top of page

Safari i Ngorongoro krateret

Ngorongorokrateret er kjent for:

  • Store mengder med dyr, 25.000 - 30.000 dyr nede i krateret til enhver tid

  • Stor bestand av neshorn

  • Nydelig utsikt fra kraterkanten

  • Rikt fuglelivBeste årstid å besøke Ngorongorokrateret

Dyrelivet i Ngorongorokrateret er godt og variert året rundt. I selve krateret oppholder det seg en imponerende mengde på rundt 25.000 - 30.000 ville dyr til enhver tid.


Når det gjelder værforholdene, regnes september-oktober og januar-mars som de mest gunstige månedene å besøke krateret. I løpet av april og mai er det regntid, og det kan bli ganske vått på kraterbunnen. Til tross for dette, er krateret grønt og fint i denne perioden, og dyrene kan ofte bli observert i nærheten av veiene for å unngå de våte savannene. Lavsesongen bringer også med seg fordelen av rimeligere overnattingsmuligheter på lodgene.Mer om Ngorongorokrateret og Ngorongoro Conservation Area

Stående på kraterkanten, overveldes man av det majestetiske synet av Ngorongorokrateret som strekker seg 600 meter ned til kraterbunnen. I krateret er det alltid en pulserende aktivitet av dyreliv, med en bestand på mellom 25.000 og 30.000 dyr som kontinuerlig beveger seg gjennom området. Å bo på en av de luksuriøse lodgene langs kraterkanten er en uunnværlig del av opplevelsen!


Med en størrelse på 265 kvadratkilometer for selve krateret og hele 8300 kvadratkilometer for det vernede området, Ngorongoro Conservation Area, har dyrene et stort område å vandre på.


De vandrer fritt mellom krateret, Serengeti og Masai Mara i Kenya, og noen trekker også mot Lake Manyara nasjonalpark og Tarangire nasjonalpark.

Kraterbunnen ligger på mellom 1600-1700 meter over havet og preges av åpne gressletter, små åser og skogområder, samt flere vannkilder hvor dyrene kan slukke tørsten og hvor flodhestene trives.


Kraterkanten, som når høyder på 2200-2300 meter over havet, er prydet med lodger som gir spektakulær utsikt over krateret. Dette området, med sin rike biologiske mangfold og naturskjønnhet, ble utpekt som Ngorongoro Conservation Area i 1959, med formål om å bevare landskapet, dyre- og fuglelivet, samt de tradisjonelle masaienes livsstil og nomadiske driftsformer.

Masaienes tusenårige tradisjoner og deres harmoni med naturen spiller en avgjørende rolle i bevaringen av dette unike økosystemet. Ngorongoro Conservation Area er nå et av masaienes hovedområder, og det er et bemerkelsesverdig eksempel på hvordan mennesker og dyreliv kan leve i sameksistens.


Sentrum for Ngorongoro Conservation Area er Olduvai Gorge, et arkeologisk høydepunkt hvor tidlige menneskelige levninger og redskaper er funnet. Dette stedet, kjent som "menneskehetens vugge", har vært et viktig forskningsområde.


Ngorongorokrateret, en sammenrast vulkan og en geologisk kaldera, er en del av et aktivt geologisk område som inkluderer den aktive vulkanen Ol Doinyo Lengai. Utbruddene fra Ol Doinyo Lengai, med sin næringsrike aske, bidrar til å berike jorden i Ngorongoro-området, og legger grunnlaget for det frodige plantelivet som støtter det rike dyrelivet her.Dyrelivet i Ngorongorokrateret

I dag kan besøkende oppleve Ngorongorokrateret med sine store mengder dyr som omfatter en bestand på mellom 25.000 og 30.000 dyr.


Her er det praktisk talt en garanti for å få se løver som hviler etter en solid frokost, og man kan også støte på det sjeldne sorte nesehornet, med omtrent 30 individer til stede.


Blant de tallrike artene som bebor området, inkluderer elefanter, sebraer, flodhester, gaseller, antiloper, et rikt utvalg av fugler og mye mer.


Mens sjiraffer ikke finnes nede i krateret, og leoparder er sjeldne, kan man være heldig å få et glimt av dem oppe på kraterkanten.


Dyretettheten i krateret er grunnlagt på tilgjengeligheten av vann, frodige beitemarker og rike næringssalter, som skaper et ideelt habitat for en variert og tallrik dyrepopulasjon.Komme seg til og fra Ngorongorokrateret

Fra Kilimanjaro Int. Airport tar det rundt 5 timer å kjøre til Ngorongoro. Fra Arusha tar det vanligvis mellom 3 og 4 timer å kjøre til inngangen til Ngorongoro Conservation Area. Etter å ha passert porten og begynt safarituren på grusveier, åpner et helt nytt kapittel med dyreopplevelser som markerer starten på eventyret.


Safarituren i Ngorongoro blir ofte kombinert med besøk til Tarangire nasjonalpark, Lake Manyara nasjonalpark og/eller Serengeti nasjonalpark.

For de som ønsker å avslutte reisen med en avslappende badeferie på Zanzibar, er det mulig å fly direkte fra Lake Manyara Airstrip eller returnere til Arusha for å ta flyet til Zanzibar. De rimeligste flybillettene er vanligvis tilgjengelige fra Arusha Airport.


Hvis safarituren avsluttes i Serengeti og neste stopp er Zanzibar eller en annen av øyene, er det mulig å fly direkte fra Serengeti til Zanzibar.Lodger og camper

På selve kraterkanten er det ikke mange camper og lodger. Nede i selve krateret finnes det ingen overnattingsmuligheter. Kraterbunnen er kun åpen for dagsbesøk mellom kl.06:00 - 18:00. 


Selve safariopplevelsen vil ikke være annerledes om man bor på en 3* camp eller en 5* luksuslodge. 


Det er en ekstra kostnad å bo på lodgene som ligger på kraterkanten. Ønsker man ikke å bruke for mye penger på overnatting kan campene og lodgene i Karatu by være et godt alternativ. Fra Karatu til man er nede i krateret vil det gå rundt 2 - 2,5 timer, inkludert stopp ved inngangsporten. 


Lodger og camper vi bruker i Karatu


Her er en liste over de eksklusive campene og lodgene som vi bruker på kraterkantenForslag til safarier hvor Ngorongorokrateret inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Ngorongoro nasjonalpark kan se ut.

Alle disse safarien kan enkelt kombineres med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide


Safari i Lake Manyara nasjonalpark og Ngorongoro krateret

Å kombinere disse to parkene gir en god safariopplevelse. Lake Manyara ligger nede i Tanzanias del av Rift Valley. Man kan bo på samme lodgen i Karatu og det er korte kjøreavstander.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Karatu

Dag 2: Heldagssafari i Lake Manyara nasjonalpark

Dag 3: Heldagssafari i Ngorongoro krateret Dag 4: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner Ngorongorokrateret og Tarangire nasjonalpark

Ngorongoro krateret kan enkelt kombineres med den flotte parken Tarangire nasjonalpark. Denne kombinasjonen øker prisen en god del på grunn av de høye parkavgiftene for å komme ned i krateret.

Kombinasjon av disse parkene gjør at dere vil få sett et spennende og rikt dyreliv, samtidig som dere får sett ulik natur.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, overnatte i Karatu Dag 2: Safari i Ngorongoro med god pikniklunsj, overnatte i Karatu eller på kraterkanten Dag 3: Safari i Tarangire nasjonalpark, med pikniklunsj Dag 4: Heldagssafari med god pikniklunsj Dag 5: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportStorsafari med Tarangire, Ngorongoro og Serengeti nasjonalpark

Drømmer du om en storsafari kan denne kombinasjonen være en spennende safari. Man får besøkt de tre mest kjente parkene i landet og dere får sett et variert dyreliv.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Tarangire nasjonalpark

Dag 2: Heldagssafari i Tarangire nasjonalpark

Dag 3: Safari i Ngorongoro krateret

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 5: Safari i Serengeti nasjonalpark Dag 6: Safari i Serengeti nasjonalpark og videre til Lake Natron

Dag 7:  Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner safarien din med strandferie på Zanzibar eller Mafia Island

Å kombinere en uforglemmelig safari i Tanzania med en avslappende øyferie på Zanzibar eller Mafia Island er en perfekt måte å oppleve det beste av både land og sjø i Øst-Afrika.


Zanzibar er kjent for sine strender, sjarmerende gamlebyer med arabiske innflytelser, og det rike kulturlivet. Du kan utforske Stone Towns smug og markeder, dykke eller snorkle blant korallrevet, eller slappe av på de uberørte strendene langs kysten.


Mafia Island, mindre kjent enn Zanzibar, tilbyr en mer uberørt og avslappet atmosfære. Øya er et paradis for dykkere og snorklere, med sine uberørte korallrev og et utrolig mangfoldig undervannsliv, inkludert delfiner, skilpadder og en rekke tropiske fisker.


Uansett om du velger Zanzibar eller Mafia Island, vil du oppleve en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning. Det å kombinere en spennende safari med en tropisk øyferie gir deg muligheten til å oppleve det beste av begge verdener i Tanzania, og skape minner som varer hele livet.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page