top of page

Jabel Akhdar - rosefjellet i Oman

April og mai er månedene for roseblomstringen som man kan få oppleve på Jabel Akhdar - det grønne fjellet.Hvert år, når våren sakte vekker den sovende naturen til live, blir Jabal Akhdar, som bokstavelig talt betyr "Grønn Fjell", et unik reisemål for utenlandske og lokale turister. Dette er takket være de delikate blomstene av Damascena-rosen, kjent for sin utsøkte duft og bruken i produksjonen av rosevann. Roseplantasjene som kler de bratte skråningene av Jabal Akhdar er en attraksjon mange ønsker å få med seg.Tradisjonen med å utvinne rosevann er over 500 år gammel og går i arv fra far til sønn. Rosevannet herfra regnes som det rosevannet med best kvalitet, og er populært over hele Midtøsten. 


Roseblomstringen i Jabal Akhdar handler ikke bare om det visuelle. Det er også en kulturell opplevelse som gir et innblikk i Omani-tradisjonene. Lokale bønder og plukkere, kledd i tradisjonelle klær, høster rosene for å lage det ettertraktede rosevannet. Deres lidenskap og dedikasjon til å opprettholde denne eldgamle praksisen er beundringsverdig og inspirerende.Fra Muscat tar det rundt 2 timer å kjøre til roselandsbyene. Det er fullt mulig å ta en dagstur, men her finner man også gode overnattingssteder om man ønsker å bo her en natt eller to.


Våre favoritthoteller er The Suwgra, Dusit D2, Anantara og Hanging Terraces.


Magasinet Vagabond Reiselyst har skrevet en god artikkel om roselandsbyene på Jabel Akhdar, les artikkelen herHar du lyst til å oppleve roseblomstringen på"Det grønne fjellet"?

Kontakt IWANNAGO for å planlegge din drømmereise til Oman!Comments


bottom of page