top of page

Safari i Serengeti, Ngorongoro krateret og badeferie på Zanzibar

Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro krateret er de mest kjente parkene i Tanzania, og dette er nok safaridestinasjonene nordmenn flest drømmer om å få oppleve.


Serengeti er kjent for dyrevandringen, også kaldt "the great migration" som pågår i parken fra november til juli. Da befinner 1,5 millioner gnu og 500 000 sebra seg i parken, i tillegg til alle de andre dyrene som oppholder seg i parken hele året.

Fra juli til oktober befinner migrasjonen seg i Masai Mara i Kenya.


Nede på kraterbunnen i Ngorongoro krateret er det til en hver tid mellom 25 000 - 30 000 ville dyr. Det mektigste er nok å stoppe på kraterkanten og se ned i krateret, det er vanskelig å forstå størrelsen på dette unike stedte. Hele 2,5 mil fra ene enden til andre og 600 meter dypt, og der nede lever det ville dyr. Det er magisk!


Safari i Tanzania - Serengeti, Ngorongoro krateret og Krydderøya Zanzibar


Dag 1 Avreise fra Norge

Avreise fra flyplassen nærmest deg. Husk at pass må være gyldig i minimum 6 måneder fra reisen siste dag. Deres jobb er å komme dere til flyplassen, fra du er innsjekket er det IWANNAGO sin jobb å sørge for at din reise går på skinner.


Dag 2 Ankomst Tanzania Karibu Tanzania! - Velkommen til Tanzania! Vel fremme på Kilimanjaro Int. Airport blir du møtt av deres private safarisjåfør som skal sørge for at dette blir tidenes ferie! Fra flyplassen kjører dere til Arusha, ca en times kjøring. Dere sjekker inn og slapper godt av etter en lang flyreise. Lodge: Tumbili Lodge

Måltider: Middag inkludert


Tumbili Lodge i utkanten av Arusha


Dag 3 Villagewalk i Mtu wa Mbo og til Lake Natron

For å slippe å kjøre inn og ut samme vei til Serengeti så tar vi våre gjester inn i den nordlige delen av Serengeti. På veien mot Serengeti overnatter dere ved Lake Natron. Lodge: Africa Safari Camp Lake Natron Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludert


Dag 4 Safari i Serengeti Når du reiser på safari med IWANNAGO har dere egen safaribil med privat safarisjåfør. Det betyr at dere kan bruke så mye av dagen dere vil på safariopplevelser.

Dere pakker i safaribilen og tar farvel med Lake Natron. Dere kjører inn i Serengeti via Kleins Gate, ganske langt nord i parken, nært grensen til Kenya og Masai Mara. Hele dagen går med til å se på dyr, lete etter dyr og kose seg på denne store sletten som Serengeti er. Sent på ettermiddagen kommer dere til campen hvor dere skal bo. Nå venter middag og bålkos på kvelden. Lodge: Narudi Tented Camp Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludertDag 5 og 6 Heldagssafari i Serengeti nasjonalpark

Å kjøre rundt på spennende safariutflukter er kanskje noe av det kjekkeste man kan oppleve i livet! Man får sett løver, elefanter, antiloper, gaseller, apekatter, lista er lang over hvilke arter som finnes i Serengeti nasjonalpark! I to dager får dere oppleve denne flotte parken og på kvelden nyter dere lydene av sirissene rundt bålet. Kan det bli bedre? Lodge: Narudi Tented Camp Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludert


Dag 7 Safari i Ngorongoro nasjonalpark Dere tar farvel med campen deres i Serengeti og setter kursen mot Ngorongoro krateret. Dere tilbringer hele ettermiddagen nede i krateret. Når dere har opplevd krateret kan man enten kjøre videre til landsbyen Karatu som ligger ved foten av Ngorongoro, eller så kan man velge å unne seg en overnatting på kraterkanten, på en av de eksklusive lodgene som ligger vakkert plassert med utsikt ned i krateret. Lodge i Karatu: Marera Valley Lodge Lodge på kraterkanten: Lions Paw Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludert

En elefant kom marsjerende...

Dag 8 Fly til Zanzibar Det er på tide å si farvel til fastlandet og sette kursen mot Zanzibar. Dere kjører til Arusha og flyturen til Zanzibar tar 1 time og 20 minutter. Vel fremme på krydderøya blir dere møtt av deres sjåfør som tar dere med til hotellet i Stone Town. En kort kjøretur fra flyplassen. Stone Town er en historisk by og det er er mye spennende å oppleve. Gode restauranter, flotte butikker og kjekt liv! Viste du at Freddie Mercury var født på Zanzibar? Hotell: Jafferji House Måltider: Frokost


Dag 9 Guidet tur i Stone Town

Opplev Stonetowns rike historie og kultur på en guidet tur gjennom byens smale gater. Besøk House of Wonders, det gamle slavemarkedet, og den anglikanske katedralen. Utforsk de travle markedene, se de unike tredørene, og stikk innom Freddie Mercury House. Avslutt dagen i Forodhani Gardens med utsikt over solnedgangen og smak på lokale delikatesser. En uforglemmelig reise gjennom hjertet av Zanzibar.

Hotell: Jafferji House

Måltider: FrokostDag 10

Besøke en krydderfarm og videre til strandresort

Et besøk til en krydderfarm burde vært obligatorisk for alle som reiser til Zanzibar. Det kan høres litt kjedelig ut, men dette er en utflukt som passer for gamle, voksene og barn. Man får smake på krydderl, frukter og klatre i kokkospalmer. Besøket avsluttes med en lunsj hvor man får smake den lokale maten og hvordan de bruker krydderne de dyrker på øya.


Det finnes strandresorter i alle priskategorier, fr 700,- kroner natten til 10 000,- natten. Her der det ditt budsjett som setter begrensningen.


Vi i IWANNAGO har besøkt utallige resorter og vi har plukket ut noen vi mener er gode og som vi liker å jobbe med. Se listen over våre favoritthoteller på Zanzibar Her kan man ha alt fra "bed and breakfast" til all inclusive resorter.Dag 11 - 14 Sjø og strand - men også muligheter for utflukter

Det er nå på tide å nyte og slappe av - for dem som ønsker det.

Er du mer gira på utflukter og aktiviteter finnes det en lang liste av muligheter. Enten dere er klare for heldagsutflukter eller bare ønsker å vandre langs stranda og se hva som skjer, så er det opp til hva dere ønsker og er gira på.

IWANNAGO har dyktige guider som kan ta dere med ut på kjekke eventyr.Dag 15 Transport til flyplass - hjemreise

Det er på tide å ta farvel med Zanzibar og Tanzania.

4 timer før flyet letter blir dere hentet på hotellet og kjørt til flyplassen.


Dag 16 Ankomst Norge

Takk for at dere valgte IWANNAGO. Karibu tena! - Velkommen igjen!Høydepunkter på turen

 • Kulturelle opplevelser i Mtu wa Mbo

 • Oppleve Lake Natron

 • Safari i Serengeti nasjonalpark

 • "The Great Migration" om dere reiser til Serengeti i perioden november - juni

 • Safari i Ngorongoro krateret

 • Oppleve historiske Stone Town med vår dyktige guide

 • Bli med på en krydderfarm og lær hvorfor Zanzibar kalles for krydderøya

 • Mulighet for utflukter på Zanzibar


Hvilke dyr kan man forvente å se på en safari i Serengeti og Ngorongoro krateret? På en safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret kan du forvente å se et rikt mangfold av dyreliv. Her er noen av dyrene du sannsynligvis vil møte:


Serengeti

Store Pattedyr:

 • Løver: Serengeti har en stor bestand av løver.

 • Leoparder: Disse er mer sky, men kan ofte sees i trær.

 • Elefanter: Vanlige over hele parken.

 • Bøfler: Del av de "Big Five" og ofte sett i store flokker.

 • Neshorn: Sjeldne, men finnes i visse områder.

 • Giraffer: Ofte sett beitende på akasietrær.


Antiloper og Gnagere:

 • Gnu: En av de mest tallrike, spesielt under migrasjonen.

 • Zebraer: Følger ofte gnuene under deres årlige vandring.

 • Impalaer, gaseller, og elander: Vanlige over hele parken.


Rovdyr:

 • Gepard: Ofte sett på de åpne slettene.

 • Hyener: Sett i flokker og kjent for sin latter.

 • Villhunder: Sjeldne, men ses av og til.


Fugler:

 • Strutser, sekretærfugler, og forskjellige rovfugler: Et rikt fugleliv med over 500 arter.

Ngorongoro-krateret

Store Pattedyr:

 • Løver: Krateret har en høy tetthet av løver.

 • Elefanter: Spesielt gamle hanner med store støttenner.

 • Svarte neshorn: Relativt lett å se i krateret, som er et av de få stedene de fortsatt finnes i større antall.


Antiloper og Gnagere:

 • Gnu og sebra: Vanlige i krateret, ofte sett beitende sammen.

 • Thomson's og Grant's gaseller: Vanlige på kraterbunnen.


Rovdyr:

 • Leoparder og geparder: Mindre vanlige, men tilstede.

 • Hyener: Lett å se, ofte i nærheten av kadavre.


Andre Dyr:

 • Flodhester: Vanlige i kraterets vannhull.

 • Bøfler: Ofte sett i store flokker.


Fugler:

 • Flamingoer: Samles ofte ved kraterets innsjøer.

 • Ørne, gribber, og andre rovfugler: Mange forskjellige arter å observere.

Begge disse parkene er kjent for sin utrolige dyrelivsdiversitet og er populære destinasjoner for safarientusiaster.


Når er beste tiden å reise på safari i Serengeti?

Serengeti er en helårsdestinasjon som byr på et godt dyreliv hele året. Den beste tiden å reise på safari i Serengeti avhenger av hva du ønsker å oppleve. Her er noen høydepunkter for forskjellige tider av året:

 1. Januar til februar:

 • Dette er kalvingssesongen, spesielt i den sørlige delen av Serengeti. Mange gnuer føder sine kalver, noe som tiltrekker rovdyr og gir gode muligheter for å se rovdyr i aksjon.

 1. Mars til mai:

 • Dette er regntiden, og det er færre turister i parken. Naturen er frodig og grønn, og du kan ofte få gode priser på overnatting. Dyrene er spredt utover slettene.

 1. Juni til oktober:

 • Dette er den tørre sesongen og den beste tiden for å se dyrelivet, inkludert den store migrasjonen av gnuer og sebraer som krysser Mara-elven. Dette er også høysesongen for turisme, så det kan være mer folk.

 1. November til desember:

 • Kort regntid som får landskapet til å blomstre igjen. Dyrene begynner å bevege seg tilbake til de sørlige slettene.

Comments


bottom of page