top of page

Safari i Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru nasjonalpark er kjent for

  • Sitt rike fulgeliv og rosa flamingoer

  • Mange neshorn, rundt 150 neshorn i parken

  • Rotschild sjirafferMer om Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark, som ligger i The Great Rift Valley, er kjent for sin sodasjø og varierte landskap. Parken er inngjerdet for å beskytte mot krypskyttere på grunn av sin nærhet til Nakuru by.


Parken er et viktig tilholdssted for en rekke dyrearter, inkludert Rothschild's giraff, løver, leoparder og et mangfoldig fugleliv. Besøkende har muligheten til å utforske dette rike dyrelivet gjennom safariturer både til lands og til vanns, og kan nyte pikniker og camping i området.


Ved å støtte bærekraftig turisme og bevaringsinnsats spiller Lake Nakuru Nasjonalpark en nøkkelrolle i å beskytte Kenyas naturarv.Dyrelivet i Lake Nakuru nasjonalpark

Lake Nakuru Nasjonalpark er anerkjent for sitt dedikerte arbeid med å bevare neshorn og sikre deres sikkerhet i parken. Kenya ble hardt rammet av krypskyttere på 1960- og 1970-tallet, og denne parken har vært et viktig sted for bevaring av denne truede arten. På slutten av 1980-tallet ble neshorn fra Sør-Afrika og Solio Game Sanctuary i Kenya flyttet til Lake Nakuru for å sikre deres overlevelse.


I tillegg til sitt fokus på neshorn, er Lake Nakuru også kjent for sitt pulserende fugleliv, spesielt de ikoniske rosa flamingoene. Ved å besøke parken på riktig tidspunkt av året, kan man oppleve synet av hundretusenvis av flamingoer som farger innsjøen rosa.


Den unike underarten av sjiraffer som finnes i Lake Nakuru Nasjonalpark kalles Rothschild-sjiraffer. Disse majestetiske skapningene kan også bli observert ved å besøke sjiraffsenteret i Nairobi.


Selv om Lake Nakuru Nasjonalpark ikke er hjemstedet til "The Big 5", på grunn av sin størrelse på omtrent 188 km² og inngjerdede grenser, har den fortsatt mye å tilby. Besøkende har fortsatt sjansen til å se andre fantastiske arter som løver, bøfler og leoparder.


En safari i Lake Nakuru Nasjonalpark typisk består av en ettermiddags- og en morgensafari på grunn av parkens begrensede størrelse. For å optimalisere safariopplevelsen, anbefales det å kombinere besøket med en annen park, for eksempel Masai Mara National Reserve. Et opphold ved Lake Naivasha kan også være en ideell pause mellom disse to utrolige naturområdene.Komme seg til å fra Lake Nakuru nasjonalpark

Fra Nairobi er det en behagelig kjøretur på 3-4 timer på velvedlikeholdte asfaltveier til Lake Nakuru. For de som ankommer Nairobi med fly på formiddagen, er det enkelt å dra direkte til Lake Nakuru og tilbringe den første natten der.Lodger og camper i Lake Nakuru nasjonalpark

Det er få overnattingssteder i og rundt Lake Nakuru nasjonalpark. 

Ettersom dette er en liten park er det mest vanlig å kun ha 1 - 2 netter når man er på safari i Lake Nakuru nasjonalpark.
Forslag til safarier hvor Lake Nakuru nasjonalpark inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Lake Nakuru nasjonalpark kan se ut.


Alle disse safariene kan enkelt kombineres med badeferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu i Kenya, eller  Zanzibar  og Mafia Island som ligger i Tanzania.


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide.


Aberdare nasjonalpark, Lake Nakuru nasjonalpark og Lake Naivasha Denne spennende kombinasjonen kan passe perfekt for deg som ønsker å oppsøke parker som ikke har for mange turister, reise litt utenom turiststrøkene.


Dag 1: Ankomst Nairobi

Dag 2: Safari i Aberdare nasjonalpark overnatting på unike The Ark Lodge

Dag 3: Safari i Lake Nakuru

Dag 4: Til Lake Naivasha, båtsafari og gåsafari på Crescent Island

Dag 5: Retur til NairobiLake Nakuru nasjonalpark og ikoniske Masai Mara Ved å velge denne kombinasjonen øker man sjanen betraktelig for å kunne få sett "The big 5". Dere får også oppleve båtsafari på Lake Naivasha og gåsafari på Crescent Island.

Dag 1: Ankomst Nairobi

Dag 2: Safari i Lake Nakuru

Dag 3: Til Masai Mara, ettermiddagsafari Dag 4: Safari i Masai Mara

Dag 5: Til Lake Naivasha, båtsafari og gåsafari på Crescent Island

Dag 6: Retur til NairobiKombiner din safari i Kenya med badeferie ved Det indiske Hav

Å kombinere en minneverdig safariopplevelse i Kenya med avslappende dager på de vakre strendene er en enkel og attraktiv reiserute for eventyrlystne reisende. Etter å ha utforsket de utrolige dyrelivsreservatene og nasjonalparkene i Kenya, som for eksempel Masai Mara, Amboseli eller Tsavo, kan man enkelt hoppe over til noen av Kenyas mest ettertraktede stranddestinasjoner.


For de som foretrekker et tropisk paradis, tilbyr Diani Beach en blendende kombinasjon av myk hvit sand, krystallklart vann og en rekke vannsportaktiviteter. Malindi, med sine idylliske strender og fargerike korallrev, er et annet fantastisk valg for de som søker ro og avslapning.

For en ekstraordinær kystopplevelse kan man utforske den historiske byen Lamu, kjent for sine bilfrie gater, blendende arkitektur og autentiske Swahili-kultur. Her kan man fordype seg i den lokale atmosfæren mens man slapper av på de uberørte strendene.


For de som ønsker å utforske utover Kenyas grenser, er det enkelt å fly til Tanzania og nyte badeferien på Zanzibar eller Mafia Island. Zanzibar lokker med sitt eksotiske krydder, rike historie og uberørte strender, mens Mafia Island frister med sin uberørte natur, fantastisk dykking og avslappede atmosfære.


Uansett hvilken kombinasjon man velger, enten det er safari i Kenya og strandferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu, eller en flytur til Tanzania for å oppleve Zanzibar eller Mafia Island, er mulighetene uendelige for en uforglemmelig ferie i østafrikansk paradis.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT
Comments


bottom of page