top of page
el-jem-2003375_1920.jpg

Opplev den rike kirkehistorien i Tunisia

Vi har den gleden av å invitere med på tur sammen med Dagfinn Stærk. Han har skrevet boka «Steinene roper» og sammen med lokalkjente Georg Stensland, som bor i Tunisia, vil vi kunne gi deg et unikt innblikk i historiene som i aller høyeste grad fortsatt lever i steinene som roper i de mange ruinene som er godt bevart i Tunisia.

Fra disse fantastiske historiene går det en veldig tydelig linje frem til i dag – i det landet hvor forfølgelsen var stor i den første kristne tid, hvor kristne fortsatt har det veldig vanskelig.   

Bli med på en annerledes reiseopplevelse med IWannaGo til Tunisia!
 

sidebyside-4604270.jpg

Unike opplevelser

Priser per person

Dette programmet er tilrettelagt for at det aller meste er inkludert i reisen. 

Vi vil gjøre det enkelt å delta på en gruppereise uten at man til enhver tid har tilleggsutgifter under turen. 

Reiseleder på gruppeturen:
Å reise sammen med en reiseleder som snakker arabisk, har bodd i Tunisia i 7 år, kjenner kulturen og guidene gir en økt reiseopplevelse. 

Vi i IWannaGo ønsker hele tiden å tilby "det lille ekstra", derfor bruker vi reiseledere som kjenner landet godt og som kan hjelpe deg med å forstå mer av kulturen og landet du besøker. 

På denne gruppeturen vil Georg Stensland være reiseleder i Tunisia.

Georg Stensland (f.1983) er gift med Signe og sammen har de tre barn. Han har bodd i Tunisia i 7 år, snakker flytende fransk, brukbar arabisk – samt har god kunnskap om land, kultur, historie og kirke i landet.

Georg har mastergrad i teologi fra Fjellhaug Internasjonale Høgskole og har bakgrunn fra både Bedehus-Norge og DELK.​
 

Priser per person

Påmeldingsfrist 24. juli 2023
Programmet i Tunisia:
- i dobbelt/twinrom: 16 900,-
- i enkeltrom: 18 250,-

Fly fra Gardermoen t/r er inkludert i prisen.

Program

30. september: Norge - Tunisia
Når dere ankommer Tunisia vil vi møte dere på flyplassen med et historisk sus i navnet – Kartago Internasjonale Lufthavn. Fra flyplassen vil vi få dere trygt til hotellet i Tunis (15-20 min i buss) hvor dere kan få dere noen timer søvn. 

Nå venter nye eventyr!
Hotell: Hotel Royal Victoria
Måltider: Middag 

Se fantastiske bilder i galleriet under

01. oktober Utforsk Tunis

Etter frokost deltar vi på en engelsk-språklig gudstjeneste i den anglikanske kirka St. George’s. Kirka ligger i gangavstand til den kjente gata Avenue Habib Bourguiba. Noen av dere vil sikkert kjenne igjen klokketårnet, ofte kalt «Little Ben», som ofte var avbildet i forbindelse med Yasmin-revolusjonen. Vi spiser lunsj på en gammel klassiker og bruker resten av ettermiddagen til å utforske byen. Middag serveres på hotellet. Etter middag vil Dagfinn fortelle oss mer om kirkefader Cyprian.
Hotell: Hotel Royal Victoria
Måltider: Frokost, lunsj og middag

02. oktober: Opplev Kartago og den blåe og hvite byen Sidi Bou Said

Denne dagen vil vi benytte anledningen til å vise dere den historiske byen Kartago. Dere vil få høre om de første kristne martyrene i området og se hvor Det nye testamentet, slik vi kjenner det i dag, ble kanonisert. Vi vil også besøke den blåe og hvite byen Sidi Bou Saïd, hvor dere også kan få kjøpt dere lunsj. Middag

serveres på hotellet. Etter middag vil Dagfinn fortelle oss mer om kirkefader Tertullian.

Hotell: Hotel Royal Victoria
Måltider: Frokost og middag

03. oktober: Fra Tunis til Sousse 

Det er på tide å pakke kofferten og ta farvel med hovedstaden Tunis. På vår vei til Sousse vil vi ta en omvei om oldtidsbyen Dougga. Det vil også bli noen andre interessante stopp langs veien. Middag vil bli servert på hotellet i Sousse. Etter middag blir det seminar med Dagfinn om Augustin.
Hotell: Marhaba Royal Salem
Måltider: Frokost og middag

04. oktober: Opplev Sousse

Etter frokost er det valgfritt om en ønsker å bli med inn til gamlebyen eller om en heller vil slappe av på hotellet. Sousse er en gammel by med mye å by på og er også den største turistbyen i Tunisia. De som blir med til gamlebyen, vil få en kort orientering om byen før dere får anledning til å utforske på egenhånd. I Sousse kan de aller fleste engelsk, og noen snakker til og med svensk. Transport tilbake til hotellet ordner dere med en lokal taxi – dem er det mange av. Lunsj av eget valg og for egen regning denne dagen. Middag serveres på hotellet.
Hotell: Marhaba Royal Salem
Måltider: Frokost og middag

05. oktober: Kairouan - Islamsk pilegrimsby
Denne dagen vil være innholdsrik. Først besøker vi byen Kairouan. Det er den fjerde mest besøkte pilegrimsbyen i Islam og var helt sentral under islamiseringen av Nord-Afrika. I Kairouan kjøper hver enkelt seg lunsj. Så fortsetter vi turen videre sørover til ruinene i Sbeitla (Sufetula). I Sbeitla skal vi blant annet få se et gammelt dåpsbasseng. Vi returnerer til Sousse og middag serveres på hotellet.
Hotell: Marhaba Royal Salem
Måltider: Frokost og middag

06. oktober: El Jem - Romersk amfiteater

Dagens utflukt er en busstur et par timers sør til El Jem. I El Jem vil vi få se det tredje største amfiteateret fra romersk tid og kanskje et av de best bevarte. Vi vil også besøke et museum som har en av verdens største samlinger av gulv-mosaikker fra romersk tid. Vi spiser lunsj med en fantastisk utsikt og returnerer til Sousse. Middag serveres på hotellet.
Hotell: Marhaba Royal Salem
Måltider: Frokost og middag

07. oktober: Retur til Tunis og hjemreise

På denne siste dagen av turen vil vi nyte både frokost og lunsj på hotellet før vi tar ferden nordover igjen til Tunis og flyplassen Kartago. Før vi ankommer flyplassen, vil dere få middag, og så går turen hjem igjen til Norge, forhåpentligvis med mange inntrykk og positive minner fra Tunisia

Måltider: Frokost og middag

08. oktober: Ankomst Norge

Takk for en minnerik reise!

Inkludert i reisen

 • Flybillett t/r Oslo Gardermoen.

 • Norsk reiseleder i Tunisia.

 • Undervisning med Dagfinn Stærk.

 • Boka «Steinene roper».

 • Lokale guider.

 • All transport i programmet.

 • Overnatting på nevnte hoteller.

 • Måltider som beskrevet i programmet.

 • Utflukter som beskrevet i programmet.

Ikke inkludert

 • Tips 

 • Drikkevarer

 • Utflukter i egen regi.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Geopard ettermiddagslur-min.jpg

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.

bottom of page