top of page
zanzibar-scaled-min.jpg

Zanzibar

Velkommen til krydderøya Zanzibar.
 

De historiske krydderøyene Zanzibar er et lite eksotisk paradis utenfor kysten av Tanzania. Her ligger noen av de vakreste strendene du kan drømme om, omringet av kokospalmer, gylden sand og azurblått hav.

Å kombinere en safarireise til Kenya eller Tanzania med Zanzibar er det kanskje mange drømmer om som den optimale opplevelsesreisen.

Det mange kanskje glemmer er at Zanzibar i seg selv er et spennende reisemål som ikke man nødvendigvis må kombinere med for eksempel en safari. Øya er omringet av det Indiske hav, kritthvite strender og et fantastisk korallrev, ligger forholdene til rette for både kulturelle opplevelser, krydderturer, matopplevelser, dykking, snorkling, båtturer og mye mer.

Planlegg din reise til Zanzibar godt, les deg opp på hva øya har å by på og bruk tida godt mens du er på øya!
De er først da du vil føle at ditt opphold på Zanzibar var verdt reisen!

Diamond Mapenzi Beach Resort2.jpg

Noe helt annet

Hils på Saida - vår guide på Zanzibar

På Zanzibar har jeg en dyktig guide, Saida.
I denne kulturen skal egentlig ikke damer jobbe, de skal stelle hjemme. Saida er tøff og går mot normen på Zanzibar, dette syns vi er spennende å hjelpe henne med.
Hun elsker å snorkle og har tatt dykkerkurs, så ho kjenner øya godt på land og under havet. Saida tar deg gjerne med på en tur gjennom Stone Town, matreiser, krydderfarmer og snorkleturer.

Ved å reise med IWannaGo støtter du Saida og andre damer som står på for sine rettigheter og drømmer.

218488602_5798479826833602_1901131030522318866_n.jpg

Strendene på Zanzibar

Nordspissen av øya

Nungwi  og Kendwa som ligger på nordspissen av Zanzibar er kanskje den mest populære og besøkte destinasjonen på øya. Her ligger hoteller og resorter tett i tett. Her kan man vandre langs stranden når det er lavvann, men når det er høyvann er det ikke alle hoteller og resorter hvor man har direkte tilgang til stranden. Da må man bade på en av de offentlige strendene som kan brukes både ved lavvann og høyvann.
Bor man her kan man besøke den lokale landsbyen Nungwi, her er det noen få suvenir butikker og «supermarkeder» hvor man kan kjøpe litt snacks.

Øst- og sørlige deler av øya

Det er færre turister på sør, øst og nordøstkysten av Zanzibar. Her kan man oppleve at man kan vandre langs stranden uten for mange forstyrrelser. Er man på jakt etter «palmesus» opplevelsen så er det hit du skal dra. Pga store tidevannsforskjeller så vil det de fleste plassene ikke være mulig å bade når det er lavvann, men dette gir også mange spennende opplevelser når det er lavvann. Ta med deg badesko slik at du kan utforske faunaen og bade i småkulper ute på revet.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Gold-Zanzibar2-min.jpg

Beste tiden å besøke Zanzibar

Zanzibar er en helårsdestinasjon! Den gjennomsnittlige dagstemperaturen ligger på 25 – 28 grader og nattetemperaturen mellom 20 – 25 grader.
I snitt er det solskinn 7-8 timer til dagen, året rundt.

Januar- mars er tørketid.
April og mai blir kalt “green season”. Det er dette som også kalles “den store regntiden”. Her varierer det fra korte, kraftige regnskurer til flere timer med regn. I denne perioden er det ofte veldig gode priser på hoteller og resorter.
Kommer man ut i august – oktober er dette den tørreste tiden.
November og starten av desember kalles «den lille regntiden», ofte med kraftige men korte regnskurer på ettermiddagen. Ofte veldig gode priser på hoteller og resorter.

Ditt opphold på Zanzibar

Å starte oppholdet på Zanzibar med en natt eller to i Stone Town vil løfte din ferieopplevelse mange hakk! Det er her mye av de historiske hendelsene har skjedd og det er her du kan går ut og spise på gode restauranter på kveldene. Få med deg en guidet tur i Stone Town og en tur til Prison Island.

Etter et par netter i Stone Town er du klar for avslapping, sol og bading. Da reiser du enten nord, nordøst eller sørøst på øya. Det er her du finner de flotteste strendene.  Få med deg noen spennende utflukter, det er først da du får mest mulig utav ditt opphold på øya. Er ditt fokus kun bading og strand er kanskje ikke Zanzibar den rette destinasjonen for deg.

Stone Town

Du visste kanskje ikke at Stone Town er en gammel bydel i byen Zanzibar, på øya Unguja i Tanzania? Omtrent halvparten av Zanzibars 1,3 millioner innbyggere bor i Zanzibar by, hvor den gamle bydelen heter Stone Town.
Stone Town var et viktig knutepunkt for handelen av varer og slaver som ofte gikk til Midtøsten.  Byen var et marked for slavehandelen, og for krydderhandel, blant annet med kryddernellik. Byens anglikanske domkirke står på tomten etter det tidligere slavemarkedet.

Vandre rundt i Stone Towns smale gater

Zanzibars symbolske betydning som monument over slavehandelen ligger ikke bare i at den var Øst Afrikas største slavemarked, men også i at slaverimotstandere som David Livingstone brukte byen som base for sin virksomhet.
Du kan tilbringe mange timer å bare vandre gjennom denne fascinerende labyrinten av trange smug og gater. Å få vandre gjennom bydelen hvor så lite er forandret de siste 200 årene, hvor kjente eventyrere som David Livingstone vandret og hvor Freddie Mercury hadde sine barneår er stort! Bydelen består svingete smug, travel basarer, markeder med frukt og krydder, historiske moskeer og storslåtte arabiske hus. Å stoppe og se på de vakre utskårne dørene er et eventyr i seg selv – det finnes over 500 slike dører i byen. Den eldste tredøren er fra helt tilbake til 1694. Rikdommen man hadde kom til uttrykk gjennom husets inngangsdør – jo rikere man var, desto flere utskjæringer var det på døren. Stone Town er en del av UNESCOs verdensarv. Les mer om det på på UNESCO sine hjemmesider.

Zanzibars beste restauranter finner man i Stone Town! Reiser man til Zanzibar og bor på en resort et annet sted på øya spiser man vanligvis alle måltider på resortens restaurant. Tar man en natt eller to i Stone Town er det utallige restauranter å velge mellom, og noen av restaurantene bør man bestille før man ankommer øya, sjekk gjerne ut Emerson on Hurumzi

Swimming-pools-12-compressed-1920x990.jpg

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.

bottom of page