top of page

Spennende utflukter i Mombasa

Mombasa, kystperlen ved Det indiske Hav, er en livlig kystby som pulserer av kultur, historie og naturopplevelser på land og til sjøs. Med sine hvite sandstrender, krystallklare vann og bølgende kokospalmer tiltrekker Mombasa besøkende fra hele verden. Byens rike historie som en viktig handelshavn langs Swahili-kysten gjenspeiles i sine gamle arabisk-inspirerte arkitekturer og livlige markeder. Utforsk de historiske fortene, nyt den eksotiske maten og opplev den varme gjestfriheten til lokalbefolkningen. Mombasa er ikke bare en destinasjon, det er en opplevelse du vil huske for alltid.Historiske Mombasa - Fra 1450,- per person

Dagen begynner med en tidlig avreise fra deres strand- eller byhotell. Dagens utflukt sterter i Mombasas gamleby, hvor historien guiden tar dere gjennom de gamle gatene og dere får sett preg av den arabiske arkietkturen som preger denne bydelen. Byen, med sin rike kultur og historie som dateres tilbake til 200 e.Kr., er også hjemmet til Øst-Afrikas største havn. Dagens utflukt fortsetter til Fort Jesus, en imponerende bygning bygget av portugiserne på 1500-tallet for å beskytte havnen.

De smale brosteinsgatene, gamle moskeene og sjarmerende bolighus gir et innblikk i Mombasas middelalderske fortid. Dere tar også turen til det livlige Mwembe Tayari utendørsmarkedet, der dere kan oppleve den lokale handelskulturen og utforske et vell av eksotiske krydder, frukt og fargerike stoffer. På vei tilbake til hotellet passerer dere "Støttennene" på Moi Avenue, et symbol på inngangen til byen. Etter en dag med opplevelser, avslutter dere dagens utflukt med å nyte lokale delikatesser på en autentisk restaurant, før dere blir kjørt tilbake til hotellet.Wasini Island og Kisite Marine park - Fra 1870,- per person Klokken 0700 blir du hentet fra hotellet ditt, dere kjører nå til Shimoni, en liten fiskelandsby som ligger sør for Mombasa. Dere går ombordi i en båt eller en tradisjonell dhow og setter kursen mot den berømte marineparken Kizite.

På veien ut til marineparken serveres kenyanske te og småsnacks, og er du heldig så får du sett både delfiner, skilpadder, hvalhaier og knølhval.

Når dere ankommer Kizite Mpunguti Marine Park er det mulighet for snorkling og utforske undervannslivet på revet. Snorkleutstyr og veiledning fra erfarne snorkelguider vil være tilgjengelig, og du kan til og med få muligheten til å svømme med delfiner om dere er så heldige å få sett dem.


Etter en formiddag eventyr og undervannsoppdagelser går turen videre for å spise en deilig lunsj på Wasini Coral Adventures Restaurant. Nyt den delikate smaken av krabbe og fisk eller velg en saftig kyllingrett, alt tilberedt i autentisk swahili-stil.

Etter lunsj vil du få en guidet tur i den sjarmerende landsbyen Wasini Island, etterfulgt av en spennende reise til Shimoni på fastlandet. Her vil du utforske de historiske Shimoni-slavene og lære om den tragiske slavehandelen som pågikk i Øst-Afrika.

Rundt klokken 1600 setter dere kursen tilbake til hotellet.Besøk vakre Chale Island, båttur med tradisjonell Dhow - Fra 1450,- per person

En dagstur til Chale Island starter fra hotellet ditt kl. 0800. Vi transporterer deg til avreisepunktet og starter deretter båtturen til Chale Island.

Chale Island er mindre enn 1500 meter lang og 600 meter bred. Det er en isolert strekning med bred sandstrand og mangroveskog, omgitt av azurblått hav.

Underveis vil der ha et kort stopp for snorkling, slik at du kan utforske livet under havoverflaten, og er man heldig kan man få sett delfiner. Dere vil også besøke mangrovene rundt området Gazi, som ligger rett overfor øya på fastlandet.

Ved lunsjtider blir dere sluppet av på øya og får spise lunsj på hotellet som ligger her.Diani Sunset Cruise Dhow Tour - Fra 950,- per person Dere hentes på overnattingsstedet kl. 1600. Transport til avreisestedet, som vanligvis ligger 15 minutter unna.

Vennligst merk at denne turen er veldig avhengig av tidevannet, noen dager er denne utflukten ikke mulig å gjennomføre på grunn av lavvann.

Dere seiler langs Diani Beach mens dere nyter solnedgangen.

Ombord vil du bli servert drikkevarer (vann, brus, juice, vin, øl) og snacks.

Båtturen kan være en fin og minneverdig opplevelse for spesielle anledninger som frierier, bryllupsfester, bryllupsreiser og jubileer. Nyt denne turen mens du ser solnedgangen. Transport tilbake til hotellet rundt kl.1830.


Havfiske - Fra 1790,- per person Dyphavsfiske i Det indiske hav utenfor Diani Beach er en flott opplevelse. Disse fisketurene starter i 6 tiden om morgenen.

Du vil ha et dyktig mannskap som vil tilrettelegge og hjelpe med gjennomføringen av opplevelsen.

Forfriskninger serveres om bord med snacks, og båten har også et toalett. Det erfarne mannskapet kjenner Kenyas farvann som sin egen bukselomme og vil sørge for at du har en flott fiskeopplevelse.Comments


bottom of page