top of page

Safari i Masai Mara

Masai Mara National Reserve er kjent for

  • Verdens tetteste bestander av pattedyr under migrasjonen juni - oktober

  • Verdens største dyrevandring - også kjent som The Great Migration

  • Endeløse gressavanner

  • Stor sannsynlighet for å se løver, leopard og gepardMer om Masai Mara National Reserve

Masai Mara er et av kontinentets mest bemerkelsesverdige naturområder. Beliggende i det sørvestlige Kenya, utgjør det landets nest største naturreservat etter Tsavo nasjonalpark. I sør grenser Masai Mara til ikoniske Serengeti nasjonalpark i Tanzania. Sammen danner disse to områdene et eksepsjonelt økosystem som er beryktet for sitt mangfoldige dyre- og fugleliv.


På den frodige høysletten, som strekker seg fra 1500 til 2170 meter over havet, trives et utallig antall arter. Den moderate høyden bidrar til et behagelig og temperert klima, med sjeldne temperaturer som overstiger 30 °C, og nærmest konstante nattlige temperaturer på ikke lavere enn 15 °C. Dette milde klimaet skaper ideelle forhold for en overflod av liv, fra majestetiske rovdyr til gressetende gaseller og antiloper.


Masai Mara tiltrekker seg eventyrlystne reisende fra hele verden, som søker

å oppleve den utrolige rikdommen av dyreliv i sitt naturlige habitat. De store flokkene av gnuer og sebraer som migrerer gjennom Masai Mara og Serengeti, i jakten på bedre beiteområder, utgjør en av naturens mest fantastiske dyrevandring, også kjent som "The Great Migration".


I tillegg er Masai Mara hjemsted for et stort antall løver løver, leoparder, elefanter, bøfler, giraffer og et utall andre arter som beriker savannens økosystem.


Foruten det utrolige dyrelivet, tilbyr Masai Mara også en rik kulturell opplevelse. Området er bebodd av Maasai-folket, en stolt og tradisjonsrik stamme kjent for sin fargerike kultur, sitt distinkte klesplagg, og sin unike livsstil. Besøkende har muligheten til å utforske Maasai-landsbyer, lære om deres tradisjoner og delta i autentiske kulturelle opplevelser.


Enten det er for å oppleve den majestetiske naturen, den spennende dyrelivet eller den fascinerende kulturen, har Masai Mara noe å tilby alle som søker en minneverdig og meningsfull opplevelse i Afrikas hjerte.Beste årstid å besøke Masai Mara National Reserve

Masai Mara er en kjempegod park hele året, men den optimale tiden å besøke parken er fra juli til oktober. Denne perioden gir den mest spektakulære opplevelsen for de som ønsker å være vitne til den utrolige migrasjonen av rundt 1,5 millioner gnuer og 500 000 sebraer.


I juli begynner migrasjonen fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i nord, og dette fantastiske skuet varer frem til oktober. Det er i løpet av disse månedene at parken er på sitt mest spektakulære med enorme mengder dyr som streifer over slettene på jakt etter friskt beite og vann.


Men det er ikke bare dyrelivet som endrer seg gjennom året. April og mai markerer regntiden i Masai Mara, og selv om dette kan resultere i våte forhold på savannen, blir området belønnet med en frodig grønn farge. En unik mulighet for besøkende i denne lavsesongen er å observere dyrene som trekker nærmere veiene for å unngå de våte områdene. I tillegg til det rike dyrelivet, kan besøkende nyte fordelen av rimeligere priser på lodger og overnatting.


Uansett når du velger å besøke, vil Masai Mara ta deg med på et uforglemmelig eventyr gjennom det afrikanske landskapet, og gi deg et glimt av naturens endeløse skjønnhet og drama.Dyreliv i Masai Mara National Reserve

Uten tvil er Masai Mara National Reserve en av verdens fremste destinasjoner for safari. Uansett tid på året man besøker, vil man bli forbløffet over det rike dyrelivet som finnes i parken.


De fleste dyreartene har sine egne territorier hvor de oppholder seg året rundt, men gnuene og sebraene migrerer mellom Serengeti i Tanzania og Masai Mara i Kenya. Denne fantastiske bevegelsen er kjent som "The Great Migration".


For de som opplever sin første safari, er Masai Mara Game Reserve en suveren destinasjon!

Dersom man ønsker å oppleve "The Great Migration", bør man planlegge safarien sin i perioden juli til september.


En safari til Masai Mara bør ikke vare mindre enn 2-3 overnattinger. På denne måten kan man nyte en ettermiddagssafari ved ankomst, en eller to hele dager med safari, og en mulighet for en morgensafari før avreise.


En reise til Masai Mara kan enkelt kombineres med en safari til Lake Nakuru (omtrent 4-5 timers kjøretur mellom parkene) eller en dag eller to ved den vakre innsjøen Lake Naivasha, hvor man kan oppleve et rikt fugleliv og gå på safari på Crescent Island."The Great Migration"

Hver juni/juli foregår det et fantastisk skue når gnu og sebra vandrer fra Serengeti i sør til Masai Mara i nord. Dette fenomenet blir ofte omtalt som "The Great Migrasjon".

"The Great Migrasjon" er verdens største dyrevandring med ca. 1.5 millioner gnu og 500.000 sebra som vandrer inn Masai Mara fra Serengeti i juli og forlater Masai Mara i september/oktober da de igjen trekker tilbake til Serengeti i Tanzania. Masai Mara har den største tettheten av pattedyr i verden når migrasjonen besøker slettene.


"The Big 5"

"The Big 5" stammer fra storviltjegerne og er et samleuttrykk for de fem artene som er vanskeligst å jakte til fots.


I Masai Mara får man i 99% av tilfellene sett løver, elefanter og bøfler. Leopard og neshorn er dessverre mer sjeldent. Ønsker man å øke sjansen for å se de to siste bør man kombinere safarien enten med Lake Nakuru Nasjonalpark eller Nairobi Nasjonalpark.


Tilleggsaktiviteter i Masai Mara National Reserve

Besøke Masailandsby

Her blir dere tatt mot og vist rundt i landsbyen, ser husene de bor i og får høre masaienes historie.

Masaiene danser og synger for dere, og vær ikke overrasket om du blir bydd opp til dans. Det er også mulighet for å kjøpe lokale produkter.

Et besøk til en masailandsby koster ca. 25 USD$ per person.


Ballongsafari

Dere blir hentet på lodgen mellom 05:00 - 05:30. Dere blir kjørt til varmluftsballongen hvor piloten og crewet klargjør ballongen for flyvningen. Så snart solen har stått opp i horisonten starter ballongferden.

Hvor lenge man er i luften bestemmes av været og vinden. Flyveturen kan vare fra 45 - 90 minutter.

Dere svever lydløst over savannen og de ville dyrene. Når dere lander er bordene dekket med hvite duker og champagneglass. Nyt en god frokost på savannen før sjåføren dere henter dere og der fortsetter dagen på safari med bil.Gåsafari med lokal masai

Det blir ofte mye bilkjøring når man er på safari. Det kan være kjekt å interessant å få være med en lokal masai og vandre over slettene. Dere får da sett de små detaljene som dere ikke får sett fra bilen, små insekter, biller, planter og medisinplanter som blir brukt av masaiene.

Denne aktiviteten passer for hele familien.


Bushdinner

Å sette seg til bords under stjernehimmelen med dyrelyder i bakgrunnen gir magiske øyeblikk. Fra lodgen kjøres dere ut i bushen hvor bålet er tent og masaiene holder vakt. Etter middag kommer masaiene og danser rundt bålet. Hiv deg på dansen og vær med på å skape gode opplevelser!


Komme seg til Masai Mara National Reserve

Fra Nairobi tar det vanligvis mellom 5,5 til 7 timer å kjøre til Masai Mara, avhengig av valgt lodge i parken. Kjøreturen begynner med en kjøretur gjennom høylandet, nær byen Limuru, hvor man tar en pause for å beundre den majestetiske utsikten over slettene og det vulkanske fjellet Mt. Longonot, som ruver i horisonten.


Deretter fortsetter reisen mot Narok, som er ansett som masaienes "hovedstad", før man tar av mot Masai Mara.


For de som ønsker en mer komfortabel reise, tilbys det småflyvninger flere ganger daglig fra Wilson Airport til de forskjellige flystriper i Masai Mara. Flyturen tar omtrent 1 time og 15 minutter.


Dersom man planlegger å fortsette reisen til Kenyakysten etter safarien, er det flyforbindelser til Lamu, Malindi, Mombasa og Diani tilgjengelig.


Hvis reisen avsluttes på Zanzibar, må man enten kjøre tilbake til Nairobi og deretter fly videre til Zanzibar, eller eventuelt velge å fly direkte fra Mombasa til Zanzibar.Lodger og camper i Masai Mara National Reserve

I Masai Mara finnes det lodger i alle prisklasser. Noen av lodgene ligger inne i selve Masai Mara National Reserve, andre ligger like utenfor, mens andre igjen ligger i private reservater rundt selve parken.  


I det store og det hele vil ikke selve safariopplevelsen være annerledes om man bor i på en 3* eller 5* luksuslodge. 


Bor man i de private reservatene rundt parken må man betale ekstra parkavgift for å komme inn i selve Masai Mara National Reserve. Dette er de mer eksklusive campene vi benytter oss av i Masai MaraForslag til safarier hvor Masai Mara inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Masai Mara kan se ut.


Alle disse safariene kan enkelt kombineres med badeferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu i Kenya, eller  Zanzibar  og Mafia Island som ligger i Tanzania.


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide.


Safari i Masai Mara

Dette er en ren Masai Mara safari hvor dere får god tid til å oppleve mye av parken.

Dag 1: Ankomst Nairobi

Dag 2: Kjøre eller fly til Masai Mara, ettermiddagssafari

Dag 3: Heldagssafari i Masai Mara

Dag 4: Heldagssafari i Masai Mara Dag 5: Kjøre eller fly tilbake til NairobiSafari i Lake Nakuru nasjonalpark og Masai Mara

Øk sjansen for å se "The Big 5" med å legge til Lake Nakuru nasjonalpark i programmet. Det finnes opp mot 150 neshorn i Lake Nakuru nasjonalpark.

Dag 1: Ankomst Nairobi

Dag 2: Kjøre til Lake Nakuru nasjonalpark, ettermiddagssafari

Dag 3: Kjøre til Masai Mara, ettermiddagssafari

Dag 4: Heldagssafari i Masai Mara Dag 5: Kjøre eller fly tilbake til NairobiSafari i Masai Mara og båtsafari på Lake Naivasha Å kombinere Masai Mara med gå- og båtsafari på Lake Naivasha er en sikker vinner. Dere får da ikke bre komme nært dyra med safaribilen, dere får også oppleve nærhet med dyra til fots.


Dag 1: Ankomst Nairobi

Dag 2: Kjøre eller fly til Masai Mara, ettermiddagssafari

Dag 3: Heldagssafari i Masai Mara

Dag 4: Heldagssafari i Masai Mara Dag 5: Til Lake Naivasah, båtsafari på Lake Naivasha og gåsafari på Crescent Island. Dag 6: Kjøre tilbake til NairobiKombiner din safari i Kenya med badeferie ved Det indiske Hav

Å kombinere en minneverdig safariopplevelse i Kenya med avslappende dager på de vakre strendene er en enkel og attraktiv reiserute for eventyrlystne reisende. Etter å ha utforsket de utrolige dyrelivsreservatene og nasjonalparkene i Kenya, som for eksempel Masai Mara, Amboseli eller Tsavo, kan man enkelt hoppe over til noen av Kenyas mest ettertraktede stranddestinasjoner.


For de som foretrekker et tropisk paradis, tilbyr Diani Beach en blendende kombinasjon av myk hvit sand, krystallklart vann og en rekke vannsportaktiviteter. Malindi, med sine idylliske strender og fargerike korallrev, er et annet fantastisk valg for de som søker ro og avslapning.

For en ekstraordinær kystopplevelse kan man utforske den historiske byen Lamu, kjent for sine bilfrie gater, blendende arkitektur og autentiske Swahili-kultur. Her kan man fordype seg i den lokale atmosfæren mens man slapper av på de uberørte strendene.


For de som ønsker å utforske utover Kenyas grenser, er det enkelt å fly til Tanzania og nyte badeferien på Zanzibar eller Mafia Island. Zanzibar lokker med sitt eksotiske krydder, rike historie og uberørte strender, mens Mafia Island frister med sin uberørte natur, fantastisk dykking og avslappede atmosfære.


Uansett hvilken kombinasjon man velger, enten det er safari i Kenya og strandferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu, eller en flytur til Tanzania for å oppleve Zanzibar eller Mafia Island, er mulighetene uendelige for en uforglemmelig ferie i østafrikansk paradis.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

留言


bottom of page