top of page
  • Forfatterens bildeI Wanna Go

Informasjon om reiser til Oman


Vi har her samlet nyttige, nødvendige og gode tips og råd for deg som skal reise til Oman med IWannaGo. Som reisende er du selv ansvarlig for å overholde de innreisekravene flyselskaper, flyplasser og reisemål-landet ditt måtte ha, f.eks. krav om visum, vaksiner, Korona-vaksinasjonskort, Covid-19-tester eller andre innreisedokumenter. Disse kravene kan endre seg i tiden fra du bestiller reisen til avreise, og derfor er det viktig at du løpende holder deg oppdatert om endringer av evt. innreisekrav og følger dette opp helt frem til avreisen din. Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero Kontaktinfo under reisen til Oman 24/7 vakt i Norge: +47 951 27 338 E-post: info@iwannago.no Deres guide/sjåfør er vår representant og vil kunne hjelpe til med små og større utfordringer som skulle oppstå under reisen. Guiden/sjåføren vil rapportere videre til oss dersom uønskede hendelser oppstår. Pass Passet MÅ være gyldig minimum 6 måneder fra reisens siste dag. Det skal ikke være skade på passet. Passet skal ha minimum 2 ledige sider. Visum til Oman Gratis turistvisum for opphold i inntil 14 dager fås ved ankomst landet. Man må da vise returbillett, ha med hotellreservasjon og gyldig helseforsikring.


For opphold som varer lengre enn 14 dager må man ha turistvisum. Dette turistvisumet (type 26B) varer i 30 dager, koster 20 omanske rialer, og kan forlenges to ganger til et totalt opphold på 90 dager. Visumet kan kjøpes ved ankomst, eller på forhånd via landets e-visumportal. Det er ingen krav om å fremvise returbillett eller hotellreservasjon. Vaksine og helseopplysninger Kontakt et vaksinasjonskontor eller fastlege for å få råd om vaksinasjon i forbindelse med din reise. De skal være oppdatert og har til enhver tid kontroll på hvilke vaksiner som er anbefalt ved en reise til Oman. Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor. Gå til FHI for siste oppdatert liste.

  • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine

  • Hep A: Hepatitt A-vaksine


Innreiseregler - Covid -19 Omanske myndigheter har nå opphevet alle restriksjoner knyttet til covid-19. Reisende bør holde seg oppdatert om hvordan koronasituasjonen utvikler seg i regionen og følge omanske myndigheters råd, veiledning og anvisninger. Nye restriksjoner og reisebegrensninger kan innføres på meget kort varsel. Reiseforsikring Det er kundens eget ansvar å sørge for at man har gyldig reiseforsikring. Bagasje og pakkeliste for reiser til Oman Hvor mange kilo og kolli du kan pakke med deg på reisen informeres om når du mottar billettene fra oss. Det er mulighet for å få vasket klær på hoteller og. Bare spør om det i resepsjonene om man ikke finner informasjon om dette på rommet. Man kan også pakke med seg såpe for håndvask om man ønsker å vaske selv. Medisiner, viktige dokumenter og dyre gjenstander som kamera, nettbrett og mobiltelefoner bør tas med i håndbagasjen og ikke sendes som innsjekket bagasje. Dagstursekk 20-30 liter Denne skal romme alt du trenger i løpet av en dag samt fungere som håndbagasje på fly.

Lette tursko Lette tursko/joggesko anbefales på gåturer i Oman. Gjerne sko med støtte på ankler når man skal bevege seg i ulent terreng.

Solkrem/Solhatt/Solbriller Det er svært viktig å beskytte seg mot solen. Velg gode solbriller og gjerne solhatt eller caps som gir god skygge i nakken.


Myggspray Ta gjerne med myggspray for beskyttelse av huden på kveldstid.

Anbefalte antrekk Det er ingen kleskode i Oman, men reisende skal ta hensyn til lokale tradisjoner og kle seg i klær som dekker skuldre og knær.


Til turer til ørkenen og fjellet anbefales lett turbukse, tykk genser eller fleece og vindjakke da det kan bli kjølig på kveldene. Skal en sove i telt kan det være lurt å ha med ullundertøy til natten.


Ved besøk i moskeer må kvinner ha på klær som dekker helt til håndledd og ankler. Og ha sjal på hodet. Ved Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat er det mulig og leie hijab/sjal og abaya (en tynn kappe) utenfor moskeen.

Menn må dekke skuldre og knær.

Gode sko som lette fjellsko eller joggesko er å anbefale til gåturer i Oman. Og gode luftige sandaler.


Av badetøy anbefales badedrakt fremfor bikini. Noen steder forventes det at kvinner bader med t-skjorte/shorts.

Bank og valuta Den lokale valutaen i Oman heter rial. 1 omansk rial er ca 26 norske kroner.

En kan betale med visakort i de fleste butikker i Oman. Skal man på lokale markeder må man ha med omanske rialer.


Tips

Tips er frivillig men en fin måte i ulike situasjoner å takke for god service og godt utført jobb.

Mat og drikke Flaskevann er tilrådelig under oppholdet. Drikk aldri vann fra springen med mindre det er kokt, filtrert eller kjemisk desinfisert (for eksempel med jod tabletter). Drikk aldri fra bekker, elver og innsjøer. Det er også best å unngå å drikke fra pumper og brønner — noen bringer rent vann til overflaten, men tilstedeværelsen av bakterier kan fortsatt forurense forsyninger.

Under fastemåneden ramadan ska man ikke spise eller drikke på offentlig steder mellom soloppgang og solnedgang. På hoteller og internasjonale restauranter vil det imidlertid være service også på dagtid. Telefon Det er god mobildekning i landet, men i ørkenen kan kan en regne med å miste mobildekning. De fleste abonnement fra Norge kan benyttes i Oman. Landkoden til Oman er +968. NB: Husk at det er høye kostnader knyttet til det å bruke norsk abonnement i Oman.

Elektrisitet

Stikkontaktene i Oman er "type G" med tre hull. Derfor anbefaler vi at du tar med deg et adaptersett.

Tidssone Oman ligger to timer foran Norge sommertid, og tre timer foran vinterstid.

Lover og regler man bør ta hensyn til

Det er ingen kleskode i Oman, men reisende bør ta hensyn til lokale tradisjoner og kle seg i klær som dekker skuldre og knær.

Det er strenge straffer for besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Alkohol kan kjøpes på enkelte hoteller, restauranter og klubber, men det er ulovlig å drikke eller være synlig beruset offentlig. Homoseksualitet og å være transperson er forbudt i Oman, men forbudet blir ikke aktivt fulgt opp.


Å importere eller bruke e-sigaretter er ulovlig.


Transport i Oman

Det er billig å kjøre taxi i Oman, og det er en god, lettvin og sikker måte å komme seg rundt på. Last ned appen Otaxi, og du kan bestille taxi direkte til stedet du oppholder deg. Taxituren betales kontant.

Norsk ambassade Kontaktinformasjon til den norske ambassaden i Riyadh, Saudi-Arabia (som også dekker forbindelsene til Oman): Royal Norwegian Embassy

P.O. Box 94380

Riyadh 11693

Kingdom of Saudi Arabia

Telefon: (+966 11) 488 1904

Faks: (+966 11) 488 0854

E-post: emb.riyadh@mfa.no Telefontid: Søndag-torsdag 09:00-15:00. Stengt fredag-lørdag.


Norge har også et generalkonsulat i Muscat, Oman: Mr. Talal J Al-Aulaqi Royal Norwegian Honorary Consulate General Postadresse: P.O. Box 1984, P.C. 130 Kontoradresse: Fine Fair Building, Flat No. 71, Al Barakat Street, Al Hail South, Muscat, Sultanate of Oman Telefon: (+968) 72341112 eller (+968) 95963777 E-post: consulate@norwayoman.com

Åpningstider: søndag-torsdag 8:00-17:00. Stengt fredag-lørdag. Ved viktige hendelser utenom kontortid kan følgende telefonnummer brukes: (+968) 95125076.

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00

Fra Savannen

bottom of page