top of page
  • Forfatterens bildeI Wanna Go

Informasjon om reiser til Tanzania

Vi har her samlet nyttige, nødvendige og gode tips og råd for deg som skal reise til Tanzania med IWannaGo.


Som reisende er du selv ansvarlig for å overholde de innreisekravene flyselskaper, flyplasser og reisemål-landet ditt måtte ha, f.eks. krav om visum, vaksiner, Korona-vaksinasjonskort, Covid-19-tester eller andre innreisedokumenter. Disse kravene kan endre seg i tiden fra du bestiller reisen til avreise, og derfor er det viktig at du løpende holder deg oppdatert om endringer av evt. innreisekrav og følger dette opp helt frem til avreisen din.

Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero


Kontaktinfo under reisen til Tanzania

Under hele reisen vil du til enhver tid kunne få kontakt med oss eller vår representant i Tanzania. Representant i Tanzania: +255 788 547016

24/7 vakt i Norge: +47 951 27 338 E-post: info@iwannago.no


Deres guide/sjåfør er vår representant og vil kunne hjelpe til med små og større utfordringer som skulle oppstå under reisen. Guiden/sjåføren vil rapportere videre til oss dersom uønskede hendelser oppstår.


Pass

Passet MÅ være gyldig minimum 6 måneder fra reisens siste dag. Det skal ikke være skade på passet. Passet skal ha minimum 2 ledige sider.


Visum til Tanzania

Visum kjøper man ved ankomst Tanzania. Skriv ut PDF`ene under og fyll ut før avreise. Visum koster 50 US$ per person og betales kontant ved ankomst Tanzania.

Visumsøknad Tanzania
.pdf
Download PDF • 98KB

Innreiseskjema Tanzania - tosidig
.pdf
Download PDF • 695KB

Vaksine og helseopplysninger

Kontakt et vaksinasjons kontor (f.eks Vaksine1) eller fastlege for å få råd om vaksinasjon og malariaprofylakse i forbindelse med din reise. De skal være oppdatert og har til enhver tid kontroll på hvilke vaksiner som er anbefalt ved en reise til Tanzania.


Vaksinasjoner som anbefales av Folkehelseinstituttet:

  • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine

  • Hep A: Hepatitt A-vaksine

  • G: Gulfebervaksine

  • Medikamentell profylakse mot malaria

Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert ovenfor. Sjekk FHI sine hjemmesider for siste oppdatert liste. For å unngå å bli stukket av mygg anbefaler vi at man dekker til så mye av huden man kan etter mørkets frembrudd. Bruk lange bukser og langermet skjorte/bluse.

Bruk myggspray eller stift på ankler, håndledd, hender og i nakken hvor huden er bar.

Rommene blir som regel sprayet mot mygg og insekter mens du er til kvelds, så du trenger ikke bekymre deg for mygg om du sørger for at ikke vindu og dører står oppe. De fleste overnattingssteder har nett over sengen.


Innreiseregler - Korona (reglene kan endres uten at det er oppdatert her)

Alle reisende må ha utskrift av gyldig korona sertifikat eller negativ rt-PCR test som ikke er eldre enn 72 timer før avreise.

Dette gjelder alle reisende over 12 år.

Har man hatt covid i det siste og ikke får en negativ test holder det med et skriv fra legen om at man nylig har gjennomgått covid.


Reiseforsikring

Det er kundens eget ansvar å sørge for at man har gyldig reiseforsikring.


Bagasje og pakkeliste for reiser til Tanzania

Hvor mange kilo og kolli du kan pakke med deg på reisen informeres om når du mottar billettene fra oss. Det som er viktig å ha i bakhodet når man pakker er at dersom man skal fly småfly i Tanzania så er det ofte kun tillatt å ha med seg 15 - 20 kg. I tillegg så får man ofte med seg 2-3 kg ekstra når man sjekker inn.


Vi anbefaler deg å pakke tingene dine i myke bager når du skal på safarireise. Dette gjelder særlig om man er 4 eller flere deltakere som deler en bil. Det er enklere å pakke safaribilene med myke bager enn med kofferter.


I juni 2018 ble bruk av plastposer forbudt i Tanzania. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet.


Det er mulighet for å få vasket klær på hoteller og lodger. Bare spør om det i resepsjonene om man ikke finner informasjon om dette på rommet. Man kan også pakke med seg såpe for håndvask om man ønsker å vaske selv.


Medisiner, viktige dokumenter og dyre gjenstander som kamera, nettbrett og mobiltelefoner bør tas med i håndbagasjen og ikke sendes som innsjekket bagasje.


Stor bag Anbefalt 70-100 liter.

For å optimere pakking og transport anbefales bager fremfor harde kofferter. Da blir det lettere å stable bagasjen i safaribilene. Harde kofferter med hjul er ikke velegnet til stiene ved lodgene.


Dagstursekk 20-30 liter

Denne skal romme alt du trenger i løpet av en dag samt fungere som håndbagasje på fly.


Safaribekleding

Det anbefales lyse, luftige og lette klær. Sterke farger kan tiltrekke seg fluer. Lange ermer og bukser beskytter ekstra mot mygg og sol.


Lette tursko

Lette tursko/joggesko anbefales på safari. Unngå for åpne sko for å beskytte deg mot insekter.


Varme klær

Pakk med en god fleecegenser eller ullgenser og en lett vindjakke. Det kan bli kjølig på morgenen og kveldene, selv om du er i Afrika.


Myggmiddel

Ta med myggmiddel med 50% DEET for å beskytte deg mot myggstikk. Beskytt spesielt ankler, nakke, hender og ansikt. Det kan også være lurt å ta med noe som lindrer myggstikk.


Lommelykt

En lommelykt er nødvendig. Flere steder er det ikke strøm på kvelden og natten. Velg gjerne hodelykt om du ønsker å ha begge hender ledig. Husk ekstra batterier.


Universaladaptere

En universaladapter fungerer i de fleste land, men du må ha egen adapter til sørlige deler av Afrika. Velg jordet versjon dersom du skal lade PCer.


Solkrem/Solhatt/Solbriller

Det er svært viktig å beskytte seg mot solen. Velg gode solbriller og gjerne safarihatt eller caps som gir god skygge i nakken.


Kikkert

Kikkert er kjekt å ha når man er ute og speider etter dyrene.


Anbefalte antrekk

Komfortable, uformelle klær som er lette, er den beste bekledningen når du er på safari. Det kan være ganske kjølig om morgenen, så ta gjerne med en fleecegenser som brukes til solen har varmet opp luften. Ta gjerne med en solhatt til å skjerme mot den sterke solen. Gode sko som lette fjellsko eller joggesko er å anbefale.

På hoteller og lodger skal mennene ha langbukse under middagene.

Badedrakter er akseptert på stranden og bassengområdene.


Bank og valuta

Den lokale valutaen i Tanzania heter shilling. 1 norsk krone ca. 250 shilling. Man finner minibanker i de største byene, det kan være greit å ta ut 200 000 - 300 000 shilling når man ankommer Tanzania.

Skal man på lokale markeder må man ha shilling med seg, her er ikke mulig å betale med kort og bruker man andre valutaer som dollar eller euro må man regne med en feil vekslingskurs.

Det er mulig å betale både med kort og US$ på alle lodger og hoteller. Betaler man med kort legges det ofte på et kortgebyr på rundt 5%. Sørg alltid for å ha med deg gyldig legitimasjon da det ofte må fremlegges når man betaler med kort.


Reise og transport

Bestiller man tur gjennom oss er man sikre på at man får en god bil og dyktig sjåfør. Når man skal forflytte seg rundt i Tanzania er det en tommelfingerregel at man skal beregne god tid. Særlig om man skal bevege seg gjennom bykjernene. Også været spiller inn på trafikken. Dersom det regner stopper ofte trafikken opp og man kan bli stående i en saktegående kø i lang tid.

Trafikken i Tanzania anses å være risiko nr. 1. Bruk av offentlig transport bør unngås; både større busser og minibusser, såkalte «dala dala» er ofte innblandet i ulykker. De er ofte i dårlig stand, og kjøres uansvarlig.


Mat og drikke

Flaskevann er tilrådelig for de første ukene av oppholdet. Når du kjøper flaskevann, kontroller forseglingen på flasken er intakt. Drikk aldri vann fra springen med mindre det er kokt, filtrert eller kjemisk desinfisert (for eksempel med jod tabletter). Drikk aldri fra bekker, elver og innsjøer.

Det er også best å unngå å drikke fra pumper og brønner — noen bringer rent vann til overflaten, men tilstedeværelsen av bakterier kan fortsatt forurense forsyninger.

Unngå is og vasket salater og frukt uten skrell, dette gjelder ikke hotellene oppsatt i tilbudet. Melk er pasteurisert og meieriprodukter er trygge.


Standard for elektrisitet og stikkontakter

Strømspenning: 240V. Tre pinner stikkontakt, som i Storbritannia. Under oppholdet vil man nok oppleve at strømmen forsvinner om natten. Sørg derfor for å lade mobiler og kameraer om kvelden.


Tips

Tips er en del av kulturen i Tanzania og selv om tips er frivillig vil man nok fort oppdage at det er forventet å gi tips i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Tips din safarisjåfør når du sier farvel på flystripa eller på flyplassen. Vanlig tips til en safariguide eller en sjåfør vil være 5-10 USD per deltaker per dag.

På hotellene er det oftest tipsboks i resepsjonen. Gi tips her så deles det på alle ansatte på hotellet.

På restauranter og cafeer er det ofte inkludert et servicegebyr på fakturaen på 10%, men det forventes også at man ytterligere gir 5% – 10%.


Telefon

Det er GSM-dekning i byene, tettbygde strøk og turistområder. Flere operatører tilbyr 3G-nettverk. De mest vanlige er Safaricom, Orange og Airtel. Telenor/NetCom-abonnement fra Norge kan benyttes. Landkoden til Tanzania er +255.


Tidssone

Tanzania ligger en time foran Norge sommerstid, og to timer foran vinterstid.


Norsk Ambassade i Tanzania

Postadresse:

Royal Norwegian Embassy

Cnr. Garden Avenue/Mirambo Street

P.O. Box 2646 Dar es Salaam

Tanzania


Telefon: +255 22 2163100


Telefontid: Mandag til torsdag 08:00 – 15:00 Fredag 08:00 – 13:45

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00


Av sikkerhetsgrunner vil besøkende måtte fremvise pass eller ID-kort med bilde for å få adgang til ambassaden




Fra Savannen

bottom of page