top of page

DAGSPROGRAM

05. juli 2025 Avreise fra Norge

Møt opp flyplassen i god tid før avgang. Nå setter dere kursen mot Tanzania. Vel fremme på Kilimanjaro Int. Airport blir dere møtt og reisen går nå til lodgen i utkanten av Arusha. Lodge: Tumbili Lodge Måltider: Middag inkludert


06. juli 2025 Oppleve Arusha Etter en god frokost på loden tar dere turen inn til Arusha sentrum. Her få dere vandret rundt på markedet, tatt ut kontanter, fikset simkort og kjøpt litt lokal lunsj.

Dere tar en tur til Shanga, et sosialt prosjekt som gir jobbmuligheter til personer med funksjonsnedsettelser. Her kan du se hvordan vakre håndverk og kunst blir laget av resirkulerte materialer, og kjøpe noen unike suvenirer.

Nyt ettermiddagen og kvelden på lodgen Lodge: Tumbili Lodge Måltider: Frokost og middag inkludert


07. juli 2025

Reise til Haydom

Fra Arusha pakker dere bilen og setter kursen mot Haydom, en kjøretur på omtrent seks timer. Underveis kan dere nyte det vakre landskapet som stadig skifter, fra frodige åkre til pittoreske landsbyer. Det er ikke uvanlig å se ville dyr som sjiraffer og sebraer langs veien, noe som gir en ekstra dimensjon til reisen.

Vel fremme i Haydom blir dere tatt imot som gamle venner. Her venter spennende dager fylt med opplevelser, både i selve Haydom og i de omkringliggende områdene. Dere vil få muligheten til å utforske lokalsamfunnet, lære om den lokale kulturen, og kanskje til og med delta i noen av de daglige aktivitetene som gjør dette stedet så unikt. Overnatting: Gjestehus Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludert


08. - 10. juli 2025 Opplev Haydom

Deres reiseleder Ruben Torsvik tar dere med på et eventyr langt utenfor turiststedene. Dere får besøke hans venner, oppleve hans barndomsminner, omvisning på sykehuset og være med og se på prosjektene som de er engasjert i på Haydom.

Overnatting: Gjestehus Måltider: Frokost, lunsj og middag inkludert


11. juli 2025 Safari i Tarangire nasjonalpark Dere tar farvel med Haydom og setter kursen mot Tarangire nasjonalpark, den sjette største parken i Tanzania. Parken er kjent for sitt rike dyreliv, sine store elefantflokker og for kjempetræne som heter Baobab. Fra Haydom setter dere kursen ned rift valley dalen og ender opp på Tarangires safarisletter. Dere nyter en god lunsj og utforsker parken på ettermiddagen.

Lodge: Tarangire Simba Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag


12. juli 2025 Heldagssafari i Tarangire nasjonalpark Tarangire nasjonalpark er kjent for sitt spesielle landskap og det varierte dyrelivet som finnes der.

Et av høydepunktene i Tarangire er den store elefantmigrasjonen, hvor hundrevis av elefanter samles. Det er et imponerende syn å se disse majestetiske dyrene bevege seg fritt gjennom parken.

Du vil også få sjansen til å se andre dyrearter som løver, leoparder, bøfler, giraffer, sebraer, gnuer og mange forskjellige typer antiloper. Dyrene trives i de forskjellige habitatene i parken, fra elvebredder til åpne sletter og tett skog.

Det spesielle landskapet i Tarangire preges av de majestetiske baobab-trærne, som gir en ikonisk bakgrunn for safariopplevelsen. Disse gamle trærne gir også skyggefulle hvilesteder for dyrene og et en opplevelse i seg selv.

En safari i Tarangire National Park er en nydelig reise gjennom Afrikas villmark, her vil du oppleve spektakulære scener og et rikt dyreliv som garantert gir deg minner for livet.  Lodge: Tarangire Simba Lodge Måltider: Frokost, lunsj og middag


13. juli 2025

Fly til Zanzibar - Stone Town Etter en god frokost på safarilodgen setter vi når kursen mot Arusha Airport. Vi flyr til Zanzibar. Vel fremme blir vi kjørt til hotellet vårt som ligger sentralt i gamlebyen. I ettermiddag går vi rundt i de smale gatene og opplever stemningen som er her på kveldstid. Ved vannfronten er det hver kveld matmarked, her kan man kjøpe middagen sin i kveld. Hotell: Jafferji House Måltider: Frokost


14. juli 2025 Guidet tur i Stone Town og båttur til Prison Island Dagen vil starte med en spennende guidet tur gjennom de trange, sjarmerende gatene i Stone Town. Gruppen vil utforske den rike historien og kulturarven i denne gamle bydelen, med sine vakre arabiske hus, historiske markeder og sjarmerende butikker. Guiden vil dele fascinerende historier om byens fortid, fra sultanenes palasser til slavemarkedene.


Etter lunsj vil dere ta en båttur til Prison Island, også kjent som Changuu Island. Dere vil få se de kjente kjempeskilpaddene som bor på øya, noen av dem over 100 år gamle. Turen vil også tilby muligheter for snorkling i det klare vannet rundt øya, hvor dere kan beundre det fargerike undervannslivet. Det vil bli en uforglemmelig dag fylt med historie, kultur og naturskjønnhet. Hotell: Jafferji House Måltider: Frokost


15. juli 2025 Oppleve en av øyas krydderfarmer og videre til strandresort Dagen vil begynne med et besøk til en av øyas berømte krydderfarmer. Gruppen vil bli guidet gjennom de frodige feltene hvor ulike krydderplanter dyrkes, og dere vil få en fascinerende innføring i hvordan krydder som kanel, vanilje, nellik og kardemomme dyrkes og høstes. Guiden vil også forklare de forskjellige bruksområdene for krydderne, både i matlaging og medisin.

Etter å ha lært om kryddernes verden, vil dere dra videre til et idyllisk strandresort. Her vil dere kunne slappe av og nyte den vakre kystlinjen, med hvite sandstrender og krystallklart vann. Resortet vil tilby ulike aktiviteter som snorkling, svømming eller rett og slett å ligge på stranden og nyte solen. Det vil bli en perfekt avslutning på dagen! Resort: Fun Beach Resort

Måltider: Frokost og lunsj


16. - 18. juli 2025:

Sjø og strand Nyt avslappende stranddager, ta deg en tur i landsbyen og vandre langs de endeløse strendene. Klar for flere utflukter? Det kan vi fikse for deg! Resort: Fun Beach Resort

Måltider: Frokost


19. juli 2025

Hjemreise fra Zanzibar 4 timer før flyavgang blir dere kjørt til flyplassen som ligger i utkanten av Stone Town. Takk for denne gang! Måltider: Frokost


20. juli 2025 Ankomst Norge Dere ankommer Norge med mange gode minner i bagasjen!

Et skikkelig eventyr

OM TUREN

Velkommen til en uforglemmelig reise gjennom Tanzanias mangfoldige landskap og kultur. På denne eksklusive reisen vil du oppleve den perfekte blandingen av eventyr, kultur og avslapning. Vår reise tar deg til hjertet av Tanzania, hvor du får oppleve det pulserende livet i Arusha, besøke det imponerende Haydom Lutheran Hospital, og la deg forbløffe av det rike dyrelivet på safari i Tarangire nasjonalpark. Til slutt avslutter vi med noen herlige og avslappende dager på de hvite sandstrendene på Zanzibar.

Arusha – Din reise starter i denne livlige byen, kjent som porten til de mest populære nasjonalparkene i Tanzania. Her vil du bli kjent med den lokale kulturen, smake på tradisjonell mat, og utforske byens markeder og severdigheter. Arusha er et knutepunkt av aktivitet og gir deg en ekte følelse av det moderne Tanzania.

Haydom Lutheran Hospital – Neste stopp er Haydom, hvor vi besøker det anerkjente Haydom Lutheran Hospital. Dette sykehuset har en fascinerende historie og spiller en viktig rolle i lokalsamfunnet. Du vil få en unik innsikt i arbeidet som gjøres her, møte de dedikerte medarbeiderne, og lære om helsevesenets utfordringer og triumfer i Tanzania.

Tarangire nasjonalpark – Forbered deg på en safariopplevelse du sent vil glemme. Tarangire nasjonalpark er kjent for sine majestetiske baobabtrær og store elefantflokker. Med en fantastisk guide ved din side, vil du få muligheten til å se et rikt dyreliv, inkludert løver, giraffer, sebraer og mange flere. Hver dag på safari bringer nye oppdagelser og uforglemmelige minner.

Zanzibar – Etter eventyrene på fastlandet, flyr vi til paradisøya Zanzibar. Her kan du nyte avslappende dager på kritthvite strender, utforske det historiske Stone Town, og smake på eksotiske krydder på de berømte krydderplantasjene. Zanzibar er det perfekte stedet å slappe av og nyte livet etter en begivenhetsrik reise.

Bli med oss på denne fantastiske reisen til Tanzania og Zanzibar, hvor hvert øyeblikk er fylt med opplevelser som beriker både sjel og sinn. Vi garanterer at du kommer hjem med minner for livet og en dypere forståelse for denne vakre delen av verden. Bestill din plass i dag og la eventyret begynne!

Priser

I dobbelt / twinroom: 43 900,-
I enkeltrom: 47 900,-

HVA SIER FOLK SOM HAR VÆRT HER FØR?

"Vi har hatt en eventyrlig reise rundt i Tanzania takket være enestående tilrettelegging av David Lilleheim og hans sammarbeidspartnere i Haydom."

Rune Aadnøy

5. juli 2025

20. juli 2025

Opplev Ingar Kvia`s Haydom med Ruben Torsvik som din reiseleder.

Bestillingsfrist:

INKLUDERT

 • Flybillett Norge - Tanzania t/r (opprinnelig avgang er Stavanger) Be om pris fra andre flyplasser

 • 2 netter på hotell i Arusha

 • Guidet tur i Arusha

 • 4 netter på Haydom

 • 2 netter på safarilodger i Tarangire nasjonalpark

 • Alle parkavgifter

 • Flybillett Arusha - Zanzibar

 • Flyplasstransfer på Zanzibar

 • 2 netter i Stone Town

 • Guidet tur i Stone Town

 • Båttur til Prison Island

 • Besøk til krydderfarm

 • 4 netter på strandresort

 • Måltider som beskrevet i programmet

 • Visum til Tanzania (50 US$ per person)

 • Tips til safariguider (ca 40 US$ per person)

 • Drikkevarer

 • Utflukter i egen regi

 • Måltider som ikke er nevnt i programmet

 • Avreise fra annen flyplass enn Stavanger, be om pris

IKKE INKLUDERT

NORSK OPERATØR

Hei!
Vi er Kristin og David. I 2020 Startet vi reisebyrået IWANNAGO. Målet var å lage så autentiske og minnerike reiseopplevelser som mulig. I tillegg er vi opptatt av fotavtrykket vi reisende etterlater oss. Vi ønsker gode arbeidsvilkår for de lokale, respekt for kultur, land og arbeid.

Våren 2023 flyttet vi, sammen med våre tre jenter, til Oman med et ønske om å bli bedre kjent med landet, kulturen og folket.
Vi gleder oss enormt til å ønske deg velkommen til vårt kjære reisemål, en destinasjon som byr på mangfoldige opplevelser og varm gjestfrihet.

Vi legger sjel i reisene våre. Kristin og David har personlig kontakt, og er gode venner med alle våre kontakter. Noen av våre kontakter har vi kjent hele livet, det bygger tillit! Når du skal reise med oss, får du ikke bare en hyllevare, dette er personlig!

PERSONLIG

Når vi planlegger en reise baseres det alltid på reisens formål og siste nytt. Vi sørger for at hver eneste dag er rik på opplevelser og minner du aldri vil glemme.

SKREDDERSYDD

Det du får fra IWANNAGO er helt unikt. Noen av våre opplevelser er det kun våre reisende som får tilgang på. Vårt fokus på kvinner i arbeid, fotavtrykk og respekt for landet du skal inn i skaper en helt unik reise.

UNIKT

HVORFOR IWANNAGO?

Image by Hamdhulla Shakeeb

Klar for et eventyr?

bottom of page