top of page
Mahogany-gorilla-min.jpg

Uganda

Uganda er og blir et magisk land! Få andre steder kan få nærkontakt med fjellgorillaer i sitt rette element, nemlig i regnskogen! Dette er et multikulturelt land med et mangfoldig landskap fra de snødekte Rwenzorifjellene til den enorme Victoriasjøen – den viktigste kilden til Nilen. 

Landet har et rikt dyreliv med sjimpanser, gorillaer, “the big 5” og over 1000 fuglearter!
Bwindi Impenetrable Forest National park er kjent for gorillaene mens Kidepo Valley National Park kjemper om å bli en av de beste parkene i Afrika! Landet grenser til Kenya, Sør-Sudan, DR Kongo, Rwanda og Tanzania. Mulighetene for å lage en spennende og variert reise er absolutt til stede for dem som drømmer om å oppleve Øst-Afrika.

Washing Dishes

Unike opplevelser

Uganda er mest kjent for

  • Fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable Forest National

  • Sjimpanser

  • Afrikas 3. høyeste fjell, mt Margherita, 5 109 moh.

  • Flotte safariopplevelser i Queen Elizabeth NP og Murchison Falls NP.

  • Mange kratersjøer

  • Jinja – Nilens kilde

  • Flotte trekkingmuligheter i Rwenzorifjellene

Gorillatrekking

For å oppleve gorillaene i Uganda må man til Bwindi Impenetrable Forest National som ligger helt vest i landet, helt mot grensen til DR Congo. Fra Europa flyr man til Entebbe. Man kan enten kjøre til Bwindi eller man kan velge å fly.

Det er maks 8 personer som kan besøke hver gorillafamilie hver dag. Det betyr at man i høysesongen må være tidlig ute for å sikre seg sin billett. Fra lodgen man bor på blir man tatt med til parkmyndighetenes kontor også blir man fordelt i grupper. Det kan da være litt tilfeldig hvilken gorillafamilie man får besøke. Ettersom hver gorillafamilie til enhver tid blir passet på av parkvoktere skal det mye til for at man ikke skal få sett gorillaene.

Gorillatrekking er en kostbar opplevelse i Uganda. Selve avgiften for få lov til å gå til gorillaene er fra 700 US$ per person.
Barn under 15 år kan ikke delta på gorillatrekking. Man er også påpasselig at man ikke er syk når man skal til gorillaene da de er redd for at dyrene skal bli smittet.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Safari Sunrise

Klassisk safari i Uganda

Et kokende dyreliv

Uganda har også flere spennende nasjonalparker med de mer klassiske dyrene som løve, elefant, sjiraffer, antiloper og et enormt fugleliv. Uganda har totalt 10 nasjonalparker. De mest kjente parkene er Queen Elizabeth NP, Lake Mburo NP, Kibale NP og Murchison Falls NP. Disse parkene kombineres enkelt med Gorillatrekking i Bwindi Impenetrable NP.

Uganda byr på fantastisk natur, varierende og unikt dyreliv! En reise hit vil være en innertier for deg som har et romslig budsjett og ønsker å få med deg de fleste opplevelsene.

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.

bottom of page