top of page

KENYA

Nydelige safariopplevelser - Magiske Kenya

Kenya er et av våre favorittdestinasjoner som familie. Vi starter ofte med noen dager i Nairobi hvor vi får mate sjiraffer på sjiraffsenteret og besøke elefantbarnehjemmet, før vi drar videre på safari i en av Kenyas mange nasjonalparker og avslutter med stranddager langs kysten. Dette er en perfekt kombinasjon som gir kjempegode opplevelser og langvarige minner.

Uansett om du er ute etter eventyr i villmarken, avslapning på stranden eller en kombinasjon av begge deler, vil Kenya gi deg en uforglemmelig opplevelse.

Våre guider, Bosco, Robert, Denis, Dominic, Timothy og Naheed er klare for å ta dere med på en uforglemmelig safariopplevelse til en av landets mange nasjonalparker.
I mange år har de vært våre guider i Kenya og gjennom årene har de kjørt tusenvis av nordmenn på sin livs ferie på jakt etter "the big 5".

Nå er det kanskje din tur? Vi kjenner godt til Kenya og kan skreddersy en reise som passer deres ønsker.

NBO

Stikkord

Safari, Familiereise, The big 5, Masai Mara, Mombasa, Det indiske Hav

Passer perfekt for deg som

1

Drømmer om å dra på safari! Kenya har noen av de beste safariparkene i verden. Å reise med IWANNAGO innebærer at man får privat safaribil med en engelsktalende sjåførguide og skreddersydd program.

2

Elsker kulturhistorie. Kenyas kulturelle rikdom tilbyr en annen form for reiseopplevelse, med mer enn 40 etniske grupper som hver bidrar med sine egne unike tradisjoner, språk, musikk, dans og mat.

3

Ønsker kritthvite strender. Kenya har en fantastiske kystlinje med hvite sandstrender og krystallklart vann langs Det indiske hav, ideelt for dykking, snorkling og avslapping.

Safariens hjemland!

Se noen flotte klipp av hva du kan oppleve på en safari i Kenya. Dette kan også du oppleve på en reise med IWannaGo.

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Kenya er en av Afrikas beste safaridestinasjoner, og landet bry på gode safarioppleveler hele året. Det er viktig å starte planleggingen av din tur til Kenya i god tid før avreise. Hoteller og lodger fullbookes lang tid i forveien, og da særlig i høysesongen. Elektronisk reise registrering må ordnes i god tid før avreise.
Når dere ankommer Kenya har vi et dyktig team som sørger for at ditt opphold i Kenya går problemfritt.

Kenya er en helårsdestinsajon. Uansett når på året man reise vil man få store safariopplevelser. Likevel kan det være greit å vite at april og mai ses på som "den store regntiden". Da kan man oppleve at det vil være bløtt på savannen.
Værmessig er Kenya best i perioden juli til oktober og desember til mars.

Å reise med IWannaGo til Kenya skal føles sikkert fra ankomst til avreise. Vi benytter oss av overnattingssteder som har fokus på vakthold og som vi vet verdsetter sikkerheten høyt.
Risiko nummer 1 i Kenya er trafikken. Vår bilpark som vi benytter oss av består av nyere kjøretøy som jevnlig er på service og som blir godt ivaretatt av guidene våre.
Du skal føle deg trygg på reise med IWannaGo, det er vårt største mål!

Bli inspirert

Dette er våre safarihelter

Våre safariguider Bosco, Robert, Denis, Dominic, Timothy og Naheed er flotte mennesker som gladelig deler av sin kunnskap om Kenyas ville dyreliv. De har i mange år vært guider for nordmenn som har gjennomført sin drømmereise.

Med en kombinasjon av ungdommelig energi og et friskt perspektiv har de jobbet seg frem til å bli noen av de dyktigste guidene i Kenya.

Deres ansvar strekker seg fra å tilpasse safariopplevelser som møter hver gjests unike interesser, til å sørge for sikker og komfortabel transport gjennom landets varierte terreng. De er også dyktige i å formidle viktigheten av bevaring og bærekraftig turisme, og de passer på at alle gjester forlater Kenya med en dypere forståelse og respekt for natur- og dyrelivsbevaring.

Med Bosco, Robert, Denis, Dominic, Timothy og Naheed ved roret, kan du forvente deg en safariopplevelse som er like opplysende som den er spennende. Deres ekspertise, kombinert med en ekte kjærlighet for sitt hjemland og dets skatter, gjør dem til perfekte guider for alle som ønsker å oppdage Kenya. De er klare til å vise deg Kenyas dyreliv, kultur og natur.

Noen som allerede har vært her sier:

IWannaGo skreddersydde vår reise som møtte alle våre behov og ønsker på en utmerket måte. Vår ferie var fantastisk og passet både for store og små i reisefølge. Fra start til slutt var reisen grundig planlagt og gjennomført på en imponerende måte. Alt fungerte sømløst, og vi følte oss virkelig godt ivaretatt gjennom hele opplevelsen. Eventuelle spørsmål vi hadde ble effektivt besvart over telefonen, og de lokale representantene, inkludert vår guide/sjåfør, var svært hyggelige og kunnskapsrike. Vi gir David og teamet våre aller beste anbefalinger, og vi ser frem til å reise med dem igjen i fremtiden :)

Alexander

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Skreddersydd safari

Å få en skreddersydd safari til Kenya kan være fantastisk av flere grunner:
Unik opplevelse: En skreddersydd safari lar deg tilpasse reisen etter dine interesser, preferanser og budsjett. Dette betyr at du kan velge de områdene og dyrearter du ønsker å se, samt aktiviteter som passer deg best.

Personlig oppfølgning: Med en skreddersydd safari får du personlig oppfølgningfra reiseplanleggeren din som kan tilpasse opplevelsen til deg og ditt reisefølge. Dette kan inkludere spesielle arrangementer, privat transport og dedikerte guider.

Bedre safariopplevesler: Ved å tilpasse safarien kan du velge å besøke områder med høyere tetthet av dyreliv og bedre sjanser for å se sjeldne arter. Dette kan forbedre sjansene dine for å få uforglemmelige safari opplevelser.

Fleksibilitet: En skreddersydd safari gir deg fleksibilitet til å velge varighet, reiserute og overnattingssteder i tråd med dine behov og ønsker. Dette gjør at du kan tilpasse reisen til din egen tidsplan og komfortnivå.

Kulturelle opplevelser: I tillegg til dyrelivet kan en skreddersydd safari inkludere kulturelle opplevelser som besøk til lokale landsbyer, markeder og destinasjoner. Dette gir en mer helhetlig forståelse av landet, kulturen og kenyanerne.

Alt i alt kan en skreddersydd safari til Kenya gi deg en uforglemmelig opplevelse som er skreddersydd akkurat etter dine ønsker og behov.

Kenyas nasjonalparker og reservater

Her er en liste over noen av Kenyas nasjonalparker og reservater:

1. Maasai Mara nasjonalreservat
2. Amboseli nasjonalpark
3. Tsavo East nasjonalpark
4. Tsavo West nasjonalpark
5. Lake Nakuru nasjonalpark
6. Aberdare nasjonalpark
7. Samburu nasjonalreservat
8. Mount Kenya nasjonalpark
9. Hell's Gate nasjonalpark
10. Meru nasjonalpark
11. Laikipia Wildlife Conservancy
12. Lewa Wildlife Conservancy
13. Ol Pejeta Conservancy
14. Nairobi nasjonalpark
15. Marsabit nasjonalreservat

Dette er bare noen av de mest kjente nasjonalparkene og reservatene i Kenya, og det er mange flere mindre og mindre kjente områder som også tilbyr fantastisk dyreliv og naturopplevelser.

The Great Migration i Masai Mara

Migrasjonen i Masai Mara er en av naturens mest spektakulære og dramatiske hendelser. Hvert år, fra juli til oktober, oversvømmer millioner av gnuer, sammen med sebraer og andre antiloper, slettene i Masai Mara i Kenya i en utrolig reise på jakt etter friskt gress og vann.

Denne årlige migrasjonen er en av de største dyrevandringene på planeten og tiltrekker seg besøkende fra hele verden for å være vitne til denne imponerende naturfenomenet. På vei gjennom de endeløse savannene må dyrene krysse farlige elver, som Mara-elven, hvor krokodiller lurer under vannet.

For de som er heldige nok til å oppleve dette naturskjønne underverket, kan de forvente å se enorme flokker av gnuer og sebraer i bevegelse, ofte i dramatiske kamper om overlevelse. I tillegg til å være et spektakulært syn, tiltrekker migrasjonen også rovdyr som løver, leoparder og hyener, som jakter på de sårbare byttedyrene.

For å få den beste opplevelsen av Migrasjonen i Masai Mara, bør man planlegge å besøke parken mellom juli og oktober når dyrene er på sitt mest aktive og elvene er fulle. Dette er høysesongen for safari i Masai Mara, og det anbefales å bestille overnatting og safariturer på forhånd for å sikre en minneverdig opplevelse.

Badeferie i Kenya

Å kombinere en spennende safariopplevelse i Kenya med avslappende badeferie ved det indiske hav er enkelt og gir deg det beste av begge verdener. Etter å ha utforsket de fantastiske dyrene og landskapene i Kenyas nasjonalparker og reservater, som Maasai Mara, Amboseli eller Tsavo, kan du enkelt fly til kysten for å nyte de kritthvite strendene og det krystallklare vannet. Destinasjoner som Diani Beach, Malindi og Lamu tilbyr et utvalg av luksuriøse feriesteder, koselige gjestehus og bungalower rett ved stranden. Her kan du slappe av i skyggen av palmetrærne, ta del i vannsportaktiviteter som dykking og snorkling, eller utforske de fargerike kystbyene med sin rike historie og kultur. Med kort avstand og gode flyforbindelser mellom safariområdene og kysten, er det enkelt å skape en uforglemmelig ferie som kombinerer det beste av Kenyas natur og kystliv.

Våre safaribiler

Når du velger IWannaGo for din safariopplevelse, er du garantert en privat safaribil med en erfaren, engelsktalende sjåfør. Sjåførene våre er utdannet på Wildlife College og har mange års erfaring med norske kunder.

Vi har nøye utvalgt våre safariutstyrte Land Cruisere. De er alle komplett med en praktisk safariluke i taket for optimal dyreskue. Hver bil har romslig kapasitet for 7 passasjerer, med 6 plasser bak og 1 i passasjersetet.

For å sikre at du holder deg tilkoblet, og har alle dine elektroniske enheter ladet, er våre biler utstyrt med strømuttak. Du trenger ikke bekymre deg for å gå tom for energi til mobiltelefonen eller kameraet ditt under safariopplevelsen.

For å holde temperaturen behagelig og forfriskende, tilbyr vi også kjølebokser for drikkevarer, slik at du kan nyte turen mens du holder deg hydrert. Vi legger vår stolthet i at våre reisende har høy komfort under safarien.

Opplev Kenyas fantastiske dyreliv

Nå er det din tur å oppleve Kenyas fantastiske dyreliv og kyst. En skreddersydd reise vil kunne gi deg de opplevelsene du ønsker. Vi i IWannaGo vil være gode rådgivere for å gi deg den reisen som er best tilpasset dine ønsker, behov og budsjett.

bottom of page