top of page

Vår bestselger i Tanzania - Safari i Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire nasjonalpark. Stranddager på krydderøya Zanzibar

Man trenger ikke å ha mange dager på safari for å få en flott safariopplevelse. Det handler mer om minimere tiden man bruker på transportetapper og heller bruke dagene i nasjonalparkene.


Reisen vi selger mest i Tanzania tar deg på safari til 3 nasjonalparker. Lake Manyara nasjonalpark, Ngorongoro krateret og Tarangire nasjonalpark. Syns du det blir litt mye med 3 parker så kan vi bytte ut safarien i Lake Manyara med en ekstra safaridag i Tarangire nasjonalpark.


På Zanzibar får starter dere oppholdet med et par netter i Stone Town. Her får dere være med vår guide som tar deg gjennom byens historie, markeder og serverdigheter.

Ferien avsluttes med sjø og strand på en av øyas mange resorter.


Dette er reisen for deg som ønsker å få mest mulig ut av pengene samtidig som du får oppleve noen av de beste safaridestinasjonene Afrika har å vise frem. Kan det bli bedre?Klassisk safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar

Dag 1 Avreise fra Norge

Dere tar dere til flyplassen, sjekker inn og venter nå spent på de neste ukene. Fra nå av er det IWANNAGO som skal sørge for at reisen går på skinner.


Dag 2 Ankomst Kilimanjaro Int. Airport

Vel fremme i Tanzania må man kjøpe visum. Det er en enkel prosess, man stiller seg i kø og venter på instruksjoner og sin tur.

Utenfor ankomsthallen står din sjåfør klar til å ta deg med videre til Arusha hvor dere skal tilbringe første natten. Lodge: Tumbili Lodge

Måltider: Middag


Tumbili Lodge i utkanten av Arusha


Dag 3 Safari i Lake Manyara nasjonalpark

Etter en tidlig frokost på lodgen går turen til Lake Manyara nasjonalpark.

Dere kjører gjennom parkens varierte landskap. Du opplever den frodige skogen og de åpne slettene, og er man heldig så får man sett både elefanter, løver, bøfler, sebraer og sjiraffer i sitt naturlige miljø. Ved lunsjtider stopper guiden ved et idyllisk pikniksted med panoramautsikt over innsjøen. Her nyter du en deilig pikniklunsj og forfriskende drikkevarer.

Etter lunsj fortsetter safarituren, og du avslutter dagen med en avslappende kjøretur til lodgen, full av minnerike opplevelser fra safarien og klare for neste dags safariopplevelse. Lodge: Marera Valley Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 4 Safari i Ngorongoro krateret

Dagens safari går ti  Ngorongoro-krateret, en av Afrikas mest unike safaridestinasjoner! Når du kjører ned i krateret, åpner landskapet seg opp med et utrolig mangfold av dyreliv. Elefanter, løver, giraffer og mange andre dyr beveger seg fritt rundt deg, og hvert øyeblikk føles som om du er en del av en dokumentarfilm.

Etter å ha utforsket dyrelivet, stopper du for en pikniklunsj ved en innsjø nede i krateret, du kan nyte maten mens du ser på flodhestene som dypper i vannskorpa. Det er en magisk blanding av natur, eventyr og uforglemmelige øyeblikk som bare Ngorongoro-krateret kan tilby. En dag her er en reise inn i Afrikas mest spektakulære dyreliv – en opplevelse du sent vil glemme. Lodge: Marera Valley Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag

Utsiktspunktet på kraterkanten

Dag 5 Safari i Tarangire nasjonalpark Dere pakker i safaribilen og setter nå kursen mot Tarangire nasjonalpark, parken er kjent for store elefantflokker og kjempetrærne, Baobab.

Dere har med pikniklunsj som dere nyter i parken. På ettermiddagen kjører dere til campen og nyter et bad i bassenget og en god middag. I morgen venter Zanzibar. Lodge: Tarangire Simba Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 6 Fly til Zanzibar - Stone Town

Det er på tide å si farvel til fastlandet og sette kursen mot Zanzibar. Dere kjører til Arusha og flyturen til Zanzibar tar 1 time og 20 minutter.Vel fremme på krydderøya blir dere møtt av deres sjåfør som tar dere med til hotellet i Stone Town. En kort kjøretur fra flyplassen. Stone Town er en historisk by og det er er mye spennende å oppleve. Gode restauranter, flotte butikker og kjekt liv! Viste du at Freddie Mercury var født på Zanzibar?Hotell: Jafferji HouseMåltider: Frokost


Dag 7 Guidet tur i Stone Town

Opplev Stonetowns rike historie og kultur på en guidet tur gjennom byens smale gater. Besøk House of Wonders, det gamle slavemarkedet, og den anglikanske katedralen. Utforsk de travle markedene, se de unike tredørene, og stikk innom Freddie Mercury House. Avslutt dagen i Forodhani Gardens med utsikt over solnedgangen og smak på lokale delikatesser. En uforglemmelig reise gjennom hjertet av Zanzibar.

Hotell: Jafferji House

Måltider: FrokostDag 8

Besøke en krydderfarm og videre til strandresort

Et besøk til en krydderfarm burde vært obligatorisk for alle som reiser til Zanzibar. Det kan høres litt kjedelig ut, men dette er en utflukt som passer for gamle, voksene og barn. Man får smake på krydderl, frukter og klatre i kokkospalmer. Besøket avsluttes med en lunsj hvor man får smake den lokale maten og hvordan de bruker krydderne de dyrker på øya.


Det finnes strandresorter i alle priskategorier, fr 700,- kroner natten til 10 000,- natten. Her der det ditt budsjett som setter begrensningen.


Vi i IWANNAGO har besøkt utallige resorter og vi har plukket ut noen vi mener er gode og som vi liker å jobbe med. Se listen over våre favoritthoteller på ZanzibarHer kan man ha alt fra "bed and breakfast" til all inclusive resorter.Dag 9 - 12 Sjø og strand - men også muligheter for utflukter

Det er nå på tide å nyte og slappe av - for dem som ønsker det.

Er du mer gira på utflukter og aktiviteter finnes det en lang liste av muligheter. Enten dere er klare for heldagsutflukter eller bare ønsker å vandre langs stranda og se hva som skjer, så er det opp til hva dere ønsker og er gira på.

IWANNAGO har dyktige guider som kan ta dere med ut på kjekke eventyr.Dag 13 Transport til flyplass - hjemreise

Det er på tide å ta farvel med Zanzibar og Tanzania.

4 timer før flyet letter blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.


Dag 14 Ankomst Norge

Takk for at dere valgte IWANNAGO. Karibu tena! - Velkommen igjen!Noen av turens høydepunkter

 • Privat safari i Lake Manyara nasjonalpark, Ngorongoro krateret og Tarangire nasjonalpark

 • Gode overnattingssteder

 • Guidet tur i Stone Town

 • Besøke en krydderfarm

 • Avslappende dager på strandresort


Når er beste tiden å reise på safari i Lake Manyara, Ngorongoro og Tarangire nasjonalpark? Den beste tiden å reise på safari i Lake Manyara, Ngorongoro, og Tarangire nasjonalpark i Tanzania varierer noe avhengig av hva du ønsker å oppleve:

 1. Lake Manyara nasjonalpark:

 • Tørrsesong (juni til oktober): Dette er den beste tiden for å se dyreliv, ettersom dyrene samles rundt de gjenværende vannkildene.

 • Regnsesong (november til mai): Parken er frodig og vakker, og det er en flott tid for fugletitting, spesielt fra november til april når trekkfuglene er til stede.

 1. Ngorongoro-krateret:

 • Tørrsesong (juni til oktober): Dyrene er lettere å oppdage siden vegetasjonen er tynnere og dyrene samles rundt vannhullene.

 • Regnsesong (november til mai): Krateret er utrolig grønt og vakkert. Regntiden bringer også færre turister, noe som gir en mer eksklusiv opplevelse.

 1. Tarangire nasjonalpark:

 • Tørrsesong (juni til oktober): Dette er den beste tiden for å se dyreliv, spesielt store elefantflokker, som samles rundt Tarangire-elven.

 • Regnsesong (november til mai): Parken er frodig og grønn, og det er en god tid for fugletitting og å se nyfødte dyr.

Generelt sett er den beste tiden for å reise på safari i disse parkene i løpet av tørrsesongen fra juni til oktober. Dyrene er lettere å oppdage, og risikoen for regn som kan påvirke safarituren er lavere. Hvis du derimot ønsker å oppleve parkene når de er grønnest og mest frodige, samt få en roligere safariopplevelse med færre turister, kan regnsesongen også være et godt valg.


Hvordan er måltidene når man er på safari? Generelt sett er maten på safari godt tilpasset de fleste diettbehov, og mange operatører er flinke til å imøtekomme spesielle ønsker, inkludert vegetariske, veganske, glutenfrie og andre spesialdietter. Det er vanlig å informere safarileverandøren om dine kostholdsbehov på forhånd.


Er det trygt å reise til Tanzania? Ja, det er generelt trygt å reise på safari i Tanzania, men som med alle reiser, er det viktig å ta noen forholdsregler for å sikre en trygg og hyggelig opplevelse. Her er noen tips og råd for å gjøre din safaritur i Tanzania så trygg som mulig:

 1. Velg en pålitelig safarileverandør: Sørg for å booke gjennom et anerkjent og erfarent selskap som har gode anmeldelser og et godt rykte for sikkerhet og service.

 2. Lytt til guider og sjåfører: De er erfarne og kjenner området og dyrenes oppførsel. Følg alltid deres instrukser og råd, spesielt når det gjelder sikkerhet rundt ville dyr.

 3. Vaksinasjoner og medisiner: Sjekk med en lege eller en reisehelseklinikk om nødvendige vaksinasjoner før reisen. Malariamedisin anbefales ofte for reisende til Tanzania.

 4. Trygghet rundt ville dyr: Hold deg i kjøretøyet under safariturer med mindre du er under veiledning av en guide som instruerer deg om det motsatte. Hold alltid avstand til dyrene og forsøk ikke å mate dem.

 5. Personlig sikkerhet: Lås alltid teltet eller rommet ditt når du ikke er til stede, og oppbevar verdisaker på en sikker plass. Vær oppmerksom på dine omgivelser og unngå å gå alene etter mørkets frembrudd, spesielt i villmarksområder.

 6. Vann og mat: Drikk kun flaskevann og unngå isbiter som kan være laget av ukokt vann. Spis mat fra pålitelige kilder for å unngå matforgiftning.

 7. Reiseforsikring: Ha en omfattende reiseforsikring som dekker helseproblemer, ulykker, og evakuering ved behov.

 8. Lokale lover og skikker: Respekter lokale skikker og lover, og vær bevisst på kulturelle normer.

 9. Kommunikasjon: Ha alltid med deg en fungerende mobiltelefon og nødvendig kontaktinformasjon til safarileverandøren, ambassaden, og lokale nødetater.

Ved å følge disse rådene kan du minimere risikoene og nyte en trygg og uforglemmelig safariopplevelse i Tanzania.

Σχόλια


bottom of page