top of page
  • Forfatterens bildeI Wanna Go

Informasjon om reiser til Kenya

Her har vi samlet en rekke verdifulle, essensielle og nyttige tips og råd for deg som har planer om å reise til Kenya gjennom IWannaGo.


Som en reisende bærer du ansvaret for å etterleve alle innreisekrav som kan gjelde for flyselskaper, flyplasser og reisemålet ditt, inkludert visum, vaksinasjoner, koronavaksinasjonskort, Covid-19-tester og andre nødvendige innreisedokumenter. Disse kravene kan variere i perioden fra du bestiller reisen til du faktisk avreiser. Derfor er det av avgjørende betydning at du holder deg oppdatert om eventuelle endringer i innreisekravene, og følger disse nøye fram til tidspunktet for avreisen din.

Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero


Kontaktinfo under reisen til Kenya

I løpet av hele reisen vil du alltid ha muligheten til å kontakte oss direkte eller vår representant i Kenya for eventuelle behov. Vår representant i Kenya er tilgjengelig på følgende nummer: +254 741 461061. Vi har også en 24/7 vakt i Norge som du kan nå på følgende nummer: +47 951 27 338. Du kan også nå oss via e-post: info@iwannago.no.


Din guide eller sjåfør under reisen fungerer som vår ambassadør og er tilgjengelig for å bistå med både små og større utfordringer som måtte oppstå underveis. Vår guide/sjåfør vil også holde oss oppdatert og rapportere til oss om uventede hendelser skulle oppstå. Dette er en del av vårt løfte om å sikre deg en problemfri og minneverdig opplevelse gjennom hele reisen i Kenya.


Pass

Det er et absolutt krav at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter reisens avslutning. I tillegg må passet være i feilfri stand uten skader. Passet skal også ha minst 2 tomme sider tilgjengelig for eventuelle nødvendige stempler og dokumenter. Disse kriteriene er viktige for å sikre en jevn innreise og opplevelse gjennom hele reisen.


Visum til Kenya

Å skaffe et visum for å besøke Kenya er en viktig del av planleggingen for din reise. Visum må være godkjent før avreise. Her er en generell oversikt over prosedyren for å skaffe et visum til Kenya:

1. E-visum: Kenya tilbyr elektroniske visum (e-visum) Du skal søke om e-visum på Kenyas regjeringsside for migrasjon: https://immigration.ecitizen.go.ke. Dette er en offisiell nettside som er ansvarlig for visumsøknader.

2. Søknadsskjema: På e-visumnettstedet må du opprette en konto og fylle ut det elektroniske søknadsskjemaet. Du vil bli bedt om å gi personlig informasjon, reisedetaljer, informasjon om passet ditt og formålet med besøket ditt til Kenya.

3. Betaling: Etter å ha fylt ut søknadsskjemaet, må du betale visumgebyret online ved hjelp av kredittkort eller debetkort. Gebyret varierer avhengig av typen visum og nasjonaliteten din.

4. Søknadsbehandling: Etter at du har sendt inn søknaden og gjort betalingen, blir søknaden din behandlet. Dette kan ta noen virkedager, så det er viktig å søke om visum i god tid før planlagt reisedato.

5. Godkjennelse og e-visumutskrift: Når søknaden din blir godkjent, vil du motta en e-post med visumet ditt som en vedlagt PDF-fil. Du må skrive ut dette e-visumet og ta det med deg på reisen. Det vil være nødvendig å vise e-visumet ved ankomst i Kenya, både ved immigrasjonskontrollen på flyplassen og eventuelt på grenseovergangen hvis du ankommer over land.

Viktig informasjon:

  • Sørg for at passet ditt er gyldig i minst 6 måneder etter planlagt avreisedato fra Kenya.

  • Dersom du planlegger å besøke Kenya flere ganger i løpet av en kort periode, kan du vurdere å søke om et flerinnreisevisum.

  • Vær oppmerksom på at visumregler kan endres, så det er alltid lurt å sjekke den offisielle nettsiden for Kenyas migrasjonsmyndigheter for oppdatert informasjon før du søker.

Husk at prosessen kan variere avhengig av nasjonaliteten din og eventuelle endringer i visumpolitikken. Det er alltid en god idé å være godt forberedt og søke om visum i god tid før planlagt reisedato for å unngå unødvendige forsinkelser eller problemer andre problemer.

Vaksine og helseopplysninger

Vi anbefaler sterkt at du tar kontakt med et vaksinasjonskontor eller din fastlege for å få skreddersydd rådgivning om nødvendige vaksinasjoner og malariaprofylakse før din reise til Kenya. Disse helsepersonellene er oppdatert på de seneste anbefalingene og har en grundig oversikt over hvilke vaksiner som anbefales for reiser til dette området.


Vær oppmerksom på at anbefalingene kan endre seg raskt uten at det blir reflektert nedenfor. For oppdaterte råd, anbefales det å besøke Folkehelseinstituttets (FHI) nettsider.

Noen vaksiner som kan være aktuelle inkluderer:

  • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine

  • Hep A: Hepatitt A-vaksine

  • G: Gulfebervaksine

  • Medikamentell profylakse mot malaria

For å redusere risikoen for myggstikk, anbefaler vi å dekke så mye hud som mulig etter mørkets frembrudd. Bruk lange bukser og langermet skjorte eller bluse. Påfør myggspray eller myggstift på områder som ankler, håndledd, hender og nakke der huden er eksponert. Mange overnattingssteder utfører myggspraying om kvelden, så du trenger ikke bekymre deg for mygg dersom du sørger for at dører og vinduer er lukket.


Det er verdt å merke seg at de fleste overnattingssteder har myggnett over sengene for ekstra beskyttelse og komfort. Ved å ta de nødvendige forholdsreglene kan du bedre nyte din tid i Kenya uten unødvendige bekymringer.


Innreiseregler - Korona

For tiden er det ingen spesifikke begrensninger eller restriksjoner relatert til Covid.


Reiseforsikring

Det påligger den reisende selv å forsikre seg om at de har en gyldig reiseforsikring. Å ha en gyldig reiseforsikring er av avgjørende betydning for å sikre trygghet og velvære under reisen. Uforutsette hendelser som sykdom, skader eller tap av eiendeler kan oppstå når som helst, og en solid reiseforsikring gir deg den nødvendige beskyttelsen og støtten du trenger hvis noe skulle inntreffe. Derfor oppfordrer vi alle våre reisende til å velge en pålitelig reiseforsikring før de legger ut på eventyret sitt.


Bagasje og pakkeliste for reiser til Kenya

Informasjon om tillatt bagasjevekt og antall kolli vil bli delt med deg ved billettutstedelsen fra vårt team. Ved pakking er det viktig å ha i mente at ved reiser med småfly i Kenya, er det vanligvis begrenset til 15-20 kg per passasjer. I tillegg blir det ofte gitt en ekstra tillatelse på 2-3 kg ved innsjekking.


Fra og med september 2017 er bruk av plastposer forbudt i Kenya. Derfor anbefaler vi at du unngår å ha plastposer i bagasjen når du ankommer landet.


Mange hoteller og lodger tilbyr klesvasktjenester. Hvis du ikke finner informasjon om dette på rommet, er det enkelt å spørre i resepsjonen. Ønsker du å vaske klær selv, kan du også pakke med deg såpe for håndvask.


Når det gjelder verdifulle gjenstander som medisiner, viktige dokumenter og dyre eiendeler som kameraer, nettbrett og mobiltelefoner, er det klokt å ha dem i håndbagasjen din i stedet for innsjekket bagasje. Dette bidrar til å sikre at du har tilgang til dem og at de holdes trygge gjennom reisen.


Stor bag (70-100 liter)

For en praktisk og enklere pakking og transport, anbefaler vi bager fremfor harde kofferter. Dette gjør det smidigere å organisere bagasjen i safaribilene. Husk at harde kofferter med hjul kan være upraktiske på lodgene's stier.


Dagstursekk (20-30 liter)

Denne sekken bør inneholde alt du trenger for en hel dags utforskning og fungere som håndbagasje på flyet.


Safaribekledning

Letthet er nøkkelen her. Velg luftige og lyse klær. Sterke farger kan tiltrekke seg insekter. Lange ermer og bukser gir ekstra beskyttelse mot sol og mygg.


Lette tursko

Anbefales for komfort på safarituren. Unngå for åpne sko for å beskytte deg mot insekter.


Varme klær

Selv i Afrika kan morgen og kveld bli kjølige. Ta med en fleecegenser eller ullgenser, samt en lett vindjakke.


Myggmiddel

Beskytt deg mot myggstikk med myggmiddel som inneholder 50% DEET. Spesielt ankler, nakke, hender og ansikt bør være godt beskyttet. Husk også å ta med lindrende midler for myggstikk.


Lommelykt

En nødvendighet. Mange steder har begrenset strøm på kvelden og natten. Velg gjerne en hodelykt for hendene frie. Ikke glem ekstra batterier.


Universaladaptere

Sørg for at du har en universaladapter som fungerer i de fleste land. Du kan trenge en spesifikk adapter for sørlige deler av Afrika, spesielt hvis du skal lade enheter som datamaskiner. Velg en jordet versjon om nødvendig.


Solkrem/Solhatt/Solbriller

Beskyttelse mot solen er avgjørende. Velg kvalitets solbriller og vurder en safarihatt eller caps for god skygge, spesielt i nakken.


Kikkert

En kikkert er svært nyttig når du søker etter dyrene i det ville. Det gir deg muligheten til å få nærmere utsikt og en mer intim opplevelse av naturen rundt deg.


Anbefalte antrekk

På safari er det best å kle seg i komfortable og uformelle klær som samtidig er lette. Morgenene kan være kjølige, så en fleecegenser er et smart tillegg til garderoben inntil solen har varmet luften. Husk også å inkludere en solhatt for å beskytte deg mot den intense solen.


Når det gjelder fottøy, anbefales det å ta med gode sko som lette fjellsko eller joggesko for å sikre komforten under reisen.


Merk at mange hoteller og lodger har en formell kleskode for middag, der menn forventes å ha på seg langbukser.


På stranden og ved bassengområdene er det fullt akseptabelt å bruke badedrakt. Så du kan nyte avslappende øyeblikk i komfort uten bekymringer.


Bank og valuta

Den lokale valutaen i Kenya er den kenyanske shillingen. Omtrent 12 kenyanske shilling tilsvarer 1 norsk krone. I de større byene finner du minibanker, og det kan være smart å ta ut mellom 20 000 og 30 000 kenyanske shilling når du ankommer Kenya.


Når du handler i butikker i Nairobi eller på hoteller, aksepteres ofte Visa-kort. Likevel, sørg alltid for å ha med deg gyldig legitimasjon da det kan være nødvendig å fremvise dette ved kortbetaling.


For de som planlegger besøk til lokale markeder, er det viktig å ha kenyanske shilling med seg. Disse markedene aksepterer vanligvis ikke kortbetaling, og hvis du bruker andre valutaer som dollar eller euro, må du være forberedt på en mindre gunstig vekslingskurs.


På overnattingssteder som lodger og hoteller kan du både betale med kort og amerikanske dollar (US$). Ved kortbetaling blir det vanligvis lagt til et kortgebyr på omtrent 5 %.


Reise og transport

Når du bestiller en tur gjennom oss, kan du være trygg på at du vil ha en pålitelig bil og en erfaren sjåfør. Når du navigerer deg rundt i Kenya, er det en gylden regel å planlegge ekstra tid, spesielt når du beveger deg gjennom bykjerner. Værforholdene kan også påvirke trafikken betydelig. Hvis det regner, er det ikke uvanlig at trafikken stagnerer, og du kan ende opp med å stå i en treg kø i lengre tid.


Trafikken i Kenya anses som den største risikofaktoren for reisende. Det anbefales sterkt å unngå bruk av offentlig transport, inkludert både større busser og de lokale minibussene kjent som "matatu". Disse minibussene er ofte involvert i ulykker, da de ofte er i dårlig teknisk stand og kjøres uforsvarlig. For å sikre din sikkerhet og komfort, er det best å velge pålitelige og profesjonelle transportalternativer når du er på reise i Kenya.


Mat og drikke

I de første ukene av oppholdet anbefales det å drikke flaskevann. Når du kjøper flaskevann, bør du forsikre deg om at forseglingen på flasken er intakt. Vann fra springen bør aldri inntas med mindre det er kokt, filtrert eller behandlet kjemisk (for eksempel med jod-tabletter). Å drikke vann fra bekker, elver og innsjøer bør unngås. Selv om noen pumper og brønner kan bringe rent vann til overflaten, kan tilstedeværelsen av bakterier fremdeles forurense forsyningene.


Nairobi byr på noen av de mest utsøkte spisestedene i Afrika. Byen har et variert utvalg av retter og typer restauranter, fra hurtigmatalternativer til luksuriøse gourmetsteder. Mange av de femstjerners hotellene er også stolte av å huse fremragende restauranter hvor du kan nyte en kulinarisk opplevelse i særklasse.


Tips

I Kenya er tips en integrert del av kulturen, og selv om det er frivillig, vil du raskt oppdage at det forventes å gi tips som en gest for å vise takknemlighet for god service og vel utført arbeid.


Når det gjelder safarituren, er det vanlig å gi tips til din safarisjåfør når du tar farvel ved flystripa eller flyplassen. Et typisk tips til en safariguide eller sjåfør er omtrent 5-10 USD per deltaker per dag.


På hotellene finner du ofte en tipsboks i resepsjonen. Å gi tips her bidrar til at beløpet blir delt blant alle ansatte på hotellet, som en takk for deres bidrag til ditt opphold.


Mange restauranter og kafeer legger vanligvis til en serviceavgift på rundt 10 % på fakturaen. Likevel forventes det også at du gir et ytterligere tips på 5 % - 10 % som en anerkjennelse av den gode servicen du har mottatt.


Telefon

Mobildekningen i Kenya er tilstede i byområder, tett befolkede områder og de fleste turistdestinasjoner. De ledende mobilselskapene i Kenya inkluderer Safaricom, Orange og Airtel. Heldigvis kan de fleste mobilabonnement fra Norge benyttes uten problemer i Kenya. Landkoden for Kenya er +254.


Vær imidlertid oppmerksom på at det kan være betydelige kostnader knyttet til bruk av norsk mobilabonnement i Kenya. Internasjonale roamingavgifter og høye datakostnader kan raskt bygge seg opp. For å unngå uventede utgifter, kan det være lurt å vurdere alternative løsninger som et lokalt SIM-kort eller eSIM som er tilgjengelig for kjøp i Kenya. Dette kan bidra til å redusere kostnadene og sikre at du forblir tilkoblet uten å overskride budsjettet ditt.


Tidssone

I Kenya er tidsforskjellen en time foran Norge om sommeren, og to timer foran om vinteren. Dette betyr at klokken i Kenya er justert en time frem i forhold til norsk tid om sommeren, og to timer frem om vinteren.


Lover og regler man bør ta hensyn til

Vær oppmerksom på at bruk, besittelse og salg av narkotiske stoffer i Kenya straffes med både bøter og fengselsstraff.


Når det gjelder kleskoder, er det ingen strenge regler i Kenya, men det er viktig å være respektfull mot lokale kulturelle normer. Spesielt i kystområdene, som hovedsakelig er muslimske, bør kvinner kle seg konservativt utenfor hotellene med tildekkede skuldre og ben. Det er også verdt å nevne at nudisme er forbudt ved lov.


Det er viktig å være oppmerksom på at homofile handlinger er kriminalisert i Kenya, selv om straffelovens bestemmelser om dette området er "sovende". Mens det generelt sett er uproblematisk for homofile å ferdes i områder som Nairobi og turistområder, kan det være lurt å unngå å demonstrere slike handlinger offentlig.

Røyking i det offentlige rom er forbudt i Kenya, spesielt i områder som Nairobi og nær flyplassene, hvor dette blir spesielt håndhevet.


Siden september 2017 har Kenya forbudt bruk av plastposer. Det anbefales å unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet for å overholde dette regelverket.


Norsk ambassade i Nairobi

Postadresse: Royal Norwegian Embassy P.O.Box 2472-00621, Village Market

Nairobi Kenya

Telefon og e-post:

Lokalt i Kenya: 020 425 1000 Fra andre land: +254 20 425 1000 eller +47 2395 7600 E-post: emb.nairobi@mfa.no Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/ Telefontid: Mandag til fredag, 10:00-13:00


Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00

Av sikkerhetsgrunner vil besøkende måtte fremvise pass eller ID-kort med bilde for å få adgang til ambassaden.

Fra Savannen

bottom of page