top of page

DAGSPROGRAM

02. november: Norge - Tunisia

Når dere ankommer Tunisia vil vi møte dere på flyplassen med et historisk sus i navnet – Kartago Internasjonale Lufthavn. Fra flyplassen vil vi få dere trygt til hotellet i Tunis (15-20 min i buss) hvor dere kan få dere noen timer søvn. 

Nå venter nye eventyr!

Hotell: Hotel Royal Victoria

Måltider: Middag 


03. november: Utforsk Tunis

Etter frokost deltar vi på en engelsk-språklig gudstjeneste i den anglikanske kirka St. George’s. Kirka ligger i gangavstand til den kjente gata Avenue Habib Bourguiba. Noen av dere vil sikkert kjenne igjen klokketårnet, ofte kalt «Little Ben», som ofte var avbildet i forbindelse med Yasmin-revolusjonen. Vi spiser lunsj på en gammel klassiker og bruker resten av ettermiddagen til å utforske byen. Middag serveres på hotellet. Etter middag vil Dagfinn fortelle oss mer om kirkefader Cyprian.

Hotell: Hotel Royal Victoria

Måltider: Frokost, lunsj og middag

04. november: Opplev Kartago og den blåe og hvite byen Sidi Bou Said

Denne dagen vil vi benytte anledningen til å vise dere den historiske byen Kartago. Dere vil få høre om de første kristne martyrene i området og se hvor Det nye testamentet, slik vi kjenner det i dag, ble kanonisert. Vi vil også besøke den blåe og hvite byen Sidi Bou Saïd, hvor dere også kan få kjøpt dere lunsj. Middag

serveres på hotellet. Etter middag vil Dagfinn fortelle oss mer om kirkefader Tertullian.

Hotell: Hotel Royal Victoria

Måltider: Frokost og middag

05. november: Fra Tunis til Sousse 

Det er på tide å pakke kofferten og ta farvel med hovedstaden Tunis. På vår vei til Sousse vil vi ta en omvei om oldtidsbyen Dougga. Det vil også bli noen andre interessante stopp langs veien. Middag vil bli servert på hotellet i Sousse. Etter middag blir det seminar med Dagfinn om Augustin.

Hotell: Marhaba Royal Salem

Måltider: Frokost og middag


06. november: Opplev Sousse

Etter frokost er det valgfritt om en ønsker å bli med inn til gamlebyen eller om en heller vil slappe av på hotellet. Sousse er en gammel by med mye å by på og er også den største turistbyen i Tunisia. De som blir med til gamlebyen, vil få en kort orientering om byen før dere får anledning til å utforske på egenhånd. I Sousse kan de aller fleste engelsk, og noen snakker til og med svensk. Transport tilbake til hotellet ordner dere med en lokal taxi – dem er det mange av. Lunsj av eget valg og for egen regning denne dagen. Middag serveres på hotellet.

Hotell: Marhaba Royal Salem

Måltider: Frokost og middag

07. november: Kairouan - Islamsk pilegrimsby

Denne dagen vil være innholdsrik. Først besøker vi byen Kairouan. Det er den fjerde mest besøkte pilegrimsbyen i Islam og var helt sentral under islamiseringen av Nord-Afrika. I Kairouan kjøper hver enkelt seg lunsj. Så fortsetter vi turen videre sørover til ruinene i Sbeitla (Sufetula). I Sbeitla skal vi blant annet få se et gammelt dåpsbasseng. Vi returnerer til Sousse og middag serveres på hotellet.

Hotell: Marhaba Royal Salem

Måltider: Frokost og middag


08. november: El Jem - Romersk amfiteater

Dagens utflukt er en busstur et par timers sør til El Jem. I El Jem vil vi få se det tredje største amfiteateret fra romersk tid og kanskje et av de best bevarte. Vi vil også besøke et museum som har en av verdens største samlinger av gulv-mosaikker fra romersk tid. Vi spiser lunsj med en fantastisk utsikt og returnerer til Sousse. Middag serveres på hotellet.

Hotell: Marhaba Royal Salem

Måltider: Frokost og middag

09. november Retur til Tunis og hjemreise

På denne siste dagen av turen vil vi nyte både frokost og lunsj på hotellet før vi tar ferden nordover igjen til Tunis og flyplassen Kartago. Før vi ankommer flyplassen, vil dere få middag, og så går turen hjem igjen til Norge, forhåpentligvis med mange inntrykk og positive minner fra Tunisia

Måltider: Frokost og middag

10. november: Ankomst Norge

Takk for en minnerik reise!

Et skikkelig eventyr

OM TUREN

Vi har den gleden av å invitere med på tur sammen med Dagfinn Stærk. Han har skrevet boka «Steinene roper» og sammen med lokalkjente Georg Stensland, som bor i Tunisia, vil vi kunne gi deg et unikt innblikk i historiene som i aller høyeste grad fortsatt lever i steinene som roper i de mange ruinene som er godt bevart i Tunisia.

Fra disse fantastiske historiene går det en veldig tydelig linje frem til i dag – i det landet hvor forfølgelsen var stor i den første kristne tid, hvor kristne fortsatt har det veldig vanskelig.

Bli med på en annerledes reiseopplevelse med IWannaGo til Tunisia!

Priser

Programmet i Tunisia:
- i dobbelt/twinrom: 12 900,-
- i enkeltrom: 14 490,-

Fly t/r Norge er ikke inkludert i prisen.

HVA SIER FOLK SOM HAR VÆRT HER FØR?

Jeg vil bare takke dere for en fantastisk tur til Tunisia! Opplevelsen var virkelig minneverdig, fra de gamle ruinene til de livlige basarene. Takk for den utmerkede organiseringen og den profesjonelle guiden som gjorde hele reisen så enkel og givende. Jeg ser virkelig frem til å planlegge min neste reise med dere og utforske nye destinasjoner!

Siv

2. november 2024

10. november 2024

​Opplev den rike kirkehistorien i Tunisia

Bestillingsfrist:

INKLUDERT

 • Norsk reiseleder i Tunisia.

 • Undervisning med Dagfinn Stærk.

 • Boka «Steinene roper».

 • Lokale guider.

 • All transport i programmet.

 • Overnatting på nevnte hoteller.

 • Måltider som beskrevet i programmet.

 • Utflukter som beskrevet i programmet.

 • Flybillett t/r Norge. Be om tilbud på flybilletter fra din nærmeste flyplass.

 • Tips 

 • Drikkevarer

 • Utflukter i egen regi.

IKKE INKLUDERT

NORSK OPERATØR

Hei, jeg heter David! Jeg vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Jeg har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Sammen med min kone, Kristin, startet vi reisebyrået IWANNAGO i 2020. Målet var å lage så autentiske og minnerike reiseopplevelser som mulig. I tillegg er vi veldig opptatt av fotavtrykket vi reisende etterlater oss. Vi er veldig opptatt av rettferdig lønn, respekt for kultur, land og arbeid. Vi har et stort fokus på kvinner i arbeid, og din reise med oss gjør det mulig å lønne ganske mange mennesker i Tanzania og Zanzibar, takk!

Vi legger sjel i reisene våre. Kristin og David har personlig kontakt, og er gode venner med alle våre kontakter. Noen av våre kontakter har vi kjent hele livet, det bygger tillit! Når du skal reise med oss, får du ikke bare en hyllevare, dette er personlig!

PERSONLIG

Når vi planlegger en reise baseres det alltid på reisens formål og siste nytt. Vi sørger for at hver eneste dag er rik på opplevelser og minner du aldri vil glemme.

SKREDDERSYDD

Det du får fra IWANNAGO er helt unikt. Noen av våre opplevelser er det kun våre reisende som får tilgang på. Vårt fokus på kvinner i arbeid, fotavtrykk og respekt for landet du skal inn i skaper en helt unik reise.

UNIKT

HVORFOR IWANNAGO?

Image by Hamdhulla Shakeeb

Klar for et eventyr?

bottom of page