top of page
  • Forfatterens bildeI Wanna Go

Informasjon om reiser til Kenya

Vi har her samlet nyttige, nødvendige og gode tips og råd for deg som skal reise til Kenya med IWannaGo.


Som reisende er du selv ansvarlig for å overholde de innreisekravene flyselskaper, flyplasser og reisemål-landet ditt måtte ha, f.eks. krav om visum, vaksiner, Korona-vaksinasjonskort, Covid-19-tester eller andre innreisedokumenter. Disse kravene kan endre seg i tiden fra du bestiller reisen til avreise, og derfor er det viktig at du løpende holder deg oppdatert om endringer av evt. innreisekrav og følger dette opp helt frem til avreisen din.

Et greit sted å finne siste oppdatert info er www.traveldoc.aero


Kontaktinfo under reisen til Kenya

Under hele reisen vil du til enhver tid kunne få kontakt med oss eller vår representant i Kenya. Representant i Kenya: +254 741 461061 24/7 vakt i Norge: +47 951 27 338 E-post: info@iwannago.no


Deres guide/sjåfør er vår representant og vil kunne hjelpe til med små og større utfordringer som skulle oppstå under reisen. Guiden/sjåføren vil rapportere videre til oss dersom uønskede hendelser oppstår.


Pass

Passet MÅ være gyldig minimum 6 måneder fra reisens siste dag. Det skal ikke være skade på passet. Passet skal ha minimum 2 ledige sider.


Visum til Kenya

Visum til Kenya må kjøpes på forhånd. Det gjøres via https://evisa.go.ke/evisa.html Du oppretter en profil, fyller ut informasjonen som kreves og betaler visumkostnadene inne i profilen din. Logg inn på profilen for å få sjekke om visum er innvilget. Det tar normalt et par døgn å få godkjent visum. Du MÅ ha en utskrift av visumet med deg.


Vaksine og helseopplysninger

Kontakt et vaksinasjonskontor eller fastlege for å få råd om vaksinasjon og malariaprofylakse i forbindelse med din reise. De skal være oppdatert og har til enhver tid kontroll på hvilke vaksiner som er anbefalt ved en reise til Kenya.


Anbefalingene kan endres umiddelbart uten at det blir oppdatert nedenfor. Gå til FHI for siste oppdatert liste.

  • dTP-IPV: Difteri, tetanus, kikhoste og poliovaksine

  • Hep A: Hepatitt A-vaksine

  • G: Gulfebervaksine

  • Medikamentell profylakse mot malaria

For å unngå å bli stukket av mygg anbefaler vi at man dekker til så mye av huden man kan etter mørkets frembrudd. Bruk lange bukser og langermet skjorte/bluse. Bruk myggspray eller stift på ankler, håndledd, hender og i nakken hvor huden er bar.

Rommene blir som regel sprayet mot mygg og insekter mens du er til kvelds, så du trenger ikke bekymre deg for mygg om du sørger for at ikke vindu og dører står oppe.

De fleste overnattingssteder har nett over sengen.


Innreiseregler - Korona

(reglene kan endres uten at det er oppdatert her)

Koronaaksine er ikke påbudt for reiser til Kenya, men man vil kunne unngå å møte på problemer ved å kunne fremlegge vaksinepass eller en negativ PCR test. Man anses som fullvaksinert dersom man har tatt siste vaksine tidligere enn 14 dager før ankomst Kenya.

Dersom man ikke er fullvaksinert eller kan vise frem negativ PC test som ikke er eldre enn 72 timer må man være berett til å ta en hurtigtest ved ankomst Kenya, denne kostnaden må dekkes av den enkelte.


Fyll ut helseerklæringsskjemaet dersom du har influensalignende symptomer før avreise og skriv ut QR koden du får tildelt når papirene er skjemaet er utfylt. Alle skjemaene og bekreftelser må skrives ut og tas med på turen.


Reiseforsikring

Det er kundens eget ansvar å sørge for at man har gyldig reiseforsikring.


Bagasje og pakkeliste for reiser til Kenya

Hvor mange kilo og kolli du kan pakke med deg på reisen informeres om når du mottar billettene fra oss. Det som er viktig å ha i bakhodet når man pakker er at dersom man skal fly småfly i Kenya så er det ofte kun tillatt å ha med seg 15 - 20 kg. I tillegg så får man ofte med seg 2-3 kg ekstra når man sjekker inn.


I september 2017 ble bruk av plastposer forbudt i Kenya. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet.


Det er mulighet for å få vasket klær på hoteller og lodger. Bare spør om det i resepsjonene om man ikke finner informasjon om dette på rommet.

Man kan også pakke med seg såpe for håndvask om man ønsker å vaske selv.


Medisiner, viktige dokumenter og dyre gjenstander som kamera, nettbrett og mobiltelefoner bør tas med i håndbagasjen og ikke sendes som innsjekket bagasje.


Stor bag Anbefalt 70-100 liter.

For å optimere pakking og transport anbefales bager fremfor harde kofferter. Da blir det lettere å stable bagasjen i safaribilene. Harde kofferter med hjul er ikke velegnet til stiene ved lodgene.


Dagstursekk 20-30 liter

Denne skal romme alt du trenger i løpet av en dag samt fungere som håndbagasje på fly.


Safaribekleding

Det anbefales lyse, luftige og lette klær. Sterke farger kan tiltrekke seg fluer. Lange ermer og bukser beskytter ekstra mot mygg og sol.


Lette tursko

Lette tursko/joggesko anbefales på safari. Unngå for åpne sko for å beskytte deg mot insekter.


Varme klær

Pakk med en god fleecegenser eller ullgenser og en lett vindjakke. Det kan bli kjølig på morgenen og kveldene, selv om du er i Afrika.


Myggmiddel

Ta med myggmiddel med 50% DEET for å beskytte deg mot myggstikk. Beskytt spesielt ankler, nakke, hender og ansikt. Det kan også være lurt å ta med noe som lindrer myggstikk.


Lommelykt

En lommelykt er nødvendig. Flere steder er det ikke strøm på kvelden og natten. Velg gjerne hodelykt om du ønsker å ha begge hender ledig. Husk ekstra batterier.


Universaladaptere

En universaladapter fungerer i de fleste land, men du må ha egen adapter til sørlige deler av Afrika. Velg jordet versjon dersom du skal lade PCer.


Solkrem/Solhatt/Solbriller

Det er svært viktig å beskytte seg mot solen. Velg gode solbriller og gjerne safarihatt eller caps som gir god skygge i nakken.


Kikkert

Kikkert er kjekt å ha når man er ute og speider etter dyrene.


Anbefalte antrekk

Komfortable, uformelle klær som er lette, er den beste bekledningen når du er på safari. Det kan være ganske kjølig om morgenen, så ta gjerne med en fleecegenser som brukes til solen har varmet opp luften. Ta gjerne med en solhatt til å skjerme mot den sterke solen.

Gode sko som lette fjellsko eller joggesko er å anbefale.

På hoteller og lodger skal mennene ha langbukse under middagene.

Badedrakter er akseptert på stranden og bassengområdene.


Bank og valuta

Den lokale valutaen i Kenya heter shilling. 1 norsk krone ca. 12 shilling. Man finner minibanker i de største byene, det kan være greit å ta ut 20.000 — 30.000 shilling når man ankommer Kenya.


På butikker i Nairobi og på hoteller kan man betale med visakort, men sørg alltid for å ha med deg gyldig legitimasjon da det ofte må fremlegges når man betaler med kort.


Skal man på lokale markeder må man ha kenyanske shilling med seg. Det er ikke mulig å betale med kort og bruker man andre valutaer som dollar eller euro må man regne med en feil vekslingskurs.


Det er mulig å betale både med kort og US$ på alle lodger og hoteller. Betaler man med kort legges det ofte på et kortgebyr på rundt 5%.


Reise og transport

Bestiller man tur gjennom oss er man sikre på at man får en god bil og dyktig sjåfør. Når man skal forflytte seg rundt i Kenya er det en tommelfingerregel at man skal beregne god tid. Særlig om man skal bevege seg gjennom bykjernene. Også været spiller inn på trafikken. Dersom det regner stopper ofte trafikken opp og man kan bli stående i en saktegående kø i lang tid.

Trafikken i Kenya anses å være risiko nr. 1. Bruk av offentlig transport bør unngås; både større busser og minibusser, såkalte «matatuer» er ofte innblandet i ulykker. De er ofte i dårlig stand, og kjøres uansvarlig.


Mat og drikke

Flaskevann er tilrådelig for de første ukene av oppholdet. Når du kjøper flaskevann, kontroller forseglingen på flasken er intakt. Drikk aldri vann fra springen med mindre det er kokt, filtrert eller kjemisk desinfisert (for eksempel med jod tabletter). Drikk aldri fra bekker, elver og innsjøer. Det er også best å unngå å drikke fra pumper og brønner — noen bringer rent vann til overflaten, men tilstedeværelsen av bakterier kan fortsatt forurense forsyninger.


Nairobi har noen av de fineste spisesteder i Afrika. Mange forskjellige retter og typer restauranter er tilgjengelig, fra hurtigmat til fancy gourmet. Mange femstjerners hoteller har utmerkede restauranter.


Tips

Tips er en del av kulturen i Kenya og selv om tips er frivillig vil man fort oppdage at det er forventet å gi tips i ulike situasjoner for å takke for god service og godt utført jobb.

Tips din safarisjåfør når du sier farvel på flystripa eller på flyplassen. Vanlig tips til en safariguide eller en sjåfør vil være 5-10 USD per deltaker per dag.

På hotellene er det oftest tipsboks i resepsjonen. Gi tips her så deles det på alle ansatte på hotellet.

På restauranter og cafeer er det ofte inkludert et servicegebyr på fakturaen på 10%, men det forventes også at man ytterligere gir 5% – 10%.


Telefon

Det er mobildekning i byene, tettbygde strøk og de fleste turistområder. De største mobilselskapene i Kenya er Safaricom, Orange og Airtel. De fleste abonnement fra Norge kan benyttes i Kenya. Landkoden til Kenya er +254. NB: Husk at det er høye kostnader knyttet til det å bruke norsk abonnement i Kenya.


Tidssone

Kenya ligger en time foran Norge sommerstid, og to timer foran vinterstid.


Lover og regler man bør ta hensyn til

Bruk, besittelse og salg av narkotiske stoffer straffes med bøter og fengsel.


Det er ingen strenge kleskoder i Kenya. Men vær oppmerksom på at kystområdene i hovedsak er muslimske. Spesielt kvinner bør derfor kle seg konservativt utenfor hotellene, med tildekkede skuldre og ben. Nudisme er forbudt ved lov.


Homofile handlinger er kriminalisert i Kenya. Imidlertid vurderes straffelovens paragraf på dette feltet å være «sovende». Særlig i Nairobi og i turistområder er det uproblematisk for homofile å ferdes. En bør antageligvis unngå å demonstrere homofile handlinger offentlig.


Røyking i det offentlige rom er forbudt i Kenya og blir spesielt håndhevet i Nairobi og i nærområdene til flyplassene.


I september 2017 ble bruk av plastposer forbudt i Kenya. Unngå å ha plastposer i bagasjen ved ankomst til landet


Norsk ambassade i Nairobi

Postadresse: Royal Norwegian Embassy P.O.Box 2472-00621, Village Market

Nairobi Kenya

Telefon og e-post:

Lokalt i Kenya: 020 425 1000 Fra andre land: +254 20 425 1000 eller +47 2395 7600 E-post: emb.nairobi@mfa.no Hjemmeside: https://www.norway.no/en/kenya/ Telefontid: Mandag til fredag, 10:00-13:00


Utenfor ambassadens åpningstid kan publikum kontakte UDs døgnoperative senter på telefonnummer: +47 23 95 00 00

Av sikkerhetsgrunner vil besøkende måtte fremvise pass eller ID-kort med bilde for å få adgang til ambassaden.

Fra Savannen

bottom of page