top of page

ZANZIBAR

Opplev krydderøya Zanzibar

Zanzibar er en øygruppe vi stadig kommer tilbake til, og som har gitt oss mange herlige stranddager.

Zanzibar er så mye mer enn store resorter, strender og azurblått hav!

IWannaGo kan skreddersy ditt opphold på Zanzibar slik at du får oppleve alt øya har å by på - besøk til krydderplantasjer for å vekke sansene, dhow-seilas ved solnedgang, snorkleturer og kulturelle utflukter som gir deg innblikk i Zanzibars rike historie og tradisjoner. Våre erfarne lokale guider tar deg med på byvandringer i Stone Town, til krydderfarmene og ut på snorkleturer.
På Zanzibar er de fleste av våre guider kvinner. Vi ønsker å støtte dyktige damer som ønsker å vise frem den vakre øya si.

Bli med oss til Zanzibar, og la øyas magi imponere deg!

ZNZ

Stikkord

Stone Town, Strand, Kultur, Zanzibar, Krydder, Bading, Resorter

Passer perfekt for deg som

1

Vil gå lange turer på hvite strender. Zanzibar er kjent for sine lange hvite sandstrender og turkisblått hav.

2

Vil møte mange kulturer på én plass. Zanzibar er en smeltedigel av afrikanske, arabiske, indiske og europeiske kulturer, reflektert i øyas kulinariske landskap.

3

Ønsker en litt mer aktiv ferie. Zanzibar tilbyr en unik opplevelse for båtliv og snorkling, hvor en kan utforske de fantastiske undervannsverdenene fylt med fargerikt marint liv og imponerende korallformasjoner langs øyas kystlinje og korallrev.

Dag 1: Avreise fra Norge

I dag starter eventyret!

Forventningsfulle drar dere til flyplassen, husk å pakke med pass og nødvendige dokumenter. Fra dette øyeblikket skal dere kun fokusere på å nyte ferien – IWANNAGO tar seg av resten!


Nå venter nye og spennende eventyr på Zanzibar!


Visste du at Zanzibar er kjent som "Krydderøya" på grunn av sin rike produksjon av krydder som nellik, muskat og kanel? Her kan du besøke spennende krydderplantasjer og lære om deres historie og betydning!

Eksempelreise

Nedenfor har vi skrevet et forslag til hvordan en skreddersydd reise med IWANNAGO kan se ut. La dette være til inspirasjon, og ta kontakt med oss for å få din skreddersydde opplevelsesreise. Ingen reiser med IWANNAGO er like, alle våre reiser er skreddersydd og tar hensyn til deres ønsker, behov og budsjett. Vi vil være gode rådgivere på veien for at deres reise skal bli den beste turen tilpasset deres behov og ønsker!

Kultur og hvite strender

Her kan du finne din hvilepuls og oppleve spennende kultur

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Zanzibar, som ligger utenfor kysten av Tanzania i Øst-Afrika, er kjent for sine kritthvite strender, turkise farvann og rike kulturarv. Denne øygruppen, kjent som "krydderøyene", tilbyr besøkende en blanding av historisk sjarm, livlige markeder og idylliske tropiske landskap, noe som gjør det til et populært reisemål for avslapning og utforskning. Med sin swahili-arkitektur, krydderplantasjer og muligheter for snorkling og dykking, gir Zanzibar en unik og fortryllende opplevelse for reisende som søker både avslapning og eventyr.

Klimaet på Zanzibar er typisk for tropiske områder, preget av varme og fuktighet året rundt. Øya opplever to hovedsesonger: en regntid fra april til mai og en lang tørr periode fra juni til oktober. Den korte tørre sesongen fra desember til februar bringer behagelige briser og mindre nedbør. Gjennomsnittstemperaturen ligger vanligvis mellom 25 og 30 grader Celsius, og det milde klimaet gjør Zanzibar til et ideelt reisemål for soling, bading og andre utendørsaktiviteter hele året.

Sikkerheten på Zanzibar varierer, men generelt sett er øya et trygt reisemål for besøkende. Som med alle reisedestinasjoner, er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene og ta vanlige forholdsregler for å beskytte personlige eiendeler og sikkerhet. Noen områder kan være mer utsatt for lommetyveri og småkriminalitet, spesielt i travle turistområder, så det er lurt å holde seg til godt opplyste områder om natten og unngå å vise verdifulle gjenstander offentlig. Videre kan det være lurt å være oppmerksom på lokale skikker og kultur for å unngå å fornærme lokalbefolkningen. Reisende oppfordres også til å følge rådene fra lokale myndigheter og reisebyråer for å sikre en trygg og hyggelig opplevelse på Zanzibar.

Bli inspirert

De beste guidene

Våre fremragende kvinnelige guider, Fatma, Asha, Zainab, og Halima, er pionerene som leder veien for en ny og spennende reiseopplevelse på Zanzibar. De bærer stolt fakkelen for kvinnelig entreprenørskap og kulturell formidling.
Med en dyp forpliktelse til å fremme kvinnelig lederskap i turistindustrien, har disse kvinnene samlet en imponerende mengde kunnskap og erfaring, og de er spesielt dyktige på å skape autentiske og minneverdige opplevelser for besøkende fra vestlige land.

Disse guidene tar sitt ansvar med stor alvor og entusiasme. Fra å planlegge hver detalj av turene som utforsker Zanzibars historiske Stone Town, de frodige krydderplantasjene, og de fantastiske korallrevene, til å sørge for at alle gjesters behov og sikkerhet blir ivaretatt gjennom hele oppholdet. De er også opptatt av å formidle øyas rike kulturarv og historie, og de legger stor vekt på bærekraftig turisme som beskytter både lokalsamfunnet og det naturlige miljøet.

Med Fatma, Asha, Zainab, og Halima som dine guider er du, som oss, med på å hjelpe kvinnene frem og sørge for at dette kan være et bærekraftig prosjekt.

Noen som allerede har vært her sier:

Vi hadde nylig gleden av å delta på en uforglemmelig safari i Tanzania, organisert av IWannaGo, fulgt av en avslappende badeferie på Zanzibar. Opplevelsen var intet mindre enn spektakulær. David og Kristin følgte oss opp fra start til slutt, og det var tydelig at de hadde god kunnskap om destinasjonene og kunne gi verdifulle råd for å maksimere opplevelsen.

Guiden vår på safarien var kunnskapsrik og engasjerende med en dyptgående forståelse av dyrelivet og kulturen i området. Overnattingen på safarien var kjempe fine, komfortabel og innbydende.

Alt i alt vil jeg sterkt anbefale IWannaGo for de som søker en skreddersydd og minneverdig opplevelse i Tanzania. Deres dedikasjon til kundetilfredshet, grundighet i planleggingen og evne til å kombinere eventyr og avslapning gjorde denne reisen til en enestående opplevelse. Tusen takk til IWannaGo som satt sammen denne reisen for oss!

Bita

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Klar for å oppleve Zanzibar?

Zanzibar er så mye mer enn store resorter, strender og azurblått hav! Vi er veldig glade i denne flotte øygruppa, og de ulike stedene på øya har sin unike sjarm.

Vi har et godt team på Zanzibar som er klare til å guide dere gjennom denne øyperlen i Det indiske hav.
Å vandre rundt i Stone Town sammen med vår dyktige guide Fatma øker virkelig opplevelsen av å være i denne historiske byen. Hun tar dere med på markeder, viser dere Freddy Mercury`s barndomshjem, viser dere slavemuseet og hjelper til med pruting.

Fatma drømte som liten å ha samme jobb som faren, nemlig guide for turister. Hun lærte seg engelsk på egenhånd og jobber i dag som guide på Zanzibar.

IWannaGo kan skreddersy ditt opphold på Zanzibar slik at du får med deg både besøk til krydderplantasjer hvor sansene vekkes til live, dhow-seilas ved solnedgang, snorkleturer og kulturelle utflukter som gir innsikt i Zanzibars historie og tradisjoner. Våre lokale guider vil dele sin inngående kunnskap og lidenskap for øya og sikre autentiske opplevelser som går utover det vanlige.

Enten du er ute etter en romantisk flukt, en familieferie med et snev av eventyr, eller dypdykking i Swahili-kulturen, har vi noe for enhver smak. Vi anbefaler å ta seg tid til å slappe av ved kysten, utforske snorklestedene som finnes rundt øya, og la deg fortrylle av Zanzibars unike sjarm.

Bli med oss til Zanzibar, og la øyas magi imponere deg!