top of page

Bestige Kilimanjaro - 5 896 moh

Kilimanjaro er kjent for:

  • Å være det høyeste fjellet i Afrika

  • Verdens høyeste frittstående fjell

  • Oppnåelig for de aller fleste

  • Sin flotte og varierte natur


Se filmen fra gruppeturen vi hadde i januar 2023! En sprek og glad gjeng!


Å stå på Uhuru Peak - 5 896 moh

Jeg vet hvor fantastisk det er å stå på toppen av Kilimanjaro etter å ha slitt seg mot toppen den siste natten. Det er en opplevelse vi unner så mange som mulig, og som vi stolt kan si at vi har hjulpet mange nordmenn med å nå toppen.


Frem til siste campen klarer de aller fleste seg relativt godt. Man har vondt i hodet, sover ikke så godt, matlysten er ikke på topp. Dette er noe de aller fleste kjenner på.


Det morsomme er at så og si alle våkner opp neste morgen og føler seg mye bedre enn kvelden i forveien. Dette handler om god akklimatisering.

"Walk high, sleep low" er en viktig faktor for å ha en så god bestiging som mulig.


Det er sjelden vi skryter av oss selv, men når vi får tilbakemeldinger som dette på TrustPilot så er det kjekt å dele det med dere.


Hva gjør oss unike?

I nærmere 15 år har vi jobbet med det samme crewet på Kilimanjaro. Vi kjenner guidene, og de kjenner oss. Uten guidenes kompetanse, lyst og motivasjon til å jobbe klarer vi ikke å levere gode produkter.


Vi har noen punkter som vi mener gjøre oss litt unike i forhold til andre norske reiseselskaper.


Stolt medlem av KPAP

Utnytting av bærere er dessverre en utfordring i klatreindustrien. IWannaGo har inngått samarbeid med Kilimanjaro Porters Assistance Project – KPAP og International Explorers Connection – IMEC for å sikre at våre bærere får den behandlingen de fortjener.


Vi lar KPAP evaluere behandlingen av bærerne på alle våre bestigninger. Ved å bestige Kilimanjaro med oss kan du være trygg på at din bærer blir tatt godt vare på.


KPAP bidrar til å forbedre bærernes arbeidsforhold ved å: Låne ut klær gratis til bærerne

Tilby opplæring

Gjøre folk oppmerksom på bærernes arbeidsforhold

Gi bransjen retningslinjer for hvordan bærerne skal ivaretasKvinnelige guider på Kilimanjaro

Frem til nylig har det å være en guide på Kilimanjaro vært forbeholdt menn.

Nå er det flere og flere damer som tar steget opp fra å være bærer til å fungere som guider.

Vi forsøker på aller våre bestiginger å ha med minst 1 dame i guideteamet.Vi bruker Kosovo Camp som basecamp

Ikke mange turoperatører bruker Kosovo Camp som sin basecamp. Dette skyldes nok mangel på kunnskap om campen og ønsket om å selge billigst mulig tur.


Det er en ekstraavgift på 118$ per deltaker for å bruke denne campen, og det mener vi som turoperatør at det er verdt.


Man går 150 høydemeter høyere enn Barafu Camp som er basecamp for de aller fleste som bestiger Kilimanjaro.


Ved å gå til Kosovo Camp går man det verste partiet i dagslys og man er første gruppe som setter kursen mot toppen like før midnatt.


Alle våre gjester som benytter seg av Kosovo Camp setter utrolig stor pris på å gå den timen ekstra i dagslys.


Så lenge myndighetene tillater at vi benytte Kosovo Camp vil vi gjøre det.


Ruter på Kilimanjaro

Machame Ruten, vår favoritt

Machame-ruten er en populær rute for å bestige Kilimanjaro. Denne ruten regnes som en av de vakreste, og den tilbyr spektakulære utsikter og variert terreng. Fordelen med Machame-ruten er at den gir gode muligheter for akklimatisering, noe som øker sjansene for å nå toppen. Ruten tar vanligvis 6-7 dager å fullføre.


På Machame-ruten finnes det flere camper som inkluderer Machame Gate (startpunktet), Machame Camp, Shira Camp, Barranco Camp, Karanga Camp, og Barafu Camp (den vanligstebase camp før toppstøtet). IWANNAGO bruker Kosovo Camp som base camp. Disse camperne gir muligheter for hvile, mat og overnatting underveis.


Underveis på Machame-ruten kan man forvente å se variert landskap, inkludert frodig regnskog, alpin slette, og snødekte topper. Dyrelivet langs ruten kan omfatte aper, antiloper, og en rekke fuglearter. På toppen av Kilimanjaro, Uhuru Peak, kan man oppleve en fantastisk utsikt over det afrikanske landskapet og det omkringliggende fjellområdet.Lemosho Ruten

Lemosho-ruten er en annen populær rute for å bestige Kilimanjaro, og den regnes også som en av de vakreste og mest naturskjønne rutene til fjellet. En av de største fordelene med Lemosho-ruten er den gradvise stigningen, som gir bedre muligheter for akklimatisering og dermed øker sjansene for en vellykket toppstigning. Ruten tar vanligvis 7-8 dager å gjennomføre, noe som gir god tid til å tilpasse seg høyden.


På Lemosho-ruten passerer man gjennom variert terreng, inkludert frodig regnskog, alpine sletter, og ørkenlignende områder. Ruten starter ved Lemosho Gate og fortsetter gjennom Shira-platået før den møter Machame-ruten ved Barranco Camp. Deretter fortsetter den til Karanga Camp og Barafu Camp, som vanligvis er base camp før toppstigningen til Uhuru Peak. IWANNAGO bruker Kosovo Camp som sin base camp.Underveis på Lemosho-ruten kan man forvente å se en rekke dyrearter, inkludert aper, antiloper, og forskjellige fuglearter. Utsikten langs ruten er fantastisk, og fra toppen av Kilimanjaro kan man oppleve en spektakulær panoramautsikt over det afrikanske landskapet.


Andre ruter som vi tilbyr, men som blir lite brukt av våre gjester Marangu-ruten: Også kjent som "Coca-Cola-ruten" på grunn av dens popularitet, er Marangu den eneste ruten som tilbyr overnatting i hytter i stedet for telt. Ruten er mindre utfordrende, men har en brattere stigning, noe som gjør akklimatiseringen vanskeligere.


Rongai-ruten: Denne ruten starter fra nord og er mindre overfylt enn noen av de andre ruten. Den er kjent for sin vakre utsikt og mindre bratte stigninger. Rongai-ruten er en flott mulighet for de som foretrekker å unngå de større folkemengdene.


Umbwe-ruten: Umbwe-ruten anses som en av de mest utfordrende rutene på grunn av sine bratte stigninger og hurtige høydeøkninger. Den tilbyr imidlertid en mer isolert og unik opplevelse i forhold til andre ruter, med mindre trafikk og fantastiske naturlandskap.


Northern Circuit-ruten: Denne ruten er den lengste av alle, og den gir den beste akklimatiseringen ved å sirkle rundt Kilimanjaro fra nord til øst. Den er kjent for å være mindre overfylt og for å gi fantastiske panoramautsikter over fjellet og det omkringliggende landskapet.


Shira-ruten: Shira-ruten er en alternativ start for Lemosho-ruten og gir fantastiske utsikter over Shira-platået. Den er mindre brukt enn Lemosho-ruten, men tilbyr lignende fordeler med gradvis akklimatisering.


Disse rutene varierer i vanskelighetsgrad, trafikk og landskap, og tilbyr ulike opplevelser for de som ønsker å bestige Kilimanjaro. Det er viktig å velge den ruten som passer best til ens ferdighetsnivå, preferanser og tidspunkt for bestigningen.
Hvordan planlegge en reiset til Kilimanjaro med IWANNAGO?

Vi har lang erfaring i å tilrettelegge turer til Kilimanjaro. Send oss en forespørsel og fortell oss hva du ønsker.

Trenger vi mer informasjon fra deg tar vi kontakt for en liten prat før vi går i gang med å skreddersy din reise.


Du mottar et tilbud fra oss og sammen jobber vi frem din reise med dine ønsker.

Vi skal være gode rådgivere.


Og husk, det er helt gratis og uten forpliktelser å motta tilbud fra oss.


Comments


bottom of page