top of page
Image by Nadine Murphy

Flotte safariopplevelser og Det indiske Hav

Som familie er vi veldig glade i reiser til Kenya. Her opplever vi Nairobi, de ville dyrene på savannen og bading i Det indiske Hav.

 

Denne reisen passer for alle, enten man er et par som opplever noe sammen eller det er bestemor som vil ta med storfamilien på tur.
 

Vi anbefaler mer enn en natt på hvert sted for å roe ned, og oppleve mest mulig.

Image by Robson Hatsukami Morgan

Unike opplevelser

Program

Dag 1: Avreise fra Norge 
Vi hjelper til med å booke flybilletter med avreise fra din nærmeste flyplass i Norge. 

Dag 2: Ankomst Kenya
Karibu Kenya! - Velkommen til Kenya! 
Deres private guide møter dere ved ankomst. Fra flyplassen setter dere kursen mot Lake Naivasha. Detter er som å komme til Edens Have, her går sjiraffer, sebraer og vannbukker rundt lodgen. På kvelden kommer flodhesten opp og gresser på savannen foran hyttene man bor i. 

Se fantastiske bilder i galleriet under

Dag 3: Båtsafari på Lake Naivasha og Crescent Island
Dette er en spennende dag - enten man er barn eller voksen! Å sette seg ned i båten og få komme nært flodhesten, se fiskeørnen stupe ned i vannet for å fange seg en fisk og se pelikanen med det unike nebbet stå i vannkanten er en flott opplevelse. 

Man går i land på Crescent Island, en halvøy som strekker seg ut i sjøen og hvor det bor ville dyr som over mange år er blitt vant til at mennesker nærmer seg dem. 

Et perfekt sted å ta årets foto til julekortet!

Dag 4: Til Masai Mara
Masai Mara er nok den mest kjente safariparken i Kenya og i dag skal dere få deres første safariopplevelse på savannen. Kanskje dere er en av de heldige som får oppleve at løven legger seg i skyggen av bilen, eller elefanten hviler snabelen sin på panseret? 

Dag 5 og 6: Safaridager i Masai Mara

Nå er guiden i sitt ess! Han elsker å kjøre rundt i parken på jakt etter de ville dyrene, for han er ingen safari lik! Han må skjerpe sansene sine, bruke kunnskapen sin og samarbeide med de andre guidene for å gi dere unike opplevelser og minner for livet. 

Dag 7: Fly til Diani Beach
Å sette seg på et fly ut fra Masai Mara og lande på Diani Beach 2 timer senere høres nesten for godt ut til å være sant! Det er en fantastisk følelse å gå ut i Det indiske Hav og vaske bort safaristøvet og vite at man nå skal slappe av, nyte lange dager i vannet, snorkle, spise god mat og hygge seg. 

Dag 8 - 12: Sjø og strand
Nyt avslappende dager på resorten, vandre kilometervis langs de hvite strendene, ta en snorkletur ut på revet og opplev noe av livet under overflaten. 

Her finner man aktiviteter for alle! 

Ønsker man utflukter mens man er på Diani Beach kan vi anbefale en tur inn til Mombasa og oppleve gamlebyen, en heldags båtutflukt med snorkling til Kisite Island, en middag i grotterestauranten Ali Barbours Cave eller en tur med glassbunnbåt ut på revet for å se på fargerike fisker og koraller. 

Dag 13: Hjemreise
I god tid før flyavgang blir dere kjørt til flyplassen i Mombasa. 

Dag 14: Velkommen til Norge
Karibu nyumbani! - Velkommen hjem!
Nå er det tid for å gå gjennom bilder, snakke om opplevelsene og drømme seg tilbake til Kenya. Velkommen tilbake ved en senere anledning!  

Skreddersydd reise til Kenya

Å få en skreddersydd reise øker sjansen mange hakk for at reisen blir slik du drømmer om.

Med dine ønsker og med vår kunnskap kan vi skape den optimale reisen ut fra dine drømmer og budsjett.

 

Vær tidlig ute med planleggingen!
Man bør starter planleggingen rundt 6-9 mnd før avreise, de beste og rimeligste stedene fylles fort opp i høysesongen. 

Alle våre reiser skreddersys til den enkelte. Ut fra henvendelsen og dialogen vi har sender jeg et tilbud jeg tror passer for dere.

Velge en safaridestinasjon

Kenya har flere unike og spennende reservater og parker. Noen av stedene er selvsagt for spesielt interesserte og kanskje for folk som har interesse av å reise steder det er veldig få turister og som er “viderekommen” som safarientusiast.

Er du førstegangsreisende anbefaler vi deg å reise til parkene som ligger sentralt i Kenya. Selvsagt anbefaler vi deg også å ha Masai Mara med i programmet da dette er den beste parken for safari. Å kombinere parker som Amboseli nasjonalpark og Lake Nakuru nasjonalpark med Masai Mara er selvsagt mulig. Masai Mara henger sammen med Serengeti som ligger i nabolandet Tanzania.

De fleste parkene i Kenya kombineres enkelt med kystdestinasjoner som Lamu, Malindi, Watamu, Mombasa og Zanzibar. Fra parkene kan man enten kjøre til Nairobi som er et knutepunkt for flytrafikk rundt i Afrika, eller man kan velge en komfortabel og litt mer kostbar løsning, å fly fra safaridestinasjonen.
Fra de fleste parker går det enten direktefly til kysten, eller man flyr til Nairobi, bytter fly og flyr videre til din drømmedestinasjon.


Er man prisbevisst og er på jakt etter en fin safari og kystopplevelse kan en kombinasjon av Amboseli nasjonalpark, Tsavo nasjonalpark og badeferie i Malindi eller Mombasa være en god kombinasjon.

Safari tur

Hvorfor Kenya?

  • Mange flyvninger fra Norge med kun 1 flybytte
     

  • Et unikt dyreliv - særlig kjent for "the great migration" i Masai Mara
     

  • Muligheten for å enkelt å kombinere safariopplevelser med Det indiske Hav
     

  • Lett å tilrettelegge turer for små grupper, familier og par

Vår erfaring fra Kenya - Hvorfor reise med IWannaGo?

For meg, David vokste drømmen om å jobbe med reiseliv frem da jeg som liten bodde på internatskole i Nairobi. Jeg gikk 2. - 5. klasse og 9.-10. klasse på Den norske Skolen som ligger i utkanten av storbyen. 

Fra skolen hadde vi utflukter til Nairobi nasjonalpark, elefantbarnehjemmet, sjiraffsenteret og Mt. Kenya. 
Det gjorde inntrykk å se alle turistene som trykket seg inn i safaribilene på vei mot den store savannen for å se på de ville dyrene. 

Det var stas å bo på safarilodger, få sett dyrene som kom til vannhullet for å drikke vann, løvene som jaktet før soloppgang og mate sjiraffene på sjiraffsenteret. Dette gav mersmak!

 

Drømmen gikk i oppfyllelse da vi startet vårt første reisebyrå i 2009, siden en gang har vi sendt flere tusen nordmenn på sine drømmereiser til Afrika. 

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Geopard ettermiddagslur-min.jpg
Frokost med giraffene-min.jpg

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.