top of page

Bestig Kilimanjaro via Machame-ruten

Machame-ruten, også kjent som "Whiskey"-ruten, er den foretrukne ruten for mange eventyrlystne som tar på seg å bestige Kilimanjaro. Med en varighet på seks til syv dager, byr ikke denne ruten bare på en utrolig vakker natur, men også en moderat utfordring som lar deg tilpasse deg høyden på en trygg måte. Den ekstra tiden gir deg rom til å akklimatisere deg, noe som er avgjørende for en vellykket bestigning.


Faktisk, ifølge statistikk fra Kilimanjaro National Park, velger omtrent 35% av alle klatrere denne ruten. Det er ikke overraskende, med tanke på de fantastiske opplevelsene som venter dem underveis.Dagsetappene på Machame-ruten

Dag

Start

Høyde, moh.

Slutt

Høyde, moh.

Tidsbruk, timer

KM

1

Machame Gate

1 800

Machame Camp

2 850

5-7

11

2

Machame Camp

2 850

Shira Camp

3 810

4-6

5

3

Shira Camp

3 810

Lawa Tower

4 630

4-5

7


Lawa Tower

4 630

Barranco Camp

3 800

2-3

3

4

Barranco Camp

4 000

Karanga Camp

4 000

4-5

5

5

Karanga Camp

4 800

Kosovo Camp

4 800

4-5

5

6

Kosovo Camp

5 895

Uhuru Peak

5 895

7-8

4


Uhuru Peak

3 060

Mweka Camp

3 060

4-6

12

7

Mweka Camp

1 650

Mweka Gate

1 650

3-4

1062 km totalt

Det anbefales å ha 2 netter i Moshi før bestiging og 1 natt i Moshi etter bestiging. Da har man tid til å roe ned ved ankomst og møte guidene og bli kjent med dem før bestigingen starter. I veldig få tilfeller er bagasjen forsinket, da er det bra å ha litt tid til å leie litt utstyr og sørge for at man har det mest nødvendige for å starte bestigingen.

Ved forsinkelse av bagasjen bærer vi alltid opp bagasjen til campen hvor gjestene er når den ankommer Tanzania.Mer om Machame-ruten

Machame-ruten har fått kallenavnet "Whiskey-ruten" fordi den ofte oppfattes som tøffere enn Marangu-ruten, som ofte omtales som "Coca-Cola"-ruten. Til forskjell fra Marangu-ruten hvor man bor i hytter er Machame-ruten en campingrute, noe som betyr at turgåere vil sove i telt hele veien til toppen.


Turgåere som velger Machame-ruten passerer flere velkjente landemerker på Mount Kilimanjaro underveis, inkludert det berømte Lava Tower og Shira Plateau. Ruten går opp og ned gjennom en rekke daler og rygger, noe som gjør turen litt mer anstrengende, men belønner turgåere med noen av de beste utsiktene på fjellet.


Det er av denne grunnen at Machame-ruten bredt betraktes som den flotteste av alle rutene opp Mount Kilimanjaro, og gir unike og varierte landskap hver eneste dag.


Ruten starter på sørsiden av fjellet, passerer under Southern Ice Field og toppstøtet starter fra Barafu Camp/Kosovo Camp.Ofte stilte spørsmål om Machame-ruten

Hvor utfordrende er Machame-ruten? Machame-ruten regnes som en moderat vanskelig tur, med varierende terreng og høydeforskjeller gjennom hele vandringen. Den er vurdert som en av de mer utfordrende rutene til Kilimanjaro på grunn av sine bratte og steinete partier, samt turen opp Barranco-veggen.


Likevel kan Machame-ruten med riktig fysisk forberedelse og en godt trent guide bli fullført med suksess av personer med god kondisjon og viljestyrke. Det er viktig å merke seg at høydesyke kan være en betydelig faktor i vanskelighetsgraden på denne ruten, så det er avgjørende å akklimatisere seg ordentlig og følge veiledningen fra guiden din.


Hjelpen du får fra bærere til å bære utstyr og forsyninger reduserer den fysiske belastningen betydelig. Alt i alt tilbyr Machame-ruten en utfordrende og belønnende opplevelse for de som er forberedt på dens vanskeligheter.


Hvor lang er Machame-ruten og hvor mange dager tar det å gå ruten?

Machame-ruten strekker seg over ca. 62 km fra stien begynner til toppen og hele veien ned til Mweka gate. Den korteste tiden du trenger for Machame-ruten er 6 dager, men med ankomst- og avreisedager må man regne rundt 10 dager totalt. Imidlertid, siden dette er en lengre rute, er det faktisk best å bruke 7 dager for å øke sjansene for suksess.


Hva er suksessraten for Machame-ruten?

På grunn av den gode akklimatiseringen, "walk high, sleep low" som ruta gjør suksessraten for å på toppen via Machame-ruten svært høy. Mens det ikke finnes offisiell statistikk, er gjennomsnittlig suksessrate for alle operatører 85% for den 7 dager lange trekken og en suksessrate på 73% for den 6 dager lange trekken. Imidlertid har vi en suksessrate på 95% for å nå toppen via Machame-ruten.


Når er det beste tidspunktet å gå Machame-ruten?

Juli-september er det beste tidspunktet å bestige Kilimanjaro, da været er mest stabilt, og det er mindre sannsynlig å oppleve regn og snø. Med det sagt, siden det ligger nær ekvator, er det mulig å bestige fjellet når som helst på året. April og mai er regntiden, så denne perioden bør unngås.


KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page