top of page

Safari i Masai Mara og badeferie ved Det indiske Hav

Masai Mara er en av våre favorittparker å dra på safari til. Man blir aldri skuffet, her venter alltid nye opplevelser rundt neste sving.


Masai Mara er en helårsdestinasjon, men den aller beste tiden å besøke Masai Mara er juli til oktober. Da befinner nemlig "The Great Migration" seg i Masai Mara.


Den ultimate safariopplevelsen er å få med seg elvekryssingen hvor gnuen kjemper om å komme seg over elven og unngå krokodillene som er på jakt etter et enkelt bytte.


Å kombinere Masai Mara med Kenyas kystperle Diani Beach gir deg en ultimat safariopplevelse.


IWANNAGO skreddersyr din safariopplevelse ut fra ønske og budsjett, men vi har her satt sammen en reise som vi mener vil vær en kjempegod opplevelse.Safari i Masai Mara og badeferie på Diani Beach


Dag 1 Avreise fra Norge Ta dere til flyplassen, sjekk inn og gjør dere klar til tidenes safarireise! Fra nå av skal IWANNAGO sørge for at reisen går på skinner.

Dag 2

Ankomst Nairobi

Når du ankommer Nairobi blir dere møt av vårt VIP team som står utenfor flybroen og tar imot dere. De får dere raskt gjennom immigrasjon og gjennom tollen. På utsiden av ankomsthallen står sjåføren klar til å ta dere videre til hotellet. Vel fremme på hotellet blir det en kort briefing om programmet og oppholdet i Kenya.

Hotell: Eka Hotel


Dag 3 Til Masai Mara - ettermiddagsafari

Fra Nairobi kjører dere opp til høylandet før dere gjør en stopp på utsiktspunktet hvor dere kan se lang utover slettene nede i Rift Valley.

Dere fortsetter ned i Rift Valley og kjører mot Masai Mara. Dere ankommer lodgen ved lunsjtider. Lunsjen nytes på lodgen før dere kjører ut på safari i 16-tiden. Middagen nytes på campen, og dere går tidlig i seng, nå er dere klare for to hele safaridager i Masai Mara. Camp: Ilkiliani Camp Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 4 og 5 Safaridager i Masai Mara

Når man reiser på safari med IWANNAGO har man privat safaribil med sjåførguide.

Det folk vanligvis gjør er at den ene dagen kjører man ut på en heldagssafari med pikniklunsj som man nyter under et aksietre på savannen. Dag 2 starer man grytidlig, ved soloppgang, kjører ut på safari i noen timer før man returnerer tilbake til lodgen for frokost. Formiddagen brukes ved bassenget eller man kan besøke en masailandsby i nærheten.

Dagen avsluttes med en ettermiddagssafari før middagen nytes på lodgen.

Camp: Ilkiliani Camp Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 6 Fly til Diani Beach Dere spiser frokost på campen, pakker i bilen og setter kursen mot flystripen i Masai Mara. Fra bushen flyr dere direkte til stranden.

Nå venter sand og sjø, avslapping og god mat.

Hotel: Sands at Nomad Måltider: Frokost og middag


Vakre Diani Beach


Dag 7 - 11 Sol og strand - Diani Beach

Noen setter pris på å legge seg på en solseng, slappe av og bare nyte freden etter spennende safaridager. Andre er klare for opplevelser, og det kan IWANNAGO hjelpe til med. Les mer om våre dagsutflukter i Mombasa

Hotel: Sands at Nomad Måltider: Frokost og middag


The Sands at Chale Island


Dag 12 Transfer til flyplassen 4 timer før flyavgang kommer sjåføren til resorten. Nå går reisen videre til flyplassen utenfor Mombasa.

Safari njema! - God tur! Måltider: Frokost


Dag 13 Velkommen hjem Takk for at dere valgte IWANNAGO!Turens høydepunkter

 • Safari i Masai Mara

 • "The Great Migration" om dere reiser i juli - oktober

 • Mulighet for å se "The Big 5" som er betegnelsen på løve, leopard, elefant, neshorn og bøffel

 • Fly over savannen med småfly

 • Lange og hvite strender på Diani Beach


Hva er "The Big 5"? "The Big 5" er en betegnelse på fem store landdyr som er kjent for å være spesielt vanskelige og farlige å jakte på. Begrepet stammer fra storviltjakt i Afrika og refererer til løve, elefant, bøffel, neshorn og leopard. Disse dyrene ble ansett som de mest utfordrende og farlige å jakte på til fots. I dag brukes termen ofte i økoturisme og safari-industrien for å beskrive de fem mest ikoniske og populære dyrene turister ønsker å se i sitt naturlige habitat.


Hva er "the Greate Migration"? "The Great Migration" er en av naturens mest imponerende og spektakulære dyrevandringer, som finner sted i Øst-Afrika. Hvert år migrerer millioner av gnuer, sebraer og gaseller mellom Serengeti-slettene i Tanzania og Masai Mara-reservatet i Kenya i en søken etter friskt gress og vann. Denne reisen, som dekker rundt 1800 kilometer, er preget av mange farer, inkludert rovdyr som løver, krokodiller og hyener, samt utfordringer som elvekryssinger og tøft terreng. Migrasjonen tiltrekker seg naturfotografer, forskere og turister fra hele verden som ønsker å være vitne til dette utrolige naturfenomenet.


Migrasjon av 1,5 millioner gnu og 500 000 sebraer


Når er beste tide å dra på safari i Masai Mara?

Den beste tiden å dra på safari i Masai Mara er i løpet av tørkesesongen, som varer fra juli til oktober. Dette er når "The Great Migration" når Masai Mara, og millioner av gnuer, sebraer og andre antiloper krysser Mara-elven på vei fra Serengeti i Tanzania. I denne perioden er dyrelivet mest konsentrert og synlig, noe som gir en unik mulighet for å observere dramatiske elvekryssinger og et rikt mangfold av rovdyr som følger etter flokkene. Været er også mer forutsigbart, med varme dager og kjølige netter, og vegetasjonen er lavere, noe som gjør det lettere å se dyrene.


Er Kenya en trygg destinasjon?

Kenya er generelt en trygg destinasjon for turister, men det er viktig å ta noen forholdsregler for å sikre en trygg og hyggelig reise:

 1. Vær oppmerksom på reisemål: Store turistområder som Masai Mara, Amboseli, og Nairobi Nasjonalpark er godt beskyttet og har omfattende sikkerhetstiltak.

 2. Unngå risikoområder: Noen regioner, spesielt langs grensen til Somalia og enkelte deler av kysten, har høyere risiko for kriminalitet og terrorisme. Det anbefales å unngå disse områdene.

 3. Bruk anerkjente turoperatører: Velg erfarne og lisensierte turoperatører for safarier og andre utflukter. De er kjent med de lokale forholdene og kan tilby trygg transport og overnatting.

 4. Følg lokale råd og reiseråd: Hold deg oppdatert med reiseråd fra din egen regjering og følg rådene fra lokale myndigheter og turoperatører.

 5. Sikre eiendelene dine: Vær forsiktig med personlige eiendeler, spesielt i byområder som Nairobi og Mombasa. Bruk hotellets safe for verdisaker og unngå å bære store mengder kontanter eller dyre smykker.

 6. Helseforholdsregler: Sørg for å ha nødvendige vaksiner før reisen. Drikk flaskevann og vær forsiktig med mat fra gatekjøkken for å unngå matbårne sykdommer.


Hva kan man gjøre når man er på Diani Beach?

Diani Beach, beliggende på Kenyas sørlige kyst, er en populær destinasjon kjent for sine hvite sandstrender og krystallklare vann. Her er noen av de beste aktivitetene og opplevelsene du kan nyte når du besøker Diani Beach:

 1. Strandaktiviteter: Slapp av på stranden, sol deg, eller ta en dukkert i det varme Indiske havet.

 2. Vannsport: Prøv aktiviteter som snorkling, dykking, kitesurfing, windsurfing, og paddleboarding. Diani Beach har flere dykkersentre som tilbyr kurs og utflukter til korallrevene.

 3. Dhow Cruise: Bli med på en tradisjonell dhow-båt for en rolig seiltur langs kysten, ofte inkludert måltider og muligheter for snorkling.

 4. Besøk Colobus Conservation: Lær om bevaringsarbeidet for colobus-apene og andre primater i området. Senteret tilbyr turer og innsikt i det lokale dyrelivet.

 5. Dykking og snorkling: Utforsk korallrevene og det rike undervannslivet. Kisite-Mpunguti Marine National Park er et populært sted for snorkling og dykking.

 6. Shimba Hills National Reserve: Ta en dagstur til denne nærliggende reservatet for å se elefanter, sjiraffer, antiloper, og mange andre dyrearter i et frodig, grønt landskap.

 7. Gazi Mangrove Boardwalk: Besøk Gazi Village for en guidet tur gjennom mangroveskogen og lær om det lokale økosystemet og bevaringsarbeidet.

 8. Shopping og lokal kultur: Utforsk lokale markeder og butikker for å kjøpe suvenirer som håndverk, smykker og tekstiler. Besøk lokale landsbyer for å lære om Mijikenda-kulturen og tradisjoner.

 9. Golf: Spille en runde golf på det nærliggende Leisure Lodge Golf Course, en 18-hulls bane med vakre omgivelser.

 10. Spa og velvære: Nyt en avslappende massasje eller spabehandling på en av de mange luksuriøse spaene langs kysten.

Diani Beach tilbyr en perfekt kombinasjon av avslapning, eventyr og kulturelle opplevelser, og er en ideell destinasjon for både par, familier og solo-reisende.


Nysgjerrig på en safari i Kenya? Send oss en henvendelse og vi skreddersyr den reisen som passer dine ønsker og ditt budsjett.

コメント


bottom of page