top of page
  • Forfatterens bildeI Wanna Go

Informasjon om reiser til Tanzania

Her har vi samlet en omfattende liste med verdifulle, nødvendige og praktiske tips og råd som vil være til stor nytte for deg når du planlegger din reise til Tanzania gjennom IWannaGo.


Som en ansvarlig reisende, er det ditt eget ansvar å forsikre deg om at du oppfyller alle innreisekravene satt av flyselskaper, flyplasser og destinasjonslandet ditt. Dette inkluderer eventuelle krav som visum, vaksinasjoner, Korona-vaksinasjonskort, Covid-19-tester og andre nødvendige innreisedokumenter. Det er viktig å merke seg at disse kravene kan endre seg i perioden fra du bestiller reisen til selve avreisen. Derfor er det avgjørende at du kontinuerlig holder deg oppdatert om eventuelle endringer i innreisekravene, og følger nøye med på disse oppdateringene helt frem til reisedatoen din. Dette sikrer en jevn og problemfri reiseopplevelse.

Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero


Kontaktinfo under reisen til Tanzania

Vi ønsker å forsikre deg om at gjennom hele reisen vil du ha muligheten til å holde kontakten med oss direkte eller via vår dedikerte representant i Tanzania.


Vår representant i Tanzania kan nås på følgende nummer: +255 788 547016. I tillegg er vår 24/7 vakt i Norge tilgjengelig for deg på nummeret: +47 951 27 338, og du kan alltid kontakte oss via e-post på: info@iwannago.no.


Det er viktig å merke seg at din guide/sjåfør også fungerer som vår representant, og er der for å støtte deg gjennom hele reisen. Enten det er små hverdagsutfordringer eller større hendelser som måtte oppstå, vil guiden/sjåføren være der for å bistå deg. Vær trygg på at guiden/sjåføren vil holde oss oppdatert hvis uønskede situasjoner skulle oppstå, slik at vi kan håndtere dem på en effektiv måte. Din trygghet og komfort er vårt høyeste mål, og vi er alltid klare til å støtte deg på enhver måte vi kan.


Pass

For å sikre en sømløs reiseopplevelse, er det viktig å merke seg at passet ditt må være gyldig i minst 6 måneder etter den siste dagen av reisen din. I tillegg må passet være i god stand uten noen form for skader. Vennligst forsikre deg om at passet har minimum 2 blanke sider tilgjengelige for eventuelle visumer eller stempel som kan være nødvendige underveis. Dette vil bidra til at du kan nyte reisen uten unødvendige forsinkelser eller komplikasjoner knyttet til passet ditt.


Visum til Tanzania

Anskaffelse av visum ved ankomst til Tanzania gjøres enkelt på stedet. Vennligst følg disse trinnene før du reiser:

  1. Last ned og skriv ut de vedlagte PDF-skjemaene nedenfor.

  2. Fyll ut nødvendig informasjon grundig i skjemaene før avreise.

Ved ankomst til Tanzania:

  1. Betal visumavgiften på 50 amerikanske dollar per person.

  2. Vennligst merk at betalingen må gjøres kontant.

Disse tiltakene vil sikre en effektiv og problemfri prosess når du skaffer visum ved ankomst. Vi oppfordrer deg til å være forberedt og ha all nødvendig dokumentasjon klar for en smidig reise til Tanzania.

Visumsøknad Tanzania
.pdf
Download PDF • 98KB

Innreiseskjema Tanzania - tosidig
.pdf
Download PDF • 695KB

Vaksine og helseopplysninger

Før du legger ut på din reise, anbefaler vi sterkt å kontakte et anerkjent vaksinasjonskontor som Vaksine1 eller din fastlege for råd angående vaksinasjoner og tiltak mot malaria i forbindelse med din tur til Tanzania. Disse eksperter har oppdatert informasjon om hvilke vaksiner som er nødvendige og anbefalt for en trygg reise.

Folkehelseinstituttet anbefaler følgende vaksinasjoner:

  • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine

  • Hep A: Hepatitt A-vaksine

  • G: Gulfebervaksine

Viktig å merke seg er at anbefalingene kan endres uten forvarsel. Vi oppfordrer deg derfor til å besøke Folkehelseinstituttets nettsider for den mest oppdaterte listen.

For å beskytte deg mot myggstikk, spesielt etter solnedgang, anbefaler vi å dekke så mye hud som mulig. Bruk lange bukser og skjorter med lange ermer. På områder med bar hud, som ankler, håndledd, hender og nakke, påfør myggavstøtende spray eller stift.

De fleste overnattingssteder har også rutiner for å beskytte mot mygg og insekter, som sprøyting av rommene om kvelden. Hvis du sørger for å holde vinduer og dører lukket, og bruker myggnett som ofte er tilgjengelig over sengen, kan du redusere bekymringen for myggstikk betydelig.


Innreiseregler - Korona (reglene kan endres uten at det er oppdatert her)

Ved ankomst til Tanzania kan det forekomme tilfeldige koronatester for alle reisende. Det er viktig å merke seg at det ikke er nødvendig med et koronasertifikat for innreise. Dette betyr at reisende bør være forberedt på muligheten for en eventuell koronatest ved ankomst, men det er ingen spesifikke krav knyttet til koronasertifikat for reisen.


Reiseforsikring

En gyldig reiseforsikring er av avgjørende betydning for enhver reisendes trygghet og sikkerhet. Det er av ytterste viktighet at hver enkelt kunde påser at de har anskaffet en adekvat reiseforsikring før de legger ut på sin reise. Dette sikrer at man er godt forberedt på uforutsette hendelser som kan oppstå underveis. Med en gyldig reiseforsikring i bakhånd kan man reise med større sjelefred, vel vitende om at man har beskyttelse og støtte i tilfelle uventede situasjoner oppstår. Husk derfor at ansvaret for å ha en passende reiseforsikring ligger hos den enkelte kunde, og dette er et skritt som ikke bør overses når man planlegger en trygg og bekymringsfri reise.


Turistskatt på Zanzibar

Fra 1. juli 2023 ble det innført turistskatt på hoteller på Zanzibar.

Skatten er $2-5 per person per dag (avhengig av hotellrangeringen) og skal betales direkte på hotellet av gjestene. Skatten kan betales med kort eller kontant.


Bagasje og pakkeliste for reiser til Tanzania

Vekten og antallet kolli du kan ta med deg på reisen blir opplyst når du mottar billettene fra oss. Det er essensielt å være oppmerksom på at dersom du planlegger å fly med småfly i Tanzania, er det vanligvis begrensninger på rundt 15-20 kg bagasje. Videre får du ofte lov til å inkludere 2-3 kg ekstra ved innsjekking.


For en behagelig safarireise anbefaler vi å pakke eiendelene dine i myke bager. Dette rådet gjelder spesielt hvis dere er fire eller flere deltakere som deler en bil. Myke bager er en mer praktisk løsning for å arrangere lasten i safaribilene sammenlignet med harde kofferter.


Fra og med juni 2018 ble bruk av plastposer forbudt i Tanzania. Vennligst sørg for å unngå plastposer i bagasjen ved ankomst til landet.


På hoteller og lodger er det som regel muligheter for klesvask. Dersom du ikke finner informasjon på rommet, kan du enkelt spørre i resepsjonen om mulighetene for tjenesten. Ønsker du å vaske klær selv, kan det være lurt å ta med såpe for håndvask.


Medisiner, viktige dokumenter og verdifulle gjenstander som kamera, nettbrett og mobiltelefoner bør plasseres i håndbagasjen og ikke sjekkes inn som innsjekket bagasje. Dette sikrer at du har kontroll over dine mest nødvendige eiendeler gjennom hele reisen.


Stor bag (70-100 liter)

For en praktisk og enklere pakking og transport, anbefaler vi bager fremfor harde kofferter. Dette gjør det smidigere å organisere bagasjen i safaribilene. Husk at harde kofferter med hjul kan være upraktiske på lodgene's stier.


Dagstursekk (20-30 liter)

Denne sekken bør inneholde alt du trenger for en hel dags utforskning og fungere som håndbagasje på flyet.


Safaribekledning

Letthet er nøkkelen her. Velg luftige og lyse klær. Sterke farger kan tiltrekke seg insekter. Lange ermer og bukser gir ekstra beskyttelse mot sol og mygg.


Lette tursko

Anbefales for komfort på safarituren. Unngå for åpne sko for å beskytte deg mot insekter.


Varme klær

Selv i Afrika kan morgen og kveld bli kjølige. Ta med en fleecegenser eller ullgenser, samt en lett vindjakke.


Myggmiddel

Beskytt deg mot myggstikk med myggmiddel som inneholder 50% DEET. Spesielt ankler, nakke, hender og ansikt bør være godt beskyttet. Husk også å ta med lindrende midler for myggstikk.


Lommelykt

En nødvendighet. Mange steder har begrenset strøm på kvelden og natten. Velg gjerne en hodelykt for hendene frie. Ikke glem ekstra batterier.


Universaladaptere

Sørg for at du har en universaladapter som fungerer i de fleste land. Du kan trenge en spesifikk adapter for sørlige deler av Afrika, spesielt hvis du skal lade enheter som datamaskiner. Velg en jordet versjon om nødvendig.


Solkrem/Solhatt/Solbriller

Beskyttelse mot solen er avgjørende. Velg kvalitets solbriller og vurder en safarihatt eller caps for god skygge, spesielt i nakken.


Kikkert

En kikkert er svært nyttig når du søker etter dyrene i det ville. Det gir deg muligheten til å få nærmere utsikt og en mer intim opplevelse av naturen rundt deg.


Anbefalte antrekk

På safari er det best å kle seg i komfortable og uformelle klær som samtidig er lette. Morgenene kan være kjølige, så en fleecegenser er et smart tillegg til garderoben inntil solen har varmet luften. Husk også å inkludere en solhatt for å beskytte deg mot den intense solen.


Når det gjelder fottøy, anbefales det å ta med gode sko som lette fjellsko eller joggesko for å sikre komforten under reisen.


Merk at mange hoteller og lodger har en formell kleskode for middag, der menn forventes å ha på seg langbukser.


På stranden og ved bassengområdene er det fullt akseptabelt å bruke badedrakt. Så du kan nyte avslappende øyeblikk i komfort uten bekymringer.


Bank og valuta

Valutaen som brukes i Tanzania er shilling. En norsk krone tilsvarer omtrent 250 shilling. Minibanker finnes i de største byene, og det kan være en god idé å ta ut 200 000 - 300 000 shilling ved ankomst til Tanzania.


Dersom du planlegger å besøke lokale markeder, er det viktig å ha med deg shilling, da kortbetalinger vanligvis ikke aksepteres. Hvis du velger å betale med andre valutaer som dollar eller euro, må du forvente en mindre gunstig vekslingskurs.


På lodger og hoteller er det vanligvis mulig å betale både med kort og amerikanske dollar. Ved kortbetalinger pålegges ofte et kortgebyr på omtrent 5%. Vær oppmerksom på å alltid ha med gyldig legitimasjon når du betaler med kort, da dette ofte kreves som en del av prosessen.


Reise og transport

Når du bestiller en tur gjennom oss, kan du være trygg på at du vil få tildelt en kvalitetsbil og en erfaren sjåfør. I Tanzania er det viktig å være oppmerksom på at det er lurt å ta hensyn til god tid når du skal bevege deg rundt. Dette gjelder spesielt når du navigerer gjennom bykjerner. I tillegg påvirker været også trafikken betydelig. Ved regn kan trafikken ofte stoppe opp, og du kan bli fanget i en saktegående kø i lengre perioder.


Det er viktig å være oppmerksom på at trafikken i Tanzania anses som en betydelig risikofaktor. Bruk av offentlig transport bør helst unngås, både når det gjelder større busser og minibusser kjent som "dala dala". Disse transportmidlene er ofte involvert i ulykker, ofte på grunn av deres dårlige tilstand og uansvarlig kjøring. Din trygghet og sikkerhet er vår prioritet, og vi anbefaler derfor å velge pålitelig transport når du forflytter deg i Tanzania.


Mat og drikke

For de første ukene av oppholdet anbefales det å drikke flaskevann. Når du kjøper flaskevann, vær nøye med å sjekke at forseglingen på flasken er intakt. Det er viktig å aldri drikke vann fra springen med mindre det er blitt kokt, filtrert eller kjemisk desinfisert (for eksempel med jodtabletter). Unngå også å drikke vann fra bekker, elver og innsjøer.


Det er klokt å være forsiktig med å drikke fra pumper og brønner. Selv om noen av dem bringer opp rent vann, kan tilstedeværelsen av bakterier fortsatt forurense vannforsyningen.


Når du spiser ute, bør du være oppmerksom på is og vasket salater, samt frukt uten skall. Vær oppmerksom på at denne regelen ikke gjelder for hotellene som er inkludert i tilbudet. Melk er generelt pasteurisert og meieriprodukter er trygge å konsumere. Din helse og velvære er viktig, så det er lurt å være oppmerksom på disse retningslinjene når du nyter oppholdet ditt i Tanzania.


Standard for elektrisitet og stikkontakter

Strømspenningen i Tanzania er 240V, og stikkontakten har tre pinner, lik den som brukes i Storbritannia. Det er verdt å merke seg at det kan forekomme strømavbrudd om natten under oppholdet. Derfor anbefaler vi at du sørger for å lade mobiltelefoner og kameraer om kvelden, slik at du er godt forberedt selv om strømmen skulle gå i løpet av natten. Dette vil bidra til at du kan nyte reisen din uten unødvendige bekymringer rundt batterilevetid.


Tips

I Tanzania er tips en integrert del av kulturen, og selv om det er valgfritt, vil du raskt merke at det forventes å gi tips i ulike situasjoner som en gest for å takke for utmerket service og vel utført arbeid.


Når du avslutter din safariopplevelse, er det vanlig å gi tips til din safarisjåfør. Et typisk beløp for tips til en safariguide eller sjåfør ligger mellom 5-10 USD per deltaker per dag. Et hjertelig farvel med en påskjønnelse på flystripa eller på flyplassen blir verdsatt.


På hotellene finner du ofte en tipsboks i resepsjonen. Dersom du velger å bidra her, blir tipsene delt mellom alle ansatte på hotellet, noe som bidrar til å støtte hele teamet som har bidratt til ditt opphold.


Når du spiser på restauranter og kafeer, er det vanlig å se en serviceavgift på rundt 10% inkludert på fakturaen. Likevel forventes det gjerne en ekstra gest på 5% - 10% som en ytterligere takk for tjenesten.


Å inkludere tips som en del av din opplevelse er en fin måte å vise takknemlighet og respekt for lokal kultur og tjenesteytere.


Telefon

GSM-dekning er tilgjengelig i byområder, tettbefolkede områder og populære turistdestinasjoner i Tanzania. Flere mobiloperatører tilbyr 3G-nettverk med pålitelig tilkobling. Blant de mest utbredte operatørene er Safaricom, Orange og Airtel. Dersom du har et Telenor/NetCom-abonnement fra Norge, kan dette også benyttes for mobilkommunikasjon i Tanzania.


Landkoden for å ringe til Tanzania er +255. Med tilgjengelig GSM-dekning og operatører som tilbyr 3G-nettverk, kan du enkelt holde deg tilkoblet og kommunisere mens du utforsker de ulike områdene og opplevelsene Tanzania har å tilby.

Vær oppmerksom på at det kan være kostbart å motta samtaler og bruke mobildata på et norsk telefonnummer mens du er i Tanzania. Internasjonale roamingpriser kan raskt legge opp, så det er lurt å være forsiktig med bruken av mobiltelefonen med norsk nummer.


En mer økonomisk løsning er å skaffe seg et lokalt SIM-kort eller eSIM mens du er i Tanzania. Dette gir deg muligheten til å dra nytte av lokale mobilpriser og datapakker, noe som vanligvis er mye rimeligere enn internasjonale roamingpriser. Lokale SIM-kort eller eSIMs kan enkelt kjøpes hos ulike mobiloperatører i landet. Dette gir deg en problemfri måte å holde deg tilkoblet uten å tømme lommeboken.


Tidssone

Tidsforskjellen mellom Tanzania og Norge varierer avhengig av årstiden. Om sommeren er Tanzania én time foran Norge, mens om vinteren er tidsforskjellen to timer.


Norsk Ambassade i Tanzania

Postadresse:

Royal Norwegian Embassy

Cnr. Garden Avenue/Mirambo Street

P.O. Box 2646 Dar es Salaam

Tanzania


Telefon: +255 22 2163100


Telefontid: Mandag til torsdag 08:00 – 15:00 Fredag 08:00 – 13:45

Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00


Av sikkerhetsgrunner vil besøkende måtte fremvise pass eller ID-kort med bilde for å få adgang til ambassaden
Fra Savannen

bottom of page