wahiba Sands, hvor du kan overnatte under stjernene i tradisjonelle beduintelt, skaper vi minneverdige opplevelser for deg.

Enten du er ute etter et eventyr i ørkenen, en kulturell oppdagelsesreise, eller avslapning langs Oman-kystens vakre strender, har vi noe som passer dine ønsker. Vi anbefaler å ta seg tid til å virkelig utforske landets mangfold – fra de gamle festningene og moderne moskeene til de tradisjonelle dhows på det krystallklare vannet.

Oppdag Oman med oss, vi viser deg gjerne dette landet vi er blitt så glade i!

MCT

Stikkord

Gjestfritt, Trygt, Ørken, Wadier, Skilpadder, Souq, Muscat

Passer perfekt for deg som

1

Vil oppleve et land få andre nordmenn har besøkt. Oman er en juvel som enda ikke er oppdaget av nordmenn.

2

Er interessert i kulturhistorie. Oman har en rik historie og kultur som er dypt forankret i tradisjoner, gjenspeilet i landets imponerende festninger, moskeer og tradisjonelle markeder.

3

Ønsker å oppleve uberørte naturområder, fra ørken til de fredelige oasene og imponerende fjell til de grønne wadiene (elvedalene).

Dag 1: Avreise fra Norge

I dag starter eventyret! 

Forventingsfulle drar dere til flyplassen, husk å pakke med pass og nødvendige dokumenter. 

Fra dette øyeblikket skal dere kun fokusere på å nyte ferien – IWANNAGO tar seg av resten! 


Nå venter nye og spennende eventyr i Oman! 


Visste du at Oman i 2024 er kåret til verdens tryggeste land å bo i? Her kan du føle deg helt trygg!

Eksempelreise

Nedenfor har vi skrevet et forslag til hvordan en skreddersydd reise med IWANNAGO kan se ut. La dette være til inspirasjon, og ta kontakt med oss for å få din skreddersydde opplevelsesreise. Ingen reiser med IWANNAGO er like, alle våre reiser er skreddersydd og tar hensyn til deres ønsker, behov og budsjett. Vi vil være gode rådgivere på veien for at deres reise skal bli den beste turen tilpasset deres behov og ønsker!

En urørt perle

Se litt av hva du kan oppleve på en reise til Oman. Vi gleder oss til å vise deg mer!

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Oman, som ligger på sørøstkysten av Den arabiske halvøya, er kjent for sin flotte ørkenlandskap, majestetiske fjellkjeder og historiske kultur. Landet byr på en rik arv av handel, med gamle byer som Muscat som vitner om Oman's maritime fortid. Med en imponerende kystlinje langs Det indiske hav og en gjestfri kultur, tiltrekker Oman besøkende med sine varierte opplevelser, inkludert ørken-eventyr, kulturelle utforskninger og avslappende kystopphold.

Omans klima er preget av ekstreme varme deler av året, spesielt i innlandet, hvor temperaturer kan overstige 40°C om sommeren. Kystområdene, som Muscat, opplever en moderatere klima, med varme somre og milde vintre. Regnfall er sjelden i de fleste deler av landet, men kystområdene kan oppleve noe nedbør i vintermånedene. På grunn av dette tørre klimaet og de ekstreme temperaturene, er det beste tidspunktet for å besøke Oman vanligvis fra oktober til april når været er mer behagelig for utendørsaktiviteter og sightseeing.

Sikkerheten i Oman er generelt sett høy, og landet regnes som en av de tryggeste destinasjonene i Verden. Oman opprettholder streng lov og orden, og kriminalitetsnivået er lavt. Turister oppfordres imidlertid til å være oppmerksomme på sine omgivelser og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet og eiendomsbeskyttelse. Det anbefales også å respektere lokale skikker og kultur, inkludert kleskode og offentlig oppførsel. Som med reiser til enhver destinasjon, er det lurt å holde seg oppdatert om lokale forhold og følge rådene fra lokale myndigheter. Ved å følge disse retningslinjene kan besøkende nyte en trygg og hyggelig opplevelse i Oman.

Bli inspirert