top of page

Vanlig stilte spørsmål for reiser til Kenya

Når på året er det best å reise til Kenya?

Den beste tiden å reise til Kenya er vanligvis i den tørre sesongen, som er fra juni til oktober og fra januar til februar. Dette er når været er tørt og det er lettere å se dyreliv i nasjonalparkene og reservatene. I tillegg er det store dyrevandringer i Maasai Mara-reservatet fra juli til oktober, noe som gjør denne perioden spesielt attraktiv for turister.


Hvis du vil unngå folkemengdene og få bedre priser, kan du også vurdere å reise i lavsesongen, som er i mars til mai og november til desember, men vær oppmerksom på at det kan være mer regn i disse månedene.


Sjiraffsenteret i Nairobi - passer for hele familien


Hva koster visum til Kenya?

Fra 01. januar 2024 trenger man ikke lenger visum til Kenya. MEN; Du må søke og få innvilget Electronic Travel Authorization (eTA) før avreise.

Dette betyr at i stedet for et tradisjonelt visum vil reisende måtte søke om eTA før de reiser til Kenya. Denne ordningen er ment å gjøre innreisekontrollen mer effektiv og smidig.

Reisende må søke om eTA online før de reiser, og det vil kreve at man oppgir grunnleggende reiseinformasjon og betaler et behandlingsgebyr. Det er viktig å sjekke de spesifikke kravene og prosedyrene for å søke om eTA for å sikre innreise til landet.


Hvor lang tid tar det å få innvilget Electronic Travel Authorization (eTA)?

Det kan ta opp til 3 dager for å få godkjent Electronic Travel Authorization (eTA). Vanligvis får man svar samme dag.


Når er det regntid i Kenya? Kenya har to regntider:

 1. Den lange regntiden: Denne varer vanligvis fra mars til mai. Det er preget av kraftigere og mer vedvarende regn. I løpet av denne perioden kan veier bli gjørmete, og noen turstier kan være vanskeligere å navigere.

 2. Den korte regntiden: Denne varer vanligvis fra oktober til desember. Regnet er ofte ikke like kraftig som i den lange regntiden, men det kan fortsatt være perioder med regn.

Disse tidspunktene kan variere litt avhengig av regionen i Kenya, da landet har forskjellige klimaområder. For eksempel kan kystområdene ha noe annerledes regnmønstre enn innlandsområdene. Generelt er det best å planlegge turen din utenom regntidene hvis du vil unngå våte forhold og få best mulig opplevelse av dyrelivet.


Det er mest soldager i Kenya, landet er en flott helårsdestinasjon


Nå er beste tiden for safari i Kenya?

Den beste tiden for safari i Kenya er under den tørre sesongen. Det er to tørre sesonger:

 1. Juni til oktober: Dette er den primære tørre sesongen og regnes som den beste tiden å besøke Kenya for safari. I løpet av denne perioden er det generelt mindre regn, noe som gjør det lettere å se dyreliv fordi dyrene samler seg rundt vannkilder. I tillegg er dette når den store dyrevandringen (Great Migration) foregår i Maasai Mara-reservatet, noe som er en stor attraksjon for turister.

 2. Januar til mars: Dette er den andre tørre sesongen og er også en god tid for safari. Dyrene er fortsatt konsentrert rundt vannhull, og vegetasjonen er mindre tett, noe som gjør det lettere å se dyrelivet.

Under disse periodene er det behageligere temperaturer, og veiene i nasjonalparkene og reservatene er i bedre stand. Dette gjør det til en ideell tid å besøke Kenya for safari og å oppleve den fantastiske naturen og dyrelivet.


Hvilke vaksiner trenger man for å reise til Kenya?

Når du planlegger en reise til Kenya, er det viktig å sørge for at du er vaksinert mot sykdommer som kan være tilstede i landet. Her er noen vaksiner som anbefales for reisende til Kenya:

 1. Hepatitt A: Hepatitt A kan overføres gjennom mat og vann, så det er anbefalt å være vaksinert.

 2. Hepatitt B: Hvis du planlegger å tilbringe lengre tid i Kenya, eller har potensial for eksponering gjennom medisinske prosedyrer, tatoveringer, eller seksuelle aktiviteter, kan det være lurt å få hepatitt B-vaksine.

 3. Tyfoid: Tyfoid kan overføres gjennom forurenset mat og vann, så vaksinen anbefales.

 4. Gul feber: Gul feber-vaksine er påkrevd hvis du kommer fra et land med risiko for gul feber, eller hvis du har vært i et slikt land før ankomst til Kenya. Selv om du ikke reiser fra et land med gul feber, anbefales det likevel å få vaksinen for beskyttelse.

 5. Malaria: Det finnes ingen vaksine mot malaria, men det er viktig å ta forholdsregler mot myggstikk og å vurdere malariaprofylakse (forebyggende medisiner) under oppholdet.

 6. Rabies: Hvis du planlegger å være i tett kontakt med dyr eller tilbringe mye tid i landlige områder, kan rabiesvaksine anbefales.

 7. Rutinemessige vaksiner: Sørg for at dine rutinemessige vaksiner er oppdatert, som MMR (meslinger, kusma, røde hunder), difteri, stivkrampe og poliomyelitt.

Det er viktig å konsultere en helseklinikk eller lege med spesialisering på reisemedisin før reisen for å få de mest oppdaterte anbefalingene basert på din spesifikke reiseplan og helsestatus.


Er det trygt å dra til Kenya som turist?

Som turist vil man føle seg trygg på reiser til Kenya. Sikkerheten på hoteller, lodger og resorter er generelt veldig høy og du vil se at det står vakter i porten, på fellesområde og det er god videoovervåking på de fleste byhoteller. På strandresorter vil du også se at det er vakter på stranden som sørger for gjestenes sikkerhet.


Likevel skal man vise varsomhet når man ferdes i det offentlige rom


Å reise med IWannaGo til Kenya skal føles sikkert fra ankomst til avreise. Vi benytter oss av overnattingssteder som har fokus på vakthold og som vi vet verdsetter sikkerheten høyt.


Risiko nummer 1 i Kenya er trafikken. Vår bilpark som vi benytter oss av består av nyere kjøretøy som jevnlig er på service og som blir godt ivaretatt av guidene våre.


Du skal føle deg trygg på reise med IWannaGo, det er vårt største mål!


Gode biler og trygge sjåførguider sørger for en trygg reise på veiene i Kenya


Hvor tidlig bør vi booke reisen til Kenya?

Jo tidligere man er jo større sjanse er at man får gode billetter på flybilletter. Man får også sikret seg plass på de mest populære hoteller og lodger.

Man kan også oppnå "earlybird" priser på visse hoteller.

En reise til Kenya bør bookes 6-10 mnd. før avreise. I høysesongen som jul og sommeren bør man være ekstra tidlig ute for å sikre seg stedene som tilbyr gode priser.


Vil du lese mer nyttig og nødvendig informasjon om reiser til Kenya?

Trykk her for å til siden hvor vi har samlet informasjon om reiser til Kenya.


KONTAKT OSS FOR DIN DRØMMEREISE - GÅ TIL KONTAKT

Opmerkingen


bottom of page