løveunger iwannago-min.jpg

Tanzania

Tanzania – “the soul of Africa”

Tanzania er landet som har alt! Fra endeløse savanner med ville dyr, Mt. Kilimanjaro og Mt. Meru man kan bestige og den flotte kystlinjen med de kjente øyene Pemba, Zanzibar og Mafia Island.

Tanzania ligger østkysten av Afrika og grenser blant annet til Kenya og Uganda i nord og Rwanda. Mot øst finner man Det indiske hav med sine øyer, Pemba, Zanzibar og Mafia Island.

Tanzania er  mest kjent for sine dyrerike nasjonalparker.  Serengeti Nasjonalpark og Ngorongoro Krateret er parkene som er mest besøkt. Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell ligger også i Tanzania.
Zanzibar, Pemba og Mafia Island ligger kun en kort flytur fra fastlandet. Øyene byr på bading, strender, historie og kultur. 

LMKML-70-scaled-min.jpg

Unike opplevelser

Skreddersydde reiser

Alle våre reiser skreddersys til den enkelte. Ut fra henvendelsen og dialogen vi har sender jeg et tilbud jeg tror passer for dere. Jeg har her satt sammen noen forslag til hvordan ulike turer til Tanzania kan se ut.

Serengeti, Ngorongoro og Zanzibar

Serengeti nasjonalpark og Ngorongoro krateret er de mest kjente safaridestinasjonene i Tanzania. Parkene gir fantastiske opplevelser hele året! Det naturlige er å kombinere reisen med Zanzibar, Mafia Island eller Pemba Island som kun er en kort flytur fra Arusha flyplass.
Her kan du se et forsalg på en Klassisk safari i Tanzania og badeferie på Zanzibar

Ngorongoro krateret, Tarangire og Zanzibar

Ngorongoro og Tarangire er to flotte og gode safaridestinasjoner. Dette er et eksempel på en litt rimeligere safari enn Serengeti. Denne kombinasjonen passer for alle aldre, barnefamilier, par og grupper.
Denne safarien er også vanlig å kombinere med Zanzibar, Mafia Island eller Pemba Island.
Her kan du se et forslag på en Klassisk familiesafari med badeferie på Zanzibar

Safari i Julius Nyerere Nasjonalpark og Mafia Island

Er du på jakt etter en unik reise som tar det langt bort fra de store turistmassene? Da kan kanskje Julius Nyerere nasjonalpark og badeferie på Mafia Island være et spennende alternativ. 
Her kan du se et forslag på en Safari i Julius Nyerere nasjonalpark og strandferie på Zanzibar

Image by Hendrik Cornelissen

Tanzania er mest kjent for

  • Serengeti med verdens tetteste bestand av pattedyr

  • Kilimanjaro – verdens høyeste frittstående fjell, 5895 moh

  • Zanzibar øyene med sin kultur, strender, flotte hoteller og resorter

  • Ngorongoro krateret

  • Julius Nyerere nasjonalpark – Afrikas største villmarksområde

Safari i Tanzania

Tanzania er et magisk land for deg som drømmer om å oppleve dyrene på savannen, den ville naturen og som vil ha fantastiske safariopplevelser! Landet er en helårsdestinasjon og man vil uansett på året få store opplevelser i nasjonalparkene!

Tanzania deles ofte opp i den nordlige sektoren og den sørlige sektoren. I den nordlige delen av landet finner man de mest kjente parken som Serengeti, Tarangire, Lake Manyara og Ngoronoro krateret. Kilimanjaro ligger også i den nordlige sektoren.
I den sørlige sektoren ligger Julius Nyerere nasjonalpark, Mikumi nasjonalpark og  Ruaha nasjonalpark.
I tillegg finnes det mange mindre parker i hele landet.

Er du klar for en reise utenom turistmassene anbefaler jeg deg å vurdere å legge reisen til Julius Nyerere nasjonalpark - har er det like mange turister på et år som det er i Serengeti på en dag. 

Alle parker kan kombineres med badeferie på Zanzibar, på fastlandet, Pemba Island eller Mafia Island.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Landcruiser-12-scaled-min.jpg

Beste årstid å besøke Tanzania

Med sine varierte aktiviteter er Tanzania en god helårsdestinasjon. 

Januar- mars er tørketid. På denne tiden av året vil vi trekke frem Serengeti som destinasjon. Migrasjonen av gnu og sebra befinner seg nå i Serengeti og fra februar kalver gnuen ute på den åpne savannen i sørlige deler Serengeti.

 

April og mai blir kalt “green season”. Det er dette som også kalles “den store regntiden”. Her varierer det fra korte, kraftige regnskurer til flere timer med regn. Migrasjonen befinner seg i Serengeti og man kan ofte få gode priser på camper og lodger i april og mai.

 

Juni – oktober er også tørketid, men også “vinter” i Øst-Afrika. Det kan by på kjølige morgener og kvelder, da særlig steder som Ngorongoro som ligger på over 2000 m.o.h.
Kommer man ut i august – oktober er dette den tørreste tiden og ofte den beste tiden å bestige Kilimanjaro.
Fra august og utover vil Tarangire Nasjonalpark være et godt alternativ da dyra trekker til parken for å finne vann i denne tørre perioden.

 

November og starten av desember kalles «den lille regntiden», ofte med kraftige men korte regnskurer på ettermiddagen. Gode safariopplevelser!

Gnu flokk 3-min.jpg

Afrika på sitt beste

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.