top of page

Den Ultimate Guide til å planlegge din bestigning av Kilimanjaro - Alt Du Trenger å Vite

Er du klar for en eventyrlig reise? Klatre Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, og opplev en utfordring som vil teste både din fysiske utholdenhet og mentale styrke. Med sine 5,895 meter over havet, er dette en opplevelse uten sidestykke. I denne guiden vil vi dekke alt du trenger å vite for å bestige Kilimanjaro – fra forberedelser til tips for selve klatringen.Hvorfor Klatre Kilimanjaro?

1. En Eventyrlig Opplevelse

Å klatre Kilimanjaro gir deg en unik sjanse til å oppleve forskjellige klimasoner på en og samme tur. Fra de frodige, tropiske skogene ved foten av fjellet, gjennom hede- og alpinsonen, til de iskalde arktiske forholdene på toppen. Denne variabiliteten gir en dynamisk og spennende reise som få andre fjell kan tilby.


2. Ingen Teknisk Klatring Nødvendig

Selv om Kilimanjaro er et høyt fjell, krever det ikke teknisk klatreutstyr eller ferdigheter. Det gjør fjellet tilgjengelig for de fleste med god fysisk form og riktig forberedelse. Dette betyr at du kan fokusere på utholdenhet og tilpasning til høyden uten å bekymre deg for tekniske utfordringer.


3. Utfordre Deg Selv

Denne turen er en test av utholdenhet og viljestyrke. Du vil møte utfordringer som høydesyke, skiftende værforhold, og fysisk utmattelse. Men mestringsfølelsen ved å nå toppen er uovertruffen. Det er en personlig prestasjon som du vil være stolt av resten av livet.Forberedelser

1. Velg Riktig Rute

Det er flere ruter til toppen av Kilimanjaro, hver med sine egne fordeler og ulemper:

 • Marangu-ruten: Også kjent som "Coca-Cola-ruten", er den den mest populære og minst kostbare, med hytteovernattinger.

 • Machame-ruten: Kjent som "Whiskey-ruten", tilbyr denne en mer naturskjønn, men mer utfordrende sti. Høy suksessrate grunnet god akklimatiseringstid. Les vårt blogginnlegg om bestigning via Machame Ruten

 • Lemosho-ruten: Anses som en av de vakreste rutene, med høy suksessrate grunnet god akklimatiseringstid.

 • Rongai-ruten: Kommer fra nordsiden og er mindre trafikkert, noe som gir en mer øde opplevelse.

Valget av rute avhenger av din erfaring, tidsramme, og hva slags opplevelse du ønsker.2. Trening

For å forberede deg fysisk, anbefales det å starte med regelmessige treningsøkter minst 2-3 måneder før klatringen. En god treningsplan bør inkludere:

 • Kardio: Løping, sykling, eller svømming for å bygge opp utholdenhet.

 • Styrketrening: Fokus på ben- og kjernemuskulatur for å håndtere lange gåturer med oppakning.

 • Turgåing: Gjør så mange fotturer som mulig i ditt lokale område, helst med vekt på ryggen for å simulere forholdene på fjellet.

3. Pakkeliste

En velutstyrt pakkeliste er essensiell for en vellykket tur:

 • Fjellstøvler: Godt inngåtte støvler som er vanntette og gir god ankelstøtte.

 • Lag-på-lag klær: Termisk undertøy, fleecejakke, skalljakke, og dunjakke for å håndtere temperaturvariasjoner.

 • Sovepose: En sovepose som tåler lave temperaturer (ned til -20°C).

 • Hodeplagg og hansker: Beskyttelse mot sol og kulde.

 • Solkrem og solbriller: For å beskytte mot den sterke solen i høyden.

 • Førstehjelpsutstyr: Inkludert medisiner for høydesyke (som Diamox), bandasjer, og smertestillende.

Under Klatringen

1. Akklimatisering

Høydeakklimatisering er kritisk for å unngå høydesyke. Ta deg god tid og følg prinsippet "gå høyt, sove lavt". De fleste ruter inkluderer hviledager på høyere høyder for å hjelpe kroppen å tilpasse seg.

2. Ernæring og Hydrering

Spis næringsrik mat og drikk rikelig med vann. Dehydrering kan forverre høydesymptomer, så det anbefales å drikke minst 3-4 liter vann daglig. Karbohydratrik mat gir energi som er nødvendig for lange dager med gåing.

3. Mentale Strategier

Hold fokus på målet og ta en dag av gangen. Positive tanker og mental styrke kan gjøre en stor forskjell. Del målet opp i mindre, håndterbare etapper, og gi deg selv små belønninger når du når dem.


Etter Klatringen

1. Feire Prestasjonen

Etter å ha nådd toppen, ta deg tid til å nyte utsikten og feire din fantastiske prestasjon. Dette er en minnerik opplevelse som vil følge deg resten av livet. Sørg for å ta bilder og skrive ned dine tanker og følelser om opplevelsen.2. Del Opplevelsen

Del dine erfaringer med venner og familie, og inspirer andre til å ta utfordringen. Å skrive en blogg eller dele bilder og historier på sosiale medier kan være en flott måte å dele eventyret ditt på.


Ofte Stilte Spørsmål

1. Når er den beste tiden å klatre Kilimanjaro?

Den beste tiden er vanligvis fra januar til mars og fra juni til oktober, når været er mer stabilt. Januar til mars er ofte roligere med færre klatrere, mens juni til oktober sammenfaller med ferieperioder i Europa og Nord-Amerika.

2. Er det trygt å klatre Kilimanjaro?

Med riktig forberedelse, akklimatisering, og en god guide, er klatringen relativt trygg. Det er viktig å lytte til kroppen og ta nødvendige forholdsregler. Vær forberedt på å snu hvis du opplever symptomer på høydesyke.

3. Hvor mye koster det å klatre Kilimanjaro?

Kostnadene varierer avhengig av ruten, varigheten, hva dere ønsker inkludert, og hvor mange dere er som ønsker å klatre sammen. Det kan koste alt fra 30 000 - 60 000.

Å klatre Kilimanjaro er en uforglemmelig opplevelse som gir deg muligheten til å teste grensene dine og oppnå noe helt unikt. Med riktig forberedelse og innstilling, kan du stå på toppen av Afrika og nyte utsikten. Start planleggingen i dag og gjør drømmen til virkelighet!Hvordan planlegge en reiset til Kilimanjaro med IWANNAGO?

Vi har lang erfaring i å tilrettelegge turer til Kilimanjaro. Send oss en forespørsel og fortell oss hva du ønsker.

Trenger vi mer informasjon fra deg tar vi kontakt for en liten prat før vi går i gang med å skreddersy din reise.


Du mottar et tilbud fra oss og sammen jobber vi frem din reise med dine ønsker.

Vi skal være gode rådgivere.


Og husk, det er helt gratis og uten forpliktelser å motta tilbud fra oss.

Comments


bottom of page