top of page
Løvinne

Klar for å bestige Kilimanjaro? - Bli med på denne reisen! 

Kilimanjaro er Afrikas høyeste fjell og bestigningen av det er en utfordring som mange eventyrere drømmer om å oppleve. Det finnes flere forskjellige ruter til toppen, men Machame-ruten regnes som en av de mest spektakulære.

Machame-ruten er kjent for sin vakre natur og imponerende utsikt underveis. Ruten starter i regnskogen, hvor du kan se aper og eksotisk dyreliv, før du beveger deg videre oppover til høyere høyder og mer utfordrende terreng.

Å bestige Kilimanjaro via Machame-ruten er en opplevelse som vil gi deg minner for livet. Det er en utfordring du vil huske for alltid, samtidig som det gir deg fantastiske opplevelser og vakre bilder som vil gi deg en følelse av prestasjon og gjøre deg stolt.

Masaifolk i Zanzibar Tanzania

Unike opplevelser

Dette programmet er tilrettelagt for at det aller meste er inkludert i reisen. 

Vi vil gjøre det enkelt å delta på en gruppereise uten at man til enhver tid har tilleggsutgifter under turen. 

Vi bestiger Kilimanjaro via Machame Ruten, en naturskjønn rute med variert natur og godt terreng for akklimatisering. 

 

Som en av få selskaper legger vi inn overnattingen før toppstøtet på Kosovo Camp, dette gir oss en stor fordel på toppstøtnatten! Campen ligger på rundt 4900 meter og vi sparer både tid og krefter på vei mot toppen. 

 

Vi er stolte medlemmer av KPAP, Kilimanjaro Porters Assistance Project. Ved å være medlemmer her forplikter det oss og våre leverandører å sørge for at bærerne våre blir tatt godt hånd om på fjellet og at de får god lønn for jobben de gjør.

I tillegg til å være medlem av KPAP er vi forkjempere av å støtte kvinnelige guider og bærere på Kilimanjaro. Med på denne turen vil vi blant annet ha med Angela som guide. Hun er en av får damer som i dag jobber som guide på fjellet. 

 

Har du spørsmål knyttet til reisen så ring David Lilleheim på 951 27 338.

Reiseleder på gruppeturen
På denne gruppeturen til Kilimanjaro er Finn-Ole Haugland reiseleder. Finn-Ole har stått på toppen 9 ganger før og drømmer nå om å bestige fjellet for 10. gang. 

Finn-Ole bor i Bergen, er en aktiv maratonløper, omgjengelig og dyktig. 

 

Finn-Ole kjenner godt våre guider og crew i Tanzania og sammen vil de stå på for at våre gjester skal få en unik og flott opplevelse på Kilimanjaro.

 

Tilleggspakker
Vi har laget noen tilleggspakker for dem som ønsker mer enn å bestige Kilimanjaro. 

Priser per person:
- i dobbelt/twinrom: 43 900,-
- i enkeltrom: 45 500,-

Se filmen fra turen i januar 2023

Program

13. februar: Avreise fra Norge
Vi tilbyr avreise fra alle flyplasser i Norge. 

Ønsker du en tilknytnings billett fra din nærmeste flyplass så gi oss beskjed så tar vi dere til Oslo med SAS. Tillegg for en tilknytningsbillett ligger på mellom 1500 - 2000 per deltaker. 
Fra Oslo flyr dere samlet som gruppe. 
 

14. februar:  Ankomst Tanzania
Avreise fra Stavanger med KLM.
Karibu Tanzania! - Velkommen til Tanzania! 
Våre tanzanianske venner og sjåfører møter oss ved ankomst. Fra flyplassen setter vi kursen mot hotellet i Moshi. Nyt ettermiddagen i hotellets hage og slapp av etter en lang reise.

Nå venter nye eventyr!
Lodge: Chanya Lodge
Måltider: Middag 

Se fantastiske bilder i galleriet under

15. november: Landsbyliv, regnskog og kultur

Fra morgenen kommer kilimanjaroguidene våre til hotellet for å gå gjennom reisen deres. Denne briefingen tar rundt 1 time. 
Vi tar så turen til regnskogen for en akklimatiseringstur. 
Det er Chagga-folket som bor i byen Moshi og  ved foten av Kilimanjaro. Denne stammen lever stort sett av jordbruk og høster godt av den frodige jorda rundt Kilimanjaro. 

Det dyrkes mye kaffe, banan, mais og bønner her i området og i dag skal dere få være med å besøke en lokal familie, gå gjennom landsbyen og det blir en tur innom regnskogen. 

Vi blir tatt godt i mot og får et lite innblikk i hvordan den vanlige tanzanianeren lever og bor. 
Lodge: Chanya Lodge
Måltider: Frokost, lunsj og middag

16. februar: Moshi - Machame Gate - Machame Camp 

Etter frokost på hotellet kjører vi til Machame gate som ligger på rundt 1800 moh. Vel fremme på gaten blir det registrering, veiing av bagasje og fotografering før vi slipper gjennom porten og starter på turen gjennom regnskogen mot Machame Camp som ligger på rundt 3000 moh. Man må regne med litt regn denne dagen, så ha gode sko og regnponcho/regnklær lett tilgjengelig i dagstursekken.

Dagens etappe er på rundt 11 km og tar fra 5-7 timer.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

17. februar: Machame Camp - Shira Camp

Frokosten serveres i campen og turen går nå videre ut av regnskogen og gjennom myr og lyng terreng mot Shira Cave og opp til Shira Camp som ligger på rundt 3850 m.o.h. 

 

Fra campen er det storslått utsikt mot Kibo, Shira Ridge og «søsterfjellet» Mt. Meru som strekker seg 4565 m.o.h.


Dagens etappe er på ca. 6 km og tar 4-5 timer.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

18. februar: Shira Camp - Lava Tower - Barranco Camp

Dagens etappe er på rundt 11 kilometer og man bruker 6-7 timer.
Vi spiser frokost på i campen før dere setter kursen mot Barranco Camp.

 

 Ruten tar vi opp til Lawa Tower som ligger på rundt 4 600 m.o.h før man går ned igjen til campen som ligger på 3 950 m.o.h. Dette er en god akklimatiseringsdag ettersom man «vandrer høyt og sover lavt». 

 

De fleste vil nok merke både hodeverk og kvalme, men etter en god middag og en god natt i campen forsvinner plagene for de fleste.

Måltider: Frokost, lunsj og middag

19. februar: Barranco Camp - Karanga Camp

Frokosten nytes i campen før dere setter kursen mot Karanga Camp. Noe av det første som møter oss på dagens etappe er Barranco Wall, også kalt «breakfast wall». En stigning på rundt 250 høydemeter. 

 

Dagens etappe er på rundt 5 km og man ankommer campen ved lunsjtider. Nyt ettermiddagen og ta en liten tur opp i høyden for akklimatisering.
Måltider: Frokost, lunsj og middag