top of page

Våre mest brukte safarilodger i Tanzania

Vi har har samlet sammen de logene vi bruker mest for våre gjester som reiser på safari til Tanzania.


Vi vet at det å reise på safari er en dyr investering for folk flest. Derfor er vi ekstra nøye på at overnattingsstedene vi tilbyr skal holde en god standard og man skal som kunde av IWANNAGO føle at man får valuta for pengene.


I og med at 95% av våre gjester ikke er "high end" kunder har vi i dette innlegget ikke tatt med de mest eksklusive overnattingsstedene.

Eksklusive overnattingssteder finner dere ved å trykke dere inn på dette innlegget.


For å komme til aktuelle overnattingssteder kan du trykke på stedsnavnet under eller scrolle nedover siden.

Moshi - for dem som også ønsker en kulturell opplevelse

Arusha - turisthovedstaden i Tanzania Tarangire nasjonalpark Karatu - i forbindelse med safari i Lake Manyara og Ngorongoro krateret

Ngorongoro krateret - for dem som ønske å bo på kraterkanten

Lake Natron - For dem som ønsker å kjøre utenfor allfarveier.


 

Moshi

Moshi lokker med sin sjarm og mangfoldighet. Byen er kjent for sitt behagelige klima, omgitt av frodige åser og med utsikt mot Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Med en blanding av lokal kultur og internasjonal atmosfære, tilbyr Moshi en unik opplevelse for besøkende. Fra livlige markeder som selger fargerike stoffer og håndlagde håndverk til eventyrlige utflukter til de nærliggende regnskogene og fossefallene, er det alltid noe å utforske i Moshi.


Chanya Lodge

Lodgen ligger i utkanten av byen Moshi, like ved foten av Kilimanjaro. Fra flyplassent til lodgen tar det 50-minutter å kjøre, noe som gjør den til et ideelt start foroppholdet i Tanzania. Gjestene blir varmt ønsket velkommen av smilene til et vennlig og hjelpsomt personale og innkvartert i ett av de 32 en-suite rommene. Lodgen er kjent for sine frodige, grønne gresshager, gode restaurant og sitt store svømmebasseng. Lodgen passer for store og små i alle aldre.



 

Arusha

Arusha, også kjent som "Safari-hovedstaden" i Tanzania, er en pulserende by som fungerer som et knutepunkt for eventyrlystne reisende som ønsker å utforske landets fantastiske safariparker. Beliggende ved foten av Mount Meru, byr Arusha på en unik blanding av kulturelle opplevelser, markedsliv, og tilgang til noen av Afrikas mest ikoniske nasjonalparker, inkludert Serengeti og Ngorongoro-krateret. Byen er er knutepunkt der besøkende kan nyte lokale delikatesser, handle på livlige markeder og planlegge spennende safarier og fjellturer. Arusha er mer enn bare et stoppested - det er en opplevelse i seg selv, og et springbrett til eventyr i det ville og vakre Tanzania.


Tumbili Lodge

Tumbili Lodge er et perfekt sted å starte safarien din i Tanzania. Tumbili Lodge er et lite boutique-hotell som ligger i en vakker hage med frodig vegetasjon og nydelige akasietrær.

 Fra koselige og intime hytter for par til romslige familierom, er hvert rom gjennomtenkt designet for å gi en komfortabel og autentisk afrikansk opplevelse. Interiøret er smakfullt utsmykket med lokalt håndlaget møbler, kunstverk og tradisjonelle tekstiler, og skaper en varm og innbydende atmosfære.

  • Basseng

  • Passer for par, familier og grupper



Olerai Lodge

Olerai Lodge i Arusha, Tanzania, er en fredelig oase ved foten av Mount Meru, ideelt plassert som start- eller sluttpunkt for safarieventyr. Den historiske residensen, nå en luksuriøs lodge, kombinerer kolonial sjarm med moderne komfort.

Med sin frodige akacie-lund tiltrekker lodgen et variert dyreliv, fra lekne aper til nysgjerrige piggsvin og et mangfold av fargerike fugler.

Enten du slapper av ved bassenget, nyter en drink ved utendørs baren eller utforsker naturen på en av de nærliggende stiene, vil oppholdet på Olerai Lodge gi deg uforglemmelige minner og en dyp forbindelse med den vakre tanzanianske naturen.

  • Basseng

  • Passer for par, familier og grupper



The Milimani Lodge

Er dere på jakt etter et billlig og bra alternativ for overnatting i utkanten av Arusha er The Milimani Lodge et godt sted. Hotellet har ikke veldig mange fasiliteter, så om man bor her så bør man ha utflukter på dagtid om man skal bo her flere netter.

For en billig overnatting på vei til safariområdene eller før man skal fly videre passer hotellet godt.



 

Tarangire nasjonalpark

Beliggende i den nordlige regionen av Tanzania, strekker Tarangire nasjonalpark seg over omtrent 2642 kvadratkilometer, noe som gjør den til den sjette største parken i landet. Denne ikoniske parken er berømt for sine majestetiske elefantflokker og de storslåtte baobab-trærne som pryder landskapet.


Tarangire nasjonalpark er en oase av variert vegetasjon, som spenner fra åpne gressletter til savanner med spredte busker, våtmarker og frodige palmeskoger. Elven Tarangire, som er parkens livsnerve, slynger seg gjennom landskapet fra sør til nord, og ender i Lake Burunge, en sodasjø som gir et unikt økosystem.

Denne variasjonen av habitater gjør Tarangire nasjonalpark til et yndet reisemål for dyrelivsentusiaster og naturfotografer. Utforskere kan oppleve alt fra den grasiøse bevegelsen til elefantflokkene til de ikoniske silhuettene av baobab-trær som stiger mot himmelen. Med sine mangfoldige landskap og rike dyreliv, er Tarangire nasjonalpark en kjempegod nasjonalpark.


Sangaiwe Tented Lodge

Sangaiwe Tented Lodge er ikke bare et sted for komfortabel innkvartering når man er på safari, men også et sted for avslapning og naturopplevelser. Du kan nyte et forfriskende bassengområde som gir deg muligheten til å slappe av under solen og nyte den fantastiske utsikten mot Lake Burunge.


Om natten forvandles atmosfæren i campen når området rundt blir et teater for dyrelivet. Lydene av nattens aktiviteter fyller luften, og du kan lytte til de beroligende og spennende lydene fra dyrene som beveger seg rundt i det nærliggende landskapet. Sangaiwe Tented Lodge gir deg dermed ikke bare en eksotisk overnatting i solide telt, men også en uforglemmelig opplevelse av naturen og dyrelivet i Tanzania.


Frokosten og måltidene ellers nytes med en vakker utsikt over Tarangires endeløse og flotte landskap!

  • Basseng

  • Utsikt

  • Passer for par, familier og grupper



Tarangire Simba Lodge

Lodgen byr på store og flotte safaritelt med alle fasiliteter man trenger. Fra bassengkanten kan man nyte solnedgangen i horisonten.

Hyggelige ansatte står på for at ditt opphold skal bli unikt.

Er man heldig kan man oppleve at elefantene og andre dyr kommer og drikker av bassenget.

  • Nærhet til dyrene

  • Basseng

  • Passer for par, familier og grupper



Tarangire Safari Lodge

Tarangire Safari Lodge er kjent for sin nydelige plassering og panoramautsikt. Her vil du få kombinert både spennende dyreliv og avslapning. En perfekt plass å trekke seg tilbake før og etter safaridager.

  • Basseng

  • Utsikt

  • Beliggenhet inne i Tarangire nasjonalpark



Tarangire Baobab Tented Camp

Tarangire Baobab Tented Camp er en teltcamp som ligger midt blant de majestetiske baobab-trærne i Tarangire nasjonalpark. Campen tilbyr komfortable telt og fantastisk utsikt over det frodige landskapet og det rike dyrelivet i området. Med rustikk eleganse og moderne bekvemmeligheter, er dette et perfekt tilfluktssted for reisende som søker en autentisk safariopplevelse i hjertet av Afrika.



Karatu

Karatu er en sjarmerende småby som ligger mellom parkene Lake Manyara og Ngorongoro krateret. Omringet av frodige jordbruksområder og med spektakulær utsikt over Great Rift Valley, tiltrekker Karatu besøkende med sitt rolige miljø og sin vakre natur. Byen fungerer ofte som et stoppested for reisende på vei til Ngorongoro-krateret eller Serengeti nasjonalpark, og tilbyr et utvalg av overnattingssteder, fra komfortable gjestehus til luksuriøse lodger. I tillegg til å være et praktisk utgangspunkt for safariopplevelser, har Karatu også lokale markeder, hvor besøkende kan oppleve den autentiske tanzanianske kulturen og prøve lokale delikatesser.


Marera Valley Lodge

Marera Valley Lodge er en sjarmerende lodge med romslige rom med private balkonger. Lodgen har et stort basseng og er plassert i et vakkert åslandskap med panoramautsikt over dalen. Lodgen er innredet i afrikansk stil og tilbyr god service og deilig mat. Marera Valley er også beleilig plassert mellom Ngorongoro-krateret og Lake Manyara nasjonalpark.

  • Basseng

  • Passer for par, familier og grupper



Baghayo Garden Suites

Hotellet er omgitt av frodige hager og overnattingen tilbys i 14 suiter, hvorav 6 er familie-suiter som kan romme opptil 7 gjester. Hver suite har en stue med peis, veranda, og et koselig soverom med tilknyttet bad.

Et perfekt sted å bo for dem som er på jakt etter et lite hotell med god standard.

  • Basseng

  • Passer for par, familier og grupper



Ngorongoro kraterkanten

Å overnatte på kraterkanten er en fantastisk opplevelse! Det er det ingen tvil om! Å sitte på terrassen og nyte utsikten ned i krateret er en opplevelse alle burde få oppleve.

Dessverre er overnatting på kraterkanten en ganske dyr investering for mange. Folk flest velge å ha 2 netter i Karatu fremfor å ha en av nettene på kraterkanten.

Har du mulighet, budsjett og lyst så anbefaler vi en natt på kraterkanten.


Ngorongoroo Lions Paw Camp

Ngorongoro Lions Paw Camp ligger en ti minutters kjøretur unna inngangen til Ngorongorokrateret. En luksuriøs camp med romslige rom, gode fasiliteter og nydelig utsikt. Fra baren og salongen har en utsikt over Magadisjøen i kraterets base. Med kikkert kan du sitte her og se på elefantene og neshornene nede i krateret.



Pakulala Luxury Safari Camp

Pakulala Safari Camp ligger på kanten av Ngorongoro-krateret. En eksklusiv camp som tilbyr en unik opplevelse og spektakulær utsikt over krateret.



Ngorongoro Serena Safari Lodge

Denne flotte lodgen ligger på kraterkanten og kan by på en fantastisk utsikt ned i krateret. Dette er et stilfullt hotell med mye historie i veggene. Servicenivået er høyt og de ansatte står på for at ditt opphold skal bli en opplevelse for livet.



 

Serengeti nasjonalpark

Serengeti er nok den mest kjente safariparken i Afrika. Mange drømmer om å få oppleve savanner fulle av dyr. "The Great Migration" befinner seg i parken fra oktober til juni, da er den beste tiden å oppleve Serengeti nasjonalpark.


Narudi Tented Camp

Narudi Tented Camp, et idyllisk tilfluktssted som først åpnet dørene i 2019, utgjør den perfekte harmonien mellom komfort og naturglede. Med ni romslige telt utstyrt med moderne bekvemmeligheter, inkludert eget toalett og dusj, gir campen en eksklusiv opplevelse midt i bushen.

Sett mot en fantastisk utsikt over savannen, kan gjestene nyte synet av fritt vandrende dyr i det omkringliggende området. Om kvelden blir du ledsaget av en dedikert vakt som sikrer din trygghet og følger deg mellom spisesalen og ditt komfortable telt.

Personalet på Narudi Tented Camp ønsker deg velkommen med åpne armer, og deres dedikasjon til gjestenes velvære er tydelig i hver detalj. Fra gode måltider til uforglemmelige opplevelser, sørger dette teamet for at ditt opphold blir en minneverdig reise i Serengeti.



Serengeti Kati Kati Tented Camp

Å overnatte i telt er jo den ekte safarifølelsen. Kati Kati byr på enkle og autentiske campopplevelse med utsikt utover Serengetis sletter. Teltene er romslige, har bad med "bucketshower" som fylles med varmt vann når du skal ta deg en dusj etter en dag på safari. Et team av kokker sørger for førsteklasses mat.

Alt i alt en ekte safariopplevelse.



Kubu Kubu Tented Lodge

Kubu Kubu ligger med vakker utsikt utover Serengetis enorme sletter. Lodgen består av store og lusurisøe telt i safaristil. Rommene har har komfortable senger, bad og utendørs dusj. Fra verandaen kan du sitte å nyte dyrelydene på kvelden.

  • Basseng


KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

bottom of page