top of page

SØR-AFRIKA

Mat, kultur, historie, dyreliv- her finner du alt!

Utforske de livlige byene og den storslåtte naturen i Sør-Afrika?

Vårt dyktige team i Sør-Afrika er klare til å vise deg alt det vakre landet har å tilby! Med en gruppe av erfarne guider, kjennere av lokal mat og kultur, sørger vi for en uforglemmelig opplevelse. Fra de majestetiske Table Mountain i Cape Town til de frodige vinmarkene i Stellenbosch, tilbyr vi skreddersydde turer som dekker dine interesser.

Vi anbefaler også et besøk til safariområder for å oppleve Sør-Afrikas rike dyreliv på nært hold.

CPT

Stikkord

Mat, Vin, Apartheid, Kultur, Språk

Passer perfekt for deg som

1

Er en mat- og vinentusiast. Sør-Afrika er et gastronomisk paradis hvor du kan utforske en rik kulinarisk arv og nyte førsteklasses vinsmaking i verdensberømte vinregioner som Stellenbosch og Franschhoek. Fra saftig braai (grillet kjøtt) til delikate sjømatretter og elegante viner, Sør-Afrika tilbyr en kulinarisk opplevelse som vil glede dine sanser.

2

Ønsker å oppleve den flotte naturen. Landet har en imponerende variasjon av natur, fra kystlinjer med fantastiske strender og majestetiske fjellkjeder som Drakensberg, til frodige vinmarker i Cape Winelands og den dramatiske Kalahari-ørkenen.

3

Er opptatt av kultur og historie. Sør-Afrika har en rik og mangfoldig kultur, med levende byer som Cape Town og Johannesburg som tilbyr en blanding av historie, kunst, musikk og mat. Utforsk Sør-Afrikas fascinerende kulturarv gjennom besøk på museer, township-turer og møter med lokale samfunn.

Hvordan er det å reise med IWANNAGO?

Opplevelser fra første stund. Trygg reiseoperatør med sterke relasjoner i Sør-Afrika

Godt å vite

Generelt
Sikkerhet
Klima

Utforsk mangfoldet i Sør-Afrikas kultur og natur, fra spennende byliv i Cape Town til en uforglemmelig safariopplevelse i Kruger nasjonalpark. Landet byr på fantastiske muligheter for eventyr, enten det er å vandre i Drakensberg-fjellene, utforske de historiske gullgruvebyene eller oppleve kulturen og historien til Zulu-folket. Med vennlige lokalbefolkning og et vell av aktiviteter, er Sør-Afrika et land som vil fascinere og imponere deg. Fra de vakre vinlandene i Stellenbosch til de dramatiske kystlinjene i Garden Route, er Sør-Afrika et paradis for reisende på jakt etter enestående opplevelser og naturlig skjønnhet.

Den beste tiden å besøke Sør-Afrika varierer avhengig av regionen og hva slags aktiviteter du ønsker å gjøre. Generelt sett er den sørlige halvkule sommeren (november til mars) ideell for strandferier langs kysten og safariopplevelser i Kruger nasjonalpark og andre reservater, da dyrelivet er mer aktivt og vegetasjonen er frodig. På den annen side, for de som foretrekker mildere temperaturer og færre turister, kan den sørlige halvkule vinteren (mai til september) være bedre egnet for besøk til Cape Town. Det er viktig å merke seg at været kan variere betydelig fra region til region, så det anbefales å undersøke spesifikke klimaforhold for dine ønskede destinasjoner før du planlegger reisen.

Når det gjelder sikkerhet i Sør-Afrika, er det viktig å være oppmerksom på omgivelsene og ta vanlige forholdsregler for personlig sikkerhet og eiendomsbeskyttelse, spesielt i større byer som Johannesburg, Cape Town og Durban. Mens landet har gjort betydelige fremskritt når det gjelder kriminalitetsbekjempelse, er det fortsatt visse områder og situasjoner som kan være risikable. Det anbefales å unngå å vise dyre smykker eller elektronikk offentlig, og å unngå å gå alene om natten i dårlig opplyste områder. Ved å være oppmerksom på dine omgivelser og følge rådene fra lokale myndigheter og reisebyrå, kan du nyte en trygg og hyggelig opplevelse i Sør-Afrika.

Bli inspirert

Bli med på vår gruppereise

Årlig arrangerer vi en flott og innholdsrik reise til Sør Afrika. Reiseleder på disse turene er blomsterprodusent Jostein Gard.

Gå til våre gruppeturer for å lese mer om denne flotte reisen

https://www.iwannago.no/gruppetur

Opplev blomstringen - et fantastisk skue med ville blomster som dekker store marker
Safariopplevelser i Aquila Private Game Reserve
Besøke vakre botaniske hager
Besøke Robben Island hvor Mandela satt som fange i 18 år
Ta taubanen opp på Table Mountain med fantastisk utsikt
Møte med Christo Brand - Mandelas venn og fangevokter. Han har en unik historie å fortelle.
Vi besøker selvsagt Kapp det Gode Håp
Vi får besøke pingvinene på Boulders Beach
God mat.

Noen som allerede har vært her sier:

Vi har vært på et 14 dagers opphold i Sør Afrika, og vi har hatt et fantastisk opphold på alle måter. Absolutt alt har klaffet, alt fra safari opphold i Krugerparken, guidede turer i Johannesburg og Cape Town, henting og levering til flyplasser og utflukter. programmet gikk knirkefritt, alt var helt perfekt. Vi kan anbefale IWannaGo på det sterkeste.

Bente

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Trenger du litt mer info?

Det er mye som skal stemme før en begir seg ut på en slik begivenhetsrik reise. Det er enormt mye informasjon om denne destinasjonen som vi kunne bablet i timesvis om, dersom det er noe du lurer på så ta vennligst kontakt.

Møt Mandelas fangevokter - Christo Brand

Christo Brand er en tidligere fengselsvakt kjent for sitt bemerkelsesverdige vennskap med Nelson Mandela under apartheidtiden i Sør-Afrika. Som fengselsvakt ved Robben Island fengsel, hvor Mandela sonet sin lange fengselsstraff, utviklet Brand og Mandela et nært forhold til tross for de store politiske og kulturelle forskjellene mellom dem. Brand var en av de få hvite fengselsvaktene som behandlet Mandela med respekt og verdighet, og deres vennskap vokste til å bli et symbol på forsoning og forståelse i Sør-Afrika. Etter apartheids slutt har Christo Brand fortsatt å være aktiv i å fremme forsoning og menneskerettigheter, og hans historie er et inspirerende eksempel på hvordan enkeltmennesker kan bidra til å skape positive endringer i verden.

Har du lyst til å høre Christos historie? Vi arrangerer gjerne et møte med han hvor du får høre hans spennende historie!

Safari i Sør-Afrika

I Sør-Afrika kan besøkende oppleve en spektakulær safariopplevelse i noen av verdens mest kjente nasjonalparker og private viltreservater. Med ikoniske destinasjoner som Kruger nasjonalpark og Sabi Sand Game Reserve, tilbyr Sør-Afrika enestående muligheter til å se "The Big Five" og et mangfoldig dyreliv i deres naturlige habitat. På disse safariene kan gjestene nyte spennende kjøreturer gjennom bushen, guidede gåturer, og luksuriøs innkvartering på eksklusive lodger. Med dyktige og erfarne guider som leder deg gjennom eventyret, er en safari i Sør-Afrika en uforglemmelig opplevelse av naturens prakt og rikdom.

I Sør-Afrika tilbyr vi skreddersydde safarier som passer for alle, enten det er familier med barn, par på bryllupsreise eller grupper av venner. Våre erfarne turoperatører og guider kan tilpasse safariopplevelsen etter deres spesifikke behov og interesser, og inkludere aktiviteter som barnas safarier, romantiske pikniker ved solnedgang og spennende nattsafari. Med et fokus på komfort, sikkerhet og personlig service, kan vi skape uforglemmelige øyeblikk og minnerike eventyr for enhver anledning.

Norske turguider!

Dersom dere er en liten gjeng som ønsker å oppleve Sør Afrika kjenner vi flere norske guider som har slått seg ned i Cape Town. Disse viser dere gjerne deres vakre nye hjemland. Dette er med på å øke kvaliteten på oppholdet i Sør Afrika og du vil kunne stille dine spørsmål på norsk.

Vær tidlig ute med å planlegge din reise slik at vi får sikret oss en av de norske guidene.

Vindistriktet - Cape Winelands

Vindistriktet utenfor Cape Town, kjent som Cape Winelands, inkluderer flere kjente vinbyer som Stellenbosch, Franschhoek og Paarl. Stellenbosch, en av Sør-Afrikas eldste byer, er kjent for sin karakteristiske kaphollandske arkitektur og verdensberømte vinuniversitet. Franschhoek, grunnlagt av franske hugenotter på 1600-tallet, er kjent for sine førsteklasses restauranter og pittoreske vinmarker. Paarl, med sitt imponerende fjellandskap og rike historie, er et annet populært stoppested for vinsmaking og sightseeing. Disse vinbyene, med sine unike sjarm og atmosfære, er blant de beste reisemålene for å utforske Sør-Afrikas rike vintradisjoner og naturskjønne skjønnhet.

I Franschhoek, en perle i Cape Winelands, kan besøkende nyte en trikketur gjennom vinmarkene mens de utforsker regionens rike historie og vinproduksjon. Trikken tar deg med på en reise gjennom vingårder og landskap, og underveis kan du hoppe av for å besøke utvalgte vingårder for vinsmaking og lunsj. Med den franske påvirkningen som preger byen, kan du forvente deg førsteklasses gastronomiske opplevelser og vin av høy kvalitet i en av Sør-Afrikas mest sjarmerende vindestinasjoner.

Sør Afrika - en unik destinasjon!

Nå kan du få skreddersydd din drømmereise til Sør-Afrika. Kontakt IWannaGo for å få laget din reise tilpasset dine ønsker. Vi vil være gode rådgivere og sørger for at du får en reise du sent vil glemme.

bottom of page