top of page

En reise til Kenya - familiens favoritt


Kenya er familiens destinasjon nr. 1. Vi prøver å dra til Kenya en gang i året – og barna syns det er like stas hver gang! Jeg bodde 11 år i Kenya og Tanzania som barn, så for meg er det som å reise hjem. Vi besøker de faste plassene, møter venner, spiser god mat og nyter storbyen Nairobi, safari i en av de flotte nasjonalparkene og avslutter med en badeferie på kysten.

I Nairobi en stopp innom elefantbarnehjemmet og sjiraffsenteret barnas største høydepunkter. Her blir det alltid tatt bilder til årets julekort. Tenk å få ta på elefanter og sjiraffer!
Safari

Kenya har mange spennende nasjonalparker å besøke og det kan ofte være vanskelig å få en oversikt og klare å velge hvor man skal reise på safari. Foreldre kjenner sine barn best og vet hvor utholdende de er i bil. Noen barn syns det er kjekt og spennende å kjøre bil, mens andre barn nekter å sette seg inn i en bil.

Våre barn blir fort leie av å se på dyr, noe som kan være til frustrasjon for foreldrene Det som da er viktig er å ha en privat safaribil, da kan en være tilbake på lodgen med barna som ikke ønsker å være med ut på safari, mens den andre tar med seg de litt større barna ut og har det kjekt på “gamedrive”.

Basseng er alltid et must når vi har med barna på safari!


Det indiske Hav

Varmt badevann i sjø og basseng er familiens favoritt! Det å svømme bort til bassengbaren og drikke store mengder brus og nypresset juice er noe barna husker og setter pris på. Utflukter som glassbunnbåt, snorkling og båtturer prøver vi å få unnagjort fra morgenen av eller på ettermiddagen. Midt på dagen når sola står rett opp kan det være intenst varmt for store og små.

Å bygge sandslott på stranda, se etter skjell blant korallene når det er lavvann og å ta en titt i strandbodene er ting barna liker.
Våre beste tips for en god Kenyareise med barna

  • Ikke ha det for travelt og legg heller inn en ekstra natt i Nairobi ved ankomst.

  • Har man et budsjett som tillater at man kan fly til nasjonalparkene så gjør gjerne det en av veiene

  • Ha privat safaribil – dere kan da gjøre stopp når dere ønsker

  • Velg overnattingssteder med basseng

  • Velg destinasjoner ut fra barnas alder

  • La barna ha sin egen kikkert og gjerne et eget kamera så de kan skape sine egne minner
Comments


bottom of page