top of page

TANZANIA

Er du klar for å oppleve Tanzania?

Tanzania er ikke bare et land på kartet – det er også her du finner barndomshjemmet til David, der han utforsket savannene, lærte språket og lærte å elske den rike naturen rundt seg.
Vi kjenner den magiske følelsen av å våkne opp i et safaritelt, klar til å begi oss ut på dagens eventyr. Om det er Serengeti, Ngorongoro eller Tarangire, spilte ingen rolle – dyrelivet i Tanzanias parker er fantastisk året rundt.

For oss handler ikke våre turer bare om opplevelser, de er personlige eventyr skreddersydd for deg. Enten du drømmer om den klassiske safarituren fulgt av late dager på paradisiske strender, eller ønsker å grave dypere og utforske det ekte Tanzania utenfor turiststiene, så er vi her for å gjøre drømmene dine til virkelighet.

Vi forstår at hver reisendes ønsker er unike, og vi er lidenskapelige rådgivere som vil hjelpe deg med å skape den perfekte reisen som passer akkurat deg. Bli med oss på en reise til David's Tanzania, og la oss sammen skape minner som vil vare livet ut.

JRO

Stikkord

Serengeti, Safari, Tarangire, Zanzibar, Famlieferie, Savanne, Rikt dyreliv, Kilimanjaro

Passer perfekt for deg som

1

Ønsker å reise på safari. Med sine mange nasjonalparker kan man hele året oppleve flotte safariopplevelser i Tanzania.

2

Er interessert i kultur. Tanzanias rike kulturelle arv er en smeltedigel av innflytelser, med over 120 etniske grupper som tilbyr enestående musikk, dans og kunsthåndverk.

3

Drømmer om Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Fjellet tiltrekker seg eventyrlystne fjellklatrere fra hele verden. Å bestige Kilimanjaro er en utfordrende, men oppnåelig opplevelse for de som søker en eksepsjonell fjellopplevelse og en utrolig utsikt fra toppen.

Et magisk land!

Tanzania tilbyr det råeste innen naturopplevelser og nærkontakt.

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Tanzania, et land i Øst-Afrika, er kjent for sitt mangfoldige landskap, som inkluderer Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, og den ikoniske Serengeti-sletten, et mekka for safariopplevelser. Med en rik kulturell arv og variert dyreliv, inkludert "The Big Five", tiltrekker Tanzania besøkende fra hele verden på jakt etter eventyr og naturopplevelser. Den fantastiske Zanzibar-øygruppen utenfor kysten tilbyr også hvite sandstrender og krystallklart vann, noe som gjør Tanzania til et komplett reisemål for både safari og strandliv.

Klimaet i Tanzania varierer fra tropisk langs kysten til temperert i høylandet. Landet opplever to hovedsesonger: regntid fra mars til mai og kort regntid fra oktober til desember. Den tørre sesongen fra juni til september er ideell for safari, da dyrelivet samler seg rundt vannkilder, mens den våte sesongen bringer frodige landskap og gode forhold for fugletitting. Med behagelige temperaturer gjennom året og ulike klimasoner, tilbyr Tanzania et ideelt miljø for en rekke aktiviteter, fra fjellturer til dykking langs kysten.

Sikkerheten i Tanzania varierer, men generelt sett er landet et trygt reisemål for turister. Som med reiser til alle destinasjoner, er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet og eiendomsbeskyttelse. Det anbefales å unngå å vise verdifulle gjenstander offentlig og å holde seg til godt opplyste områder om natten, spesielt i byene. I tillegg oppfordres besøkende til å respektere lokale skikker og kultur for å unngå unødvendige misforståelser. Ved å være bevisst og følge lokale råd, kan turister nyte en trygg og minneverdig opplevelse i Tanzania.

Bli inspirert

Mange års erfaring med nordmenn

Våre guider i Tanzania har i mange år kjørt våre norske kunder rundt på deres drømmereise i Tanzania. Våre erfarne guider, Miraji, Rogers, Amani og Jamal er stolte guider som sørger for at våre gjester får unike safariopplevelser i Tanzania.

Med lang erfaring har de guidet utallige nordmenn gjennom Serengeti, Ngorongoro og Tarangire og tatt dem med på kulturelle opplevelser rundt omkring i Tanzania.

Å kjøre IWannaGo sine gjester er noe de setter stor pris på. De sørger for at alle kommer seg trygt frem, gir god informasjon om dyrelivet, landet og landets kultur.

Deres ansvar inkluderer nøye planlegging av safarien, koordinering av transport og logistikk, sikring av at alle reisendes helse er god gjennom hele reisen, og ikke minst, å opprettholde god stemning med historier, sanger og innsikt i det lokale dyrelivet.

Sammen med Miraji, Rogers, Amani og Jamal kan du være sikker på at din reise gjennom Tanzanias villmark blir minneverdig og at du er i trygge hender.

Noen som allerede har vært her sier:

Var på tur til Tanzania & Zanzibar! Iwannago skreddersydde reisen for meg og kompisen min slik at vi bare var med på deler av turen, noe som var midt i blinken for to studenter med allerede fult reiseskjema. Selve turen var 10/10, dyktige reiseledere som snakker Swahili og hadde masse kunnskap om både, natur og kultur. Sitter igjen med fantastiske minner og kan se tilbake på bare gode minner. Dette er et reiseselskap som er tilgjengelig 24 timer i døgnet og som strekker seg langt for at du skal ha det bra på tur! Igjen 10/10.

Henrik

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Tanzanias nasjonalparker

Her er en liste over noen av de mest populære nasjonalparkene i Tanzania:

Serengeti nasjonalpark - Berømt for sitt spektakulære dyreliv, spesielt den årlige store dyremigrasjonen.

Ngorongoro Conservation Area - Hjem til Ngorongoro-krateret, et av verdens største intakte vulkanske kalderaer og et utrolig habitat for dyreliv.

Tarangire nasjonalpark - Kjent for sine store elefantflokker og mangfoldige dyreliv langs Tarangire-elven.

Lake Manyara nasjonalpark - Berømt for sine fantastiske fugletittingmuligheter og tett skogshabitat.

Ruaha nasjonalpark - En av Tanzanias største nasjonalparker, kjent for sine ville kattebestander og spektakulære landskap.

Selous Game Reserve - Et av de største verneområdene i verden, hjem til en variert dyrepopulasjon og elvebåtsafarier langs Rufiji-elven.

Mikumi nasjonalpark - Ligger nær Dar es Salaam, og tilbyr enkel tilgang til safariopplevelser og flott dyreliv.

Katavi nasjonalpark - En av Tanzanias mest avsidesliggende og uberørte nasjonalparker, kjent for sine store bøflerflokker og rovdyraktivitet.

Disse parkene tiltrekker seg tusenvis av besøkende hvert år på grunn av sitt enestående dyreliv, naturskjønnhet og muligheter for safariopplevelser.

Besøk Shanga i Arusha

Shanga er et sosialt entreprenørskapsprosjekt lokalisert i Arusha, Tanzania, som tilbyr unike kulturelle opplevelser og produkter. Drevet av lokale kunstnere med funksjonshemninger, er Shanga kjent for sine vakre håndlagde smykker, glasskunst og andre kunstverk laget av resirkulerte materialer. Besøkende kan ta en omvisning på verkstedet for å se kunstnerne i arbeid og lære om prosessen bak hvert stykke. Shanga gir også muligheten til å delta i praktiske workshops for å lære hvordan man lager egne smykker eller glasskunstverk. Gjennom sitt fokus på bærekraftighet og inkludering, gir Shanga en meningsfull og inspirerende opplevelse for besøkende samtidig som de støtter lokalsamfunnet i Arusha.

Kulturelle opplevelser

Utforsk Tanzanias mangfoldige kultur gjennom unike opplevelser som tilbys i landet. Bo blant masaiene på slettenene mellom Mt Meru og Mt Kilimanjaro, hvor du kan lære om deres tradisjoner og levesett. Besøk lokale kaffebønder i regnskogen på Kilimanjaro og oppdag hemmelighetene bak produksjonen av en av verdens mest kjente kaffesorter. Møt Hadzabe-stammen, som er sankere og jegere, og bli med dem på jakt for å lære om deres unike livsstil og overlevelsesmetoder. Utforsk det autentiske tanzanianske hverdagslivet i Mto wa Mbu med en guide som viser deg de lokale skikkene, matkulturen og historien til området. Disse kulturelle opplevelsene gir en dypere forståelse og respekt for Tanzanias rike kulturarv og tradisjoner.

Kombiner safari med Zanzibar eller Mafia Island

Kombinasjonen av safari i Tanzania med en avslappende badeferie på Zanzibar eller Mafia Island gir den ultimate opplevelsen av både eventyr og avslapning.

Etter å ha utforsket de utrolige dyrelivsreservatene i Tanzania, som Serengeti, Ngorongoro-krateret og Tarangire nasjonalpark, er det ingenting som slår å tilbringe noen dager på de hvite sandstrendene og de turkise vannene på Zanzibar eller Mafia Island.

På Zanzibar kan du dykke inn i øyas rike kultur, besøke historiske Stone Town, og nyte de fantastiske strendene på nord- og østkysten. Mafia Island, derimot, er et paradis for snorkling og dykking, med uberørte korallrev og et utrolig marint liv.

Uansett om du velger Zanzibar eller Mafia Island, vil kombinasjonen av safari og badeferie gi deg en uforglemmelig opplevelse av

Migrasjonen i Serengeti

Serengeti er en helårsdestinason, men den beste tiden å besøke parken på er fra oktober til juni, den aller beste tiden er kanskje når gnukalvingen finner sted i februar og mars helt sør i Serengeti.

Serengeti nasjonalpark er kjent for å være vertskap for en av naturens mest bemerkelsesverdige hendelser - den årlige gnukalvingen. Fra februar til mars samler tusenvis av gravide gnuhunner seg i de sørlige delene av Serengeti for å føde sine kalver. Dette fenomenet tiltrekker seg ikke bare gnuer, men også en rekke rovdyr, inkludert løver, leoparder og hyener, som jakter på de sårbare nyfødte kalvene.

I tillegg til gnukalvingen, er den generelle dyrelivet i Serengeti på sitt beste fra oktober til juni, med rikelig med muligheter for å oppleve det spektakulære savannelandskapet og det varierte dyrelivet. Dyrene er mer aktive i løpet av denne perioden, og været er vanligvis tørt og solrikt, noe som gjør det ideelt for safariopplevelser.

Start din planlegging i dag!

Nå er det din tur å oppleve Tanzanias fantastiske dyreliv og kyst. En skreddersydd reise vil kunne gi deg de opplevelsene du ønsker. Vi i IWannaGo vil være gode rådgivere for å gi deg den reisen som er best tilpasset dine ønsker, behov og budsjett.

bottom of page