top of page

Safari i Nairobi nasjonalpark

Nairobi nasjonalpark er kjent for:

- Sin store bestand av svarte neshorn

- Nærhet til Nairobi byMer om Nairobi nasjonalpark

Nairobi nasjonalpark er en intim oase, spredt over ca. 120 km², og ligger bare en kort halvtime fra hjertet av Nairobi.

Etablert i 1946, har denne parken et imponerende mangfold med rundt 80 forskjellige dyrearter og over 500 arter av fugler.

Parken er avgrenset av et gjerde på tre av sidene, mens den fjerde siden grenser til en elv, som gir dyrene muligheten til å vandre inn og ut av området etter behov.


For den optimale safariopplevelsen i Nairobi nasjonalpark, anbefales det å starte tidlig om morgenen. Ved å dra inn i parken ved åpningstid, kan besøkende oppleve den spennende dyreverdenen når den er mest aktiv.

Man kan tilbringe 3-4 timer med å utforske parken før man avslutter dagen med et besøk på Sheldrick Wildlife Trust.

Hver dag kl. 11:00 arrangeres matingen av elefantene her, noe som gir en unik mulighet til å komme nært disse majestetiske skapningene.Beste årstid å besøke Nairobi nasjonalpark

Nairobi nasjonalpark byr en variert dyreliv store deler av året.


I regntiden, som strekker seg fra april til mai, kan parken blomstre med frodig vegetasjon, noe som gir et vakkert landskap, men også utfordringer med tett vegetasjon. Imidlertid kan regntiden også være en spennende tid da dyrene ofte trekker til de tørre veiene for å unnslippe vannet. Veinettet i parken er relativt godt utbygd, og det er sjelden store problemer med å navigere rundt i parken i regntiden.


Den beste tiden for å oppleve dyrelivet i sin prakt er fra juni til september. I løpet av denne perioden er været vanligvis tørt, og dyrene er mer aktive og synlige, noe som gjør det ideelt for safariopplevelser.


Høysesongen for turister er fra desember til mars og fra juli til oktober. I disse månedene kan parken være travlere enn vanlig da den tiltrekker seg et større antall besøkende. Til tross for det økte antallet turister, fortsetter parken å tilby fantastiske dyreopplevelser og minneverdige eventyr.Dyrelivet i Nairobi nasjonalpark

Dersom hovedmålet med Afrikaturen er en safari, bør ikke Nairobi nasjonalpark være den eneste parken man besøker.


Selv om parken har et relativt variert dyreliv, er det ikke overflod av dyr her. Besøkende kan forvente å se antiloper, gaseller og hvis de er heldige, kan de få glimt av leoparder, geparder og løver.


Nairobi nasjonalpark skiller seg imidlertid ut som et utmerket sted for å spotte neshorn. Her er sjansen for å se disse majestetiske skapningene mye større enn i mange andre mer kjente nasjonalparker.


For de som kun har noen dager i Nairobi, for eksempel på en forretningsreise, kan likevel et besøk til Nairobi nasjonalpark være en spennende opplevelse. Det gir en smakebit av den fantastiske dyreverdenen Kenya har å by på, selv om det ikke kan sammenlignes med de store nasjonalparkene.Komme seg til og fra Nairobi nasjonalpark

Parken ligger kun 8 km fra Nairobis bykjerne, ha tidlig avgang slik at du unngår køene som ofte danner seg i Nairobi på morgenen. 

Har man privat bil eller leiebil kan man selv kjøre på safari i Nairobi nasjonalpark, det anbefales da å ha en firehjulstrekk bil som Toyota Land Cruiser, Nissan UrVan eller lignende.  Vi anbefaler at du har safaribil og sjåfør som kjenner parken, da er sjansen størst for å få sett mest mulig dyr. 


Kombiner din safari i Kenya med badeferie ved Det indiske Hav

Å kombinere en minneverdig safariopplevelse i Kenya med avslappende dager på de vakre strendene er en enkel og attraktiv reiserute for eventyrlystne reisende. Etter å ha utforsket de utrolige dyrelivsreservatene og nasjonalparkene i Kenya, som for eksempel Masai Mara, Amboseli eller Tsavo, kan man enkelt hoppe over til noen av Kenyas mest ettertraktede stranddestinasjoner.


For de som foretrekker et tropisk paradis, tilbyr Diani Beach en blendende kombinasjon av myk hvit sand, krystallklart vann og en rekke vannsportaktiviteter. Malindi, med sine idylliske strender og fargerike korallrev, er et annet fantastisk valg for de som søker ro og avslapning.

For en ekstraordinær kystopplevelse kan man utforske den historiske byen Lamu, kjent for sine bilfrie gater, blendende arkitektur og autentiske Swahili-kultur. Her kan man fordype seg i den lokale atmosfæren mens man slapper av på de uberørte strendene.


For de som ønsker å utforske utover Kenyas grenser, er det enkelt å fly til Tanzania og nyte badeferien på Zanzibar eller Mafia Island. Zanzibar lokker med sitt eksotiske krydder, rike historie og uberørte strender, mens Mafia Island frister med sin uberørte natur, fantastisk dykking og avslappede atmosfære.


Uansett hvilken kombinasjon man velger, enten det er safari i Kenya og strandferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu, eller en flytur til Tanzania for å oppleve Zanzibar eller Mafia Island, er mulighetene uendelige for en uforglemmelig ferie i østafrikansk paradis.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Comments


bottom of page