top of page
Image by AJ Robbie

Flotte safariopplevelser og krydderøya Zanzibar

Tanzania byr på flotte safari opplevelser med uten for lange kjøreavstander mellom parkene. 

Denne turen tar dere med på safari i det verdenskjente krateret Ngorongoro. Kombiner denne parken med Tarangire nasjonalpark og du har en safari hvor du får sette det aller meste av dyr. 

Fra Arusha flyr dere til Zanzibar hvor dere får oppleve Stone Town før dere avslutter reisen med strand og bading. 

Er du eventyrlysten finnes det mange spennende muligheter i Tanzania, vi skreddersyr alle våre reiser. 

Image by Austin Distel

Unike opplevelser

Program

Dag 1: Avreise fra Norge 
Vi hjelper til med å booke flybilletter med avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. 

Dag 2: Ankomst Tanzania
 

Velkommen til Tanzania!
I det du går ut av flyet kjenner du den varme lufta, de fremmede luktene og kjenner gleden av å endelig ankomme Tanzania.

Visum kjøpes ved ankomst. 

Når vi har fått visumet stemplet inn i passet og hentet bagasjen går vi ut av ankomsthallen, her står sjåførene våres med vårt skilt og tar i mot dere. 

Fra flyplassen går turen til hotellet. Det er spennende å kjøre gjennom landsbyer, åker og se det yrende folkelivet som er langs veien. 


Lodge: Chanya Lodge
Måltier: Middag inkludert

Se fantastiske bilder i galleriet under

Dag 3: Safari i Ngorongoro krateret
Fra lodgen dere bor på setter dere kursen mot Ngorongoro krateret. Når man kommer opp og på kraterkanten og ser på den enorme sletten nede i krateret føler man seg liten. Nede på kraterbunnen er det til enhver tid mellom 25 000 - 30 000 dyr, det betyr garantert store opplevelser! 

En rundtur nede i krateret tar 4-5 timer. Man spiser lunsj og bruker den tiden man ønsker for oppleve dyrelivet. 

På ettermiddagen kjøre man opp av krateret og til lodgen. 

Dag 4: Safari Tarangire nasjonalpark
Tarangire er den 6. største parken i Tanzania, hele 2850 kvadratkilometer! Parken er kjent for sine store flokker med elefanter. Gjennom parken renner Tarangire elven, dette gir vann til dyrene hele året og gjør dette til en perfekt safaridestinasjon med et rikt dyreliv. 

I parken finner man også kjempetrærne, Baobab. 

Dag 5: Safari i Tarangire nasjonalpark

Etter frokost på lodgen kjører dere ut i parken for en heldagssafari. Sjåføren pakker med pikniklunsj. Nå er dere på jakt etter de dyrene dere enda ikke har sett. Guiden kjenner parken godt. Tarangire består av skog, savanner, våtområder og busker, dette gjør at parken har et rikt dyreliv og dere vil garantert få gode safariopplevelser! På ettermiddagen returnerer dere til lodgen. 

Dag 6: Fly til Zanzibar
Etter frokost går turen mot flyplassen i Arusha,  kjøretiden er på rundt 2,5 timer. 

Ankommer dere Arusha i god tid før avgang kan dere f.eks. ta turen innom Shanga. Her får tanzanianer med ulik funksjonshemming opplæring og jobb. Her lager de alt fra veving, glass blåsing og suvenirer. 

Der er på flyplassen i god tid før avgang. Flytiden til Zanzibar er rundt 1 time og 20 minutter. 

Vel fremme på øya blir dere møtt av vår sjåfør som kjører dere til hotellet i hjertet av Stone Town. 

Dag 7: Opplev Stone Town
Nyt avslappende dager på resorten, vandre kilometervis langs de hvite strendene, ta en snorkletur ut på revet og opplev noe av livet under overflaten. 

Her finner man aktiviteter for alle! 

Ønsker man utflukter mens man er på Diani Beach kan vi anbefale en tur inn til Mombasa og oppleve gamlebyen, en heldags båtutflukt med snorkling til Kisite Island, en middag i grotterestauranten Ali Barbours Cave eller en tur med glassbunnbåt ut på revet for å se på fargerike fisker og koraller. 

Dag 13: Hjemreise
I god tid før flyavgang blir dere kjørt til flyplassen i Mombasa. 

Dag 14: Velkommen til Norge
Karibu nyumbani! - Velkommen hjem!
Nå er det tid for å gå gjennom bilder, snakke om opplevelsene og drømme seg tilbake til Kenya. Velkommen tilbake ved en senere anledning!  

Skreddersydd reise til Kenya

Å få en skreddersydd reise øker sjansen mange hakk for at reisen blir slik du drømmer om.

Med dine ønsker og med vår kunnskap kan vi skape den optimale reisen ut fra dine drømmer og budsjett.

 

Vær tidlig ute med planleggingen!
Man bør starter planleggingen rundt 6-9 mnd før avreise, de beste og rimeligste stedene fylles fort opp i høysesongen. 

Alle våre reiser skreddersys til den enkelte. Ut fra henvendelsen og dialogen vi har sender jeg et tilbud jeg tror passer for dere.

Velge en safaridestinasjon

Kenya har flere unike og spennende reservater og parker. Noen av stedene er selvsagt for spesielt interesserte og kanskje for folk som har interesse av å reise steder det er veldig få turister og som er “viderekommen” som safarientusiast.

Er du førstegangsreisende anbefaler vi deg å reise til parkene som ligger sentralt i Kenya. Selvsagt anbefaler vi deg også å ha Masai Mara med i programmet da dette er den beste parken for safari. Å kombinere parker som Amboseli nasjonalpark og Lake Nakuru nasjonalpark med Masai Mara er selvsagt mulig. Masai Mara henger sammen med Serengeti som ligger i nabolandet Tanzania.

De fleste parkene i Kenya kombineres enkelt med kystdestinasjoner som Lamu, Malindi, Watamu, Mombasa og Zanzibar. Fra parkene kan man enten kjøre til Nairobi som er et knutepunkt for flytrafikk rundt i Afrika, eller man kan velge en komfortabel og litt mer kostbar løsning, å fly fra safaridestinasjonen.
Fra de fleste parker går det enten direktefly til kysten, eller man flyr til Nairobi, bytter fly og flyr videre til din drømmedestinasjon.


Er man prisbevisst og er på jakt etter en fin safari og kystopplevelse kan en kombinasjon av Amboseli nasjonalpark, Tsavo nasjonalpark og badeferie i Malindi eller Mombasa være en god kombinasjon.

Safari tur

Hvorfor Kenya?

  • Mange flyvninger fra Norge med kun 1 flybytte
     

  • Et unikt dyreliv - særlig kjent for "the great migration" i Masai Mara
     

  • Muligheten for å enkelt å kombinere safariopplevelser med Det indiske Hav
     

  • Lett å tilrettelegge turer for små grupper, familier og par

Vår erfaring fra Kenya - Hvorfor reise med IWannaGo?

For meg, David vokste drømmen om å jobbe med reiseliv frem da jeg som liten bodde på internatskole i Nairobi. Jeg gikk 2. - 5. klasse og 9.-10. klasse på Den norske Skolen som ligger i utkanten av storbyen. 

Fra skolen hadde vi utflukter til Nairobi nasjonalpark, elefantbarnehjemmet, sjiraffsenteret og Mt. Kenya. 
Det gjorde inntrykk å se alle turistene som trykket seg inn i safaribilene på vei mot den store savannen for å se på de ville dyrene. 

Det var stas å bo på safarilodger, få sett dyrene som kom til vannhullet for å drikke vann, løvene som jaktet før soloppgang og mate sjiraffene på sjiraffsenteret. Dette gav mersmak!

 

Drømmen gikk i oppfyllelse da vi startet vårt første reisebyrå i 2009, siden en gang har vi sendt flere tusen nordmenn på sine drømmereiser til Afrika. 

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Geopard ettermiddagslur-min.jpg
Frokost med giraffene-min.jpg

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.

bottom of page