top of page

Safari i Tarangire nasjonalpark

Tarangire nasjonalpark er mest kjent for

  • Store flokker med elefanter

  • Tarangire elven som gir vann hele året - noe som gjør dette til en ideell helårspark.

  • De store Baobab trærne

  • Fugletitting - det er registrert over 500 arter i området

Utsikten fra Tarangire Safari Lodge


Beste årstid å besøke Tarangire nasjonalpark

Tarangire nasjonalpark er en strålende destinasjon året rundt, men for de mest spektakulære opplevelsene anbefales det å besøke parken mellom august og oktober. I løpet av denne perioden, som faller sammen med den tørre sesongen i Tanzania, samles dyrene ved elven i Tarangire for å slukke tørsten. Dette gir en unik mulighet til å oppleve det frodige dyrelivet i parken på sitt mest livlige og kontrastfylte, og gjør denne tiden til en favoritt blant eventyrlystne besøkende.


Tarangire er kjent for sine store Baobab trær


Mer om Tarangire nasjonalpark

Beliggende i den nordlige regionen av Tanzania, strekker Tarangire nasjonalpark seg over omtrent 2642 kvadratkilometer, noe som gjør den til den sjette største parken i landet. Denne ikoniske parken er berømt for sine majestetiske elefantflokker og de storslåtte baobab-trærne som pryder landskapet.


Tarangire nasjonalpark er en oase av variert vegetasjon, som spenner fra åpne gressletter til savanner med spredte busker, våtmarker og frodige palmeskoger. Elven Tarangire, som er parkens livsnerve, slynger seg gjennom landskapet fra sør til nord, og ender i Lake Burunge, en sodasjø som gir et unikt økosystem.

Denne variasjonen av habitater gjør Tarangire nasjonalpark til et yndet reisemål for dyrelivsentusiaster og naturfotografer. Utforskere kan oppleve alt fra den grasiøse bevegelsen til elefantflokkene til de ikoniske silhuettene av baobab-trær som stiger mot himmelen. Med sine mangfoldige landskap og rike dyreliv, er Tarangire nasjonalpark en kjempegod nasjonalpark.Dyrelivet i Tarangire nasjonalpark

I den tørre perioden fra juni til oktober, når tilgangen til vann blir knapp, opplever Tarangire nasjonalpark sin tetteste konsentrasjon av dyreliv. Dyrene søker til Tarangire-elven, hvor de samles i imponerende antall langs bredden. Dette er et ypperlig tidspunkt for dyreentusiaster å utforske parken, da man kan observere et mangfold av afrikanske dyrearter i sitt naturlige habitat.


Med omtrent 3000 elefanter som bebor Tarangire, er det ikke uvanlig å se store flokker på flere hundre individer samlet rundt elvens bredder, og deres majestetiske tilstedeværelse utgjør et av de mest bemerkelsesverdige synene i parken.


I tillegg til elefanter er Tarangire hjemmet til en rekke andre dyrearter, inkludert bøfler, giraffer, impalaer, vannbukker, bavianer, sebraer, og gnuer. Blant rovdyrene kan man være heldig å få øye på løver, leoparder og geparder, mens mindre rovdyr som sjakaler og surikater også kan ses. For de heldige kan sjeldnere arter som servalkatter og afrikanske villhunder også dukke opp.


Tarangire nasjonalpark kan også skryte av et mangfoldig fugleliv, med over 550 registrerte fuglearter. Dette gjør parken til et paradis for fugletittere, og gir et rikt tilskudd til den allerede spektakulære naturen som omgir Tarangire.Komme seg til og fra Tarangire nasjonalpark

Fra Kilimanjaro flyplass tar det omtrent tre timer med bil for å nå Tarangire, mens reisen fra Arusha tar rundt 1,5-2 timer. Denne behagelige bilturen går hovedsakelig langs asfalterte veier, med de siste 10 kilometerne på grusvei.


Tarangire er en ideell destinasjon å kombinere med andre naturskjønne perler som Lake Manyara nasjonalpark, Ngorongoro-krateret og Serengeti nasjonalpark. Ved å legge til Tarangire i reiseruten kan du få en mer omfattende og variert safariopplevelse.


Selv om mange turister tilbringer kun én natt i Tarangire, anbefaler vi sterkt å sette av et par dager til å utforske parken grundig. Dette gir deg tid til å fordype deg i det rike dyrelivet og naturskjønne landskapet, og gir en mer tilfredsstillende safariopplevelse.


For de som planlegger å fortsette reisen til Zanzibar eller Mafia Island, er det vanlig å kjøre til Arusha Airport, en kjøretur på omtrent 1,5 - 2 timer, før man tar et fly videre til kysten. Dette gjør reiseplanleggingen smidig og tilbyr enkel tilgang til flere fantastiske destinasjoner i Tanzania.


Vi bruker Land Cruisere på våre safarier. Dere vil få en privat bil med engelsktalende sjåførguide.


Lodger og camper i Tarangire nasjonalpark

Inne i selve Tarangire nasjonalpark er det ikke veldig mange lodger og camper. Like på utsiden av parken finnes flere titalls camper som er gode alternativ til å bo inne i parken, og oftest rimeligere. 


Her er en liste over campene og lodgene vi samarbeider med i Tarangire nasjonalpark
Forslag til safarier hvor Tarangire inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Tarangire nasjonalpark kan se ut.

Alle disse safarien kan enkelt kombineres med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide


Rimelig og god safari i Tarangire nasjonalpark:

Tarangire er en veldig god park og skal man på en kort og rimelig safari, samtidig som man får sett masse dyr, vakker natur og bo godt så er dette en safari


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Tarangire Dag 2: Heldagssafari med god pikniklunsj

Dag 3: Heldagssafari med god pikniklunsj Dag 4: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner Tarangire nasjonalpark og Ngorongoro krateret

Tarangire kan enkelt kombineres med det kjente Ngorongoro krateret. Denne kombinasjonen øker prisen en god del på grunn av de høye parkavgiftene for å komme ned i krateret.

Kombinasjon av disse parkene gjør at dere vil få sett et spennende og rikt dyreliv, samtidig som dere får sett ulik natur.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, overnatte i Karatu Dag 2: Safari i Ngorongoro med god pikniklunsj, overnatte i Karatu eller på kraterkanten Dag 3: Safari i Tarangire nasjonalpark, med pikniklunsj Dag 4: Heldagssafari med god pikniklunsj Dag 5: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportStorsafari med Tarangire, Ngorongoro og Serengeti nasjonalpark

Drømmer du om en storsafari kan denne kombinasjonen være en spennende safari. Man får besøkt de tre mest kjente parkene i Tanzania og man får sett et variert dyreliv.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Tarangire

Dag 2: Heldagssafari med god pikniklunsj

Dag 3: Safari i Ngorongoro krateret

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 5: Safari i Serengeti nasjonalpark Dag 6: Safari i Serengeti nasjonalpark og videre til Lake Natron

Dag 7:  Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner safarien din med strandferie på Zanzibar eller Mafia Island

Å kombinere en uforglemmelig safari i Tanzania med en avslappende øyferie på Zanzibar eller Mafia Island er en perfekt måte å oppleve det beste av både land og sjø i Øst Afrika.


Zanzibar er kjent for sine strender, sjarmerende gamlebyer med arabisk innflytelse, og det rike kulturlivet. Du kan utforske Stone Towns smug og markeder, dykke eller snorkle blant korallrevet, eller slappe av på de uberørte strendene langs kysten.


Mafia Island, mindre kjent enn Zanzibar, tilbyr en mer uberørt og avslappet atmosfære. Øya er et paradis for dykkere og snorklere, med sine uberørte korallrev og et utrolig mangfoldig undervannsliv, inkludert delfiner, skilpadder og en rekke tropiske fisker.


Uansett om du velger Zanzibar eller Mafia Island, vil du oppleve en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning. Det å kombinere en spennende safari med en tropisk øyferie gir deg muligheten til å oppleve det beste av begge verdener i Tanzania, og skape minner som varer hele livet.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page