top of page

En safari i Tanzania utenfor turiststrøkene – Julius Nyerere nasjonalpark og Mafia Island

Ønsker du å oppleve villmarken, det mer autentiske og en reise uten for mange turister? Da kan en safari i den sørlige delen av Tanzania være en spennende destinasjon.

Det sies at det er like mange turister i Julius Nyerere nasjonalpark på ett på som det er i Serengeti på en dag. Her finnes kun små camper, naturen er uberørt og man kan være med på gåsafari og elvesafari.

Mafia Island ligger sør for den mer kjente øygruppen Zanzibar. Også på Mafia finnes det kun små lodger og resorter, og man kan kombinere oppholdet på Mafia Island med 2-3 netter i ett av tretopphusene på vakre Chole Mjini.


Frister det å oppleve noe får andre nordmenn får oppleve så vil dette være et alternativ for deg.

Opplev Stone Town, villmarkssafari i Julius Nyerere nasjonalpark og badeferie på Mafia Island.Dag 1

Avreise fra Norge

Ta dere til flyplassen i god tid før flyavgang. Når du er sjekket inn så skal du bare glede deg til opplevelsene du skal ha den neste ukene!


Dag 2

Ankomst Zanzibar

For mange er det viktig å si man har vært på Zanzibar, så man kan starte reisen med et par dager i Stone Town for å oppleve den gamle bydelen. Ved ankomst Zanzibar blir dere møtt av vår sjåfør som tar dere med til hotellet som ligger sentralt i gamlebyen.

Ta dere en gåtur i byens smale gater, opplev stemningen på promenaden ved solnedgang og spis middag på en byens takterrasser.

Hotell: Jafferji House


Dag 3

Guidet tur i Stone Town og båttur til Prison Island

Etter en god frokost på hotellet kommer vår guide til resepsjonen og der skal nå få oppleve markeder, serverdigheter og høre historier fra livet i Stone Town. Dere får et spennende innblikk i øyas historie og får blant annet besøke monumentet som minner oss om den tiden da slavehandelen pågikk.

Lunsjen kan dere spise på en av byens mange restauranter før dere tar turen ut til Prison Island for å se på kjempeskilpaddene som bor på øya. Ønsker dere å snorkle kan det også bli muligheter for det i det klare vannet rundt Prison Island.

Hotell: Jafferji House

Måltider: FrokostVår Zanzibarguide Fatma - en av de beste!


Dag 4

Fly til villmarken

For å komme seg til Julius Nyerere nasjonalpark må man fly fra Zanzibar. Flytiden tar rundt 1 time og 20 minutter. Vel fremme på flystripa står bilen klar til å ta dere med til safarilodgen dere skal bo på.

Etter lunsj blir det en halvdags safari i parken. Parken er særlig kjent for sine enorme mengder av elefanter, men man kan også regne med å se løver, sjiraffer, antiloper, gaseller, flodhester og mye mer. Er man ekstra heldig får man også sett leopard og afrikansk villhund.

Middagen nytes på campen.

Lodge: Selous Kulinda Camp Måltider: Frokost, lunsj og middag


Selouse Kulinda Camp i Julius Nyerere nasjonalpark


Dag 5

Morgensafari og båtsafari

Etter en tidlig frokost setter dere kursen ut i parken for en halvdagssafari. Sammen med guiden deres leter dere etter spennende arter og gode safariopplevelser. Guiden har mange års erfaring fra parken og kjenner godt til de stedene hvor dyra holder seg.

Dere returnerer tilbake til lodgen for lunsj og avslapping.

På ettermiddagen bli det elvesafari på Rufiji River. Her får dere sett den unike naturen, flodhester og krokodiller. Er man heldig får man også med seg elefantene som kommer til elven for å drikke og kjøle seg ned.

Lodge: Selous Kulinda Safarilodge

Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 6

Heldagsafari

Dere pakker med dere pikniklunsj fra lodgen og gjør dere klare for en hel dag med safari- og naturopplevelser. Når man drar ut på en heldagstur får man mulighet til å dra lenger inn i parken og oppleve flere av de unike opplevelsene parken har å by på.

Dere returnerer tilbake sent på ettermiddagen, og hva er vel da bedre enn et avkjølende bad i bassenget?

Lodge: Selous Kulinda Safarilodge

Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 7

Gåsafari og landsbybesøk

Når man tar bena fatt og går ut i villmarken får man sett ting man ikke får oppleve når man sitter i bilen. Der får sett småkryp, lære om hvordan lokalbefolkningen bruker naturen og er dere heldige får dere også sett elefanter.

Å oppleve litt av folks hverdag er noe nordmenn flest setter pris på når man er ute og reiser. Etter lunsj går turen til en av de nærliggende landsbyene hvor dere får sett litt av hverdagen i Tanzania.

Siste middag nytes på lodgen.

Lodge: Selous Kulinda Safarilodge

Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 8

Fly til Mafia Island

Dere tar farvel med bushen og flyr til Dar es Salaam hvor dere bytte fly og flyr vi dere til Mafia Island.

Vel fremme på øya blir dere møtt og tatt med til resorten dere skal bo på.

Nå venter bading i basseng og i sjø, avslapping på stranden og møte med lokale fiskere som kommer inn med dagens fangst.

Lodge: Butiama Beach Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 9

Sjø og strand

Nyt dagen ved denne flotte strandresorten. Har dere lyst på en utflukt?

Hva med å dra på hvalhaisafari, snorkletur, gå en tur i landbyen eller bare henge med fiskerne på stranda?

Vil du bare nyte bassenget og stranden er det også lov

Lodge: Butiama Beach Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 10

Til Chole Mjini

Chole Mjini Lodge er en spesiell lodge som ligger Chole Mjini, en av Mafia Islands naboøyer. På denne lodgen kan man bo i en av de unike tretopphyttene.

Dere blir hentet på stranda og tatt med til Chole Mjini.

Lodge: Chole Mjini Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middagDag 11 og 12

Chole Mjini

Vær med og opplev noen av utfluktene lodgen tilbyr. Alt fra snorkleturer, hvalhaisafari, landsbyturer og båtturer.

Dette er noe annet en vanlig strandferie, dette er en unik opplevelse få andre nordmenn får oppleve.

Lodge: Chole Mjini Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 13

Retur til Mafia Island

Dere tar farvel med Chole Mjini og blir tatt med båt tilbake til Mafia Island. Nå blir det et par dager med basseng og strand før dere returnerer til Norge

Dag 14

Sjø og strand

Nyt dagen ved denne flotte strandresorten.

Lodge: Butiama Beach Lodge

Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 15

Hjemreise

Dere blir tatt med til flyplassen på øya, flyr til Dar es Salaam og videre hjem til Norge

Måltider: Frokost


Dag 16

Ankomst Norge

Takk for at dere valgte IWANNAGO og velkommen tilbake for planlegging av din neste drømmereise.Mer om Julius Nyerere nasjonalpark Julius Nyerere nasjonalpark, tidligere kjent som Selous Game Reserve, er en av de største og mest berømte verneområdene i Tanzania og Afrika. Den dekker et område på rundt 50,000 kvadratkilometer og er oppkalt etter Julius Nyerere, Tanzanias første president og en viktig skikkelse i landets uavhengighetsbevegelse.

Historie og Navneendring: Opprinnelig kjent som Selous Game Reserve, fikk området navnet sitt fra Frederick Selous, en kjent britisk oppdagelsesreisende og storviltjeger. I 2019 ble reservatet omgjort til en nasjonalpark og omdøpt til Julius Nyerere nasjonalpark som en hyllest til landets første president og hans bidrag til nasjonal bevaring og miljøvern.

Beliggenhet og Landskap: Nasjonalparken ligger i den sørlige delen av Tanzania og strekker seg fra de tette skogene ved Rufiji-elven til de åpne slettene og våtmarkene. Rufiji-elven, som renner gjennom parken, er en av hovedattraksjonene og skaper et variert og rikt økosystem.


Dyreliv: Julius Nyerere nasjonalpark er kjent for sitt varierte og rike dyreliv. Parken er hjemsted for en av de største bestandene av elefanter i Øst-Afrika. Andre store pattedyr som løver, leoparder, neshorn, bøfler og flodhester finnes også i store antall. Parken er også kjent for sin store bestand av afrikanske villhunder, en truet art.


Turisme og Aktiviteter: Turisme i Julius Nyerere nasjonalpark er mindre utviklet enn i de nordlige parkene som Serengeti og Ngorongoro, noe som gir besøkende en mer eksklusiv og mindre overfylt opplevelse. Populære aktiviteter inkluderer safariturer, båtsafari på Rufiji-elven, fotturer og fugletitting. Parkens villmark og uberørte natur gir en unik og autentisk safariopplevelse.


Bevaring og Utfordringer: Selv om parken er et beskyttet område, står den overfor flere utfordringer som krypskyting, spesielt av elefanter for elfenben, og ulovlig fiske og trehugst. Tanzanias regjering og ulike bevaringsorganisasjoner jobber aktivt for å beskytte og bevare parken og dens dyreliv gjennom forskjellige initiativer og prosjekter.

Julius Nyerere nasjonalpark representerer en viktig del av Tanzanias naturarv og tilbyr besøkende en sjanse til å oppleve en av de siste store villmarkene i Afrika.


Mer om Mafia Island

Mafia Island er en vakker og fredelig øy i det Indiske hav, beliggende utenfor kysten av Tanzania. Øya er en del av Mafia Island Marine Park, som er det største marine verneområdet i Øst-Afrika.

Beliggenhet og Landskap: Mafia Island ligger cirka 120 kilometer sør for Dar es Salaam, Tanzanias største by. Øya er kjent for sine idylliske strender, krystallklare vann og frodige mangroveskoger. Det omliggende havområdet er rikt på korallrev og marint liv, noe som gjør det til et populært reisemål for dykkere og snorklere.

Marint Liv: Marineparken rundt Mafia Island beskytter en rekke marine arter, inkludert havskilpadder, delfiner, hvalhaier og et utall fiskearter. Korallrevene er blant de mest uberørte i verden, og de tilbyr et rikt og variert økosystem for dykkere å utforske.

Historie og Kultur: Mafia Island har en rik historie som går tilbake til handelsruter mellom Afrika, Arabia og India. Øya har flere historiske ruiner fra swahilikulturen og den arabiske handelsperioden, inkludert Kua-ruinene på Juani-øya.

Turisme og Aktiviteter: Turismen på Mafia Island er fortsatt relativt lavmælt og bærekraftig, noe som gir besøkende en autentisk og rolig opplevelse. Populære aktiviteter inkluderer dykking, snorkling, havfiske, båtturer og hvalsafari. Øya er også kjent for sin avslappede atmosfære og vennlige lokalbefolkning.


Bevaring og Miljø:

Island Marine Park er en viktig del av Tanzanias bevaringsinnsats. Parken fokuserer på å beskytte det marine miljøet og støtte bærekraftig turisme. Samarbeid mellom myndigheter, lokale samfunn og internasjonale organisasjoner er avgjørende for å bevare øyas unike økosystemer.


Mafia Island er et paradis for naturelskere og eventyrlystne reisende, med sitt rike marine liv, uberørte strender og rike kulturelle arv.


Hva kan man gjøre på Mafia Island?

På Mafia Island kan besøkende nyte en rekke aktiviteter:

  1. Dykking og snorkling: Utforsk de spektakulære korallrevene i Mafia Island Marine Park, kjent for sitt rike marine liv, inkludert hvalhaier, skilpadder og fargerike fisk.

  2. Hvalsafari: Fra oktober til mars kan du se verdens største fisk, hvalhaien, i farvannene rundt øya.

  3. Båtturer: Ta en båttur til de nærliggende øyene og opplev det krystallklare vannet og de uberørte strendene.

  4. Fisking: Prøv deg på sportsfiske etter arter som tunfisk, barracuda og kongemakrell.

  5. Utforske historiske ruiner: Besøk Kua-ruinene på Juani-øya for et innblikk i øyas rike historie.

  6. Vandring i mangroveskoger: Oppdag den unike floraen og faunaen i øyas mangroveskoger gjennom guidede turer.

  7. Kulturelle opplevelser: Møt den vennlige lokalbefolkningen og lær om deres tradisjoner og livsstil.

  8. Avslapning: Nyt de rolige strendene og den avslappede atmosfæren, perfekt for å koble av fra hverdagen.

Comentários


bottom of page