top of page

DAGSPROGRAM

03. oktober:  Avreise fra Norge - Ankomst Zanzibar

Avreise fra Norge med KLM. 


Reiserute: 

KL1172L 03OCT  SVG-AMS   0620  0750  

KL 515T 03OCT  AMS-ZNZ    1005  2010  


Karibu Zanzibar! - Velkommen til Zanzibar! 


Våre tanzanianske venner og sjåfører møter oss ved ankomst.

Vi blir kjørt til hotellet vårt i Stone Town.

Nå venter nye eventyr!


Hotell: Jafferji House


04. Okober: Oppleve Stone Town

I dag blir det guidet tur i den historiske bydelen Stone Town. 

Våre dyktige guider kjenner denne byen som deres egen bukselomme. De kjenner historien, byggene og de smale gatene. De stopper opp, forteller oss det som er verdt å vite. Ønsker du å smake på frukter, streetfood eller annet så vil guiden gideg gode anbefalinger. 


Vi får sett slavemonumentet, kirker, moskeer, palasser og smale gater.  


Som et av få selskaper så tilbyr vi våre guidede turer med kvinnelige guider.I et samfunn hvor kvinner egentlig ikke skal jobbe så er det noen av de tøffeste damene som går mot strømmen. Vi støtter deres vei fremover og ønsker å være deres støttespillere i jobben deres!

Hotell: Jafferji House

Måltider: Frokost, lunsj og middag


05. oktober: Krydderfarm og videre til kysthotellet

Å besøke en av øyas mange kydderfarmer er nesten obligatorisk når du først har tatt turen til Zanzibar.Her får vi erfare hvorfor Zanzibar kalles for krydderøya! 


Vår guide tar oss med inn i plantasjeskogen hvor vi får lete etter, lukte på og smake forskjellige kryddertyper og tropiske frukter. Vi får også vite hvordan lokalbefolkningen på Zanzibar bruker de forskjellige kryddertypene i dagliglivet, til alt fra medisin til smakstilsetting.I dag er det nellik som er krydderet det eksporteres mest av fra Zanzibar.  


Besøket på krydderfarmen avsluttes med en god lunsj.

Hotell: La Luna Suite Apartments

Måltider: Frokost, lunsj og middag


06. - 08. oktober: Sjø og strand

Vi nyter avslappende dager på Zanzibars sørøstkyst. Ønsker man å ligger på solsengen og nyte solen kan man gjøre det, er man klar for litt utflukter så legger vi til rette for dem som ønsker det. 

Hotell: La Luna Suite Apartments

Måltider: Frokost og middag09. oktober: Fly til Arusha og safari i Tarangire Nasjonalpark

Det er på tide å ta farvel med Zanzibar og sette kursen mot fastlandet. 

Vi flyr fra Zanzibar til Arusha hvor våre safarisjåfører møter oss. 

Fra flyplassen drar vi direkte mot safariområdene, og har ettermiddagssafari i Tarangire Nasjonalpark før vi sjekker inn på lodgen. Lodge: Burunge Tented Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag


10. oktober: Safari i Tarangire Nasjonalpark

Tarangire nasjonalpark er den sjette største parken i Tanzania. Parken er kjent for sine store flokker med elefanter og Tarangire elven som renner gjennom parken og som gir liv til dyra og naturen her. 

Hit trekker dyra i tørketiden for å holde seg nært til elva som renner gjennom parken. 

Dagen brukes i parken og på ettermiddagen kjører dere til lodgen i Karatu. Lodge: Bougainvillea Safari Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag


11. oktober: Safari i Ngorongoro Krateret

Vi skal i dag ned i Ngorongoro krateret. I det man kommer opp på kraterkanten og får utsikt ned i krateret føler man seg liten! Dette enorme krateret er hjemmet til 25000 - 30000 dyr. Vi vil bruke hele dagen nede i krateret. Her er sjansen stor for å få sett løver, neshorn, elefanter og antiloper. I løpet av dagen spiser vi lunsjen som guiden har tatt med fra lodgen. 

På ettermiddagen kjører vi opp av krateret og returnerer til lodgen. 

Lodge: Bougainvillea Safari Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag


12. oktober: Tilbake til Arusha

På veien tilbake til Arusha tar vi en stopp innom landsbyen Mto wa Mbu.

Å lære om andre kulturer og møte mennesker er med på å heve reiseopplevelsen og verdien i det av å besøke et annet land. Sammen med en lokal guide vandrer vi rundt i landsbyen og lærer om kulturen, menneskene og hverdagen på landsbygda i Tanzania. 

Visste du at det finnes røde bananer? I dag får du smake dem! 

Lodge: Mount Meru Hotel Måltider: Frokost, lunsj og middag


13. oktober: Landsbyliv, regnskog og kultur

Folket som bor i Arusha lever av det frodige klimaet som er ved foten av Tanzanias nest høyeste fjell, Mt. Meru. Det dyrkes kaffe, banan, mais og bønner her i området. I dag skal vi få være med å besøke lokale familier og gå gjennom landsbyen.

Vi blir tatt godt i mot og får et lite innblikk i hvordan den vanlige tanzanianeren lever og bor. 

Lodge: Mount Meru Hotel

Måltider: Frokost, lunsj og middag 


14. oktober: Shanga og Hjemreise

Det er vår siste dag i Tanzania. Vi besøker Shanga - prosjektet. Shanga er en sosial bedrift som sysselsetter mennesker med nedsatt funksjonsevne for å lage unike og høykvalitets håndlagde smykker, glassvarer og interiørvarer som inkluderer resirkulerte materialer. Disse produktene selges i Shanga-butikken. 

Vi setter så kursen mot Kilimanjaro Airport for retur til Norge.

 

Reiserute: KL 569N 14OCT  JRO-AMS   2105  0745   15OCT  KL1175L 15OCT  AMS-SVG  1000  1130

Måltider: Frokost og lunsj


15. oktober: Ankomst Norge Velkommen tilbake til Norge med kofferten full av gode minner og nye vennskap!

Et skikkelig eventyr

OM TUREN

Denne reisen tar deg med på et eventyr på Zanzibar og i Tanzania. Vi starter med å få oppleve krydderøya Zanzibar med Stone Town, krydderfarm og langstrakte strender.

Vi tar dere med på safari til det verdenskjente krateret Ngorongoro og elefantparken Tarangire. Det blir spektakulære møter med dyr og natur.

Dere får oppleve folkelivet og hverdagen ved foten av Mt. Meru. Dere får lære mer om kulturen og hvordan tanzanianerne bor og lever.

Linda og Anders Lilleheim vil være reiseledere på denne gruppereisen. De har bodd mer enn 15 år i Øst Afrika og vil være med på å øke opplevelsen av denne gruppereisen.

Blir du med?

Priser

I dobbelt / twinroom: 45 900,-
I enkeltrom: 47 900,-

HVA SIER FOLK SOM HAR VÆRT HER FØR?

"Vi har hatt en eventyrlig reise rundt i Tanzania takket være enestående tilrettelegging av David Lilleheim og hans sammarbeidspartnere i Haydom og Dorobo Safari."

Rune Aadnøy

3. oktober 2024

15. oktober 2024

Opplev magiske Tanzania & Zanzibar

Bestillingsfrist:

3. september 2024

INKLUDERT

 • Flybillett t/r Stavanger med KLM (be om tilbud på avreise fra andre flyplasser)

 • Norske swahilitalende reiseleder i Tanzania

 • All transport i programmet

 • Overnatting på nevnte hoteller, lodger og resorter

 • Måltider som beskrevet i programmet

 • Safari i Ngorongoro krateret

 • Safari i Tarangire nasjonalpark

 • Flybillett  Zanzibar - Arusha

 • Guidet tur i Stone Town

 • Besøk til krydderfarm

 • Visum - 50 USD

 • Tips 50-70 USD

 • Turistskatt på Zanzibar, $5 per person per natt, betales direkte på hotellet

 • Drikkevarer

 • Utflukter i egen regi

IKKE INKLUDERT

NORSK OPERATØR

Hei, jeg heter David! Jeg vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Jeg har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Sammen med min kone, Kristin, startet vi reisebyrået IWANNAGO i 2020. Målet var å lage så autentiske og minnerike reiseopplevelser som mulig. I tillegg er vi veldig opptatt av fotavtrykket vi reisende etterlater oss. Vi er veldig opptatt av rettferdig lønn, respekt for kultur, land og arbeid. Vi har et stort fokus på kvinner i arbeid, og din reise med oss gjør det mulig å lønne ganske mange mennesker i Tanzania og Zanzibar, takk!

Vi legger sjel i reisene våre. Kristin og David har personlig kontakt, og er gode venner med alle våre kontakter. Noen av våre kontakter har vi kjent hele livet, det bygger tillit! Når du skal reise med oss, får du ikke bare en hyllevare, dette er personlig!

PERSONLIG

Når vi planlegger en reise baseres det alltid på reisens formål og siste nytt. Vi sørger for at hver eneste dag er rik på opplevelser og minner du aldri vil glemme.

SKREDDERSYDD

Det du får fra IWANNAGO er helt unikt. Noen av våre opplevelser er det kun våre reisende som får tilgang på. Vårt fokus på kvinner i arbeid, fotavtrykk og respekt for landet du skal inn i skaper en helt unik reise.

UNIKT

HVORFOR IWANNAGO?

Image by Hamdhulla Shakeeb

Klar for et eventyr?

bottom of page