top of page

Safari i Amboseli nasjonalpark

Amboseli nasjonalpark er kjent for 

  • Store flokker med elefanter

  • At parken ligger ved foten av Kilimanjaro

  • Masaiens nærvær i området rundt parken

  • Et mangfoldig dyrelivMer om Amboseli nasjonalpark

Amboseli Nasjonalpark ligger idyllisk ca. 240 km sørøst for Nairobi, nærmere bestemt mindre enn 5 km fra Tanzania-grensen ved foten av majestetiske Kilimanjaro. Det er en perle av en destinasjon kjent for sitt blendende syn av Afrikas høyeste fjell.


Parkens omgivelser er like varierte som de er vakre, med åpne gressletter, skogområder, buskland og sumpområder som danner et imponerende landskap. Her får du virkelig oppleve den essensen av Afrikas natur på sitt beste.


Navnet Amboseli stammer fra det lokale Masai-språket, Empusel, som betyr "åpen slette". Midt i hjertet av nasjonalparken, finner man Clearwater Springs, en oase av liv. Vannet som strømmer herfra har reist gjennom underjordiske vulkanske kanaler fra Kilimanjaros snødekte topper, og det er en vital kilde til liv for det rike dyrelivet som kaller Amboseli hjem.


Men det er særlig én ting som gjør Amboseli så unik - dens enorme elefantbestand. Å se disse majestetiske dyrene i sitt naturlige habitat er en opplevelse som sitter i sjelen lenge etter at du har forlatt parken. Amboseli Nasjonalpark er mer enn bare et sted på kartet - det er et levende bilde av Afrikas urbane skjønnhet, en oase av dyreliv og naturlig underverk som fortsetter å forbløffe og begeistre besøkende fra hele verden. Beste årstid å besøke Amboseli nasjonalpark

Amboseli er et utrolig reisemål året rundt, men for å få den beste opplevelsen, anbefales det å planlegge besøket i de tørre periodene. Ideelle måneder å besøke parken er januar-februar og august-oktober. Det er i disse periodene at dyrene samles i parken på jakt etter vannressurser.


Mot slutten av oktober begynner noen av dyrene å trekke mot West Kilimanjaro, som ligger over grensen i Tanzania. Dette fenomenet gir en unik mulighet til å observere dyrenes naturlige migrasjon.


På den andre siden er det best å unngå å besøke Amboseli i april, mai og november, da dette er regntunge måneder. Dyrelivet kan være mindre aktivt, og det kan være vanskeligere å få øye på dyrene på grunn av de ugunstige værforholdene. Å planlegge besøket utenom regntiden vil sikre deg den mest minneverdige opplevelsen i Amboseli Nasjonalpark.Dyrelivet i Amboseli nasjonalpark

Amboseli er en fantastisk park som er kjent for sine majestetiske elefanter, og sjansen til å observere store flokker er virkelig en opplevelse utenom det vanlige.

Den beste tiden å besøke Amboseli er vanligvis på høsten, når parken er fylt med en imponerende mengde dyreliv, inkludert gnuer, sebraer, giraffer, bøfler, antiloper og hyener, i tillegg til de store elefantflokkene.


Selv om de store kattene som løver, leoparder og geparder kan være mer utfordrende å oppdage, tilbyr Amboseli likevel unike safariopplevelser som gir minner for livet.


Beliggende sørøst i Kenya, kan Amboseli enkelt kombineres med en safari i Tsavo Nasjonalpark. Et ideelt reiserute er å starte med en kjøretur fra Nairobi til Amboseli, nyte noen dager med safari i parken, deretter reise videre til Tsavo for å utforske mer dyreliv, før du avslutter reisen med en avslappende badeferie i Mombasa. Denne sømløse reiseruten gir deg det beste av både safari og strandopplevelser i Kenya.


Komme seg til å fra Amboseli nasjonalpark

Fra Nairobi tar det vanligvis rundt 4 timer med bil for å nå Amboseli National Park. De første strekningene ut av byen byr på greie veiforhold, men når du nærmer deg parken, kan veistandarden avta.


Amboseli kan enkelt kombineres med de nærliggende parkene Tsavo East og Tsavo West, som ligger lenger øst mot Det indiske havet. Etter å ha utforsket disse parkene, er det en praktisk mulighet å fortsette reisen til Mombasa eller Malindi, hvor du kan tilbringe en avslappende uke med badeferie før du flyr tilbake til Norge. Denne kombinasjonen av safari og strandferie gir en flott mulighet til å oppleve det beste av Kenyas varierte landskap og natur.Lodge og camper i Amboseli nasjonalpark

Å våkne opp med utsikt mot Mt. Kilimanjaro er en magisk opplevelse! Denne opplevelsen får man kun i Amboseli, og det er kanskje denne opplevelsen som gjør det verdt å besøke parken. Forslag til safarier hvor Amboseli nasjonalpark inngår

Vi har her satt opp noen skisser til hvordan en safari som inneholder Amboseli nasjonalpark kan se ut.


Alle disse safariene kan enkelt kombineres med badeferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu i Kenya, eller  Zanzibar  og Mafia Island som ligger i Tanzania.


Alle våre safari er selvfølgelig i privat safaribil med engelsktalende guide.


Safari i Amboseli nasjonalpark og Tsavo nasjonalpark

For å få en fullverdig safari bør Amboseli kombineres med en annen safaripark. Å kombinere Amboseli og Tsavo, for så å fortsette til kysten er en god kombinasjon.

Dag 1: Ankomst Nairobi, videre til Amboseli

Dag 2: Safari i Amboseli nasjonalpark

Dag 3: Safari i Tsavo nasjonalpark

Dag 4: Safari i Tsavo nasjonalpark

Dag 5: Retur til Nairobi, eller videre til Det indiske HavSafari i Amboseli nasjonalpark og Serengeti nasjonalpark I luftlinje ligger ikke Amboseli veldig langt fra Serengeti i Tanzania. Når dere krysser grensen inn i Tanzania kjører dere av hovedveien og setter kursen mot Lake Natron, neste dag kjører dere inn i Serengeti.

Dag 1: Ankomst Nairobi, videre til Amboseli

Dag 2: Safari i Amboseli nasjonalpark

Dag 3: Til Lake Natron

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 5: Safari i Serengeti nasjonalpark

Dag 6: Fly fra Serengeti til Zanzibar, eller videre til ArushaKombiner din safari i Kenya med badeferie ved Det indiske Hav

Å kombinere en minneverdig safariopplevelse i Kenya med avslappende dager på de vakre strendene er en enkel og attraktiv reiserute for eventyrlystne reisende. Etter å ha utforsket de utrolige dyrelivsreservatene og nasjonalparkene i Kenya, som for eksempel Masai Mara, Amboseli eller Tsavo, kan man enkelt hoppe over til noen av Kenyas mest ettertraktede stranddestinasjoner.


For de som foretrekker et tropisk paradis, tilbyr Diani Beach en blendende kombinasjon av myk hvit sand, krystallklart vann og en rekke vannsportaktiviteter. Malindi, med sine idylliske strender og fargerike korallrev, er et annet fantastisk valg for de som søker ro og avslapning.

For en ekstraordinær kystopplevelse kan man utforske den historiske byen Lamu, kjent for sine bilfrie gater, blendende arkitektur og autentiske Swahili-kultur. Her kan man fordype seg i den lokale atmosfæren mens man slapper av på de uberørte strendene.


For de som ønsker å utforske utover Kenyas grenser, er det enkelt å fly til Tanzania og nyte badeferien på Zanzibar eller Mafia Island. Zanzibar lokker med sitt eksotiske krydder, rike historie og uberørte strender, mens Mafia Island frister med sin uberørte natur, fantastisk dykking og avslappede atmosfære.


Uansett hvilken kombinasjon man velger, enten det er safari i Kenya og strandferie på Diani Beach, Malindi eller Lamu, eller en flytur til Tanzania for å oppleve Zanzibar eller Mafia Island, er mulighetene uendelige for en uforglemmelig ferie i østafrikansk paradis.KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKTComments


bottom of page