top of page

Safari i Lake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark er kjent for 

  • Sin beliggenhet i Rift Valley

  • Sodasjø med rikt fugleliv - tidvis med mye flamingoer

  • Varme kilder

  • Treklatrende løverBeste årstid å besøke Lake Manyara nasjonalpark

Lake Manyara er en destinasjon som tiltrekker besøkende året rundt og blir ofte kombinert med andre nasjonalparker som Tarangire, Ngorongorokrateret og Serengeti.


Under de regnfulle månedene april og mai, kan fremkommeligheten i deler av parken være begrenset.Mer om Lake Manyara Nasjonalpark

Lake Manyara National Park er en perle av natur som strekker seg over 330 kvadratkilometer og ligger vakkert plassert nede i Tanzanias del av Rift Valley. Den majestetiske innsjøen alene dekker omtrent 220 kvadratkilometer av parken.


Ernest Hemingway, den berømte forfatteren, uttrykte sin beundring for Lake Manyara som "det vakreste jeg hadde sett i Afrika".


Opprettet i 1960, Lake Manyara National Park ble etablert på grunn av sitt unike naturlige miljø, omgitt av den skjønne Manyarasjøen, skoger og savannelandskap.


Parken strekker seg 50 kilometer langs bunnen av den 600 meter dype Rift Valley-forkastningen og presenterer et mangfoldig landskap med frodige jungelaktige skoger, savanner, ferskvann, sodasjø og busklandskap. Dette varierte miljøet tiltrekker et bredt spekter av dyre- og fuglearter, noe som gjør Lake Manyara til et mikrokosmos av tanzaniansk natur og safariopplevelser.


I skogene kan man oppdage Manyaras hemmelighet - løver som klatrer i trær, en sjelden opplevelse. Med over 400 fuglearter registrert i parken, inkludert store flokker av flamingoer, kan man også observere elefanter, flodhester, bøfler, giraffer, gnuer, sebraer, leoparder, geparder og mange andre dyrearter.


Om våren kan Manyarasjøen virke rosa på avstand på grunn av de enorme flokkene med flamingoer som farger vannet. Disse rosa fjærene skyldes flamingoenes diett av spesielle krepsdyr som trives i de sterkt alkaliske forholdene i sodasjøer.


Vannet i Lake Manyara er ferskvann ved innsjøens innløp, og støtter et rikt dyre- og fugleliv. Når dette ferskvannet strømmer inn i innsjøen, som ikke har noen utløp, reguleres vannstanden kun av fordampning. Dette resulterer i et alkalisk miljø som er hjem for de spesielle krepsdyrene.Komme seg til og fra Lake Manyara Nasjonalpark

Reisetiden fra Kilimanjaro Airport er omtrent 3,5 timer, mens det tar ca. 2 timer fra Arusha by. Hele veien er asfaltert, noe som sikrer en jevn og komfortabel tur.


Lake Manyara National Park er en ideell destinasjon å kombinere med Tarangire National Park, Ngorongoro-krateret og Serengeti National Park.Lodger og camper i Lake Manyara nasjonalpark

I selve Lake Manyara nasjonalpark ligger det kun en camp, denne campen ligger i den sørlige delen av parken.


Like utenfor parken ligger det flere titalls lodger og camper i alle prisklasser.


Skal man videre på safari til Ngorongorokrateret og Serengeti er det også vanlig å kjøre videre til Karatu by etter safarien i Lake Manyara. 


Her er en liste over campene og lodgene vi samarbeider med i og utenfor Lake Manyara nasjonalpark.Eksklusiv overnatting inne i Lake Manyara nasjonalpark


Overnattingssteder i KaratuForslag til safarier hvor Lake Manyara nasjonalpark inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Lake Manyara nasjonalpark kan se ut.

Alle disse safarien kan enkelt kombineres med badeferie på Zanzibar eller Mafia Island


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide


Safari i Lake Manyara nasjonalpark og Ngorongoro krateret

Å kombinere Lake Manyara og Ngorongoro gir en god safariopplevelse. Man kan bo på samme lodgen i Karatu og det er korte kjøreavstander.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Karatu

Dag 2: Heldagssafari i Lake Manyara nasjonalpark

Dag 3: Heldagssafari i Ngorongoro 4: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner Lake Manyara nasjonalpark og Tarangire nasjonalpark

Lake Manyara kan enkelt kombineres med den flotte parken Tarangire nasjonalpark.

Kombinasjon av disse parkene gjør at dere vil få sett et spennende og rikt dyreliv, samtidig som dere får sett ulik natur.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, Transfer til lodge Dag 2: Safari i Lake Manyara nasjonalpark Dag 3: Heldagssafari i Tarangire nasjonalpark Dag 4: Heldagssafari i Tarangire nasjonalpark Dag 5: Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha Airport3 parker i en safari, Lake Manyara nasjonalpark, Ngorongoro krateret og Tarangire nasjonalpark

Drømmer du om en storsafari kan denne kombinasjonen være en spennende safari. Man får besøkt de tre av de mest kjente parkene i landet og dere får sett et variert dyreliv.


Dag 1: Ankomst Kilimanjaro eller Arusha, kjøre til Karatu

Dag 2: Heldagssafari i Lake Manyara nasjonalpark

Dag 3: Safari i Ngorongoro krateret

Dag 4: Safari i Tarangire nasjonalpark

Dag 5: Safari i Tarangire nasjonalpark

Dag 6:  Frokost og transfer til Kilimanjaro Airport eller Arusha AirportKombiner safarien din med strandferie på Zanzibar eller Mafia Island

Å kombinere en uforglemmelig safari i Tanzania med en avslappende øyferie på Zanzibar eller Mafia Island er en perfekt måte å oppleve det beste av både land og sjø i Øst-Afrika.


Zanzibar er kjent for sine strender, sjarmerende gamlebyer med arabiske innflytelser, og det rike kulturlivet. Du kan utforske Stone Towns smug og markeder, dykke eller snorkle blant korallrevet, eller slappe av på de uberørte strendene langs kysten.


Mafia Island, mindre kjent enn Zanzibar, tilbyr en mer uberørt og avslappet atmosfære. Øya er et paradis for dykkere og snorklere, med sine uberørte korallrev og et utrolig mangfoldig undervannsliv, inkludert delfiner, skilpadder og en rekke tropiske fisker.


Uansett om du velger Zanzibar eller Mafia Island, vil du oppleve en perfekt balanse mellom eventyr og avslapning. Det å kombinere en spennende safari med en tropisk øyferie gir deg muligheten til å oppleve det beste av begge verdener i Tanzania, og skape minner som varer hele livet.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

コメント


bottom of page