top of page
Image by Sergey Pesterev

Kilimanjaro

Drømmer du om å stå på toppen av Mt. Kilimanjaro?

Vi har et godt team i Tanzania som er klare for å ta deg til toppen av fjellet! Et eget team av guider, kokker og bærere sørger for en enklest mulig bestigning for deg.
Uansett hvilken rute du velger vil vi anbefale en akklimatiseringsdag mot toppen, dette øker sjansene utrolig mye for å nå toppen. Når du først skal bruke så mye penger så bruk heller de ekstra tusenlappene og øk sjansene betraktelig for å nå toppen av Afrika.

Image by Crispin Jones

En unik opplevelse

Hils på våre Kilimanjaroguider

Våre gode venner William, Professor, Isaack og Augustus er guidene vi bruker på Kilimanjaro.  I snart 20 år har de ledet nordmenn mot toppen av Kilimanjaro. 

Deres jobb står i å planlegge bestigningen, skaffe bærere til bestigningen, sørge for at helsen til deltakerne blir sjekket hver morgen og kveld, sørge for god stemning og den kjipeste av hele jobben; stoppe deltakere som ikke har helse til å fortsette bestigningen. 

"God morgen", "Sakte sakte" og "Det går bra" er setninger de har lært seg og som de bruker for å skape motivasjon og god stemning på vei mot toppen. 

Med den erfaringen de har med over 1000 bestigninger mellom seg så skal du være trygg på at du blir godt ivaretatt på Kilimanjaro. 

P3040214.JPG

Er du klar for utfordringen?

Å bestige Kilimanjaro krever god planlegging, godt program og et godt team når du er kommet til Tanzania. Å finne utav alt som man finner på Google kan til tider føles uoversiktlig og vanskelig.
Sender du en henvendelse til IWannaGo så ønsker jeg alltid å ta en prat før jeg setter i gang med å skreddersy ditt program. Jeg trenger ofte å vite litt mer om hvilke forventinger og ønsker du har for din reise.
Med å ha en slik samtale finner vi fort ut hvilket program som passer best for deg.

  • Vårt crew på Kilimanjaro har i snart 20 år besteget fjellet med norske kunder. De kan endel norske ord, forstår humoren vår, kjenner kulturen vår og trives veldig godt med nordmenn.

  • Vi er selvsagt medlem av Kilimanjaro Porters Assistance Project – KPAP

  • Vi har flinke folk på kontoret i Moshi som tar seg av alt det praktiske og sørger for at din bestigning går smertefritt

  • Du blir tatt godt vare på av guider, kokk og bærere under hele bestigningen

  • Går du Lemosho eller Machame ruten bruker vi Kosovo Camp, en camp som ligger rundt 150 høydemeter over Barafu Camp. Dette øker sjansen mye for faktisk å nå toppen!

KPAP – Kilimanjaro Porters Assistance Project

Utnytting av bærere er dessverre en utfordring i klatreindustrien. IWannaGo har inngått samarbeid med Kilimanjaro Porters Assistance Project – KPAP og International Explorers Connection – IMEC for å sikre at våre bærere får den behandlingen de fortjener.

Vi lar KPAP evaluere behandlingen av bærerne på alle våre bestigninger. Ved å bestige Kilimanjaro med oss kan du være trygg på at din bærer blir tatt godt vare på.

KPAP bidrar til å forbedre bærernes arbeidsforhold ved å:

  • Låne ut klær gratis til bærerne

  • Tilby opplæring

  • Gjøre folk oppmerksom på bærernes arbeidsforhold

  • Gi bransjen retningslinjer for hvordan bærerne skal ivaretas

På tur-min.jpg

Å bestige
Kilimanjaro

Sammenlignet med andre fjell er Kilimanjaro relativt enkelt å bestige. Man trenger ikke å være profesjonell klatrer for å nå toppen av fjellet. Når det er sagt så skal man være i god form og kunne gå lange distanser og i ulent terreng over flere dager.
Med assistanse fra vårt profesjonelle team av guider kan vi få deg til toppen! Våre erfarne fjellguider vil gjøre sitt beste for at bestigningen til toppen av Kilimanjaro er så trygg og enkel som den kan bli.
De har stor kunnskap om alle rutene, været, naturen og de kjenner god til nordmenn etter mange bestigninger med norske gjester.

Ruter

Marangu ruten

Marangu Ruten, også kjent som «Coca Cola» Ruten er den eldste og mest brukte ruten til toppen av Kilimanjaro. Hovedgrunnen til at den er mest brukt er nok at for folk flest kan det friste å bo i hytter og at ruten kan gjøres på 5 dager og er den rimeligste ruten. Når det er sagt så vil jeg uansett anbefale å legge til en akklimatiseringsdag for å øke sjansen for å nå toppen.
Fun fact om Marangu-ruten:  Nordmannen Odd Eliassen var sterkt engasjert i utbyggingen av fjellhytter langs ruten. Han var også første nordmann til å bestige Mt. Everest 21. april 1985! Eliassen er  den nordmannen som har stått flest ganger på toppen av Kilimanjaro!

Machame ruten

Dette har og er nok den mest populære ruten blant nordmenn. Man bor i telt under hele bestigningen og det er kort vei å kjøre fra Moshi til Machame Gate hvor bestigningen starter. Dette er en naturskjønn rute hvor man starter å gå gjennom regnskogen, opp i lyngheiene og videre inn i arktisk ørken. Ruten gir god akklimatisering ettersom man hver dag går opp i høyden for så og gå ned til campen og sove.
Ruten kan gjennomføres på 6 dager/5 netter men vi anbefaler 7 dager/6 netter for å øke sjansen betraktelig for å nå toppen.

Lemosho ruten

Lemosho starter på vestsiden av fjellet, 2-3 timers kjøring fra Moshi. Denne ruten er de siste årene blitt mer og mer populær. På dag tre går ruten sammen med Machame ruten. En naturskjønn rute med mange flotte utsiktspunkt! Det kjente Shiraplatået er unikt og herfra har man panoramautsikt mot nabofjellet Mt. Meru, Kibo og Shirapinaklene.
På denne ruten bor man i telt. Å overnatte i telt gir en mer privat og autentisk opplevelse.
Lemoshoruten kan gjennomføres på 7 dager/6 netter, men vi anbefaler alltid å legge inn en ekstra akklimatiseringsdag, 8 dager/7netter, dette for å øke sjansen for å nå toppen.

Rongai ruten

Rongai ruten er ikke en rute som brukes veldig mye. Ruten går fra den nordlige siden av fjellet, like ved grensen til Kenya. Det går noen timer med kjøring første dag før man starter bestigningen.
Rongai ruten kan gjennomføres på 6 dager/5 netter, men vi anbefaler 7 dager/6 netter for å øke sjansen for å nå toppen.

Været på Kilimanjaro

Fjellet er ca 100 km i lengde og 60 km i bredde, så vi kan enkelt si at Kilimanjaro har sitt eget klima og fem distinkte vegetasjonssoner. De klimatiske forholdene på Kilimanjaro endres med høyden, alt fra tropisk klima ved foten og arktisk klima på toppen.

Ved foten av Kilimanjaro nyter man stort sett sommertemperaturer hele året, temperaturen ligger på mellom 22 – 30 grader. På toppen av fjellet varierer temperaturen på mellom -10 til -20 grader hele året. En tommelfingerregel kan man si at temperaturen faller 1 grad hver 200 meter du går opp på fjellet.

 

Regn kan man få hele året på fjellet. Men det er to årstider man kan unngå dersom man har mulighet. Den første er “den lange regntiden” som er mars – mai og “den korte regntiden” som er fra midten av oktober til midten av desember. I regnskogen faller det omtrent 2000 mm regn i året, mens på toppen er det omtrent bare 100 mm nedbør.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Kaliwa-Lodge-min.jpg

Afrika på sitt beste

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.

bottom of page