top of page

Oman - et unikt ferieland for hele familen!

Oman er kanskje ikke det landet man først tenker på når man planlegger den neste store ferien!


Etter du har lest litt nedover siden her så håper vi at vi har sådd et lite frø om en drøm som kan vokse seg større. Kanskje Oman blir ditt foretrukne ferieland?


Først litt om oss

I november 2022 besøkte vi (Kristin og David) Oman for første gang. Det var "kjærlighet" fra første stund, og for å gjøre historien kort...7. april 2023 tok vi med oss IWANNAGO og flyttet til Oman.

Vi var klare for nye eventyr!


Sjekk ut vår Instragramprofil #enjoy_oman_with_usHvordan komme seg til Muscat?

Fra Norge er det enkelt å komme seg til Oman, fra Oslo kan man fly både Turkish Airlines, Qatar Airways, Emirates og Pegasus.

Med disse flyselskapene trenger man kun ett flybytte for å komme seg fra Oslo til Muscat.


En klassisk rundreise i Oman

Når man ankommer Oman er det godt å roe litt ned i Muscat før man setter kursen ut av byen for å oppleve mer av landet. Mange som booker sin egen reise til Oman ender opp med å booke 1 uke på hotell i Muscat, så planlegger de å ta dagsutflukter for å oppleve fjellene, ørkenen og wadiene.

Dette er ikke noe vi anbefaler!


For å få en flott reise til Oman må man ut av byen, bo på unike steder og bruke tid på å se landet, møte folk og oppleve naturen.Muscat

Muscat har mye spennende å by på for små og store.

De klassiske stedene å besøke er Sultan Qaboos Grand Mosque, Royal Opera House Muscat, fisketorget, gamlebyen Muscat med Al Alam palasset og Muttrah Souq.

Disse stedene er veldig kjekke å få med seg når man er i Muscat.


Vi som er vant til å reise med barn og ungdommer vet at de klassiske turist severdighetene kanskje ikke er så spennende i lengden for de minste.


Det er viktig å finne på kjekke ting for barna og ungdommene også.

Liste over forslag til hva man kan gjøre med barn og ungeNizwa

En populær destinasjon for gjester som besøker Oman er den gamle byen Nizwa. Det byen er mest kjent for er gamlebyen med den flotte souqen, Nizwa Fort, små kafeer og geitemarkedet som arrangeres hver fredag.


Når man besøker Nizwa bør man bo sentralt i gamlebyen. Her har hotelleiere kjøpt opp gamle og falleferdige bygninger og fikset dem opp til hoteller og gjestehus. Da bor man i gangavstand fra souqen og man kan oppleve byen til fots.


Gamlebyen er spesiell når kvelden kommer og lysene skrus på, man kan spise en bedre middag på takterrassene og nyte stjernehimmelen og varmen.


Hoteller som vi liker i Nizwa er Antique Inn, Al Bustan Inn, Nizwa Herritage og Omani Guesthouse.Jabel Shams - Balcony Walk

Balcony Walk i Jabel Shams er en fantastisk tur som tar deg langs kanten av en av verdens største canyoner. Turen er omtrent seks kilometer lang, og tar omtrent 3-4 timer å fullføre. Underveis vil du se noen av de mest fantastiske utsiktene Oman har å by på, med dramatiske klipper og dype juv som faller ned i canyonen.


Denne turen passer kanskje ikke for de aller minste, men det fine med denne turen er at man trenger ikke å gå langt for å få oppleve den flotte naturen og nydelige utsikten.


Man kan enten bo i Nizwa og ta denne turen som en dagstur, eller man kan legge seg inn på en av resortene i nærheten.


Resorter som vi da ofte bruker er Jabel Shams Resort og The View.Ørkenen - Wahiba Sands

Det er vanskelig å beskrive ørkenen med ord!

Når vi spør våre gjester hva som har vært høydepunktet på rundreisen så svarer de aller fleste barn og voksne at det var natten i ørkenen som var høydepunktet!


Å kjøre i sanddynene med en beduin som har kjørt i sanden hele livet er en opplevelse alle bør få med seg!Wadi bani Khalid

En av de mest tilgjengelige wadiene i Oman er Wadi bani Khalid. Man kan kjøre helt opp til wadien, parkere bilen og gå de siste hundre meterne til man kommer til de første bassengene man kan bade i.


For dem som er litt mer aktive og som vi utforske mer av wadien kan man gå noen kilometer oppover dalen, her finner man mange små naturlige bassenger hvor man kan bade.


Lunsjen kan man nyte på restauranten som ligger nederst i wadien. Her serveres buffet, prisen er rundt 5 Rial per person.Skilpadder og badeferie - Ras al Hadd

Når man reiser til Ras al Hadd og Ras al Jinz bør man vurdere å legge til to netter i dette området.

En av kveldene besøke dere Ras al Jinz, skilpadde reservatet hvor man ganske sikkert får sett skilpadder som er på land for legge egg. Er man der i klekkesessongen kan man være heldig å få med seg skilpaddebabyene som klekker og tar seg seg ned til sjøen.Bimmah Sinkhole og Wadi Shab

Dette er to destinasjoner som enkelt kan kombineres.


Bimmah Sinkhole er et synkehull som ligger like ved sjøen. Her kan man gå ned i synkehullet å bade i det krystallklare saltvannet.

Her finnes også små "spafisker" som biter på huden mens man bader.Wadi Shab er en nydelig dal hvor man vandrer innover i en times tid til man kommer til de naturlige bassengene man kan svømme innover til den skjulte grotten i enden. En nydelig opplevelse for folk i alle aldre. Anbefaler gjerne å leie redningsvest og ha med badesko for en best mulig opplevelse.Legg din neste ferie til Oman, du vil ikke angre!

Vi anbefaler at du får en skreddersydd pakke ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Kontakt oss i IWANNAGO for din neste drømmeferie!


KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page