top of page

Informasjon om reiser til Oman


Her finner du en omfattende samling av nyttige, essensielle og verdifulle tips og råd som vil være til stor hjelp for deg når du planlegger reisen din til Oman gjennom IWannaGo.


Som en reisende har du selv ansvaret for å være i samsvar med innreisekravene som flyselskaper, flyplasser og destinasjonslandet ditt måtte ha. Dette inkluderer krav som visum, vaksinasjoner, Korona-vaksinasjonskort, Covid-19-tester eller andre nødvendige innreisedokumenter. Disse kravene kan potensielt endre seg fra tidspunktet du bestiller reisen til avreisedagen. Derfor er det avgjørende at du jevnlig holder deg oppdatert om eventuelle endringer i innreisekravene og følger nøye med på dette helt fram til avreisen din. Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero Kontaktinfo under reisen til Oman Døgnåpen telefon: +47 951 27 338 E-post: info@iwannago.no


Vår erfarne guide/sjåfør fungerer som vår dedikerte representant og står til tjeneste for å bistå deg med både mindre og mer betydningsfulle utfordringer som eventuelt skulle oppstå under reisen. Guiden/sjåføren vil også holde oss oppdatert ved eventuelle uønskede hendelser.

Pass Det er en forutsetning at passet ditt ER gyldig i minimum 6 måneder etter siste dag av reisen. Passet må være i intakt stand uten noen form for skade, og det må også ha minst 2 ubrukte sider tilgjengelig. Dette er viktige krav som må oppfylles.

Visum til Oman Ved ankomst til landet kan man enkelt få et gratis turistvisum som tillater opphold i inntil 14 dager. For å få dette visumet, er det nødvendig å kunne vise en gyldig returbillett, ha en bekreftet hotellreservasjon og kunne dokumentere en aktiv reiseforsikring.


Dersom oppholdet planlegges å vare lenger enn 14 dager, må man søke om et spesifikt turistvisum, kjent som type 26B. Gå til visumportalen. Dette visumet gir tillatelse til opphold i 30 dager og kan forlenges to ganger, noe som gir en total varighet på opp til 90 dager. Kostnaden for dette visumet er 20 omanske rialer. Det kan enkelt anskaffes ved ankomst eller forhåndsbestilles gjennom landets e-visumportal. En fordel med dette visumet er at det ikke er nødvendig å fremvise verken returbillett eller hotellreservasjon ved søknad.

Vaksine og helseopplysninger For skreddersydde råd om vaksinasjon i forbindelse med din kommende reise, anbefaler vi at du tar kontakt med et vaksinasjonskontor eller din fastlege. Disse helsefaglige instansene holder seg konstant oppdatert og har full oversikt over hvilke vaksiner som blir anbefalt for en reise til Oman.


Vær oppmerksom på at anbefalingene for vaksinasjon kan endres plutselig, uten at slike endringer nødvendigvis vil bli reflektert nedenfor. For å få den mest aktuelle informasjonen, anbefaler vi å besøke Folkehelseinstituttets (FHI) nettsider.


Noen av de vanlige vaksinene som kan være aktuelle for en reise til Oman inkluderer:

  • dTP-IPV: Vaksine som beskytter mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio.

  • Hep A: Vaksine mot hepatitt A.

Ta en grundig samtale med helsepersonellet for å få skreddersydd rådgivning basert på din helsehistorie og reiseplaner.


Innreiseregler - Covid -19 Omanske myndighetene valgt å oppheve alle covid-19-relaterte begrensninger. Selv om situasjonen har normalisert seg, er det viktig for reisende å holde seg informert om den aktuelle utviklingen av koronasituasjonen i regionen. Det anbefales å følge nøye med på veiledningen og anvisningene fra omanske myndigheter. Vær oppmerksom på at det kan bli introdusert nye restriksjoner og reisebegrensninger med kort varsel. Din oppmerksomhet på dette vil bidra til en trygg og jevn reiseopplevelse. Reiseforsikring Å sikre en gyldig reiseforsikring er en ansvarsfull oppgave som ligger hos den enkelte kunde. En pålitelig reiseforsikring er en uunnværlig del av reiseplanleggingen, da den gir nødvendig trygghet og beskyttelse underveis.


En reiseforsikring gir deg økonomisk beskyttelse mot uforutsette hendelser som kan oppstå under reisen, for eksempel sykdom, skader, tap av eiendeler eller reiseavbrudd. Dette bidrar til å minimere de potensielt betydelige økonomiske konsekvensene av slike uventede situasjoner.


I tillegg til økonomisk sikkerhet, kan reiseforsikringen også inkludere viktig assistanse som nødhjelp, medisinsk evakuering og støtte ved tap eller tyveri av viktige dokumenter. Dette er spesielt viktig når du reiser til et nytt sted der du kanskje ikke er kjent med helsevesenet eller lokale ressurser.

Bagasje og pakkeliste for reiser til Oman Informasjon angående tillatt vekt og antall kolli for din bagasje vil bli gitt ved mottak av billettene våre.


Hotellene du besøker under reisen tilbyr vanligvis klesvasketjenester, som kan være svært praktisk. Hvis du ikke finner informasjon om dette på rommet ditt, er det enkelt å spørre i resepsjonen for assistanse. Alternativt kan du også ta med egen håndsåpe for enkle håndvasker.


For verdifulle eiendeler som medisiner, viktige dokumenter og dyre gjenstander som kameraer, nettbrett og mobiltelefoner, anbefales det sterkt å oppbevare dem i håndbagasjen din i stedet for å sjekke dem inn som innsjekket bagasje. Dette sikrer at du har disse viktige elementene nærmest mulig deg gjennom hele reisen, og minimerer risikoen for tap eller skader.


Husk å holde deg oppdatert på de spesifikke bagasjeregler for flyselskapet ditt, da de kan variere. Dette vil bidra til en smidig og problemfri reiseopplevelse. Dagstursekk 20-30 liter Denne skal romme alt du trenger i løpet av en dag samt fungere som håndbagasje på fly.

Lette tursko Lette tursko/joggesko anbefales på gåturer i Oman. Gjerne sko med støtte på ankler når man skal bevege seg i ulent terreng.

Solkrem/Solhatt/Solbriller Det er svært viktig å beskytte seg mot solen. Velg gode solbriller og gjerne solhatt eller caps som gir god skygge i nakken.


Myggspray Ta gjerne med myggspray for beskyttelse av huden på kveldstid.

Anbefalte antrekk Det er ingen kleskode i Oman, men reisende skal ta hensyn til lokale tradisjoner og kle seg i klær som dekker skuldre og knær.


Til turer til ørkenen og fjellet anbefales lett turbukse, tykk genser eller fleece og vindjakke da det kan bli kjølig på kveldene. Skal en sove i telt kan det være lurt å ha med ullundertøy til natten.


Ved besøk i moskeer må kvinner ha på klær som dekker helt til håndledd og ankler. Og ha sjal på hodet. Ved Sultan Qaboos Grand Mosque i Muscat er det mulig og leie hijab/sjal og abaya (en tynn kappe) utenfor moskeen.

Menn må dekke skuldre og knær.

Gode sko som lette fjellsko eller joggesko er å anbefale til gåturer i Oman. Og gode luftige sandaler.


Av badetøy anbefales badedrakt fremfor bikini. Noen steder forventes det at kvinner bader med t-skjorte/shorts.

Bank og valuta Den lokale valutaen i Oman heter rial. 1 omansk rial er ca 26 norske kroner.

En kan betale med visakort i de fleste butikker i Oman. Skal man på lokale markeder må man ha med omanske rialer.


Tips

Tips er frivillig men en fin måte i ulike situasjoner å takke for god service og godt utført jobb.

Mat og drikke Flaskevann er tilrådelig under oppholdet. Drikk aldri vann fra springen med mindre det er kokt, filtrert eller kjemisk desinfisert (for eksempel med jod tabletter). Drikk aldri fra bekker, elver og innsjøer. Det er også best å unngå å drikke fra pumper og brønner — noen bringer rent vann til overflaten, men tilstedeværelsen av bakterier kan fortsatt forurense forsyninger.

Under fastemåneden ramadan skal man ikke spise eller drikke på offentlig steder mellom soloppgang og solnedgang. På hoteller og internasjonale restauranter vil det imidlertid være service også på dagtid. Telefon Det er god mobildekning i landet, men i ørkenen kan kan en regne med å miste mobildekning. De fleste abonnement fra Norge kan benyttes i Oman. Landkoden til Oman er +968. NB: Husk at det er høye kostnader knyttet til det å bruke norsk abonnement i Oman.

Elektrisitet

Stikkontaktene i Oman er "type G" med tre hull. Derfor anbefaler vi at du tar med deg et adaptersett.

Tidssone Oman ligger to timer foran Norge sommertid, og tre timer foran vinterstid.

Lover og regler man bør ta hensyn til

Det er ingen kleskode i Oman, men reisende bør ta hensyn til lokale tradisjoner og kle seg i klær som dekker skuldre og knær.

Det er strenge straffer for besittelse og bruk av narkotiske stoffer. Alkohol kan kjøpes på enkelte hoteller, restauranter og klubber, men det er ulovlig å drikke eller være synlig beruset offentlig. Homoseksualitet og å være transperson er forbudt i Oman, men forbudet blir ikke aktivt fulgt opp.


Å importere eller bruke e-sigaretter er ulovlig.


Transport i Oman

Det er billig å kjøre taxi i Oman, og det er en god, lettvin og sikker måte å komme seg rundt på. Last ned appen Otaxi, og du kan bestille taxi direkte til stedet du oppholder deg. Taxituren betales kontant.

Norsk ambassade Kontaktinformasjon til den norske ambassaden i Riyadh, Saudi-Arabia (som også dekker forbindelsene til Oman): Royal Norwegian Embassy

P.O. Box 94380

Riyadh 11693

Kingdom of Saudi Arabia

Telefon: (+966 11) 488 1904

Faks: (+966 11) 488 0854

E-post: emb.riyadh@mfa.no Telefontid: Søndag-torsdag 09:00-15:00. Stengt fredag-lørdag.


Norge har også et generalkonsulat i Muscat, Oman: Mr. Talal J Al-Aulaqi Royal Norwegian Honorary Consulate General Postadresse: P.O. Box 1984, P.C. 130 Kontoradresse: Fine Fair Building, Flat No. 71, Al Barakat Street, Al Hail South, Muscat, Sultanate of Oman Telefon: (+968) 72341112 eller (+968) 95963777 E-post: consulate@norwayoman.com

Åpningstider: søndag-torsdag 8:00-17:00. Stengt fredag-lørdag. Ved viktige hendelser utenom kontortid kan følgende telefonnummer brukes: (+968) 95125076. Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00

Kommentare


bottom of page