top of page

Krydderøya Zanzibar

Zanzibar er kjent for

  • sine hvite sandstrender og turkise farvann

  • produksjon og eksport av krydder

  • sin rike kulturelle arv som smelter sammen afrikanske, arabiske, indiske og europeiske innflytelser

  • de som søker sol, sand og kulturelle opplevelser.

  • å være enkelt å kombinere med safari i Kenya og Tanzania.


Zanzibar ligger i det indiske hav, like utenfor Tanzania. Man kommer seg enkelt til Zanzibar med en times flytur fra Arusha på fastlandet i Tanzania, fly fra Nairobi i Kenya eller med fly eller båt fra Dar es Salaam.

Mange av de store flyselskapene som KLM, Air France, Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates og Ethiopinan Airlines har også gode forbindelser mellom Norge og Zanzibar.Vår Zanzibarguide Fatma

Hils på vår fargerike og dyktige guide på Zanibar, Fatma. Dette er ei dame som bærer på mye kunnskap om historien og kulturen på Zanzibar, og hun deler det stolt videre med alle våre gjester. Da Fatma var yngre skjønte hun at for å være en guide måtte hun kunne godt engelsk, bedre enn det hun lærte på skolen. Derfor begynte hun å se på engelske filmer og hermet etter dem for å lære språket godt. Bare ut ifra dette kan dere skjønne hun er ei målbevisst dame med ståpåvilje. Vi er stolte av å ha henne på teamet vårt i Tanzania. IWannaGo ønsker å bidra til trygge og gode arbeidsplasser og forhold for mødre og kvinner, derfor velger vi bevisst å bruke samarbeidspartnere som bidrar til dette!Beste årstid å besøke Zanzibar:

Zanzibar er en helårsdestinasjon, men generelt sett er den tørre sesongen, som varer fra juni til oktober, og den kortere tørre sesongen fra januar til februar, de mest populære tidspunktene å besøke øya på grunn av det milde været og de solrike dagene. Allikevel er dette også da det er flest turister på Zanzibar, så hvis du foretrekker å unngå store folkemengder, kan det være lurt å vurdere å besøke Zanzibar i løpet av den mindre travle perioden, for eksempel i løpet av desember eller mars til mai.


Vær oppmerksom på at Zanzibar kan oppleve korte regnskurer gjennom hele året, spesielt i de våte månedene fra mars til mai og november til desember. Likevel er regnet vanligvis kortvarig, og solen kan dukke opp igjen raskt etterpå.


Familieferie på Zanzibar:

Zanzibar er en god destinasjon for barnefamilier med mange muligheter for moro og utforskning. Øya tilbyr vakre strender for sandslottbygging og skjellskattejakt. Barna kan snorkle på korallrevene med fargerike fisker, kjent fra filmen Oppdrag Nemo. På utflukter kan en få se sjeldne dyr som skilpadder og de røde colobus-apene. Det er også muligheter for båtturer og man kan kanskje til og med få se delfiner. Alt i alt er Zanzibar et flott reisemål for familier som ønsker en spennende og minneverdig ferieopplevelse.
Zanzibars historie

Zanzibar har en lang og mangfoldig historie som strekker seg lang tilbake i tid. Øya, som ligger utenfor kysten av Tanzania i Det indiske hav, har vært et knutepunkt for handel, kulturutveksling og politisk innflytelse gjennom århundrene.

Tidlig i sin historie ble Zanzibar befolket av bantufolk fra fastlandet Afrika. Senere kom persiske handelsmenn til øya, og brakte med seg islam og arabisk kultur.

På 1300-tallet ble Zanzibar en del av det swahiliske sultanatet, og øya blomstret som et viktig handelssenter langs østkysten av Afrika. Stone Town, øyas historiske hovedstad, ble et knutepunkt for handel med slaver, elfenben og krydder.

På 1500-tallet kom portugiserne til Zanzibar og etablerte en base på øya, men de ble senere presset ut av omanerne på 1600-tallet. Fra slutten av 1600-tallet til midten av 1800-tallet ble Zanzibar styrt av sultanene av Oman, og øya ble et viktig senter for krydderhandel.

På 1800-tallet tok Storbritannia formell kontroll over Zanzibars utenrikspolitikk og forpliktet seg til å beskytte øya mot eksterne trusler. Dette innebar at Zanzibar beholdt en viss grad av selvstyre, men at Storbritannia hadde betydelig innflytelse over viktige spørsmål som angikk utenrikssaker og diplomati. Slavehandelen ble avskaffet i 1873.

Zanzibar ble uavhengig fra Storbritannia i 1963 og dannet en republikk året etter. I 1964 ble Zanzibar forent med det nærliggende Tanganyika for å danne Tanzania, og Zanzibar ble en selvstendig region i den nye nasjonen.


Stone Town - Zanzibars historiske hovedstad

Gamlebyen Stone Town ligger på vestsiden av Zanzibar og er en labyrint av trange smug, fargerike markedsplasser og forseggjorte bygninger som bærer preg av århundrer med kulturell mosaikk og handelshistorie. De smale gatene i Stone Town fører deg gjennom historiske landemerker som Forodhani Gardens, Old Fort og House of Wonders. Det er lett å gå seg vill i de labyrintiske smugene, mens du er opptatt av de arabiske dører og vinduer som pryder bygningene.

Markedene i Stone Town er fulle av duftende krydder, ferske frukter, fargerike stoff og håndlagde suvenirer.

Ved solnedgang anbefaler vi å ta turen til Forodhani Gardens. Her kan du smake på deilige lokale retter fra de mange matbodene som er satt opp langs vannkanten, mens du nyter den vakre utsikten over havet.


Hoteller vi bruker i Stone Town:


Nordkysten av Zanzibar

Nordkysten på Zanzibar er kjent for sine fantastiske strender og avslappede atmosfære. Her finner du noen av øyas mest populære turistområder, inkludert Nungwi og Kendwa.

Nungwi er et livlig feriested med en vakker sandstrand og turkisblått hav. Stranden er perfekt for soling, svømming og vannsport som snorkling og dykking. Om kvelden våkner Nungwi til liv med restauranter, barer og strandfester, og tilbyr en morsom og sosial atmosfære for besøkende.

Kendwa Beach ligger like i nærheten av Nungwi og er kjent for sin lange, hvite sandstrand og avslappede vibe. Her kan du slappe av under palmetrærne, ta en tur i det klare vannet, eller nyte en solnedgangsdrink på en av strandbarene.

På nordkysten finner du også lokale fiskerlandsbyer som gir deg muligheten til å oppleve den autentiske kystkulturen på Zanzibar.Resorter vi bruker på Nordkysten:


Østkysten av Zanzibar

Sørøstkysten på Zanzibar har en mer rolig og avslappet atmosfære enn nordkysten, perfekt for de som søker en mer fredelig ferieopplevelse. Her finner du noen av øyas vakreste og minst utviklede strender.

På sørøstkysten finner du steder som Paje, Jambiani og Dongwe. Disse områdene er kjent for sine lange, hvite sandstrender og turkise farvann, ideelle for soling, avslapning og vannsportaktiviteter som kitesurfing og vindsurfing.

Paje er et populært reisemål blant kitesurfere på grunn av vindene og det åpne havet.

Jambiani er en sjarmerende landsby med en avslappet atmosfære og en vennlig lokalbefolkning.

Dongwe er kjent for sine vakre korallrev og gode snorklingmuligheter. Du kan leie snorkelutstyr og utforske de fargerike undervannsverdenene rett utenfor kysten, og se et mangfold av tropiske fisker og koraller.
Resorter vi bruker på Sørøstkysten:


Resorter vi bruker på Østkysten:


Utflukter på Zanzibar


Kryddertur

Zanzibar, også kjent som "Krydderøya", har lenge vært berømt for sin produksjon av krydder av høy kvalitet. På kryddertur blir du tatt med til en lokal krydderplantasje, hvor erfarne guider vil ta deg med på en reise gjennom øyas krydderhistorie og produksjonsprosessen. Du vil lære om de ulike krydderplantene som dyrkes på Zanzibar, inkludert nellik, kanel, kardemomme, muskatnøtt og vanilje, og oppdage hvordan hver plante dyrkes, høstes og behandles.

Guidene vil demonstrere bruken av forskjellige krydder og urter i matlaging og medisin, og du vil få muligheten til å smake på ferske krydder og frukter direkte fra plantasjen.Båttur til Prison Island

Prison Island er en liten øy like utenfor Zanzibar.

Opprinnelig var Prison Island brukt til å oppbevare slaver før de ble solgt på slavemarkedet og sendt videre ut i verden, ofte til Midtøsten.

I 1893 kjøpte den britiske generalen Matthew øya og ville bygge fengsel. Fengselet ble bygget, men er aldri blitt brukt som fengsel. Bygningene ble etter hvert brukt som karantene for smittsomme sykdommer blant annet gulfeber for å hindre at sykdommen spredte seg.

Øya har også fungert som overnattingsted for krigsfanger under 2. verdenskrig. Dette førte til at øya fikk navnet "Prison Island".

I dag er Prison Island mest kjent for sitt vakre landskap og sin berømte koloni av aldabra-skilpadder. Disse majestetiske skapningene, noen av dem over hundre år gamle, vandrer fritt rundt på øya og tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å se dem i sitt naturlige habitat.

Rundt Prison Island finner du fantastiske hvite sandstrender, og øya er et av de beste stedene for dykking og snorkling på Zanzibar, så ta gjerne med snorklemaske!Snorkletur med tradisjonell Dhow

Å stige ombord i en tradisjonell Dhow og seile avgårde med vinden sammen med dyktige sjøfolk er en fantastisk opplevelse man bør få med seg.

Når det er lavvann dukker det opp flere sandbanker rundt Zanzibar.

Snorkle rundt og se på det fantastiske livet som skjuler seg under overflaten.Guidet tur i Stone Town

Våre guider loser deg trygt gjennom de trange og krokete gatene i gamlebyen, og gir deg detaljert informasjon om området. Blant bygningene du vanligvis får sett er det gamle fortet, House of Wonders, den anglikanske katedralen, Freddie Mercurys barndomshjem, og mange andre bygninger som gjenspeiler ulike kulturelle innflytelser.

Du vil finne spor av indisk, kinesisk, arabisk, nederlandsk og britisk kultur, kombinert med den typiske afrikanske swahilikulturen. Vi anbefaler også et besøk til museet ved det gamle slavemarkedet for å få et innblikk i denne delen av øyas historie.Jozani Forest

Jozani Forest er den eneste nasjonalparken på øya. Parken er kjent for sin mangrovevegetasjon, kalksteinshuler og det rike dyrelivet som trives i dette unike miljøet. En av de mest populære attraksjonene i Jozani Forest er de sjeldne røde colobus-apene. Disse sjarmerende primatene, med sine levende røde farger og lange haler, tiltrekker seg besøkende fra hele verden som ønsker å se dem i sitt naturlige habitat. Guidede turer i parken gir deg muligheten til å spotte disse fantastiske apene mens de leker og spiser blant trærne.


Kombinere Zanzibar med:


Mafia Island. Hva med å avslutte ferien med noen rolige dager på Mafia Island uten for mange turister, med små resorter og kjempegode snorklemuligheter.


Zanzibar kan også enkelt kombineres med safari i Tanzania eller Kenya.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page