Image by sutirta budiman

Kenya

Kenya er et av de mest kjente safarilandene i Afrika og er nok mest kjent for det spektakulære reservatet Masai Mara National Reserve. Masai Mara er stedet hvor hvor man kan oppleve 1,5 millioner gnu og rundt 500 000 sebraer vandre over slettene og krysse elvene i perioden juni – september hvert år.

Nairobi er et kjent handelssentrum som tiltrekker seg mye businessfolk, men landet er kanskje mest kjent for sine unike safaridestinasjoner! I tillegg til flotte safariparker har også Kenya en fantastisk kyst! Fra uberørte Lamu hvor eneste fremkomstmiddel er esel og kjerre til luksuriøse resorter i Malindi, Watamu, Mombasa og Diani.

Image by David Clode

Unike opplevelser

Hvordan er det å reise til Kenya?

Alle våre reiser skreddersys til den enkelte. Ut fra henvendelsen og dialogen vi har sender jeg et tilbud jeg tror passer for dere.
Jeg har her satt sammen noen forslag til hvordan ulike turer til Kenya kan se ut.

Rimelig og bra safari!

Ikke alle ønsker å bruke store summer på en opplevelsesreise. Denne turen tar dere til Amboseli nasjonalpark, Tsavo West nasjonalpark og Tsavo East nasjonalpark. Reisen avsluttes med stranddager i Malindi. Denne turen vil ha en god pris uten at det går på bekostning av kvaliteten.
– trykk her for inspirasjon

Klassisk safari og Det indiske Hav

For dem som ønsker å bruke litt mer penger på reisen så vil det være naturlig å legge safarien til Masai Mara. Parken er kjent for sitt rike dyreliv, flotte natur og ikke minst for migrasjonen av 1,5 millioner gnu som er i parken i perioden juni – oktober. En flott helårsdestinasjon! Fra Nairobi flyr man til kysten. I dette forslaget har jeg lagt inn badeferie i Malindi, men det går også an å fly til Mombasa, Zanzibar, Seychellene eller Mauritius.
Hvordan din tur blir vet vi ikke før vi har tatt en prat og skreddersydd programmet.
– trykk her for inspirasjon

Image by John McArthur

Kenya er mest kjent for

 • Masai Mara National Reserve – fantastiske safariopplevelser året rundt!

 • Mt. Kenya – Afrikas nest høyeste fjell 5 199 moh

 • Diani Beach – en av Afrikas vakreste strender

 • Lamu – en ekte kystopplevelse!

 • Safariparker og reservater

 • Nairobi

Velge en safaridestinasjon

Kenya har flere unike og spennende reservater og parker. Noen av stedene er selvsagt for spesielt interesserte og kanskje for folk som har interesse av å reise steder det er veldig få turister og som er “viderekommen” som safarientusiast.

Er du førstegangsreisende anbefaler vi deg å reise til parkene som ligger sentralt i Kenya. Selvsagt anbefaler vi deg også å ha Masai Mara med i programmet da dette er den beste parken for safari. Å kombinere parker som Amboseli nasjonalpark og Lake Nakuru nasjonalpark med Masai Mara er selvsagt mulig. Masai Mara henger sammen med Serengeti som ligger i nabolandet Tanzania.

De fleste parkene i Kenya kombineres enkelt med kystdestinasjoner som Lamu, Malindi, Watamu, Mombasa og Zanzibar. Fra parkene kan man enten kjøre til Nairobi som er et knutepunkt for flytrafikk rundt i Afrika, eller man kan velge en komfortabel og litt mer kostbar løsning, å fly fra safaridestinasjonen.
Fra de fleste parker går det enten direktefly til kysten, eller man flyr til Nairobi, bytter fly og flyr videre til din drømmedestinasjon.


Er man prisbevisst og er på jakt etter en fin safari og kystopplevelse kan en kombinasjon av Amboseli nasjonalpark, Tsavo nasjonalpark og badeferie i Malindi eller Mombasa være en god kombinasjon.

Iwannago crew-min.jpg

Norsk operatør

David vokste opp i Kenya og Tanzania, prater swahili og har et enormt kontaktnettverk over hele det Afrikanske kontinentet. Han har drevet med skreddersydde reiser til Afrika siden 2009 og sørger for at du er i gode hender fra første stund.

Geopard ettermiddagslur-min.jpg

De mest populære parkene og reservatene

 • Masai Mara National Reserve

 • Lake Nakuru nasjonalpark

 • Amboseli nasjonalpark

 • Samburu National Reserve

 • Tsavo West nasjonalpark

 • Tsavo East nasjonalpark

 • Nairobi nasjonalpark

Andre og kanskje mindre kjente parker og reservater er 
 • Ol Pajeta Conservancy

 • Mount Kenya nasjonalpark

 • Aberdare nasjonalpark

 • Laikipia

 • Marsabit nasjonalpark

 • Meru nasjonalpark

 • Hell`s Gate nasjonalpark

Frokost med giraffene-min.jpg

Eventyret venter

La oss designe din drømmereise

Teltferie mamma med barn-min.jpg
Personlig planlegging

Vi sørger for at din reise planlegges ut fra dine ønsker, behov og budsjett. Vi vil selvsagt være gode og tydelige rådgivere slik at din reise blir unik.

nac-min.jpg
Skreddersydde opplevelser

Du ønsker en privat opplevelse, ikke overfylte Hop-on-Hop-off opplevelser. Vi sørger for en unik skreddersydd reise basert på dine ønsker og behov. 

Safari-Mweya.jpg
Unike kontakter

Våre reiser handler om å kjenne de rette personene som kan være med på å gjøre din reise spektakulær. 

Vi er best på skreddersøm, start din reise i dag.

Fyll ut "Afrikatur-Design" skjemaet som vil gi oss en bedre forståelse av hva du ønsker og hvor du er i prosessen. Fyll gjerne ut grundig og med mest mulig informasjon slik at vi kan gi deg best mulig råd fra starten.