top of page

Zanzibarguiden

De historiske krydderøyene Zanzibar er et lite eksotisk paradis utenfor kysten av Tanzania. Her ligger noen av de vakreste strendene du kan drømme om, omringet av kokospalmer, gylden sand og azurblått hav. Å kombinere en safarireise til Kenya eller Tanzania med Zanzibar er det mange drømmer om som den optimale opplevelsesreisen.

Det mange kanskje glemmer er at Zanzibar i seg selv er et spennende reisemål som ikke man nødvendigvis må kombinere med f.eks en safari. Øya er omringet av Det Indiske Hav, kritthvite strender og et fantastisk korallrev. Forholdene ligger til rette for både kulturelle opplevelser, krydderturer, matopplevelser, dykking, snorkling, båtturer og mye mer.

Planlegg din reise til Zanzibar godt, les deg opp på hva øya har å by på og bruk tida godt mens du er på øya! Det er først da du vil føle at ditt opphold på Zanzibar var verdt reisen!
Stone Town

Stone Town er en gammel bydel i Zanzibar, som er en øy utenfor Tanzania.


Ca. halvparten av de 1,3 millioner menneskene som bor på Zanzibar, bor i Zanzibar ny. Den gamle delen av byen kalles Stone Town.


For lenge siden var Stone Town et viktig sted der varer og til og med mennesker, som slaver, ble handlet, spesielt med Midtøsten. Byen hadde et marked der slaver ble solgt, og det ble også handlet med krydder, inkludert nellik.

En anglikansk domkirke står nå på tomten der det tidligere slavemarkedet pleide å være.

Stone Town er viktig som et minnesmerke om tiden da slaveri var vanlig her. Det var det største slavemarkedet i Øst-Afrika, og til og med personer som David Livingstone som var imot slaveri, brukte denne byen som base for sitt arbeid.


Det er fantastisk å gå rundt i de smale gatene i Stone Town. Bydelen har ikke endret seg mye på 200 år. Mange kjente mennesker har gått her, som oppdagelsesreisende David Livingstone og Freddie Mercury som tilbrakte barndommen sin her.


Det er mye å se i Stone Town – smale gater, travle markeder, moskeer og flotte gamle hus i arabisk stil. Noe spesielt er de vakre dørene med intrikate utskjæringer. Det er mer enn 500 av slike dører i byen, og den eldste døren er fra 1694. Folk viste rikdommen sin ved å ha fine utskjæringer på dørene sine. Jo rikere man var, jo mer utsmykking hadde døren.Utflukter på Zanzibar

Når man først er på Zanzibar er det noen utflukter som er obligatoriske, vi har her satt opp våre favoritter og håper vi kan være enklere for deg å finne ut hva du ønsker å oppleve mens du er på Zanzibar. Flere av utfluktene kan være greie å kombinere slik at man slipper å reise ut fra hotellet hver dag.


Utfluktene våre gir deg mulighet til å bli bedre kjent med Zanzibar. Det kan være spennende naturopplevelser, snorkleturer, matopplevelser, eller utflukter der du får oppleve øyas kultur og severdigheter.


Guidet tur i Stone Town

Pris: fra 620,- pr person

Stone Town er den gamle bydelen i Zanzibar by. Det er i denne delen av byen de fleste turisthoteller ligger og det er her man finner de fleste severdighetene som er verdt å besøke.

Uansett om du velger å bo noen netter i Stone Town, eller du velger å kun bo på strandresort så vil vi anbefale at du har en guidet tur gjennom Stone Town. En slik utflukt varer i rundt 3 timer og man starter enten fra morgenen eller etter lunsj. Dette for å unngå de varmeste timene midt på dagen.

Våre guider loser deg trygt gjennom de trange og krokete gatene i gamlebyen, og gi deg detaljert informasjon om området. Blant bygningene du vanligvis får sett er det gamle fortet, House of Wonders, den anglikanske katedralen, Freddie Mercurys barndomshjem, og mange andre bygninger som gjenspeiler ulike kulturelle innflytelser.

Du vil finne spor av indisk, kinesisk, arabisk, nederlandsk og britisk kultur, kombinert med den typiske afrikanske swahilikulturen. Vi anbefaler også et besøk til museet ved det gamle slavemarkedet for å få et innblikk i denne delen av øyas historie.


Lunsj kan dere enten nyte på Lukmaan Restaurant som serverer lokalmat eller nyte lunsjen på takterrassen til Emerson on Hurumzi.
Krydderfarm

Pris fra: 620,- pr person

Å besøke en av øyas mange kydderfarmer er nesten obligatorisk når du først har tatt turen til Zanzibar. Her får du erfare hvorfor Zanzibar kalles for krydderøyene!

Dyktige guider tar deg med inn i plantasjeskogen hvor du får lete etter, lukte på og smake forskjellige kryddertyper og tropiske frukter. I løpet av runden på gården pleier en av guidene å klatre opp i kokosnøttpalmer for å hente ned kokosnøtter til gruppen. Du får også vite hvordan lokalbefolkningen på Zanzibar bruker de forskjellige kryddertypene i dagliglivet, til alt fra medisin til smakstilsetting. I dag er det nellik som er krydderet det eksporteres mest av fra Zanzibar øyene.

Våre besøk til krydderfarmene avsluttes med lunsj hvor du får erfare hvordan de bruker krydderet i matlagingen.Prison Island

Pris fra: 620,- pr person

Fra stranden i Stone Town tar det rundt 30 minutter med båt til Prison Island. Her finner du fantastiske hvite sandstrender, og spektakulær skog hvor du finner mange forskjellige typer fugler, små dyr, påfugler, og gigantiske skilpadder.

Øya er et av de beste stedene for dykking og snorkling på Zanzibar, så ta gjerne med snorklemaske! Majid bin Zaid, som var den første sultanen på Zanzibar gav på 1860-tallet øya til to slavehandlere som brukte øya til å oppbevare slaver før de ble solgt på slavemarkedet og sendt videre ut i verden, ofte til Midtøsten.

I 1893 kjøpte den britiske generalen Matthew øya og ville bygge fengsel. Fengselet ble bygget, men er aldri blitt brukt som fengsel. Bygningene ble brukt som sykehus, og i 1923 ble det brukt som karantene for gulfeber smittede pasienter for å hindre at sykdommen spredte seg.

Øya har også fungert som overnattingsted for krigsfanger under 2. verdenskrig.

I dag er øyas største attraksjon Aldabra skilpadden. Skilpaddene man finner på Prison Island er den nest største skilpaddearten i verden, den kan bli 250 kg og opp til 1,2 meter lang. Skilpaddene var en gave fra den britiske guvernøren på Seychellene, han sendte i 1919 4 kjempeskilpadder til Zanzibar. Det sies at den eldste skilpadden er 192 år gammel. Det finnes i dag rundt 100 skilpadder på Prison Island.Kolobusaper i Jozani Forest

Pris fra 700,- pr person

Jozani Chwaka Bay National Park, også kalt Jozani Forest er den eneste nasjonalparken på Zanzibar. Det er en liten park, kun rundt 50 km2, men det er et nydelig og rolig sted å besøke. Jozani Forest er en av «must» utfluktene når man er på Zanzibar.


Parken er mest kjent for den sjeldne røde Kolobusapen. Det finnes i dag kun rundt 1 500 individer av den arten. I tillegg er Jozani Forest et «naturlig» apotek! Når man vandrer rundt med guiden får man inntrykk av at hver plante og tre kurerer noe.

I tillegg til Kolobusapen kan man forvente å se Bushbaby, mange


sommerfuglarter og rundt 40-50 ulike fuglearter.

Er man virkelig heldig kan man få sett den sjeldne ape arten Zanzibar Sykes.

Du får også et mulighet til å gå inn i Mangroveskogen. Mangrover er trær og busker som er tilpasset å vokse i sjøvann i tropiske strøk. Der danner de mangroveskoger, også kalt mangrovesumper.Snorkletur med tradisjonell Dhow

Pris fra 1200,- pr person

Å stige ombord i en tradisjonell Dhow og seile avgårde med vinden sammen med dyktige sjøfolk er en fantastisk opplevelse man bør få med seg.

Når det er lavvann dukker det opp flere sandbanker rundt Zanzibar.

Snorkle rundt og se på det fantastiske livet som skjuler seg under overflaten.

Det blir servert sjømatbuffet og på ettermiddagen blir dere kjørt tilbake til hotellet.


Matmarked i Forodhani Gardens

Hver kveld settes matbodene opp i Forodhani Gardens. Her kan du spise alt du måtte ønske av sjømat og grønnsaker, noe kjøtt, Zanzibar Pizza og grillede bananer.

Til drikke kan man nyte et glass med nypresset sukkerrørjuice.


Matmarkedet kan kanskje oppleves litt dyrt, men mange av bodene lar overskuddet gå til trengende i Stone Town.


Denne opplevelsen bør man få med seg om man har noen netter i Stone Town.


Middag på Emerson on Hurumzi

For kun 40 dollar kan du få en kulturell middagsopplevelse i Stone Town

Fra kl. 18:00 kan man nyte en drink i solnedgangen, og kl 19:00 serveres middagen.


Du velger om du vil spise på den arabiske måten, på mye persiske tepper og puter.

Ønsker du å sitte med stol og bord er det mulighet for det.


Bord må reserveres på forhånd. Les mer på deres hjemmesider.Lunsj eller middag på The Rock Restaurant

The Rock Restaurant ligger helt øst på Zanzibar og er ypperlig å kombinere med en utflukt til Jozani Forest.


Det er 4 serveringer hver dag. Lunsjklokken 12:00 og 14:00, og middag klokken 16:00 og 18:00.


Bordbestilling gjøres direkte på The Rock sine hjemmesider.Klar for å oppleve Zanzibar?

Send inn din forespørsel i dag!

Ring oss gjerne på 951 27 338 for å høre mer om Zanzibar.

Comments


bottom of page