top of page

Safari i Serengeti nasjonalpark

Serengeti nasjonalpark er kjent for

  • Verdens tetteste bestand av pattedyr

  • Verdens største dyrevandring, også kjent som "The Great Migration"

  • Endeløs savanne 

  • "The big 5" Betegnelsen for neshorn, elefant, bøffel, leopard og løveBeste årstid å besøke Serengeti nasjonalpark

Serengeti nasjonalpark tilbyr fantastisk dyreliv året rundt, men den ideelle tiden å besøke parken er fra desember til mars. Dette er perioden da gresset er kort, og dyrene samles i store mengder rundt vannkilder, noe som gjør det enklere å spotte dem.


For de som ønsker å oppleve den spektakulære migrasjonen av rundt 1,5 millioner gnu og 500 000 sebra, er det beste tidspunktet å besøke Serengeti fra oktober til juni. I oktober begynner migrasjonen fra Masai Mara i Kenya og fortsetter inn i Serengeti, hvor den forblir til juni før den igjen trekker inn i Masai Mara i nord.


Gnukalvingen, en av de mest imponerende hendelsene i Serengeti, starter vanligvis i midten av februar og varer i omtrent en måned. Dette er en fantastisk tid å være vitne til den unike syklusen av livet i savannen.


I april og mai faller regntiden i Serengeti, og selv om dette kan føre til våte forhold på savannen, byr denne perioden også på sine egne fordeler. Den grønne vegetasjonen gjør landskapet utrolig frodig, og dyrene samles ofte nærmere veiene for å unngå de våte områdene. I tillegg til dette gir lavsesongen muligheten til å sikre rimeligere priser på overnatting i lodgene, og en mulighet til å oppleve parken på en roligere måte utenfor høysesongen.

Dyreliv i Serengeti nasjonalpark

Serengeti nasjonalpark er en av verdens mest bemerkelsesverdige naturunderverk, med den største tettheten av pattedyr og et økosystem som fungerer uforstyrret av menneskelig innflytelse.


I Serengeti kryr det av liv, med omtrent 1,5 millioner gnu, 500 000 sebraer, 400 000 Thomson-gaseller, majestetiske elefantflokker, bøfler, elegante giraffer, storslåtte flodhester, og en varierende mengde rovdyr, inkludert 3 500 løver, 1000 geparder, 800 leoparder, hyener og et mangfold av antiloper og gaseller.


Et av de mest bemerkelsesverdige fenomenene som finner sted her er "The Great Migration", den store dyrevandringen. Dette er selve høydepunktet av safariopplevelser, der millioner av dyr – hovedsakelig gnu og sebra – beveger seg over Serengeti-slettene. Dyrenes vandring styres av klimaet, og bestandene samles på bestemte steder til bestemte tider gjennom året.

I februar er det kalvetid for gnuene, og den åpne sletten i sør blir fylt med en magisk atmosfære når over 1 million gnu står tett sammen og føder. Dette er også en tid da rovdyrene, som løver, geparder og leoparder, vet hvor de kan finne overflod av byttedyr. Den åpne sletten gir gnuene mulighet til å holde et øye med rovdyrene med hjelp av sebraenes skarpe blikk.


Migrasjonen har ingen fast start- eller sluttdato, da dette varierer fra år til år. Men en ting er sikkert: Fra januar til mars er det gnukalving i Serengeti, og dette er ikke bare kjent for oss, men også for rovdyrene som venter på sitt neste måltid.


Fra juni til juli beveger gnuen seg nordover til Masai Mara Game Reserve i Kenya, der de blir frem til oktober før de igjen trekker inn i Serengeti. Dette evige kretsløpet av vandring er en av naturens mest fantastiske dyrevandring, og Serengeti er uten tvil et av de mest bemerkelsesverdige stedene å oppleve dette.Komme seg til og fra Serengeti nasjonalpark

Fra Arusha tar det omtrent 7-9 timer med kjøring for å nå Seronera, som ligger i de sentrale delene av Serengeti nasjonalpark. De første fire timene går på asfalterte veier, men etter at man har passert porten til Ngorongoro Conservation Area, som må passeres for å komme til Serengeti, begynner safarikjøringen, og man blir umiddelbart møtt av de første dyreopplevelsene.


Det er vanligvis anbefalt å inkludere besøk i nærliggende parker som Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara nasjonalpark og Ngorongoro-krateret på vei til eller fra Serengeti, for å dele opp kjøreturen i mer håndterbare etapper.


Dersom man planlegger å avslutte ferien med en avslappende badeferie på Zanzibar, kan det være fordelaktig å fly direkte fra Serengeti. Det er daglige avganger fra de fleste flystriper i Serengeti, og dette gir en praktisk måte å avslutte safarituren på.


For de som ønsker å unngå den lange kjøreturen, er det også mulig å fly med småfly fra Kilimanjaro International Airport eller Arusha Airport til Serengeti. Ved ankomst vil en sjåfør møte deg på flystripen i Serengeti, klar til å fortsette eventyret med en spennende safaritur.Lodger og camper i Serengeti Nasjonalpark

Det finnes utallige camper og lodger i hele Serengeti. Fra enkle camper til eksklusive og luksuriøse lodger. 


Her er en liste over campene og lodgene vi samarbeider med i Serengeti. 


Selve safariopplevelsen vil ikke være annerledes om man bor på en 3* camp eller en 5* luksuslodge. 
Forslag til safarier hvor Serengeti inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Seregneti nasjonalpark kan se ut.

Alle disse safarien kan enkelt kombineres med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide.


Opplev vakre Serengeti

Serengeti er en destinasjon mange har drømt om å oppleve. Parken er en god helårsdestinasjon og man vil garantert ha store safariopplevelser som man vil huske i lang tid.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Karatu (også mulig å fly til Serengeti)

Dag 2: Safari i Serengeti nasjonalpark Dag 3: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark og videre til Lake Natron

Dag 5: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner Ngorongoro krateret og Serengeti nasjonalpark

Når man kjører fra Arusha til Serengeti kjører man forbi Ngorongoro krateret. Serengeti i seg selv gir store safariopplevelser, men når man først kjører forbi så kan det være fristende å ta turen ned i krateret. Krateret har høye avgifter, så det vil være kostnadsdrivende å legge turen nedom krateret. Ut av Serengeti anbefaler vi å kjøre ut en annen inngang, da får dere oppleve flere deler av parken, derfor ligger det inne en natt ved Lake Natron.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Karatu

Dag 2: Safari i Ngorongoro krateret

Dag 2: Safari i Serengeti nasjonalpark Dag 3: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark og videre til Lake Natron

Dag 5: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportStorsafari med Tarangire, Ngorongoro og Serengeti nasjonalpark

Drømmer du om en storsafari kan denne kombinasjonen være en spennende safari. En får besøkt de tre mest kjente parkene i landet og man får sett et variert dyreliv.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Tarangire

Dag 2: Heldagssafari med god pikniklunsj

Dag 3: Safari i Ngorongoro krateret

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 5: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 6: Safari i Serengeti nasjonalpark og videre til Lake Natron

Dag 7:  Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner safarien din med strandferie på Zanzibar eller Mafia Island

Å kombinere en uforglemmelig safari i Tanzania med en avslappende øyferie på Zanzibar eller Mafia Island er en perfekt måte å oppleve det beste av både land og sjø i Øst-Afrika.


Zanzibar er kjent for sine strender, sjarmerende gamlebyer med arabiske innflytelser, og det rike kulturlivet. Du kan utforske Stone Towns smug og markeder, dykke eller snorkle blant korallrevet, eller slappe av på de uberørte strendene langs kysten.


Mafia Island, mindre kjent enn Zanzibar, tilbyr en mer uberørt og avslappet atmosfære. Øya er et paradis for dykkere og snorklere, med sine uberørte korallrev og et utrolig mangfoldig undervannsliv, inkludert delfiner, skilpadder og en rekke tropiske fisker.


Uansett om du velger Zanzibar eller Mafia Island, vil du oppleve en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning. Det å kombinere en spennende safari med en tropisk øyferie gir deg muligheten til å oppleve det beste av begge verdener i Tanzania, og skape minner som varer hele livet.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKTComments


bottom of page