top of page

DAGSPROGRAM

Dag 1, 16. januar 2025:

Avreise fra Evenes Møt opp på flyplassen 2 timer før flyavgang.


Dag 2, 17. januar 2025

Ankomst Muscat

Velkommen til Oman! Her blir vi møtt av vennlige immigrasjons­­­­­offiserer som stolt ønsker oss velkommen til landet. I ankomsthallen står vår dedikerte guide klar til å ta imot og følge oss til hotellet, slik at vi kan begynne vårt eventyr i Oman med å lade opp til en spennende uke i landet. Vi drar direkte til hotellet for å sove og slappe av. På formiddagen blir det et infomøte om reisen. Nyt noen timer ved bassenget før vi tar en tur ned til stranden. Hotell: Radisson Blu Måltider: Middag på hotellet


Dag 3, 18. januar 2025: 

Citytour i Muscat I dag skal vi oppleve noen av Muscats flotte severdigheter og lære mer om landets historie.


Rundturen starter med et besøk til Sultan Qaboos Mosque, landets største moske med arkitektur som gjenspeiler landets ulike kulturer, kunstformer og historie. 

Vi går rundt med guiden som forteller om moskeens arkitektur, viser oss damenes bønnerom og mennenes bønnerom. Et nydelig byggverk som er verdt å få med seg når man er i Muscat. 


Turen fortsetter til Royal Opera House Muscat som ble bygget av Sultan Qaboos som var glad i kultur, landets historie og klassisk musikk. Et praktfullt bygg med arkitektur som gjenspeiler Omans arkitektur, kultur og historie. 


Vi besøker fiskemarkedet i den gamle bydelen Muttrah. Fisketorget er tegnet av det norske arkitektfirmaet Snøhetta. Her kan vi vandre rundt i salgsbodene og observere fiskerne som selger blekksprut, fisk, reker, skjell og hai. Her er det mange flotte fotomotiv, mange lukter og vi kommer lett i kontakt med selgerne som gladelig viser frem sin fangst. 


Nå passer det med lunsj, den kan nytes på en av fiskerestaurantene som ligger like i nærheten av fisketorget. 


Dagens rundtur avsluttes med et besøk til Al Alam palasset hvor sultanen har sine representasjoner. 


Deretter får man noen timer på egen hånd i Muttrah Souq før turen går tilbake til hotellet for avslapping og middag. Hotell: Radisson Blu Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 4, 19. januar 2025: Bimmah Sinkehole, Wadi Tiwi og båtbyggeriet i Sur

Etter frokost settes kursen ut av Muscat, dere kjører kystveien mot kystbyen Sur. Første stopp er ved Bimmah Sinkhole. Synkehullet som ligger i nærheten av kysten, har krystallklart, turkisblått vann som skaper en forfriskende oase midt i ørkenlandskapet. Det er et populært reisemål for både bading og avslapning. Bimmah Sinkhole er et fantastisk eksempel på naturens underverker og en “must-see” attraksjon for besøkende til Oman.


Det blir også en tur innover den vakre dalen, Wadi Tiwi. Denne flotte dalen er kjent for sine frodige palmer, krystallklare elver og imponerende klippeformasjoner.


Lunsjen kan nytes på en lokal restaurant i landsbyen Tiwi. Her serveres nydelige lokale retter med tunfisk, kylling, ris og salater. 


Dagen avsluttes med besøk til båtbyggeriet i Sur hvor den tradisjonelle båttypen Dhow har blitt produsert i over 300 år. Her får dere lære mer om båtbyggerkunsten, hvordan omanerne tidligere utnyttet vinden til å seile på handelsturer østover til India og sørover til Zanzibar og Øst Afrika. 

Hotell: Sur Grand Hotel Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 5, 20. januar 2025: Wadi bani Khalid og videre til ørkenen, Wahiba Sands Vi starter dagen med en deilig frokost på hotellet før vi begir oss mot den ikoniske dalen, Wadi bani Khalid. Det tar omtrent 2 timer å kjøre fra Sur til Wadi bani Khalid. Dette stedet passer for alle, siden vi kan velge å slappe av ved restauranten eller utforske Wadien og ta en forfriskende dukkert i de naturlige bassengene mens vi nyter den flotte naturen.

Etter en minneverdig formiddag tar vi lunsjen på restauranten i wadien før vi setter kursen mot ørkenen, hvor kveldens eventyr venter.

I ørkenen får vi oppleve spenningen ved å kjøre gjennom sanddynene og nyte den spektakulære solnedgangen fra en av de majestetiske sanddynene. Det finnes knapt noe vakrere!

Middagen blir servert på leiren midt blant sanddynene, hvor vi kan nyte en kveld under stjernene, omgitt av den magiske ørkenen.Camp: Desert Rose CampMåltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 6, 21. januar 2025: Til Nizwa, oppleve Souqen, Nizwa Fort, og gamlebyen Vi starter dagen med en deilig frokost i ørkencampen før vi begir oss videre til en av Omans historiske skatter. Denne byen har gjennomgått en imponerende transformasjon, takket være et samarbeid mellom hotelleiere og forretningsfolk som har gjenoppbygd den gamle bydelen. Her, ved foten av det historiske Nizwa Fort, venter en sjarmerende atmosfære med flotte kafeer, trange smug og livlige markeder som daddel souq, grønnsaks souq og souvenir souq.

I denne historiske bydelen kan vi utforske til fots, oppleve den autentiske stemningen og til og med bo i et av de restaurerte husene som nå fungerer som gjestehus og hoteller. Nizwa er ofte det høydepunktet på reisen for mange, og den gamle bydelen er like populær blant turister som blant lokalbefolkningen. Det er virkelig et sted hvor historie og moderne bekvemmeligheter smelter sammen på en unik måte. Hotell: Heritage Inn Nizwa Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7, 22. januar 2025: Retur til Muscat

Nyt en herlig frokost og formiddag i Nizwa før vi setter kursen mot en baderesort litt nord for Muscat. Her venter rolige dager fylt med avslapning og glede på strandresorten. Etter å ha utforsket historiske skatter og trange smug, er det nå tid for å senke skuldrene og la lyden av bølgeskvulp være vår eneste bekymring. Hotell: Barceló Mussanah Resort Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 8, 23. januar 2025: Sjø og strand Vi koser oss med en herlig og avslappende dag på resorten, hvor vi lar oss skjemme bort og nyter alt den har å tilby. Hotell: Barceló Mussanah Resort Måltider: Frokost, lunsj og middag


Dag 9, 24. januar 2025: Transfer til flyplassen

Det er nå tid for å ta farvel med Oman. I god tid før flyavgangen blir dere transportert til flyplassen, hvor vi avslutter vårt uforglemmelige eventyr og tar med oss minnene hjem.

Et skikkelig eventyr

OM TUREN

Denne rundturen passer for alle!
Severdighetene som besøkes er i gangavstand fra bussen og dette er en reise som passer for alle.

Vi får oppleve Muscat med sine moskeer, operahus, gamlebyen og souqen. Vår omanske guide vil sørge for at du lærer om landets kultur og historie. Du får vandre i den travle souqen i gamlebyen og sette deg ned for å ta en juice på fortauskanten og bare nye folkelivet i byen.

Når vi er ferdige med Muscat setter vi turen sørover langs kysten, vi gjør en stopp ved Bimmah Sinkhole og kjører innover den vakre dalen, Wadi TIwi. I dag får man sett mye av det Oman er kjent for, sine krystallklare vann. Dagen avsluttes med et besøk til det kjente båtbyggeriet i Sur.

Ørkenene Wahiba Sands er nok et høydepunkt for de fleste som besøker Oman! Å kjøre i sanddynene, oppleve den flotte solnedgangen og nyte middagen under stjernehimmelen er en flott opplevelse.

Vi får oppleve den flotte gamlebyen i Nizwa. Her får vi vandre rundt i den renoverte soqen, besøke et av landets best bevarte fort og oppleve at lokalbefolkningen bruker souqen i samspill med turistene.

Denne rundturen er for dem som ønsker å oppleve noe av det beste Oman har å by på. Velkommen til Oman for å oppleve nye kulturer og en spennende destinasjon.

Priser

Program i Oman, per person inkl flybillett fra Evenes

I dobbelt/twinrom: ,-
I enkeltrom: ,-

Ved påmelding blir det sendt ut faktura for depositum på 4 000,- per deltaker.
Restbeløp blir fakturert 60 dager før avreise

HVA SIER FOLK SOM HAR VÆRT HER FØR?

Vi var i Oman med Iwannago og kan ikke skryte nok. Programmet var spekket av spektakulære opplevelser.
Vi var med beduinene i ørkenen. Vandret på flere fjellturer. Svømte i kulper i fjellet. Opplevde gjeitemarked og souq.
Moske, opera, båtbyggeri mm
Opplevelsen stod i kø.
Et ærlig og høflig folkeslag. Et rent og pent land. God mat. Flott arkitektur.

Dette må oppleves for å forstås.

Lill Tove

16. januar 2025

24. januar 2025

Klar for nye eventyr? Oman innfrir på alle områder!

Bestillingsfrist:

4. oktober 2024

INKLUDERT

 • Flybillett t/r Evenes - Muscat

 • Norsk reiseleder i Oman

 • Lokale guider

 • Måltider som beskrevet i programmet

 • Flyplass transfer i Muscat

 • Overnattinger som beskrevet i programmet

 • Besøk til landsbyer, fort og landemerker

 • Guidet tur i Nizwa

 • Besøk til båtbyggeri i Sur

 • Oppleve Bimmah Sinkhole

 • Drikkevarer

 • Tips til Guider (ca 500,-)

 • Utflukter i egen regi

 • Reiseforsikring

IKKE INKLUDERT

NORSK OPERATØR

Hei!
Vi er Kristin og David. I 2020 Startet vi reisebyrået IWANNAGO. Målet var å lage så autentiske og minnerike reiseopplevelser som mulig. I tillegg er vi opptatt av fotavtrykket vi reisende etterlater oss. Vi ønsker gode arbeidsvilkår for de lokale, respekt for kultur, land og arbeid.

Våren 2023 flyttet vi, sammen med våre tre jenter, til Oman med et ønske om å bli bedre kjent med landet, kulturen og folket.
Vi gleder oss enormt til å ønske deg velkommen til vårt kjære reisemål, en destinasjon som byr på mangfoldige opplevelser og varm gjestfrihet.

Vi legger sjel i reisene våre. Kristin og David har personlig kontakt, og er gode venner med alle våre kontakter. Noen av våre kontakter har vi kjent hele livet, det bygger tillit! Når du skal reise med oss, får du ikke bare en hyllevare, dette er personlig!

PERSONLIG

Når vi planlegger en reise baseres det alltid på reisens formål og siste nytt. Vi sørger for at hver eneste dag er rik på opplevelser og minner du aldri vil glemme.

SKREDDERSYDD

Det du får fra IWANNAGO er helt unikt. Noen av våre opplevelser er det kun våre reisende som får tilgang på. Vårt fokus på kvinner i arbeid, fotavtrykk og respekt for landet du skal inn i skaper en helt unik reise.

UNIKT

HVORFOR IWANNAGO?

Image by Hamdhulla Shakeeb

Klar for et eventyr?

bottom of page